Způsob sušení svatební kytky. Poradíte?

Chtěla jsem se zeptat, jak nejlépe usušit svatební kytku? Měla jsem oranžové růže a pak ještě menší bílé květinky viz foto a teď řeším, jak ji nejlépe uchovat. Bylo mi poraděno, abych celou kytku zasypala asi na měsíc do soli, že z ní vytáhne vlhkost a kytky ani nezmění barvu, ale na internetu jsem se o tom nikde nedočetla. Nemáte někdo nějakou radu?
Odpovědět
Magnolia Company z Velké Chuchle suší speciálně svatební kytice mrazem, těm ale nefungujou stránky, to samé dělá ještě lyofa tečka cz 8-). Solí bych to nezkoušela, sůl sice váže vodu, ale dál ji už nepředává, takže bych měla obavy, že to není dobrý nápad, vznikla by rozkládající se kytka obalená navlhlou solí.
Odpovědět
Ahoj, nevím jak solí, ale vím, že se dají vysoušet takovými těmi kuličkami, které se dávají i třeba do krabic s botami, do her a podobně. Víc je na http://www.living.cz/zahrada-a-kvetin.... Jen nevím, kde se ten silikagel kupuje.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem si nechala sušit kytku mrazem od Lyofy a nemůžu si stěžovat. vypadá jak živá. Ale pokud už ti sesychá, tak jí uvázat do suché místnosti květy dolů a větrat.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, ja mam 3 roky od svatby a kyticku mam ususenou v obyvaku. Kdyby mi do ni dcerka porad nerejpala tak je jeste hezci. Jen jsem ji vyndala z vody a nechala uschnout ve vaze bez vody :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
[náhradník]: Magnolia company už kytky nesuší, daleko ve vlašimi to dělá fa. LYOFA
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?