Umělá nebo živá květina pro nevěstu a na výzdobu stolů?

Prosím, poraďte, zda je vhodné uvažovat o umělé květiny jak pro nevěstu tak na stoly na výzdobu. Květinářka v okolí, kde budeme mít svatbu není přiliš šikovná, tak zvažuji nad umělou, protože v den svatby jet pro květiny někam daleko by bylo obtížné. Ale nevím jak to pak vypadá, když je květina umělá aby hosté třeba neměli připomínky atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka já bych osobně volila květinářství co mi kytku bude schopné dovézt nebo bych požádala někoho ze svatebčanů. Něm ráda umělé květiny kdekoliv natož na svatbě
Odpovědět
Profilova fotka
Když se dají kytky do chladu, např. do sklípku, nebo i do ledničky, vydrží úplně v pohodě z předchozího dne, řekla bych, že většina nevěst, která má svatbu v sobotu, si je přiváží už v pátek. Taky si nedovedu představit umělé květiny. Je spousta jejich zastánců, které ti budou tvrdit, že vypadají úplně stejně, ale pro mě prostě i ten pocit umělé květiny v ruce, která není živá, nevoní atd., není nic, co bych chtěla na svatbě (a tedy ani nikde jinde).
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka Jak zde píšou holky oni by si umělou kytku nevzali , z těch důvodů co uvedli . Tak teď záleží zda s nimi souhlasíte nebo chcete jen poradit ;-) . Já mám třeba umělou a nebudu Vám vnocuvat , že je krásná atd . Ale já ji zvolila kůli svým důvodům . Takže Vám asi nezbyde nic jiného najít jiné květinářství , se kterým budete spokojená . Vaši přátele -svědkyně o něčem neví ??
Odpovědět
Osobně jsem zvažovala živou glamelii,ale nikdo v okolí není schopen jí vyrobit ve svatební kvalitě,pak i umělou,ale nakonec jsem od umělé upustila.Měli jsme s manželem pocit,že umělá je dobrá jedině tak na pohřeb.Dopadlo to nákupem květin o den dříve ve velkoskladu a v den svatby jen jednoduchou vazbou....a myslím,že nikdo,kromě mně,kytku vůbec neřešil ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na typu květiny a taky na kvalitě. Dnes mohou být umělé květiny velmi věrohodné. Zůstanou vám navždy a můžete si s nimi pak vyzdobit domov, místo toho aby skončily na kompostu. Ale je to věc názoru. Každý ať volí dle svého přání. Kytičky zhotovuji a ráda poradím.
Odpovědět
No pokud nemate moznost vyuzit nekterou z uvedenych moznosti (kytka den predem, dovoz od kvetinarstvi atd.) tak bych do te umele asi sla. Jak pisi slecny nahore, nektera zpracovani jsou uz dnes hodne povedene a kolikrat si musis na kytku sahnout, abys zjistila jestli je nebo neni ziva :) podle me je lepsi mit peknou umelou kytku nez zivy koste, a to mluvim ze zkusenosti. Mame primo u domu kvetinarstvi, kde je to teda tragedie, nedokazou uvazat ani puget z ruzi a to jsem si myslela, ze to se ani zkazit neda, takze pokud je mistni kvetinarka podobnyho razu, vykaslala bych se na to. Na stolech to podle me svatebcane nebudou resit vubec a nejspis si toho ani nevsimnou. Nevestina kytice je vetsim stredem pozornosti a hodne se i foti, tak tam bych si na zpracovani dala pozor, at pak nejsi zklamana. Obecne si myslim, ze kytky svatebcane moc neresi, zajima je spis to co se jich bezprostredne tyka jako jidlo, dort, hudba atd. ale zalezi na povaze lidi, co jsou pozvani. Kazdopadne pocitej s tim, ze te stejne nekdo za neco pomluvi, kdyz ne do oci, tak za zady urcite, protoze vsem se zavdecit nelze a jeste jsem nezazila svatbu kde by nejake teticce nevadilo, ze obrad byl moc dlouhej/kratkej, fotograf ji zaclanel, vyvar byl urcite z prasku, maso bylo tuhy/rozvareny/ nedodelany (rozumej steak na medium), dort byl moc tezkej nebo ho nenazdobili, aby usetrili (nahy dort), dj hral moc nahlas, vino nebylo dobry (proto ho vyzahla 2l, aby se presvedcila ze je fakt hnusny), cisnici si ji nevsimali/cisnici ji porad otravovali atd. Proto bych neresila kytku a udelala si to podle svyho, pokud ti to usetri cas a starosti, jdi do toho, bude spousta jinejch veci s kteryma se budes stresovat, tak proc jednu neubrat ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Možno pomôže aj táto diskusia: http://www.beremese.cz/forum/kytice/u...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, specializuji se na vazby z umělých květin, takže ráda poradím, dneska už umělé kytice nejsou nic divného a většině nevěst to ušetří starosti ve svatební den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si umělou kytku na svatbu poridila a jsem spokojená a budu mít pamatku😉ale záleží na tobě co si představuješ a chceš. Je to tvoje svatba
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě rozhodně živá, umělá co nejde od pohledu poznat vyjde několikanásobně dráž, ale to je čistě můj osobní názor. Jediná má zkusenost s umělou je ze svatby kamarádky, doporučuji dát pozor na pečlivé zalepení konců drátků při házení kyticí, chytající to nepěkně poškrábalo ruce.
Odpovědět
Také jsem měla "umělou", i pro maminky. Všechny ji máme schovanou na památku. :-) Pár umělých přišlo i jako dekorace v předem nachystaných aranžmá, aby kolem toho nebyl stres a mohly se jen rozmístit. Jinak na stolech byly květiny živé. Kupodivu má sv. květina nikoho nepohoršila, naopak.:-) Samozřejmě záleží na osobních prioritách, co by jedna nevěsta naprosto nerozdýchala, druhé naopak vyhovuje. Podle mně tě musí kytice především zaujmout a tak nějak zahřát na srdíčku. Když si pak ujasníš jaká květina je ta pravá, klidně bych místo nešikovné květinářky oslovila i šikovnou kamarádku, která by mi pomohla květinu navázat.;) Jestli bude živá nebo umělá je už pak jedno. ;)
Odpovědět
Mám ráda živé kytky, nechtěla bych umělé, ale v dnešní době se vyrábějí krásné, každý ať si vybere co chce. Bratrancova nevěsta si třeba udělala kytici z pěnových růží a to vypadalo příšerně, to bych radši zvolila umělé.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Kytky jsem vyzvedavala v patek, minimalne pul den nez jsem dojela domu jsem je mela ve vode v kyblu, na noc jsme je dali do lednice a uplne v pohode vydrzela a to ani nevim, kdy ji kvetinarka vazala (jestli uz ji treba pres noc nemela nekde ve sklepe)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla bych určitě pro živé, na voňavé, čerstvé květy podle mě nic nemá, příroda je podle mě ta nejkrásnější čarodějka, ale sto lidí, sto chutí. Nicméně pokud by byl problém jen doba od vyzvednutí z květinářství, tak to se dá řešit. My vyzvedávali kytky v pátek odpoledne, vezli jsme je v kyblících, doma jsme je dali na chodbu, kam nesvítilo slunce a do kyblíků s vodou jsme přidávali průběžně kostky ledu. Paní květinářka mi řekla, že je mám chladit jako limču :-) A do druhého dne byly úplně v pohodě a to jsme měli obřad až v 15 hodin a byl příjemně teplý (ne horký) červnový den, pro jistotu jsme kytky vezli v kyblících s ledovou vodou a až u kostela je z ní vytáhli.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@kultbizuterie Doporučuji firmu Kultdesing.cz uvázali nám krásnou svatební kytici i korsáž pro ženicha, nebylo poznat, že je to umělé a krásně to ladilo. Byla jsem velice spokojená. Fotky vypadají pěkně. A kytice má výhodu, že nám zůstane na památku.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že nezáleží na tom, "co tomu řeknou hosté", ale jestli vám se umělé květiny líbí. Pokud ano, směle do toho :-) Já osobně nesnáším snad cokoli umělého, umělými květinami začínaje a umělými řasami konče. Ale to je pouze můj postoj, někdo může mít jiný :-) Každopádně pokud jde jen o dopravu květin a jejich uchování, to rozhodně jde řešit, přesně jak píšou holky nade mnou. Mně osobně by teda ani nenapadlo řešit ve svatební dopoledne ještě kytky (vlastně to chci zařídit tak, abych ve svatební dopoledne nemusela řešit nic kromě sama sebe :-D - prostě deleguju ;-). Květinářka (moje švagrová) květiny přiveze odpoledne předem na místo (máme vše na jednom místě), tam bude i vázat, uchováme někde v chladu (lednice, kyblíky).
Odpovědět
Ahoj, na připomínky hostů fakt nehleďte. Svatební den je jen Váš a ženichův. Popravdě já bych umělé květiny nesnesla a dovezla bych je odkudkoliv jen aby byly prostě živé a voňavé...samozřejmě záleží na vkusu každého....přeji hodně štěstí-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?