Svatební kytice z tulipánů, máte zkušenost?

Ahoj holky, nemáte některá zkušenost se svatební kyticí z tulipánů? a ještě k tomu v červenci? :-D Ráda bych si ji nechala uvázat, ale trochu se bojim hicu, aby mi chudinka neumřela dřív než dojedu k obědu.....díky
Odpovědět
No, bála bych se. Já měla svatbu loni v květnu, ale bylo horko jako v létě a slunce pařilo od rána. Měla jsem kytici z tulipánů, frézií a hortenzií. A tulipány se prostě rozevřely, naštěstí to podržely ostatní květiny, vidět to nebylo, ale když na fotky koukám zblízka, tak to tak zkrátka je. Tulipány jsou ale mé oblíbené, takže jsem je chtěla stůj co stůj a nevadilo mi to. Ale pokud chceš mít tulipány v červenci, tak je doporučuju doplnit i jinými květinami.
Odpovědět
Profilova fotka
@akculina01 my měli tulipánky v dubnu...a mé doporučení - v červenci ti nepřežijou!!! Už tak tulipán v ženichové klopě do večera nepřežil..a to jsme měli relativně zimu...A já se fotila další den, tak jsem měla celý oběd svou kytici v chlaďáku a u sebe kytku svědkyně... neriskovala bych to. Aby se neotevřely, dají se obmotat jemným drátkem, to jsme měli. Vůbec to nevypadalo špatně a držel tvar....ale jak říkám, červenec je červenec...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se toho nebála :-) Švagrová se s bráchou brali na konci července 2011 a bylo neskutečné horko. Měli veškerou výzdobu z tulipánů a vydržely krásné. Dokonce kytice přežila i házení kyticí. Chytla ji moje sestra, takže vím, že tulipánky vydržely krásné ještě týden. Když budeš mít šikovnou květinářku, tak Ti je naaranžuje tak, aby přežily - používá se na to nějaký speciální přípravek a ony se potom nerozevřou, jsou jakoby "slepené". Takže za mě s chutí do toho :-)
Odpovědět
Ahoj holky, díky moc za rady :). Ráda bych právě kytku pouze z tulipánů a celou květinovou výzdobu....Zkusím tu květinářku, jestli by byla schopná mi je "udržet".........díky za tipy!!
Odpovědět
Profilova fotka
:-D :-D měla jsme tulipány ted v sobotu ..a držej do dneška ,přežili i převoz 400km... ;-) domů a ženichovo "pírko"byo překrásné a drželo super až do noci...přemýšlm kde je?,možná ještě na obleku :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
hele fakt bylo na obleku a věř nebo ne krásně uschlo..jestli chceš vyfotím ti jak to vypadlo ..je ztužené takže nespadne ani omylem..
Odpovědět
Profilova fotka
@akculina01 vložila jsme fotku do svatebního alba..
Odpovědět
Profilova fotka
Já tulipány miluju, ale nechat si z nich uvázat svatební kytici bych se bála. Nevéstám se vénuji už léta a nespočítala bych, kolik svatebních kytic jsem viděla. Mezi nimi byly i z tulipánů, které se rozvily půl hodiny potom, co floristka odešla. Věřím, že ne všechny hned povadnou, ale je to hop-trop. Když si nevěsty objednávají živé květiny do vlasů, pokaždé jim kladu na srdce, aby se s floristkou domluvila a kvéty byly zavatičkované, aby vydržely. Většinou se setkávám s profesionální prací, ale také se mi dost často stává, že dostanu pugét a ať si z ného něco ostŕíhám. Takto neošetřený kvét brzy zvadne. Pokud tulipány, tak jedině floristku na doporučení.
Odpovědět
Profilova fotka
Tyhle jsou neživé, dělám z nich i sestře na svatbu, ale fotku nemůžu zveřejnit, jelikož je zatím tajná :-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
for meluhelu: teta ta kytka je krááásná :) a mimochodem gratuluju ke svatbě :) nemůžu si pomoct, ale ty tulipány prostě vypadají nádherně. Ale pořád se tak peru s myšlenkou hop nebo trop - přesně jak psala Jana. Každopádně díky moc!! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@akculina01 já děkuji za gatulaci :-), kytka bya skvělá vydržela až do včerejška...takže týden.. ale je pravda ,že jsme to probírala s floristkou a ta už měla s tulipány zkušenost a zapřísahla se :-D :-D :-D :-D :-D že to vydrží...stonky byly vadrátkované a květy něčím ošetřené ..a taky mi vysvětlovala ,že není tuplipán jako tulipán.. ;-) Hodně štěstí při výběru!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
děvčata já měla svatbu předevčírem, a kytku jsem měla právě z tulipánů, pivoněk a nějakých dalších květin, a mám jí teďka doma a pořád krásně drží, tulipány se vůbec nerozevřely. A to byla ve svatební den celý den bez vody a pod sluncem kvůli focení. Pak jsme jí ještě převáželi domů, a i přesto fakt v pohodě. Maminky dostaly stejnou v menší velikosti a moje mamka jí dokonce zapomněla přes noc v autě a taky je prý pořád krásná. Plus jsme si ještě domů dovezli tulipány z výzdoby stolů a taky paráda:) Takže asi záleží na typu tulipánu, ale především hodně na květinářce, protože když je šikovná, objedná ty správné tulipány a prostě zařídí to celkově tak, aby vydržely.
Odpovědět
Profilova fotka
hop nebo trop :-) já mám taky svatbu v červenci a budu mít tulipány ..jdu to toho :-D
Odpovědět
Já mám velmi špatnou zkušenost s tulipány.Měla jsem svatbu 26,4 a nechala jsem si uvázat plnokvěté tulipány..hned po obřadu zvadly :-( myslím,že kdyby byly svázané hned pod hlavičkama,tak by to bylo v pohodě,protože vydržely pak krásně rozvinuté týden,ale jak byly svázané dole,tak se jakoby v půlce zlomily..zkusím přidat foto..
Odpovědět
Když ji přivezla ráno..
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem loni měla kytici jen z tulipánu a vydržela nádherná ještě několik dní po svatbě. Bylo to v květnu a v den svatby bylo chladno. Květinářka mi říkala, že květen je na tulipány už takový hraniční termín a v létě prý vůbec nedoporučuje.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj holky. Já jsem se zamilovala do bílých tulipánů a ty byly od prvního dne kdy jsme začali řešit svatbu mým favoritem. Bereme se začátkem října a v květinářství mi řekli, že to není problém, ale teď se začínám bát aby kyti přežila do focení (máme ho až po obědě...). Chci čistě tulipány úplně všude na výzdobu. Máme je i na oznámení takže je trochu pozdě to měnit. Tak budu doufat, že vše dopadne jak má :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@akculina01 Přikládám fotografii mnou tvořené svatební květiny z tulipánů. Svatba byla letos v červenci. Jak už bylo napsáno výše, tulipán se působením tepla rozevírá. Pokud máte, ale tulipány ráda, tak jsou krásné i rozvité :-) a aspoň bude mít Vaše květina tzv. gradaci. Můžete je použít v kombinaci s jinými druhy květin, které je podpoří, například jsou krásné a momentálně moderní karafiáty či alstromerie...
Odpovědět
Profilova fotka
Můžete tulipány zkombinovat s jinými květinami, které tulipány podrží, nebo použít tulipány plnokvěté, které rozvité vypadají jako pivoňka. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Červenec na tulipány nedoporučuji. Není na ně sezóna takže cena bude vyšší (samozřejmě se dají objednat) a hlavně pokud bude vedro (což se dá očekávat) povadne. Já přemýšlela nad svatbou na jaře a počítala jsem s tulipány - nakonec vyhrál termín v červnu a já zvolila šťastně růžové pivoňky (v kombinaci s růžičkami, drobnými karafiáty, čachravou a eustomou). Ovšem tulipány miluji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ja chci také tulipany ale jsem rozpačitá. Někomu otevřely,někomu ne..... Slepim květy lepidlem a bude
Odpovědět
Profilova fotka
My je měli stažené drátkem - byl nenápadný a vypadalo to moc krásně
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?