Už používáte anti-age? Od jakého věku je podle Vás důležité ho zařadit do pravidelné péče?

Profilova fotka
Pokožka přirozeně stárne. Je to proces, kterému se žádná z nás bohužel nevyhne. Abychom ho zpomalily, musíme o svou pleť pravidelně pečovat. Důležité je začít už od věku 20 let. Kdy se vám objevily první vrásky? Jak to řešíte? Jak předcházíte stárnutí?
1
2
Profilova fotka
Je mi 29 a anti-age zatim nepouzivam a ani se k tomu v dohledne dobe nechystam, na kosmetice zatim provadime jen cisteni a hydrataci pleti, kosmeticka mi i rekla, ze vrasky zatim nemam, takze je zbytecne sahat po tomto druhu kosmetiky (co si budeme nalhavat, on i ten cenovy skok z bezneho hydratacniho kremu na anti-age je dost velky..).
Profilova fotka
Souhlasím s @martaveg, v mladém věku je důležité čištění a hydratace - nejlépe dle mé zkušenosti hydratuje ne chemie, ale příroda, konkrétně oleje a sádlové masti s bylinkami. Většinu roku používám levandulový, konopný a jojobový olej, v zimě mi proti pnutí pleti pomáhají masti Dr. Popova. A na hydratované pleti se vrásky nedělají, takže anti-age péče netřeba. A ještě oddám, že mé budoucí tchyni nejlépe zabral šípkový a růžový olej, opravdu po nich působí mladší :-)
Profilova fotka
@martaveg Ahoj, díky za příspěvek do fóra :) To, že zatím nemáš vrásky Ti můžu jen závidět :) Děláš dobře, že se o svou pleť dobře staráš, navštěvuješ kosmetiku. Pleť Ti to všechno v budoucnu vrátí ;-) .Stárnutí je přirozený proces, někdo má první mimické vrásky o něco dřív, jiný později. V průměru se první mimické vrásky objevují ve věku kolem 25 let. Takže jsi nadprůměr :). Tím, jak pokožka stárne, postupně přichází o svoje přirozené zdroje, už se nestíhá tak rychle obnovovat. Netvoří se tolik nových buněk. Časem se oslabuje a ztrácí svojí přirozenou schopnost regenerace. Výsledkem jsou právě vrásky. Stárnutí nemůžeme bohužel zastavit, ale můžeme ho o něco oddálit. Anti-age je dobré začít používat kolem věku 25 let, kdy se začínají v pokožce odehrávat tyto změny. Na oko je nevidíme, dějí se opravdu v hloubce pokožky, ale projeví se až později vráskou na povrchu. Cena antiagů je možná o něco vyšší, než hydratačních krémů. Ale investujem do sebe a časem se nám to vrátí ;-) Vzhledem k tvému věku 29 by pro Tebe byl vhodný krém Matriciane Multi-Défense. Slouží jako prevence prvních známek stárnutí a chrání pokožku před negativními vlivy prostředí (smog, stres,...). Obsahuje totiž mimo jiné Matricium, který pomáhá přirozené regeneraci buněk v hloubce pokožky. Kdybych to měla říct jednoduše, dodává buňkám jejich přirozené palivo, o které postupně přicházejí :) Nanáší se na vyčištěnou pokožku, hned jak se vpije, můžeš dát make-up ;-)
Od jakého věku zařadit anti-age kosmetiku záleží podle mě na tom, jak starou pokožku ve skutečnosti máme. Nemýlím-li se, dnes již jsou určité firmy schopné zanalyzovat lidské tělo a odpovídající "biologický" věk vzhledem k životnímu stylu člověka. Současně i pohled do zrcadla, který je zdarma, mnoho napoví. :-) Logicky, pokud se někdo rozhodne jíst jen hamburgry s hranolkami, málo pobývat na čerstvém vzduchu, nemít žádný pohyb, kouřit, pít hodně alkoholu, držet nevyvážené diety, nadměrně se slunit atd., tak nemůže čekat, že bude mít pleť donekonečna bez poskvrnky. První vrásky u sebe eviduji až po třicítce (myslím ty, co jsou trochu vidět, i když člověk zrovna neprovádí gymnastiku obličeje) a zhruba od třiceti jsem si koupila první krém na vrásky. Momentálně používám krém od Ryoru za cca 125Kč na vrásky, ale efekt to nemá veškerý žádný, nicméně krém je na obličeji příjemný. Předtím jsem měla Vichy za cca 1000Kč a upřimně řečeno nevidím mezi těmi krémy rozdíl. Stárnutí pokožky se snažím předcházet zdravou stravou, pohybem a pozitivním přístupem k životu. Přece si nebudu dělat vrásky z každé vrásky... ;-) :-)
Hahaha, tak teď jsem se pobavila :-D "Důležité je začít už od věku 20 let." A co takhle začít už ve školce? Já jen doufám, že na tuhle obchodní masáž neskočí moc žen. Přesně, jak píše @martaveg, jde hlavně o peníze, protože anti-age krémy stojí opravdu hodně a jak správně říká, pokud člověk nemá vrásky, tak patlání krému proti vráskám je úplně na nic - vím to od své kožní lékařky. Chápu, že bioderma chce prodávat, ale tohle už je trochu moc. Ataky reklam ze všech stran zde na beremese, gramatické chyby, mylné informace, teď už i "rádobyotázka" ve fóru, co bude následovat ještě? Podvědomá stimulace? Elektrošoky? A poznámka na závěr: víte, kdo z celulitidy udělal estetický problém? L´Oréal, aby mohl prodávat svůj krém proti celulitidě. Do té doby to nikoho netrápilo :) Takže tak. Vrásky nemám, ale až je budu mít, tak si rozhodně nebudu kupovat krém proti vráskám od firmy, která mi doporučuje si ho koupit už ve dvaceti a otravuje mi život reklamním bombardováním.
Profilova fotka
@torpen Naprosto s Tebou souhlasím a se stravou děláš jedině dobře! To zda máme či nemáme vrásky ovlivňuje kromě genetiky, a dalších faktorů hlavně životní styl. Jak píšeš, první vrásky se evidují až po 30. Ale nebylo by lepší první vrásky evidovat až třeba v 35 a ty hlubší ještě mnohem déle? Co si budeme říkat, jsme přece jen ženy a chceme být krásné, ne? ;-) Právě že vrásky, co vidíme jsou až projevem změn v hloubce pokožky dávno před tím. Pokud budeme o pokožku správně pečovat, dodávat jí látky, které přirozeně v průběhu života ztrácí, vydrží nám její přirozené pochody obnovy déle. Bioderma má registrovaný zdravotnický prostředek Matricium (účinnost je potvrzená Ministerstvem zdravotnictví). Je schopen se dostat až do nejhlubších vrstev pokožky a tam obnovovat díky svému složení přirozené procesy. Dívala jsem se, že je Ti 23 let, v tvém věk stačí jen hydratovat. Věnovat antiage péči se můžeš až tak za dva roky. Já už to můžu jen závidět :)
Profilova fotka
@bioderma_jana "Cena antiagů je možná o něco vyšší, než hydratačních krémů. Ale investujem do sebe a časem se nám to vrátí" no to uprimne receno nevim v cem by se mi to tak mohlo vratit.. pouzivam kosmetiku Babor, hydratacni krem 450,- antiage 1200,- tomu bych nerikala "o neco vyssi" :-D nepodlehla jsem trendu vypadat mlade za kazdou cenu, ani necekam ze treba padesatku oslavim bez vrasek ani ze budu vypadat o patnact let mladsi.. a treba mimicke vrasky od smichu mi prijdou i hezke, aspon je hned poznat kdo se moc mraci a kdo hodne smeje :-) a urcite nejsem zadna vyjimka, v okruhu kamaradek (vsechny kolem triceti i starsi) zadna nema vrasky a nepouziva omlazujici kremy a kury btw. souhlasim s nekterymi nazory, ze tato kampan Bioderma bude mit mozna spise odrazujici ucinek, vzhledem k tomu, jak je zatim vedena..
A ještě mě napadá jedna velice zajímavá věc, které jsem si všimla a po zapátrání jsem zjistila, že to tak je. Lidé s celiakií (zjednodušeně nemoc projevující se alergií na lepek) mají pleť prakticky bez vrásek a většinou ve velmi dobrém stavu. Tito lidé musí držet speciální bezlepkovou dietu. Takže k tvorbě vrásek přispívá i konzumace lepku, který se nachází např. v běžném pečivu. :-)
Profilova fotka
@simone5 Amen :-D A pak se člověk dozví, že všechny ty koenzymy se do pleti ani nevstřebají (pleť má ochrannou vrstvu, takže do ní nepronikají nečistoty) a lepší je tak přijímat koenzym Q10 z hovězího třeba ve formě guláše, taková kližka je hotová anti-age bomba :-D Dodám, že doporučované přípravky řady Matriciane mě zaujaly, ale obsahují dimethicone, který na pleť rozhodně nepatří - silikony "obalí" pokožku, ale třeba i vlasy, pokud jsou v šamponech"kondicionérech a ty pak působí hedvábně jemně, ale rozhodně to není tím, že by byly vyživené... Takže anti-age ve formě rozumného přístupu k životu a hydratace pleti je naprosto ideální :-)
@bioderma_jana Vzhledem k tomu, že jsem napsala, že první vrásky jsem začala evidovat u sebe po ticítce, tak mi opravdu není 23 let. :-) Ale takový milý překlep Vám ráda odpustím. ;-) Letos jste již druhá, kdo mi omylem stanovil tento věk. :-D
Profilova fotka
@torpen Tak to mě těší :), vážně jsem četla 23 let ;-)
Profilova fotka
bude mi za par tydnu 29. Nepouzivam zadny krem pravidelne, v lete mam akorat nejaky s uv ochranou. Pouzivam jen pletovou vodu. Presto se lidi casto divi, a mysli si, ze mi je o 2-3 roky min. Zvazuju ale, ze bych pomalu mohla neco zacit pouzivat. Nemam ani predstavu, co takovy antiage muze stat, i kdyz zvazuju mozna hydratacni aspon
Článek se načítá
Je mi 25 a žádné anti-age krémy ne používat nechystám. Mamka je taky nikdy nepoužívala, je jí 50 a vrásek má velmi málo. Mamka má pleť suchou, já mastnou. Důležitá je hydratace, mažeme se krémem Nivea, já se líčím, takže pleť večer ještě nejprve vyčistím krémem a tonikem, potom namažu. Babičky také žádné anti-age krémy nepoužívaly a z vrásek si hlavu nedělají.
Profilova fotka
@ad.elle a nejaky tip na krem ci sampon, ktery je dobry a tyto latky nema by prosim byl?
Je mi 30 a nejake ty anti-age produkty pouzivam par let...konkretne nocni krem od Yves Rocher na prvni vrasky a pak jsem si prosla par ocnimi kremy, momentalne pouzivam od Avene Ysthéal+. Urcite proti anti-age produktum nic nemam, je kazdeho rozhodnuti to pouzivat ci ne...pro mne je docela dulezite venovat peci sve pleti a pokozce. V mladi jsem mela dost akne a mozna prave od te doby si na kvalitni kosmetice dost zakladam. A samozrejme verim, ze pristup ke kosmetice se dost "dedi" po matce...pokud divka uz v mladi vidi matku, ze o plet dost pecuje, pravdepodobne i ona v budoucnu bude vyhledavat vsemozne kosmeticke vychytavky...a stejne tak naopak. Rozhodne to takto plati u vsech mych kamaradek:)
Profilova fotka
@kapacita Tak to moje mama i segra pouzivaj kremy, lici se bezne, chodi aspon obcas na kosmetiku, delaji si nehty. Nevim, me to prijde, ze to neni rozhodne pravidlo. Ja mela v mladi taky dost akne ale clovek byl v 16ti rad, ze kdyz na pletovku nenasetril, moh si ju pucovat aspon v koupelne a protoze me vse svedilo a zarudavalo oblicej, minimalne vse v cenove kategorii, na co jsem v tom veku mohla dosahnout a vlastne i vetsina toho co koupim ted putuje po prvnim pouziti z domu, tak mi prijde lepsi prirozeny vzhled odpovidajici veku nez pece za kazdou cenu. A pro citliuy oblicej krem za 800co vydrzi mesic si zas nekoupim z principu, ze penize uziju lepe na sve konicky, nez mit sice namazano, ale sedet s tim doma...
Profilova fotka
Kočky, do mého fotoblogu jsem přidala článek o koncentrátu Matricium. Obsahují ho krémy Matriciane, o kterých jsem tu psala. Pokud chcete mrkněte ;-) . Tady http://www.beremese.cz/fotoblog/biode...
@mawenzi Mas pravdu v tom, ze kupovat si drazsi kvalitni kosmetiku je pak i hodne otazka penez....ja si prosla pres clean&clear, ryor a co ja vim do momentalniho stavu, ze si kupuji kosmetiku v lekarne, ale je to taky diky tomu, ze ty penize mam a nemusim ani resit, ze to radeji usetrim na konicky. A k tomu "dedeni" po matce...samozrejme to neni nejake 100%tni pravidlo, ale za mne mohu rict, ze to tak opravdu hodne mych kamaradek ma. Ne ze by moje mamka nejak vysilovala, ale uz jako mala si pamatuji, ze si treba obednavala kremy od Oriflame, coz tehdy v 80tych letech a pocatkem 90tych bylo neco extra.Kdyby se asi mazala indulonou (velmi nadnesene), tak mi mozna taky prijde divne kupovat drazsi kremy.... A asi poznamka na konec...ono hlavne taky neznamena, ze cim drazsi, tim lepsi. Je to hlavne o tom, co sedne tvoji pleti. Co ja vim, treba by mi sedla i takove indulona :)))))
Profilova fotka
@kapacita je fakt, ze co jsem mela z lekarny la roche posay, tak ten mi sedel, teda hydratacni se SPF ale taky stal asi 480kc a za leto bylo fakt po nem... takze ja bych mozna i rada vyzkousela neco v rozumne cene teda, ale vetsinou su spis dost zklamana ohledne te me citlivosti:( no prave mamka pracovala vzdycky s lidma, takze v podstate dobre oblikana, pestena pani, segra to tak ma taky. Pro ne do prace existuji kostymky, halenky, kalhoty, sukne, kabatky... ja chodim do prace v riflich nebo maskacich, bundu mam stejnou ve kterou chodim se psama i do prace... nevim, nejak me to total minulo i kdyz doma sem to videla vlastne vzdy... ja bych hlavne chtela, kdyz uz fakt investovat do toho kremu, mit jistotu, ze me po tom nebude svedit oblicej, nebo nezarudne... a dost casto neni realne ani sehnat zadne vzorky... takze asi kdyz vidim, ze i kdyz mam jen pletovku, ze ze me neni carodejnice na kterou si lidi ukazujou, tak i proto to neresim.... a jak tu navic psala @ad.elle o tech silikonech, nakonec stejne drahy krem jestli znamena jen na oko hezci plet ale vlastne ohledne prospesnosti pleti stejne nic, tak to me taky uplne neuklidnilo, ze by pouzivani kremu vlastne bylo lepsi...
@mawenzi Bioderma to asi nerada uslyší, ale já mám taky nejlepší zkušenosti s La roche posay. Teď jsem ale vyzkoušela zklidňující bb krém od Mixy a pocitově mi připadal skoro stejný jako ten bb od La roche posay. Tak jsem pak zkoumala složení a asi kromě dvou ingrediencí je fakt stejné. Tak ten by možná stál za to vyzkoušet, navíc cena je kolem 200, takže žádná velká investice, kdyby ti náhodou neseděl.
Je mi 28 let, od malička mě maminka vždy natírala tělo nějakým krémem, bývala jsem atopik a tak to opravdu nikdy nepodceňovala, určitě to bylo dané i tím, že ona sama se o sebe vždy pečlivě starala a jsem neskutečně ráda, že jsem tuto péči o své tělo po ní získala. Od puberty používám odličovací vody a krémy, kvalitní ochranu proti slunci a vše kolem kosmetiky a péče o tělo miluji. Věřím, že přesně díky tomu mi doma říkají broskvička (i přesto, že mám mastnou pleť, se mi na obličeji objeví akné úplně minimálně), kamarádky mi sahají na paže a závidí mi jemnou kůži a to, že mohu v létě vyrazit s odhalenými zády, která nehyzdí jizvy či pupínky, přítel mě doma rád hladí a neustále chválí... Takže názory, že používat kosmetiku je blbost, absolutně neuznávám! Vaše pleť Vám to jednou vrátí. Moje matka vypadá v padesáti o deset let méně a to bez jediného plastického zákroku... jsem přesvědčená, že je to díky péči o sebe samu a nepodceňování kosmetických rad, jako je nechodit spát nalíčená, odličovat si pleť ráno i večer, pořádně ji hydratovat atd... Nejsme žádné fifleny, ale obyčejné ženy, které chodí do zakouřených putik, sportují, pracují a mají spousty povinností, ale tělo nezanedbávají...než si koupit něco na sebe, raději si koupím kvalitní kosmetiku, protože i v nejkrásnějším a nejdražším tričku na světě si budu připadat jako šmucka, pokud bych měla na obličeji, rukou, či zádech akné.... od Biodermy používám skoro vše, ano, je sice dražší, ale dost často mívají akce a prostě raději chci kvalitu než kvantitu... takže s péčí o pleť klidně můžete začít už OD NAROZENÍ!
Profilova fotka
@kapacita Moje mamka pouzivala drahou kosmetiku uz kdyz jsem byla mala, jeste pred revoluci ji to posilal strejda z nemecka, denne provadi cviky obliceje, pravidelne chodi na kosmetiku, ale na mne to spis pusobilo jako odstrasujici pripad :-D navic ona timto kompenzuje jine faktory, ktere ji ovlivnuji negativne plet a ktere se mne treba netykaji (je kuracka, rada a casto se opaluje, nedodrzuje pitny rezim) Jinak mne jeste napadlo, nebude u anti-age kosmetiky taky takovy ten efekt, ze dokud pouzivam tak je to super, ale kdyz prestanu (treba prave kvuli financni nedostupnosti), tak dojde k mnohem rychlejsimu starnuti pleti nez kdybych nikdy nepouzivala..? u me tohle treba funguje s vitaminovymi doplnky (brala jsem jednu zimu vitaminy na imunitu, dobrala jsem a okamzite hrozna chripka, ackoliv jinou zimu kdyz jsem je nebrala, tak jsem mela max. slabou rymu), znama tohle poznala u produktu na zpevneni poprsi, dokud se mazala tak videla zlepseni, jakmile prestala, kuze se dostala do jeste horsiho stavu nez predtim, podobny clanek jsem cetla i o pripravkach na celulitidu a ono vlastne i nektere esteticke zakroky u plasticke chirugie maji podobny efekt
@mawenzi uplne chapu, ze clovek nechce vyhodit penize za drahy krem a pak zjistit, ze mu nesedne...ja mam taky docela citlivou pokozku, takze par veci mi taky vadi. Nevim jak to ma konkretne bioderma, ale napr. La Roche i Avene mivaji sem tam v lekarnach testovaci balicky....ty se teda plati, cca 100Kc, ale mas tam zakladni peci podle typu pleti a hlavne ne v tech "papirovych" malych saccich, ale jsou to male tubicky kremu, takze je muzes pouzivat opravdu treba tyden, kdy uz mas aspon trochu malou sanci poznat, jestli ti to sedne....ja si to kupuju jako cestovni kosmetiku:) Nemivaji to v lekarnach ale porad, chce se poptat....
@martaveg Co se tyka toho "povadajiciho" efektu po vysazeni...tak netusim, ono mozne je vzdycky vsechno:) Samozrejme vyrobci kosmetiky by ti to nikdy nepriznali a ja sama nemam az takove zkusenosti abych mohla posoudit...Osobne si nemyslim, ze to s anti-age kosmetikou nejak prehanim, akorat nocni krem na prvni vrasky a ocni krem nepouzivam uplne kazdy den. Co vim ale jiste, je dle meho to, ze jak si clovek zvykne na nejaky standard, tak se hodne spatne odnaucuje... Myslim, ze v nasem veku to neni potreba nejak prehanet s ruznymi sery, maskami, ampulemi ap, ale napr. na nocnim a ocnim kremu nevidim nic spatneho (a ten ocni muze byt i normalni na kruhy pod ocima ap.)
Profilova fotka
@kapacita Vsak ja taky nepouzivam zrovna levnou kosmetiku (Babor), po vysazeni HA se mi zhorsila plet (zpatky do puberty, juhu :-/ ) a trvalo nez jsem nasla neco co zabralo.. akorat anti-age od dvaceti mi prijde prehnane :-D Ja mam asi spis celkove problem s touhle kampani, ne ze bych nesouhlasila s pouzivanim kosmetiky ani nemam nic proti produktum Bioderma, ale tento druh progresivniho marketingu je mi nesympaticky. Bylo to svatebni forum a kdyz uz se tu nekdo aktivne prezentoval a nabizel, tak to bylo aspon souvisejici se svatbou.. Skoro se desim co "svatebniho" je pripraveno na mesic rijen.. @sedulina Profil zalozeny behem promoakce Bioderma, prispevky pouze v topicu od Bioderma a prispevky vyhradne vychvalujici produkty Bioderma. Jen podotykam fakta a treba u mne prispevky z takovychto v mych ocich neduveryhodnych profilu nemaji moc velkou vahu, spis dam na prispevky od stalejsich uzivatelek.
@martaveg možná, že právě proto máte takový negativní přístup k tomuto tématu, máte matku jako odstrašující případ. Co se týče péče o pleť, můžete se patlat horem dolem spodem vrchem nejdražšími krémy dovezenými přes půl světa a bude Vám to k ničemu, pokud se o tělo nebudete starat i vnitřně... kouření a k tomu nedostatečný pitný režim, je vražedná kombinace... Já osobně jsem příležitostný kuřák, ale snažím se alespoň hodně dodržovat pitný režim a vrásky se mi zatím vyhýbají.
@martaveg to je naprosto v pořádku ;-) jsem dnes registrovaný uživatel, jakožto vizážistka jsem samozřejmě do první sekce šla do té, která se týká kosmetiky. Na odličování modelek mi byla doporučena Bioderma jedním z nejlepších českých vizážistů a u této kosmetiky jsem už zůstala, takže nevidím důvod, proč jí nepochválit...Třeba bude jiný měsíc téma na dekorativní kosmetiku, to je mnohem rozmanitější a pro mě záživnější :-)
Profilova fotka
@kapacita tak na to se zeptam. Ja prave dostala v lekarne vzorek la roche posay v tom pytliku, pani mi dala asi 4 at mam sanci to vyzkouset, ale nic jine nemela... tak na to a na Avene se zeptam. @la_lilloise na tu mixu se taky zeptam, asi zkusim lekarnu? diky za tip @sedulina to jistě potěší, vypadat v 50ti o 10 let méně, ale já se nestydím za to bez krémů a nevím čeho vypadat na svůj věk. Pro mě je důležité se cítit dobře a být sama sebou. Pokud k tomu někdo potřebuje kosmetickou základnu, je to jeho věc a jeho pocit spokojenosti. Já se mám ráda i bez kosmetiky a můj muž mě rád hladí po zádech také i bez kosmetiky. Už i tak s tím, že používám vůbec pravidelně pleťovku se mi občas na vandru diví kamarádi, že zbytečně tahám takový krámy na zádech :-D Takže ono stejně není špatné nebo dobré něco používat, nebo nic nepoužívat. V konečným důsledku záleží jen na tom, zda my jsme s tím, jak to máme, spokojené :)
@mawenzi Mixu koupíš normálně v drogerii, nevím jak v ostatních, ale v DM určitě, tam jsem ji kupovala ;-) @martaveg Zdá se mi to úplně stejně podezřelé, jako tobě.
Profilova fotka
Já ještě krémy na vrásky nepoužívám, spíš řeším problematickou pleť. Ale moje mamka si na doporučení kožní doktorky koupila Matriciane Rides a je spokojená. Zdá se mi, že je to na ní i vidět :)
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?