Trápí vás pigmentové skvrny?

Profilova fotka
Léto skončilo, je září. Právě v toto období a nejen teď se můžou objevit pigmentové skvrny. Víte proč vznikly? Jak se jich zbavit?
1
2
Mě by zajímalo proč vznikají ;-) mám je od loňského léta, přes zimu zmizeli a letos se objevily znovu, i když jsem na slunce skoro vůbec nechodila a když už ano, tak používala faktor 50...vyzkoušela jsem spoustu přípravků na pigmentové skvrny určených a nic moc nezabírá...takže budu ráda za jakoukoliv radu :-)
Profilova fotka
Ahoj Luckydaisy. Pigmentové skvrny vznikají z různých příčin. Ať už hormonální nerovnováhou, v těhotenství nebo poruchou pigmentace na určitém místě. Prostě se buňka jménem melanocyt zblázní a začne produkovat víc kožního barviva, na jednom místě, než by měla :-) . Prevencí a zamezení zhoršení je ochrana proti slunečním paprskům, mazat se každé 3 hodiny a v dostatečné vrstvě přípravkem SPF 50+. Bioderma nabízí přímo pro pleť "se skvrnami" Photoderm SPOT krém SPF 50+. Co se týká odstranění pigmentových skvrn můžeš si vybrat z řady White Objective, ta nejen bělí ale i předchází vzniku nových skvrn. Na den je vhodný White Objective denní krém a na noc bělící White Objective sérum. Kdyžtak mrkni do mého fotoblogu, přidala jsem tam o tom celý článek ;-)
Profilova fotka
@bioderma_jana mě teda nepomáhá ani ten faktor 50+, skvrny se mi objeví i tak. Takže ono je to dost individuální
Profilova fotka
Ahoj @im4fun. Přes jakýkoliv ochranný faktor projde cca 10% slunečního záření, které je jednou z hlavních příčin těchto skvrn. Takže to chce mazat a mazat a v dostatečné vrstvě, říká se 10 mg na 1 cm2 :-) To jsou asi 2 polévkové lžíce na celé tělo (jedna aplikace), pak jsi namazaná ochranou SPF 50+. Hezký den.
Profilova fotka
@bioderma_jana můžete mi říct, v čem je hlavní rozdíl mezi faktory nad 30? Já furt nějak mám pocit, že je to jen houpání ze strany na stranu
Profilova fotka
ahoj @chris_n, rozdíl mezi faktory je ve schopnosti absorbovat nebo odrazit určité množství sluneční záření. Podle toho jestli se jedná o chemický nebo mechanický UV filtr. Ty s vyšším faktorem jsou schopné chránit Tě před vyšší intenzitou záření. Výběr záleží na místě pobytu (hory, moře, "Mácháč" :)), případně stavu pokožky (nějaký problém na kůži, děti...). Hezký den.
Profilova fotka
@bioderma_jana já třeba byla ted v Turecku, používali jsme 30 faktor a mazat se s tím 3x denně tak jsem bílá, jak ředitel vápenky. :-D Přeci jen, člověk se chce trošičku opálit :-)
a jak se jich zbavit? :-)
Profilova fotka
Ahoj Tarianno :). Zbavit se pigmentových skvrn je běh na delší trať. Důležitá je ochrana před sluníčkem, které je jedním z faktorů vzniku. Takže mazat vysokým SPF (50+) kdykoliv třeba i při cestě do práce. Pak péče... Bioderma nabízí přípravky, které předcházejí vzniku pigmentací a zároveň mají bělící účinek. Bělení probíhá hlavně v noci - White Objective sérum. Nanese se na odlíčenou a vyčištěnou pokožku. Pokud máš jen malou skvrnu, můžeš zvolit White Objective pero. Můžeš ho nosit v kabelce a přes den skvrnu přetřít. Pro zesílení účinku ho můžeš kombinovat se sérem. Nejlépe je bělit na podzim, takže je právě vhodná doba začít :). Hezký večer.
White objective serum na noc jsem loni pouzivala a bohuzel mi to nesedlo, stipalo mne to. Bohuzel podobne zkusenosti u depigmentanich pripravku mam i s ostatnimi znackami...hodne citlive pleti nemusi sednout prave ony slozky, ktere maji "belit". Myslim, ze se v techto pripadech jedna o nejakou velmi jemnou formu kyselin...ale to si nejsem tak jista:)
Profilova fotka
Kočky v mém fotoblogu pod článkem je soutěž o White Objective sérum. Zapojte se, soutěžíme dnes do 16h. Ještě to stíháte :).
Profilova fotka
@bioderma_jana Nechci nijak znevažovat Vaši práci či firmu a značku, ale každá slušná kosmetička řekne ženě pravdu a to, že pigmentových skvrn se nedá zbavit beze zbytku. Dá se podstoupit kůra, ale celá kůra je náročná nejen na finanční stránku, praktikuje se v zimnícm období. A je potřeba se v dalším období po kůře chránit před jakýmkoliv slunečním zářením...kdekoliv. Takže vlastně se absolutně vyhýbat slunci a když už po něm jdu na ulici,tak mít vše chráněné....ruce, nohy v pantoflíčkách, krk čouhající z trika apod.
Článek se načítá
Až někdo vymyslí něco, po čem pigmentové skvrny natrvalo zmizí, tak myslím, že do konce života už nebude muset pracovat. :-D Rad jak na pigmentové skvrny existuje mnoho - od použití citrónu, přes bělící krémy, které slibují zesvětlení pigmentace až po takové "drsné" metody jako je např. chemický peeling, kdy se v zimě prakticky odleptá vrchní část kůže a po zhojení je třeba pleť intenzivně chránit před sluncem, aby se pigmentové skvrny neobjevily znovu. Jak už tu bylo řečeno, tak se jedná o problém vnitřní a podle mého selského rozumu by se i tak měl řešit, protože odstranění následku vnější cestou tento problém opravdu nevyřeší. Používání nepřirozených chemických přípravků z vnějšku pleť jen oslabuje, a ta pak reaguje ještě hůř s přibývajícím věkem...
@torpen Já sama bych mu platila doživotní rentu :-D ;-) Mně se letos, cca v červnu, udělal tzv. pigmentový knír 8-( (min. jsem si našla, že se to tak nazývá). Ostatní mi tvrdí, že by si ničeho nevšimli, ale já už si samozřejmě připadala s každým pohledem do zrcadla jako nějaký Don Carlos :-D Začala jsem užívat sérum White Objective a musím říci, že nyní, po dvou měsících užívání dvakrát denně (+ používání opalovacího krému s SPF50 na dané místo celé léto), pozoruji lehké vyblednutí, tak snad je to na dobré cestě, byť je to běh na dlouhou trať... Ale po příčině bohužel stále pátrám :-( Se sluncem jsem nikdy problém neměla, opaluji se dobře, ne nadměrně (záměrně, ale přes léto jsem poměrně hodně venku), do solária nechodím. Po porodu ani těhotná nejsem, HA jsem neměnila...tak nevím, jelikož mám před sebou zimu a účinky séra jsou vidět, tak to teď asi nechám být, ale pokud by se to mělo příští rok opakovat, nechám si pravděpodobně tedy udělat hormonální profil...
Profilova fotka
Ahoj @sweetest, je to přesně tak ;-). Vyhýbat se slunci a mazat a mazat. Slunce je jednou z hlavních příčin vzniku pigmentových skvrn. Pokožku chránit vysokým SPF (50 +) a mazat se dostatečně opalovacím krémem (už jsem odpovídala @im4fun ohledně množství). Rychlost i účinek závisí na tom, jak dlouho se pigmentová skvrna na pokožce vyskytuje a s tím souvisí i jak hluboko je. Nejúčinnější na odstranění je bělení. To kvůli sluníčku probíhá v noci. Bioderma má v nabídce White Objective sérum. Je to jediné sérum na trhu v kombinaci 12% kyseliny glykolové a vitamínu C (ten se právě dostane až do hloubky pokožky), které je ještě v této kombinaci volně prodejné. Jinak je vše už na lékařský předpis. Chce to vydržet 2 - 3 měsíce a výsledky jsou vidět ;-) . Jinak v mém fotoblogu pod článkem je o něj soutěž ;-) . Hezký den.
Profilova fotka
@torpen Však o tom jsem psala ve svém komentáři.....není to o "zázračných" krémech,sérech a dalších serpetičkách. Jak mi řekla má kosmetička, pigmentových skvrn se nikdo nezbaví nastálo a kdo říká, že ano, tak lže a jen tahá z lidí peníze :-)
Profilova fotka
@bioderma_jana tak já se ale mažu dostatečným množstvím, a stejně ty skvrny během pár minut pod slunkem naskočí. Takže nemůže být řeč o nedostatečném množství krému. Prostě i přes tu 50 ty skvrny mám. Jinak děkuji za radu, návod k použití si umím přečíst také:D
Profilova fotka
@fallingstars Ahoj, je to přesně jak píšeš ;-). Sama to moc dobře znám s Donem Carlosem vedu bitvu taky :-). S používáním White Objective sérum pokračuj dál, postupně uvidíš další výsledky. Po 3 měsících už je změna hodně viditelná. Chce to prostě mazat a mazat a vydržet a vydržet :). Právě podzim a zima jsou nejvhodnější pro bělení kvůli slunečnímu záření. V mém fotoblogu pod článkem o pigmentových skvrnách najdeš soutěž o White Objective sérum. Třeba se na Tebe usměje štěstí a vyhraješ ještě jedno ;-) . Řada White Objective díky patentovaným účinným složkám chrání před vznikem nových skvrn, ale zároveň bojuje proti těm, co už na pokožce jsou. Možná by stálo za zvážení pořídit si White Objective denní krém, který celý účinek podpoří. Krásný den.
@sweetest V dnešní konzumní společnosti bohužel řada lidí používá řadu krémů "na zlepšení sebevědomí" a "zvýšení spokojenosti sama se sebou", a pokud tomu člověk věří a projeví se alespoň malé zlepšení, tak si vlastně kupuje pozitivní emoce v kalíšku. :-) Mně osobně je dávat si kyselinu na obličej nějak proti srsti, ale proti gustu, a když to má alespoň nějaké výsledky, nic nemám. Jak by řekl jeden můj kamarád, za své peníze, nechť si každý koupí třeba kámen z Marsu. :-)
Profilova fotka
@im4fun Ještě jsem zapomněla napsat jednu moc důležitou věc. Kromě množství krému je důležitá i výška ochranného faktoru proti UVA. Pigmentové skvrny vznikají působením slunečního záření na kožní buňku, hlavně tedy částí UVA záření. Buňka začne díky tomu produkovat kožní barvivo, to je důvod opálení. Pokud se nahromadí víc kožního barviva na jednom místě, vznikne pigmentová skvrna. Právě proto je důležité, zda krém, který používáš má jak velmi vysoké UVB (to je SPF krému, je potřeba 50+), tak i hodně vysoké UVA. Nejmíň by to mělo být 35. Momentálně má Bioderma jako jediná na trhu přípravek s UVA 50 a to je Photoderm Sensitive SPF 50+ ;-)
Profilova fotka
Zapojte se do soutěže White Objective sérum, soutěž probíhá ještě 2 hodiny! Víc info v mém fotoblogu pod článkem Jak mít krásnou pleť bez pigmentových skvrn.
Profilova fotka
@bioderma_jana my si asi nerozumíme:) používám Photoderm Sensitive SPF 50+ - tu tyčinku na tvář, protože mám pigmentové skvrny na tváři, a i přes to mi to nepomáhá jako prevence, matlám se tím jak blázen, a stejně ty skvrny hned mám
Přispěji také svojí troškou do mlýna... První pigmentová skvrna se objevila před třemi lety nad horním rtem - knír. Začala jsem se přes léto pečlivě mazat SPF50+ a tak jsem mazala kromě zimního měsíce od března do konce října. Začal březen a začal čas mazání. Opět jsem používala SPF50+ každý den. Další skvrna se objevila na čele a začala se zvětšovat. Použila jsem citron, white objective, nějaký bělící krém z portugalska a nakonec jsem skončila u chemického peelingu mam dojem 30%, pěnez to stálo hodně a nula k nule pošla. Skvrny na čele a nad rtem mám stále, nezmizely, takže jen mažu SPF.
Profilova fotka
@im4fun Bioderma má v nabídce Photoderm tyčinku SPF 50+ na rty a citlivá místa. Jediný přípravek s UVA 50 je Photoderm Sensitive SPF 50+. Je novinka letošního roku ve formě mléka 100 ml ;-)
Profilova fotka
@bioderma_jana to, co mám doma se jmenuje Bioderma Ochranná tyčinka na rty a citlivá místa Photoderm MAX SPF 50+ (Sun Stick). Má i složku UVA. Ve formě mléka je mi to na obličej k ničemu
Profilova fotka
@2veronika Ahoj, děkuji za příspěvek ;-) Krém s vysokým SPF je určitě správnou volbou, když se chceš chránit před vznikem či zhoršením skvrn. Nevím přesně který používáš, ale pokud se chceš opravdu chránit před vznikem pigmentových skvrn a zamezit jejich zhoršování, pohlídej si i výšku ochrany před UVA. Bioderma má vše napsané na krabičce. Nejvyšší UVA na trhu má přípravek Photoderm Sensitive SPF 50+.
Profilova fotka
@im4fun Ano, Photoderm tyčinka má i ochranu proti UVA. Ale jak píšeš, že Ti tento přípravek nestačí jako bojovník proti vzniku nových skvrn, proto by byl možná vhodnější právě Photoderm Sensitive SPF 50+, který má jako jediný ochranu 50 proti složce UVA ;-)
Profilova fotka
@bioderma_jana ale ve formě mléka je mi na obličej k ničemu (navíc kupovat si celé balení mléka na tak mini kousek obličeje, to bych ho musela 3/4 pak vyhodit). Takže asi tak.
Profilova fotka
@im4fun Pokud se chceš chránit dokonale proti pigmentovým skvrnám a být opravdu chráněná faktorem SPF 50+, je potřeba aplikovat na obličej dostatečné množství přípravku (2 polévkové lžíce na celé tělo na jednu aplikaci). Aby sis zachovala SPF 50+. Tento postup je třeba opakovat každé 3 hodiny, jedině pak máš na pokožce ochranu SPF 50+. Pokud člověk toto množství nedodrží, nemá zaručenou ochranu SPF 50+. Forma mléka je vhodná i na obličej, záleží už pak co Ti více vyhovuje. Pokud bys chtěla raději krém, byl by vhodný ještě Photoderm SPOT SPF 50+ ;-)
Profilova fotka
@bioderma_jana ani krém ani mléko mi bohužel nevyhovuje a tyčinka nechrání. Takže sice jí používám, ale už od ní nic nečekám. Mimochodem jsem už psala, že množství aplikuju dostatečné - nikde jinde na těle skvrny nemám, jen v obličeji, takže přirovnání množství k polévkový lžicím je fakt bezpředmětné.
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?