Žlutá kytice v zimě - poraďte kytky, které vydrží

Moc se mi líbí kaly, jaké další žluté kytky bych mohla v zimě sehnat - aby vydržely ten teplotní rozdíl (venku/uvnitř) a vypadaly dobře:-)?
Odpovědět
Tak na tohle dle mne bude nejlepší klasika - gerbery. A ty vypadají ve svatební kytici moc hezky...
Odpovědět
Růže ty šoky určitě také vydrží.
Odpovědět
mě se moc líbí kaly, ale netuším co s nima ta zima může udělat..
Odpovědět
Profilova fotka
Kaly ti zčernají, do těch bych nešla. Ty gerbery a růže vydrží, můžeš doplnit hortenzie, ty jsou ve všech barvách téměř. Nebo lilie.
Odpovědět
@kophana Určitě ze žlutých květin už výše jmenované růže, ty hodně vydrží, lilie, craspedie, koukám, že budeš mít svatbu v dubnu, tak to by přicházely i ty kaly v úvahu,ale chce to zeptat se floristky jestli fakt chladem nezhnědnou. Moje kamarádka se vdávala taky v dubnu a měla tulipány a právě kaly, ale v červené a bylo to moc pěkné....
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bude svatba v dubnu, myslím, že už takové teplotní rozdíly nebudou :-) ze žlutých květin doporučuju alstromerie, eustoma, chrysanteny, asclepias, craspedia, samozřejmě růže, limonium, lilie....... :-)
Odpovědět
no právě, že možná bude svatba už v lednu, proto to tak řeším...
Odpovědět
nejsem moc fanda do růží... docela se mi líbí ty craspedie, alstromerie a i ty gerbery mám raději než růže... máte tip na nějakou takovou kytici? (pokud máte obrázek)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že by byla pěkná i kytice ze santin, kulatá, doplněná třeba tou craspedií, popř.phalenopsisovým květem ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, taky se budu vdávat nejspíš v lednu a navíc venku, protože máme s přítelem rádi netradiční věci. Takže kytice, která nezmrzne, bude nutností. Měla jsem vybrané kaly, ale jestli je pravda, co píšete, tak to mám asi smůlu. Zahnědlý hnus v ruce držet nechci. :-D Co jiného byste doporučily? Přemýšlela jsem ještě o sušené levanduli nebo sukulentech? Svatba by měla být v tlumených tónech béžové a šedo-modré, takže kytice taky v těchto barvách + zelená, bez té to samozřejmě nepůjde. Poradíte?
Odpovědět
Profilova fotka
A co kytice z neživých květin? Ta vydrží nejen teplotní rozdíly, ale zůstane i jako památka :-) Lze vytvořit opravdu jakoukoli
Odpovědět
Článek se načítá
Jedině sušené. Přemýšlím o nich. Umělé se mi příčí.
Odpovědět
tulipány vydrží i mráz, ale až je vrátíš do tepla, zvadnou
Odpovědět
Já se teda vdávala v horku a myslím, že v podstatě je to jedno jestli zima a nebo mráz. Pro kytku je to extrém tak i tak. A možná těch 30 stupňů bylo horších. No a měla jsem žluté gerbery a frézie a kytku jsem měla ve váze ještě čerstvou po tom co chudera prožila asi tak ještě týden pak začala uvadat. A to když jsme fotili venku asi dvě hoďky tak už to na ní bylo vidět, ale jen maličko. Jak jsem jí dala do vody tak byla jako předtím.
Odpovědět
Profilova fotka
Z květin, které tu ještě nepadly, bych pro leden doporučila ve žluté ranunculus, narcis nebo karafiát - přechody by květiny vydržet měly bez hnědnutí. Ještě orchidej Cymbidium je velmi odolná a určitě by vydržela. Fakt je, že -20 je vražedné jak pro květiny, tak pro nevěsty v šatech ;-) takže by to asi dlouhá doba venku v mrazu nebyla... ale pokud bude krásná "ladovská" zima, tak to bude v pohodě i s květinkama :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?