Akné. Jak se ho zbavit do svatby?

Profilova fotka
Zaskočilo Vás léto, vy teď možná nevíte co s pletí. Sluneční paprsky zhoršily stav akné a vy máte jen několik týdnů do dne D. Kromě Slunce může být příčinou špatná péče, nevhodná kosmetika nebo hormonální změny. Jak jste na tom vy? Trápí vás mastná T-zóna nebo rozšířené póry? Pojďme si navzájem poradit.
1
2
Profilova fotka
Jani, úplně všechno, co jsi napsala. Bohužel :/
Profilova fotka
@luca133133 Luci, nevím, jakou používáš kosmetiku a jak jsi zvyklá se o pleť starat. Základem úspěchu je pravidelná hygiena, ráno i večer každý den :). Bioderma nabízí buď Sébium H20 micelární vodu nebo Sébium mussant mycí gel. Pleť dokonale vyčistí a odlíčí. Záleží, co Ti víc vyhovuje. Zda se odlíčit s vatovým tamponem (Sébium H20) nebo třeba ve sprše s mycím gelem (Sébium mussant). Pak můžeš nanést krém nejlépe lehký hydratační nebo zmatňující krém. Doporučila bych Hydrabio Légère nebo Sébium Hydra. Po vpití krému můžeš nanést sérum Sébium Pore Refiner. Ten stahuje otevřené póry, pokožku zmatní a vytvoří pudrový efekt. Na takto připravenou pokožku můžete nanášet make-up či tónovaný krém. Na trhu je i novinka Sébium AI Korektor, který zakryje nedokonalosti. Má trojitý účinek. Zelený korektor zjemní začervenání, hnědý odstín sjednotí pleť a zároveň má léčivý účinek. Večer po vyčištění a odlíčení pokožky můžeš použít léčebné krémy. Buď Sebium AKN (mírný stav akné) nebo Sébium Global (zhoršený zánětlivý stav akné) ;-). Sleduj můj fotoblog, určitě bude o některý z produktů soutěž a ne jedna :-D
Profilova fotka
Ahoj, taky mě trápí vše, co jsi zde napsala, nyní již půl roku používám výhradně kosmetiku od Biodermy, ale nějak pořád nevidím zlepšení :( a to jsem opravdu pečlivá, neodpustím si ani jeden prohřešek, protože svatba se nějak moooc rychle blíží :) co s tím? Dík
Profilova fotka
@princeznaj Ahoj, můžeš mi prosím napsat jaké přesně používáš produkty? Zkusíme něco vymyslet :)
@princeznaj Pokud akné souvisí s hormony , tak ti asi žádné patladla nijak výrazně nepomůžou , protože neřeší příčinu. Zkus byliny které řeší gynekologické problémy i hormonálni nestabilitu. Já třeba používám Gynex. Taky bys mohla zkusit nějakou očistnou bylinou kůru. :-)
Profilova fotka
už jsem zkoušela kdejakou očistu, hormonální antikoncepci přímo určenou na akné, vyzkoušela jsem za svůj život vše, od dermabraze až po laser :(
Profilova fotka
@radkaja, bylinky jsou určitě také dobrou formou podpory léčby akné ;-)
Profilova fotka
Bioderma Sébium moussant,Bioderma Sébium H2O,Bioderma Sébium Sérum,Bioderma Sensibio BB krém,Bioderma Photoderm AR SPF50 tónovací krém tak tohle všechno používám a ještě differin gel od doktorky
Profilova fotka
@princeznaj Někdy si pokožka prostě nedá poručit. Přes internet se špatně radí. Mohla bys navštívit odborníka - dermatologa. Ten zhodnotí stav pokožky, provede hormonální screening a rozhodne, jaká péče či léčba je právě pro Tebe nejlepší ;-). Občas pomůže i návštěva kvalitní kosmetičky. Ale chce to vybírat a nesvěřit se jen tak někomu ;-) . Do fooblogu přidám článek Jak pečovat o mastnou a problematickou pleť, třeba Ti pomůže i ten ;-)
Profilova fotka
děkuji za rady, ale všechno tohle už mám - jak kvalitní dermatoložku, tak velmi kvalitní kosmetičku a snad i kosmetiku ;-) vždy´t mám Biodermu :) 8-) tak fakt nevím, co bych ještě mohla zkusit, ale nebráním se ničemu :)
Profilova fotka
@princeznaj Máš parádní Bioderma výbvavičku. Hygienu máš, to je základ úspěchu. Sébium H20 a mussant odstraní maz a bakterie, které celý stav zhoršují. Sébium sérum používej každý den nebo od den na noc na vyčištěnou pokožku.Nejlepší je používat ho v měsíční kůře. Ještě bych doplnila lehký hydratační krém. Nevím kolik je Ti let. Buď by to mohl být Sebium Hydra, Hydrabio legere nebo pokud je Ti kolem 25 a víc Matriciane Multi-défense (lehká textura a zároveň řeší první vrásky). Jako denní krém můžeš zvolit Sebium Porerefiner (na mastné části obličeje) stahuje póry, zmatní a na pokožce vytvoří sametový efekt. Nanáší se po vpití hydratačního krému. Pokožku budeš mít jako kdyby si na ni dala sametový pudr. Jak se pořádně vpije, můžeš nanést make-up, který používáš. Výbavu bych doplnila o léčebné krémy. Ty se používají na noc. Buď Sebium AKN (lekhá forma akné) nebo Sebium Global (zánětlivá forma). Měsíc před svatbou začni používat Matricium. – intenzivní regenerační, buňky obnovující sérum, registrované jako zdravotnická pomůcka. Obsahuje jen biomimetické (tělu vlastní látky). Kůži regeneruje i v hlubších vrstvách. Na vyčištěnou pokožku nanese 10 kapek z ampule. Tím, že Matricium podporuje regeneraci kůže, dokáže změnit procesy v tvorbě akné. Výsledky uvidíš už za pár dní.
@princeznaj Hormonální antikoncepce spíše tělo totálně rozhodí, opravdu zkus byliny a ne chemické léky a "lékařské a kosmetické" metody. ;-) :-)
Článek se načítá
Tak já se taky přidám. Když jsem viděla, že je tu nové téma o akné, tak se mi rozsvítili očka, protože to je něco, co mě už od puberty trápí. A ne zrovna v malém. A věřte, dělala jsem všechno, co jsem mohla. Nejedla čokoládu, jedla kvasnice (babské rady) a pod. V 16 jsem začala brát antikoncepci, chvíli mi to pomohl, resp. zklidnilo, ale teď vůbec nic nezabírá. Díky za radu.
Vyzkoušela jsem snad úplně všechnu kosmetiku z lékarny od Vichy, po Biodermu, Eucerin aj., ale nejvíc mohu pochválit La Roche Posay. Takže doporučuju :-)
Profilova fotka
@cerlada To jsem ráda, že se Ti rozsvítila očka :). Důležitá je hygiena, přípravky bez obsahu alkoholu. Alkohol pleť zbytečně vysušují a dráždí. Bioderma nabízí buď Sébium micelární vodu nebo Sébium mussant. Péči můžeš 2-3x týdně doplnit Sébium peelingovým gelem. Peelingy se nesmějí používat u zánětlivého stavu akné. Také je důležitá hydratace nemastným krémem. Takový je Sebium Hydra, Hydrabio legere nebo Matriciane Multi-Défense řeší už první vrásky. Případně sérum Sébium Porerefiner na rozšířené póry. Na něj už přímo můžeš nanést make-up. Na noc léčebné krémy Sebium AKN nebo Sebium Globalzánětlivá forma akné). Pokud Ti vyskočí jen jeden pupínek, použij Sébium AI. Když ho použiješ včas (už když ho jen cítíš), tak se Ti ani nevyskočí ten můžeš použít kdykoliv přes den.
@bioderma_jana A jak poznám, zda jde o zánětlivou formu akné?
Profilova fotka
@cerlada Přidávám obrázek, Toto je příklad zánětlivé formy akné.Jana
Profilova fotka
tak jak koukam na obrazek zjistuju,ze vlastne nemam zadnej problem..
taky dost prpim na akce uz od nejakych 8 let nea ne se toho zbavit max v tehu jsme mela plet jak miminko zkousela jsme vse mozny a vzdy jen pomuze nachvilku a pak je to stejny jako predtim cistim si plet pravidelne maluji se jen minimalne a to kdyz uz se opravdu neco deje a nebo kdyz jedu do mesta a chci prekvapit pritele hlavne na to musi byt cas
Jo, tak teď se moje akné taky jeví jako malilinkatej problém.
Profilova fotka
@cerlada obrázek je jen pro názornost :). Je tam opravdu těžké akné. Může být i lehčí forma zánětlivého akné, pokud pokožka zarudne a objeví se zánětlivá ložiska (klidně jen 3), už se jedná o zánětlivou formu. Peeling by se neměl používat, aby se bakterie neroznášela po obličeji a tak se akné nezhoršovalo.
me jediny co tak nejak ponaha je alpa s arnikou :)
Mě na takový ten průměr (=žádná extra závažná forma bez zánětů) vždycky zabíralo o dost víc pít a hlavně! jíst zinkové tablety - např.Biosil - tam je i něco dalšího a jsou po tom i krásné vlasy a nehty. A cena je do 100Kč (už si nepamatuju, ale už by to zas chtělo do lékárny... :-) ). Zinek je základ. Však ho taky cpou do všech krémů na akné. No a pak na večer ještě místo pleťovky klasickou alpu, jen trochu naředěnou s vodou (vsadím se, že teď kosmetičce naskočila jedna vráska:-D ). A pak samozřejmě noční krém, dost to totiž vysušuje. Ale alpa vyčistí pleť tak, jako nic na světě, dle mého názoru. A to je podle mě základ. U mě to tedy funguje:-) A to jsem vyzkoušela přípravku mraky.
@parajan jojo alpa cisti jak blazen ja si ji teda neredim a pouzivam skoro na vse tu alpu i malymu na stipance :D ja bychspis potrebovala neco na vlasy aby mi nepadaly jsme po porodu 4 mesice a vsude moje vlasy :(
jinak nemam zanetlive akne :D
@zlatickamoje Já jí taky ředím jen decentně. A hlavně jak kdy:-D S vlasy asi neporadím. Když beru ten Biosil, tak mi vlasy rostou o dost rychleji, to je fakt. A nejen vlasy...kdo to má pak všechno tak často holit?! :-N :-D :-D :-D Ale jak by to působilo proti padání vlasů to těžko říct. S tím zkušenosti nemám.
@parajan ja to vyzkousim
Profilova fotka
@zlatickamoje Dobré ráno, z Biodermy bys mohla vyzkoušet tablety NODE Oral, které mají komplexní složení http://www.bioderma.com/cz/nc/produkt... Osobně jsem je nezkoušela. Ale kamarádce po porodu šíleně padaly vlasy, měla vlasy doma snad úplně všude. Byla z toho dost nešťastná.Moc si je chválila. Pomohly jí i s lámavými nehty. Kromě zinku obsahují také hořčík, který zabraňuje nadměrnému vypadávání. Také tam jsou vitamíny skupiny B, dávají vlasům pevnost. Díky bylinkám řeřiše, kopřivě a oleji z pšeničných klíčků budeš mít vlasy silné. Aminokyseliny cystein, a methion podporují tvorbu keratinu. Neměly by se užívat v těhotenství a při kojení. Pokud kojíš, zkus zatím bylinkový čaj s obsahem křemíku a tabletky si můžeš nasadit hned po té ;-)
Profilova fotka
Bioderma mi akné trochu zlepšila, ale co mi pleť luxusně vyléčilo, byla kombnace micelární voda Mixa (poměrně nově v ČR - DM, Rossmann) + konopný olej od Saloos nanášený 2x denně na vlhkou pleť, po odlíčení. Po letech můžu používat jen lehké make-upy a nepotřebuji vrstvit krycí s korektorem.... :-)
Profilova fotka
Ještě dodám, že jak Mixu, tak konopný olej jsem koupila po mnoha kladných ohlasech na několika diskusích (opravdu jsem po těch letech neutrácela peníze za vše, co jeden člověk pochválil :-) ) a výsledky přišly do 14 dní. A extra tip - co mi pomáhá mít pleť vyloženě jako namalovanou, je několik dní veganské stravy. Žádné maso, mléčné výrobky a z pečiva jen knackebroty bez přidaného mléka či žitný kváskový chléb. Ovoce, zelenina, rýže, obiloviny, luštěniny, ořechy a semena, místo masa tofu a tempeh... jednou jsem toto stravování chtěla vyzkoušet, bum, za čtyři dny se na sebe nemůžu vynadívat :-D , experimentálně jsem za dva měsíce zkusila, zda to opravdu funguje - a ano, několikrát potvrzeno. Asi to čistí střevo a to s pletí souvisí, možná mám i nějakou lehkou potravinovou alergii, ale rozhodně doporučuji vyzkoušet :-)
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?