Usušení svatební kytice mrazem. Jde to?

Zdravím, ráda bych se Vás zeptala, zda někdo nemáte zkušenosti s usušením svatební kytice mrazem? Ráda bych si svou kytici ponechala a chtěla jí usušit, ale nevím jak se to dělá či kde o to zažádat apod. Díky za info ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, taky jsem na to na internetu narazila. Prý si sušení mrazem ponechá květina i původní barvy a vypadá dost čerstvě. Ale bohužel jsem nenarazila na firmu, která by to běžně dělala...zkusím ještě pohledat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, sušení mrazem je nejnovější technologie konzervování květin. Takto usušené květiny si uchovávají tvar a barevnost po dlouhou dobu. Cena se pohybuje od 500 Kč do 2000 Kč podle velikosti svatební kytice. Na květinky vázané u nás dostanete poukázku na slevu 10% na sušení firmou Magnolia Company s.r.o., která u nás sušení s velkým úspěchem provádí a s naším květinářstvím spolupracuje. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak Magnolia stránky nefungují, ale našla jsem firmu Lyofa. Ale možná by věděli v květinářství..
Odpovědět
no právě že jsem se ptala květinářky, a ta neví, že to nikdy nedělali...a to je celkem velké a dobře profláklé květinářství...tak nevím...
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle info taky sháním, mražení by se mi líbilo vác než sušení, protože barva je u mé kytky dost podstatná... Lyofa má web?
Odpovědět
Profilova fotka
lyofa tečka cz :-D , ale jsou z Vlašimi
Odpovědět
Profilova fotka
zrovna jsem koukala :( To než tam kytku z Prahy zavezu, tak chcípne :-D Hmm, ta Magnolie bybyla praktičtější...
Odpovědět
Profilova fotka
To jo, ale nějak jim nefunguje web. Jedině jim zkusit napsat. Já to mám až za dlouho, takže to není aktuální. Ale už jem si o tom četla.
Odpovědět
mno tak pro mě je taky Vlašim celkem z trasy, jelikož jsem z Opavy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nic jiného jsem bihužel nenašla :-|
Odpovědět
Profilova fotka
dovolala jsem se do Magnolia Company a už se mražením květin nezybývají a pán říkal, že byli v ČR jediní, tak nevím..
Odpovědět
Profilova fotka
Zabývá se tím firma Lyofa ve Vlašimi, já jsem s paní komunikovala (velmi ochotná, nabídla mi, že můžu kytku přivézt v neděli, aby byla co nejčerstvější). Nakonec jsem to ale nevyužila, protože eustomy a hyacindy umrazit nejdou :( Takže mi kytku suší květinářka a uvidíme, co z ní bude :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ifoun: Hmm Vlašim není tak daleko :)..a nevíš jak se to cenově pohybuje? Já budu mít pivoně, tak ty možná taky sušit nepůjdou. A květinářka ti to suší jak?
Odpovědět
Profilova fotka
nanyska: myslím, že mi někdo říkal cca 1000, není to málo, ale zas pokud je z toho hezká kytka na celý život ;-) Asi záleží na velikosti a druhu, říkala, že nejlíp jdou růže, zbytek jsem řešila jen podle vlastní kytky. Květinářka mi to suší u sebe v obchůdku ve světlíku, uvidí, jak kytka bude vypadat, případně ji převáže, kdyby se to nějak hýblo. Suší mi i "házecí" a svědkyně kytku.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) tak jsem tam volala, paní je opravdu moc příjemná, kulatá kytice stojí 1.000,- převislá 1.200 až 1.300,- trvá to asi týden. Je potřeba tam kytici dopravit nejlépe osobně a v dobrém stavu (paní mi říkala, že jí jedna nevěsta poslala kytku na usušení poštou a aniž by se dopředu domluvila, takže kytice dorazila nejen zvadlá, ale už rovnou plesnivá...
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, tak super za info :). Uvidím zda se mi tam bude chtít hned druhý den po svatbě...ale na rozmýšlení mám času dost :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nanyska: to já někoho pověřím, my hned v den svatby večer chceme odletět na svatební cestu, tak si kytku stejně neužiju
Odpovědět
Profilova fotka
...dobré ceny, já jsem zase někde četla že kulatá třeba co jsem měla já stojí cca 2000,- a vydrží to prý tak 3 roky, neříkali Vám jak dlouho to vydrží? Docela by mě to zajímalo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kajsav: na stránkách mají, že vydrží řadu měsíců a že když zkřehne, má se dát do vlhka a zase bude pružná Z toho usuzuju, že jak zkřehne, je ještě víc vysušená a mohla by i vydržet déle - jako klasicky sušená
Odpovědět
Mě paní z Lyofy také říkala,že to nemusí dobře dopadnout,že nějaké kytky nejde mrazem usušit. Riskla jsem to a nelituju. V mé kytici byli frézie růže a eustoma a dopdlo to líp než jsem čekala. Takhle bych to doma určitě neusušila. Takže jsem ráda,že jsem do toho šla.
Odpovědět
Profilova fotka
...no já bohužel měla svatbu doma v Opavě kde nic takového není a ještě jsme byli týden po svatbě pryč, takže jsem nestíhala někam to dát na usušení. Usušila jsem si jí tedy klasicky sama doma, no a mám ji spolu s usušeným polštářkem pod prstýnky schovanou ;-) z velké krásné kytky je malinká kytičky uschlých růží ale krásně voní musím říct ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě říkala, že nejlíp dopadají růže, ptala jsem se co k nim, aby to dopadlo dobře, tak prý i frézie a ornitogallum a pak jsem to asi špatně slyšela jakási santina, nebo tak, ale nemůžu to najít
Odpovědět
Profilova fotka
hanakniha, santina je druh chryzantémy...
Odpovědět
Profilova fotka
díky avano :-) na googlu to mají jako santini, tak proto jsem to nemohla najít
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ahoj holky, nemáte náhodou nějaké čerstvé informace a zkušenosti v sušení svatební kytice mrazem?
Odpovědět
Ahoj holky, nevíte, zda v Brně někde suší svatební kytice mrazem?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, nevíte někdo nějaké aktuální info o sušení mrazem svatebních kytic?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ráda bych obnovila toto téma s otázkou, zda nevíte jestli to dělá i nejaká firma na moravě? =-) Našla jsem pouze lyofu ve Vlašimi a pak přes pár květinářství v Praze, obojí je pro mě celkem daleko, a tak bych to brala jako poslední možnost. :-.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Tady to květinářství to dělá za 1.900,- Kč: http://www.svatebnikytice.cz/mrazem-s...
Odpovědět
@vs_sj mrkněte na fler.cz. Tam jsem si objednávala. Ceny se dají dohodnout a je tam spoustu prodejců. Když se Vám z nabídky nebude líbit nic, udělejte to jako Já - napište prodejci a dohodnete složení kytice :-).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?