Zkušenosti s květinářkou

Profilova fotka
Zkušenost s květinářstvím v Plzni. Začali jsem svatbu zařizovat 15. rijna. Do květinářství Elissa jsem se vydali 4.11 hned po práci, tam nám bylo řečeno ať příjdeme v lednu s fotkou šatů...Objednali jsem se tedy na konzultaci 28.1.2014. Domluva byla skvělá, paní vyšla vstřícta dokonce i poradila která kytka je na svatbu vhodná a která méně. Chteli jsem po ní co nejdříve odhad, kolik budou kytky stat, aby jsem si připravili peníze...Slíbila že nám odhad pošle emailem... Hned si říkala o zálohu 1000kč, tu jsem u sebe neměli, tak že jí přineseme později. Řekla že nevadí. (hlavne jí nebudeme dávat zálohu když nevíme zda cena všech kytek nebude přemrštěná) Uběhl měsíc, potom další měsíc a kalkulace kytek nikde. Další měsíc to už byl brezen jsem to nevydrželi a paní květinářce jsem napsali. Odpoved byla taková že se na to ještě nekoukla,že dělá prioritní svatby. No jo,ale uběhlo dalších 14 dní a kalkulace stále nic. Napsali jsem jí podruhé, to už byl skoro konec března že teda s kolika penězi máme počítat. Další její odpověd byla že si myslí ŽE NA NÍ ÚTOČÍME A ŽE MÁ RÁDA KDYŽ VŠE PROBÍHÁ V KLIDU A S ABSOLUTNÍ DŮVĚROU.Na což jsme jí napsali že díky ní to neprobíhá v klidu a že přez 3 měsíce čekáme na kalkulaci kytek a ona jí není schopná udělat a proto už od ní kytky nechceme. Na to ona napsala ŽE JE RÁDA A ŽE SE JÍ VELICE ULEVILO. Ať žije rádoby podnikání. Byli jsem nehorázně vytočený, další den 25.3.2014 jsme si zašli do květinářství Floriánka na Klatovské, do 3 dnů jsme měli kalkulaci a s paní prodavackou jsem se nad naší teď už usměvnou story zasmali. Ale bylo to peklo. Vzdy jsem chtela obrouvskou svatbu, ted jsem rada ze máme malou svatbu, jinak bych byla uz asi v blazinci. Svatbu máme v polovině června. Kyticky budu mít růže a gypsophillu :-)
Odpovědět
ostrý:-) Já jsem řešila zda si mám nechat kytku uvázat u nás ve městě a pak si ji převést na statek, anebo shánět něco u Rakovníka...Nakonec vyhrála paní květinářka v Nuslích, kterou znám cca 12 let a vím, že umí nádherné kytky za super ceny. Takže je rozhodnuto, kytka pro mne oceněna na cca 800,- Kč vč. 2 vývazků pro ženicha a synovce, v kytici budou růžové růže a bílé frézie a nějaká ta zeleň. Kytku mi vyzvedne budoucí švagrová, protože pojedou z Prahy, no stress, chci kvalitu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@isabella2011 To je strašné jednání opravdu, nevím na co si paní vzala zálohu, určitě bych si pro ní osobně došla a žádala jí zpět, žádnou službu Vám neposkytla....Většinou kalkulace dělám ještě ten den. Přeji již jen příjemné přípravy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mi jsme ji tu zalohu nedali,pac jsme ji ten den u sebe nemeli a hlavne jsem nejdriv chteli tu slibenou kalkulaci,ktera nikdy neprobehla. Prece nebudem davat zalohu kdyz nevime kolik co bude stat. No kazdopadne jeji jednani bylo opravdu exelentni.
Odpovědět
Hrůza. po nás floristka taky zálohu nechtěla, kalkulaci udělala na místě 3000 - plus mínus 3, 4 stovky (moje kytka, 2x maminky, 2x náramky pro družičku a svědkyni, 3x korsáž), podle aktuální ceny (chci tulipány a kaly), takže jsme spokojený.
Odpovědět
Co na to říct.... Vždy je to o lidech. Netuším, co je příčinou chování první floristky ( nezájem, neznalost či neschopnost), každopádně je značně neprofesionální. Víte, chápu, že Vám kalkulaci nesestaví hned ( i když - u tak běžné kombinace jako gypsa a růže by představu nebo alespoň jakýsi průměr mít mohla) , já osobně také radši sestavuju kalkulace v klidu, chápu i to, že dá v počítání přednost svatbám aktuálním. Co ovšem pochopit moc nejde je neskutečná doba několik měsíců a následná reakce, kdy se floristce při zrušení poptávky kalkulace uleví. Každý má právo zakázku odmítnout, takže pokud měla pocit, že Vaši objednávku z jakéhokoli důvodu není schopná zpracovat, měla to říct hned. Já se svými nevěstami jednám narovinu, pokud cítím, že jsme si "nesedly" či se naše představy diametrálně liší nebo na zakázku nemám časově, řeknu to hned. Jo to o respektu. Naštěstí ( pro Vás) tu je konkurence a záleží pouze na Vašem výběru. A ten se v případě druhé floristky zřejmě povedl. Přeji Vám pohodové přípravy. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@isabella2011 To je opravdu velmi nevhodné chování, kalkulace zabere jen chvíli. Květinářství Elissa je to kousek od náměstí v Pražské ulici? Takto by se podnikatel ke svému potencionálnímu zákazníkovi chovat opravdu neměl! Já nevěstám vždy sepíši kalkulaci téměř ihned či v řádu několika dnů ( v závislosti na pracovní vytíženosti), ale několik měsíců je opravdu moc. O zálohu si říkám až když se s nevěstou dohodneme na financích a květinách. Doufám, že budete s květinami spokojená a už Vám ve všem vyjdou vstříc :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to skoro u náměsti. Vim ze jsem to chtela docela dost dopredu,ale jen kuli rozpoctu,abych vedela kolik nam zbyde na ostatni veci. Je mi neuveritene proti srsti jak se nekteri radoby podnikatele dokazi chovat k potencionalnimu zakaznikovi. Sama podnikam uz prez 5 let a toto bych si nedovolila ani kdyby byl zakaznik sebevetsi blb. Mela rict hned ze se ji do toho nechce a ze ma tolik penez ze nevi co snima. Nechali jsem si udelat kalkulaci na dost drahe kytlky Cymbid Dendrobia chteli jsem je i na auto a vsude mozne. Nechapu ze nebyla schopna za tolik mesicu nam ani rict at jdeme nekam. Ze jsem se ji vubec museli pripominat,ale trpelivost pretekla a jeste ze tak.
Odpovědět
Profilova fotka
gypsu a ruze jsem si vymyslela az po te zkusenosti s kvetinarkou. Elissa mi doporucila Cymbid dendrobia verim ze by to bylo taky pekne.ale nezdarilo se.Proto mam gypsu a ruze :-)
Odpovědět
Ještě rada k zálohám: zálohy plaťte ve chvíli, kdy máte v ruce vypracovanou kalkulaci (my požadujeme zálohu po schváleni kalkulce, písemném sepsání závazné objednávky-nahrazuje smlouvu- jejím odsouhlasení a podpisu).
Odpovědět
Profilova fotka
Jj,tak je to nejlepsi,taky mi bylo hned divny ze mluvi o zaloze. Jeste ze jsem ji zalohu nedali,jinak by jsme meli po 1000kc. To by byl nas prvni vydaj za svatbu a takhle promrhanej :-S
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Já jsem s paní květinářkou z Elissy naopak spokojená už spoustu let. Měla jsem od ní už desítky kytic a všechny byly krásné a každá jiná. Obzvlášť oceňuju, že je kytice vystavěná tak, že se mění, když zvadne jeden druh, vykoukne jiný trvanlivější. Obvykle vydrží zhruba 14 dnů. Spolupráce na svatbě probíhala takto: Rezervovala jsem si datum, přinesla obrázek šatů – jen náčrt, protože mi je teprve šili, důležité byly barvy. A stanovila jsem rozpočet. Neřešila jsem, jaké kytky v kytici přesně budou – jen, že by kytičky neměly být velké, aby se dobře držely a chtěla jsem kulaté. Záloha byla 1000Kč (ale to byla spíš moje iniciativa, protože jsem si chtěla platby pokud možno rozdělit, svatba o 100lidech je docela položka) Měla jsem svatební kytici, kytici na házení, kytici pro svědkyni, dvakrát pro maminky, dvakrát pro babičky, dvakrát pro družičky (tedy celkem 9), pět korsáží – ženich, svědek, 3x tatínkové. Celkem jsem platila 4800,- (včetně zálohy) S kyticí jsem absolvovala celou svatební cestu. Takže si myslím, že tady došlo k nějakému nedorozumění. Já 100% doporučuju. Pokud trváte na nějaké konkrétní ceně, je dobré na rovinu říct, že do kytek nechcete dát víc než například 5000 Kč. Ceny jednotlivých květin se můžou měnit, proto paní květinářka nerada odhaduje cenu, pokud například řeknete, že do svatební kytice chcete tolik a tolik růží, ale rozpočet vždycky dodrží.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Já mám tedy taky velmi dobrou zkušenost. Paní květinářka mi dělala svatební + kytičky pro maminky, babičky a družičky + korsáž pro ženicha + ozdobu do vlasů, celkem něco pod 3500,-. Zálohu jsem platila 1000,- což mi přišlo naprosto v pořádku. Konečná cena byla dokonce o něco nižší, než byl odhad. Komunikace probíhala velmi dobře, ještě den před svatbou mi volala, aby si upřesnila nějaké detaily. Kytice byla ještě hezčí než jsem si představovala, 100% splnila zadání a vydržela dlouho. Absolutně nemám co vytknout. Jen bych doplnila, že toto květinářství jsem vybrala na základě doporučení kamarádek (obě svatba v roce 2014), které byly rovněž moc spokojené.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?