Chceme se vzít, ale kde?

Profilova fotka
Zdravím všechny nevěsty, tohle je můj první příspěvek tady, právě jsem se zaregistrovala :) Před 14 dny jsem byla požádána, souhlasila jsem, a od té doby vymýšlíme, kde co a jak. Nechceme v žádném případě velkou svatbu, žádná výzdoba, žádná nazdobená auta, žádné kytky, žádné hostiny, žádné načančané dorty. Chceme si prostě normálně říct, že spolu chceme zůstat nadosmrti. Máme tří varianty. Ta první je, že se rychle zpacifikujeme, vezmeme se jen my dva, svědci a hotovo. Takhle narychlo proto, že si po novém roce budeme žádat o hypotéku a jako manželé bychom měli ledacos snazší. Druhá varianta je, až postavíme, uděláme doma veselku, spíš jednoduchá domácí grilovačka, prase, sud, rodiče, sourozenci, pár kamarádů. Třetí varianta je, že uděláme velkou rozlučku se svobodou-pro kamarády a malou rodinnou svatbu. Přítel nechce čekat, až dostavíme, to by byla svatba až za nějaký rok a půl, ne-li dva roky, ale představa té domáci párty se mu taky libí. Já bych taky raději dříve, ale nevím kde. Moje mamka má sice hospodu, ale tam to nechci, protože patřila před tím mému ex a vůbec, v té vesnici, kde hospoda je a naši bydlí, tam já už nejsem doma a nechci tam prožít tento den. Někde v restauraci to taky nechci, to je takové moc oficiální a strojené. U nás doma v bytě je to dost malé i jen pro tu rodinnou svatbu(my dva, svědci, moji rodiče, jeho máma s otčímem, táta s přítelkyní, moje ségra, jeho dva sourozenci). Takže se vlastně moc chceme vzít, ale nechceme toho moc organizovat, nechceme do toho moc investovat a nevíme, kde to udělat :D :D Naši kamarádi se brali v létě, měli to v autodílně, kde on pracuje a bylo to fajn, takové jednoduché, tak přemýšlím nad něčím podobným. Házejte prosím vaše tipy, kde se budete brát, nebo jste se brali. Jde mi tedy o místo veselení a popíjení, místo obřadu vymýšlet asi nebudeme, radnice bohatě stačí. Ještě doplním, že lokalita je Havlíčkobrodsko, Kutnohorsko...cca.
Odpovědět
ahoj, zkus najít nějakou kavárnu se zahradou. O jídlo byste pak mohli požádat svatebčany jako dar, doplnit to třeba prasetem :) Dort a sladké ti můžou pomoc udělat kamarádky a tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
No kavárna se zahradou je zajímavý nápad, ale to by muselo být v létě...ale děkuju :) My bychom radši nějaké soukromé prostory než nějaký podnik, restaurace, kavárna, to je jedno :)
Odpovědět
Profilova fotka
Napadla mě nějaká horská chaloupka. ovšem bydlíme na Vysočině, tady moc hory nemáme :)
Odpovědět
Myslím, že je dobrý nápad pronajmout si chalupu se zahradou a udělat to tam. Pokud máte dobré kamarády, kteří by byli ochotní pomoci, tak by to bylo skvělé.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja ehm, s čím by nám měli pomoct?
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat No třeba by přivezli židle navíc, půjčili nějaké nádobí, pomohli by udělat třeba obložené mísy a tak. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja :-) doufám, že nic z toho nebude potřeba. Docela mě nadchla ta představa útulný roubenky, na terásce se griluje masíčko, vevnitř sedíme s rodičema, popíjíme pivečko a grog, mastíme activity, večer dáme koulovačku a jezdíme na igelitkách :D :D Ale uvítám jakýkoliv jiný nápady, kde jste to uspořádali. Napadají mě různé myslivecké chaty, hasičárny...měl jste někdo svatbu na takovém místě?
Odpovědět
akorát pozor, bývá problém právě s množstvím židlí a nádobím. Když máte pronajaté prostory, často tam tohohle není dostatek. a @radkaja má pravdu, pomoc kamarádů je při svatbě ve vlastní režii dost potřeba :) Ale záleží samozřejmě, kolik hostů si chcete pozvat.
Odpovědět
Profilova fotka
No pokud možno co nejméně, rodina to je 8 lidí, plus dva svědci. Takže myslím, že židle a nádobí budou asi to poslední, co budeme řešit...pokud se tedy nerozhodneme pro variantu s kamarády, což by se nám rozrostlo cca o dalších 8 lidí, ale vzhledem k tomu, že nechceme žádnou tradiční hostinu a tak, ale prostě přátelskou grilovačku/ posezení s pivem u krbu, tak to stejně moc chystání nebude. Teda zatím si to tak představuju :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, předně gratuluji k zasnoubení :-). A k svatbě - Obřad pouze vy a svědci nebo + užší rodina bych doporučila pouze tomu, kdo si tím je 100% jístý, že to tak chce a nebude si to vyčítat. Já bych si to třeba určitě vyčítala. Svatba je jen jednou za život. Mám ten pocit, že chcete spíše hezkou, ale volnější svatbu. V tom případě bych doporučila 2 varianty - svatba na horách při nějakém penzionku - viděla jsem takhle dvě svatby - jedna před hotelem s výhledem na hory a květinovým obloukem a druhá v lese, nevěsta měla takové volné ,,přírodní" šaty, obojí vypadalo hezky. Nebo mít svatbu v nějakém campu, jak jsou takové chatičky, kde je jedna hlavní budova, kde může být třeba raut a oslava. Letos jsem jednu svatbu fotila v Herolticích u Brna, tam to bylo pro tyto účely úplně ideální, dokonce je tam i možnost obřadu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já si jsem stoprocentně jistá, že nejvíc by se mi líbilo si koupit zítra prstýnky, pozítří šaty, popozítří do toho praštit, jít s rodičema na pivo a fertig :D :D Nejvíc bych si vyčítala, kdybych se tím nějak stresovala, moc to hrotila nebo za to nedejbože moc utratila, takže asi tak :) partner se k tomu staví stejně :) Chceme se vzít, nechceme žádný tyjátr, to jsou priority. Na druhou stranu oba máme super rodiče a chceme je konečně seznámit a není lepší příležitost než svatba. Oboje rodiče jsou sportovci, rockeři, pivaři. Takže menší soudek piva, něco k snědku a spokojenost bude na všech frontách.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?