Vázala jste si některá svatební kytici sama?

Dobrý večer, přemýšlím o tom, že bych si uvázala svatební kytici +další kytice sama. Ráda bych kulatou kytici převážně z růží, na YouTube je spousta videí a nepřijde mi to tak složité. Máte někdo s tímto zkušenosti? :-) Děkuji za odpověď. Krásný večer.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,já mám chuť také vázat sama,nechce se mi dávat takové peníze..líbí se mi nevěstin závoj,z toho to zvládnu stopro...:-))
Odpovědět
Ahoj, dělala jsem si veškeré kytice sama a neměnila bych. Vyzkoušela jsem několik kytek dopředu dle videí a různých tipů na netu. Upřímně mě to tak baví, a snad mi to i jde, že jsem si začala vázat kytky domů. Dokonce jsem stihla vázat kytku i pro kamarádku na svatbu. Pro kytky jezdím do Lipence (u Prahy). Kytku jsem měla přesně takovou jakou jsem chtěla. Dělala jsem si svoji kytici, pro maminky, korsáž pro ženicha, věneček do vlasů a výzdobu. Jen malé doporučení, aby to nějak vypadalo, je potřeba dost času, počítej cca. 3hodky na základní přípravu a jen pár druhů kytek. Na profilu mám jen minimum fotek, kdybys chtěla můžu poslat fotky co jsem zatím dělala a vše se naučila dle youtube.
Odpovědět
Profilova fotka
Vázala jsem si kytky sama a můžu to doporučit, ale jen pokud už jsi jich pár vázala. Udržet kytku pohromadě není úplně sranda a na té svatební většinou hodně záleží. e to fyzicky dost náročné a zabere to dost času. Minimálně si to předem vyzkoušej. Jako všechno, když se ti umí, je to sranda, ale na první pokus to taková legrace není.
Odpovědět
Vážu kytičku taky sama, moje navíc nebude z živých květin, ale origami... :)
Odpovědět
Taky jsem si vázala kytici sama. Dopadlo to sice jinak, než na inspiračních fotkách, ale i tak jsem byla spokojená. Nakoukala jsem spoustu videí na youtube, pokud chceš jen z růží, asi nebude problém zkusit něco nakoupit v lídku či tescu a vyzkoušet a uvidíš, jestli si pak troufneš naostro. A jo, opravdu to chce dos času. Svědkyně mi připravovala květy (odrbávala od listů, zkracovala, otrhávala okvětní lístky a pak provazovala, když už jsem nemohla udržet), takže to mi taky ušetřilo dost času.
Odpovědět
Ano, ale měla jsem umělé, ty přežijí hodně a něké neustálé převazování ty kytky nezničí 8-) navíc to bylo moje, osm menších a dvě velké korzáže :-D a zvládnout se to dá
Odpovědět
Me vazala sestra a opravdu na tom nic neni. Delala jsem i korzas pro zenicha, vsechny potrebne veci se na to daji nakoupit.. Pro naminky svazane 3 ruze, frezie a zeleny na ozdobu.
Odpovědět
holky, to myslíte oprvdu vážně???? tak co kdybyste si ušily šaty, nazdobily hostinu i obřad, uvařily oběd, upeky dort i cukroví, obsluhovaly byste si na hostině, zajistily si zábavu a po konci si vše uklidily....každý přece umí to svoje a někdy se opravdu vyplatí svěřit věci odborníkům...
Odpovědět
Profilova fotka
to si nemyslím,nezlob se..nepřijde mi to jako něco tak náročného co by ženská sama nezvládla,ale za to mi přijde dost divné,když stejná kytice cca po ohlášení,že se bude jednat o svatební stojí o 1000 kč víc..budu mít kytku z něvěstina závoje a ano,budu si ji vázat sama a jak jsem si spočítala-ušetřím cca 2500 kč..to si raději přidám na welnes víkend :-)))Myslím,že každá nevěsta se snaží ušetřit na tom,kde si myslí,že to zvládne..a některé i tím,že ano-i vaří,pečou a atd..
Odpovědět
@nony Nechápu tohleto rýpnutí. Pokud jsme manuálně zručné a chceme být originální, co je na tom špatného? :) Já jsem na nás pyšná, že máme v mnoha směrech originální svatbu, za kterou nevyhodíme hříšnou sumu, naopak by mě mrzelo dát spoustu peněz za kytici, která uschne a nebudu z ní mít takový dobrý pocit. Nechci se holedbat, ale osobně nevím o moc svatbách s výzdobou v origami stylu :)
Odpovědět
@smoliiik kytice z nevěstina závoje stojí cca 1000,- Kč když ji váže profesionál je to poznat... je to jen můj názor. pokuud se na to cítíte uvažte si ji klidně sama. každý má dělat to co umí.... nechtěla jsem nikoho urazit!
Odpovědět
Taky se na to chystám 😉 a už se na to moc těším. A když to nebude vypadat úplně na 100% dle mých představ? nevadí, stejně do týdne nebude nikdo vědět ani z čeho kytka byla, natož jak vypadala 😆
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
nepotřebuji ale kytici jen pro sebe,takže rozpočet byl na mnohem víc..o tom už diskuze tady na foru proběhla,že věci a záležitosti označené jak svatební jsou mnohdy předražené..beru to,že jste nechtěla nikoho urazit,ale prostě ten vaš příspěvek vůbec nechápu.Vždyť dnes si každý pomůže nějakou drobností,kterou zvládne svou šikovností a ušetří nemalé peníze.Tady na foru je kvanta příspěvků-jak si udělat sami svat.oznámení,jak si napect cukroví,jak si udělat výzdobu,jak vyrobit dárky místo výslužek...Ne každý má finančně na to,nechat si udělat svatbu na klíč.
Odpovědět
Profilova fotka
@burtikk přesně tak,taky si myslím..na svatební bazárek dávala nedávno jedna nevěsta uvázanou kytku od profíka,že to je síla -a taky byla ! moje tříletá dcera by ji uvázala líp.
Odpovědět
Tady pro ukázku moje hotová origami kytice :) Výdajově tak pár stovek za origami papír, floristické dráty, pásku, lýko a tyl na ovázání. Časově souhrnem tak jeden den, nejvíc práce dalo vyrobit samotné kusy květin.
Odpovědět
@nony to nema vyznam,bez urazky, ale to se uz vsichni zblaznily???
Odpovědět
Profilova fotka
@nony já jsem si sama na svatbu navarila, napekla, sama jsem se nalicila, ucesala, sama jsem hostům točila pivo i uvařila kávu... a dokonce jsem tak oprskla, že když marodim, kuryruju se sama a drzost nejvyšší, s manželem si sami bez řemeslníků stavíme dům... to je ale hrůza co? :D :D :D :D
Odpovědět
Profilova fotka
@star_guitar ta je nádherná!! Já řezané květiny nemám ráda, proto jsem na svatbě kytku neměla, ale takovou bych brala hned :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nellaz no dle tvého zajímavého příspěvku si troufám říct,že si to samé myslím o tobě.Co jsi nám prosím chtěla sdělit?
Odpovědět
@smoliiik třeba to, že je to, že je to snadné, že na tom nic není, že tříleté dítě zvládne líp, že ušetříte tisíce, svatební přirážky...názor velmi naivní... jak píše nony, každý by měl dělat co umí...ve finále stejně neušetříte a ještě si přiděláte spoustu starostí a nervíků...ale dělejte jak chcete, je to vaše věc...když vám to tak stačí... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si teda taky všechny kytky (svoji, maminky, svědkyně, korsáže a věnečky) vázala sama, ale že by to bylo úplně snadné se říct nedá. :) Nebyla to ale moje první kytka, už jsem jich uvázala více, tak jsem věděla do čeho jdu. Na výrobu věnečku jsem zase absolvovala workshop, jinak bych si na to určitě netroufla. Bylo to hodně časově náročné, jedno dopoledne vyzvednout kytky, odpoledne očistit a nachystat a další dopoledne uvázat. Taky mi hodně svými radami pomohla naše fotografka, která kytky váže :) A videa na Youtube jsou super, je tam spousta užitečných fíglů. :))
Odpovědět
Profilova fotka
@nony když je někdo šikovný a úvaze si kytičku,tak proč jako ne?? A raději investují peníze do něčeho jiného. Když na vše máte,tak si kupte :-D
Odpovědět
@sonisek @ellinkasebudevdavat haha ja si krom satu zarizovala/delala vsechno sama, od vlasu a makeupu, pres kytky na vyzdobu i pro me, vyzdobu mista oslavy az po jidlo (z velke casti). Protoze nejsem leva a tyhle veci me proste bavilo zarizovat a resit. A jo, druhy den jsme se na misto oslavy vratili a uklidili. SKANDAL! :-D :-D :-D
Odpovědět
Tak už ji mám navázanou, vyšlo mě to na třetinovou cenu a rozhodně bych nemněnila 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?