Tulipány v srpnu

Profilova fotka
Ahoj holky. Neměla jste prosím některá z vás na svatbě kytici z tulipánu(ty z vás,které měly svatbu v létě)? My máme termín 31.8. a já bych si strašně moc přála tulipány,ale květinářka mi řekla,že nevydrží,tak nevím:(. Děkuju za rady.
Odpovědět
@elisjitu ahojky navíc budou děsně drahé:(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nemusíš mít strach, tulipány jsou k dostání celoročně a vyjdou levněji než např. růže. Kytici z tulipánů si sice na památku neusušíš, ale den svatby tulipány určitě zvládnou. Důležité je, jak bude kytice uvázaná. Jediným rizikem v letních měsících může být jejich velikost, tulipány mimo sezonu mají většinou drobnější květ. Já tulipány miluji, takže doporučuji :-)
Odpovědět
tak drahé zase nebudou, je pravda, že budou mít malé květy a taky se může stát, že nebudou správně vyzrálé, (přece jenom je tulipán květina krátkého dne)
Odpovědět
Já plánuji taky tulipány, ale svatbu máme už v červnu. A nemyslím si, že by nevydržely (tedy konkrétně co nemají vydržet?). Obřad trvá pár minut a pak je dáš do vázy. Když si v létě kupuji tulipány do vázy, tak vydrží několik dní v pohodě :)) Navíc netoužím po obrovské kytici, takže si tulipány klidně koupím v Tescu nebo v Penny u kasy :D - tam je měli i v prosinci :D :D :D a stály 49,- svazek - kdyby se koupilo třeba 5 svazků, tak to vypadá skoro jako v květinářství :D
Odpovědět
ano v prosinci jsou tulipány skoro všude, myslím, že v červnu je v tescu u pokladny asi neseženeš, ale přeju hodně štěstí :-D :-D :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@petulavoj nevydrží tím, že se rozvinou, což u svatební kytice není zrovna žádoucí....
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@alenka_p jak dlouho trvá tulipánu, než se rozvine ?? obřad trvá 10 minut a na tu dobu rooozhodně vydrží. V létě jsem si koupila tulipány v Albertu a vydržely dva dny a pak se rozvinuly a začaly uvadat... tak dlouho svatební kytici nepotřebuji udržet při životě.. stačí mi pár minut obřad a pak se ztratí v záplavě dekorace :))
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@petulavoj no divila byses jak málo mu stačí :) A jak píše mateha, tak kytici musíš uvázat, to se většinou dělá den předem, pak je focení...
Odpovědět
taky musíš počítat s tím, že tulipány ve vodě rostou, do druhého dne i 5cm. Takže asi vázat ráno před obřaden, nebo vyklidit lednici a dát do chladna.
Odpovědět
Článek se načítá
@mateha @alenka_p No já se tedy budu fotit na louce bez kytice... osobně si myslím, že je to celkem nedůležitý doplněk, jen něco do ruky.... kdyby bylo na mě, naškubu si něco na zahradě a jestli tulipánky budou pomalu chcípat, tak je po obřadu prostě vyhodím... zrovna kytice mi přijde zbytečná investice, radši koupím dárek svědkyni a koupíme pořádné prase na raut ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@petulavoj jako teda souhlasim s tebou, že kytice je pro mě taky celkem nedůležitá, já si jí taky budu dělat sama...ale na to focení jí chci, tak doufám, že mi aspoň ten jeden den vydrží, květiny nakoupím někde ve velkoobchodě, kde budou kvalitní, ne v supermarketu....to bych si netroufla :) Ale několik tisíc, jako některé holky tady, bych za ní rozhodně nedala
Odpovědět
@alenka_p no já tedy uvidím, jaké budou v těch supermarketech mít, ráda bych je zkombinovala s mátou ze zahrádky, takže bych ráda nějakou drobnou a nebo ten tulipán.. jelikož oslavu apak i focení máme v přírodě, tak si možná natrhám nějaké luční kvítí... a nebo koupím kopretiny a doplním nějakou travinou, do kytice plánuju dát tak max 200, docela mě překvapuje, že někde jsem tu četla částky až 5000 za kytici...focení pak máme právě na zarostlé louce a na to focení speciálně si už klidně něco uškubu, at ladím s okolím :)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?