Církevní obřad Český Krumlov

Profilova fotka
Prosím o radu, kde lze v okolí Českého Krumlova uzavřít církevní sňatek na nějakém pěkném, zajímavém místě? V našem termínu svatby se budou konat slavnosti a tak jsme museli vyřadit kostely v centru Krumlova a nějak si teď nevíme rady, protože okolí Krumlova tolik neznáme. Líbil se mi Kuklov, ale tam se prý konají jen civilní sňatky, tak budu ráda, když místní poradí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě se církevní obřad může konat kdekoliv, pokud si seženete oddávajícího. Znám několik lidí, kteří se brali na netypických místech (park, atd.) a měli církevní sňatek. Nicméně to byli evangelíci, jak je to u katolíků, to nevím. Jinak ohledně koselů, co třeba kostely v Českých Budějovicích? To není od Krumlova daleko. Např. kostel obětování panny Marie, kostel Jana Nepomuckého. Nebo také Kostel sv. Jana Nepomuckého ve Větřní (to je hned u Krumlova). Pak je varianta oddání v evangelickém kostele, ale těch v Čechách moc není :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si moc přála obřad venku, ale přítel je pokřtěný a je pro něho důležité, aby nás oddal pan farář, který sem pojede z Moravy. Jsme z Českých Budějovic, ale svatební hostinu budeme mít právě u ČK na statku a tak se mi vidina přejíždění z místa na místo moc nelíbí. Pan farář nás venku oddat nechce, prý by se o to muselo pořádat na biskupství a většinou to nepovolují, tak to alespoň vyzkoušíme a uvidíme. Nicméně bych měla ráda náhradní variantu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak katolíci budou patrně oddávat jen v kostele nebo zasvěceném místě. Ještě mě napadlo, v Českém krumlově je i poměrně dost kaplí, co zkusit nějakou z nich?
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik Přesně tak, koukáme i po kaplích, ale všechny vypadají dost neudržovaně a nějak si tam ten svatební obřad nedokážu představit :-| Samozřejmě koukáme jen na fotky a naživo to tam nemusí být takové pochmourné, jak se může zdát z fotek na webu, proto bych byla ráda, kdyby někdo místní mohl něco doporučit abychom se tam dojeli osobně podívat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kájov, Římov, Křemže, Zlatá Koruna. Není to sice přímo v Krumlově, ale třeba Kájov je hned vedle.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, Zlatá Koruna je ideální místo. Kousíček před Krumlovem a i okolí je moc krásné.
Odpovědět
Profilova fotka
Jedna z nevěst měla obřad s římskokatolickým farářem venku u nějaké kaple, tak přesně to by se mi líbilo. Zlatá Koruna je krásná ale veliká, nám by stačila malá kaple, u které bychom si postavili slavobránu, ale musí to tam být vysvěcené, takže např. nějaké poutní místo?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
V Krumlově je kaplička na Křížové Hoře, ale nevím, zda se tam konají svatby, to by ti řekl nejspíše farář, který má kapli na starost. Vodítka k dalším místům můžeš najít na webu města: http://www.ckrumlov.info/docs/cz/regi.... Ale třeba kájovský kostel je jedno z nejznámějších poutních míst u nás (poutní místa tvoří často právě velké kostely, ne malé kaple).
Odpovědět
Profilova fotka
@pirek Moc děkuju za nápady, na Křížovou Horu jsem už taky koukala, jen nevím, zda by to pro starší lidi nebyl moc náročný výstup? Dnes jsme poslali žádost administrátorovi na venkovní obřad, tak uvidíme, jak pochodíme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak venkovní obřad nám byl biskupem zamítnut, nakonec budeme opravdu muset najít nějaký pěkný zajímavý kostelík. Neměla jste nějaká z nevěst obřad ve kostele Zlatá koruna nebo v boletickém kostele?
Odpovědět
Profilova fotka
@fotografkavhm Dobrý den, nefotila jste někdy v nějakém menším kostele nebo kapli u Krumlova? Děkuji za typ ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lasveronicas Krásný dobrý den, ano, fotila jsem ve Zlaté Koruně - Kostel Nanebevzetí Panny Marie. Je to pěkné a řekla bych i prostorné místo pro obřad. Myslím ale, že tam je možnost dvou prostorů pro církevní obřady, ale nejsem si jistá. Parkování je možné přímo před klášterem.
Odpovědět
Profilova fotka
@fotografkavhm Nám se to zdá moc veliké, nemáte na ukázku nějakou fotku ze svatby? Chtěli bychom svatbu ve stylu vintage a ta Zlatá Koruna mi k tomu nějak nepasuje, tak ještě hledáme nějaký menší kostelík nebo spíše kapličku, nemáte ještě nějaký nápad? Díky moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, kostel v Kájově vypadá moc pěkně. Já za sebe bych si vybrala kostel v Koruně, je impozantní, ale nejsme ani jeden pokřtění, tak máme obřad v Krumlově v zahradě 14 dní před vámi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@skeblaa Ahoj, moc děkuji za názor, já jsem už z toho místa obřadu zoufalá, jak se nemůžeme rozhodnout. Kdyby bylo na mě, tak to udělám taky venku, ale přítel je pokřtěný a chce aby nás oddal jeho farář :-| V Kájově jsme se byli podívat, ale mě osobně to nenadchlo a přijde mi to všechno děsně přezdobené, líbí se mi asi více kostely v gotickém stylu, nicméně Zlatou Korunu znám jenom z fotek, takže ji navštívíme osobně a uvidí se ;-) A vy budete mít pak hostinu taky někde v Krumlově?
Odpovědět
Profilova fotka
Hostina je v zařizování, měla by být v hotelu v ČK a oslava na Štilci, snad se tam vejdem. Teď mam takovej dojem, že nám v Koruně říkali, že je ten kostel nejdelší v republice. Nebo tak nějak. Já se teda na církevní stavby moc neupínám, ale tenhle kostel mě opravdu uchvátil. Btw, v Koruně je ještě jedna menší kaple, se středověkými obrazy. Poprosila jsem na prohlídce, jestli by nám mohli ukázat prostory, kde je možno udělat obřad a bylo jich nejmíň pět. Ale některé samozřejmě jen civilní. Každopádně Zlatka má genius loci a stojí za návštěvu!
Odpovědět
Profilova fotka
@skeblaa Ano, to je pravda, církevní obřady se dělají i v kapli, ale ta je docela malá, takže pokud bude více jak 50 lidí, tak nám byl doporučený kostel. Vidím to tak, že vyrazíme na výlet a zaplatíme si prohlídku celé Zlatky ;-) Tak si užij svatební přípravy a hodně štěstí ve sjednávání hostiny, kolik máte lidí?
Odpovědět
Profilova fotka
Jen aby jí na zimu nezavřeli... My jsme z 90 lidí sestoupili na cca 75 a uvidíme, jestli to bude konečnej počet. Protože, čim víc lidí, tim rapidně ubývá vhodných prostor. A vy? A kde vlastně máte tu oslavu? V Chabičovicích? Ježiš, doufám, že nevadí, že jsem začala s tim tykáním, jsem odrzlá, protože asi maličko starší =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lasveronicas Tady: http://www.bcb.cz/Katalog/Kostely je soupis všech kostelů v čb diecézi. Asi to bude chtít prostě prgooglit a najít, co se vám bude zamlouvat nejvíc. Ty Boletice jsou vevnitř dost vyrabované a neutěšené, sice ho opravují, ale chce to asi ověřit, v jakém stavu se interiér nachází. Jinak kostely moc stylu vintage neodpovídají už z podstaty své existence, vždycky to bylo něco lepšího, to nej, místo uctívání Boha. Leda byste zvolili kostel nějaké evangelické církve, jejich kostely bývají co se týče výzdoby až minimalistické, dalo by se říct.
Odpovědět
Profilova fotka
@pirek děkuji za odkaz, už jsme našli jeden kostel, který by se mohl po vyzdobení blížit našim představám ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?