Svatební kytice z pivoněk. Potřebuju inspiraci

Profilova fotka
měly jste některá jako svatební kytici pivoňky nebo plánujete mít? uvažuju o nich ale nikde nemůžu najít žádnou inspiraci nemáte nějaké fotky nebo odkazy kde najdu kytky z pivoněk? díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hoď si do googlu vyhledávání obrázků a heslo "peony bouquet" a myslím, že inspirace ti vyjede habakuk ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
janulinka78: díky moc za odkazy :-) mimojiné jsem se i dozvěděla že: In China, the peony is a symbol of rich, wealth, love, peace, & prosperity. :-D civet: jj, díky, jdu na to mrknout..
Odpovědět
Profilova fotka
Jsou pivoňky v květinářství k sehnání celý rok? já je tam ještě neviděla nikdy :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem taky přemýšlela o pivoňkách, ale obávám se, že v řijnu buď nebudou vůbec a nebo budou sakra drahý :-| .
Odpovědět
ja myslim, ze se daji, ale i v sezone jsou hodne drahe...tak 150 Kc za kus neni vubec "nadceneno" ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Pivoňky jsou nádherné. Taky jsem o nich uvažovala, ale asi moc nevydrží.
Odpovědět
ahoj holky, jsem se nedavno ptala na pivonky jednoho kvetinare, co dovazi treba z holandska a ten rikal, ze uz v srpnu proste pivonky nejsou. ze jen v sezone :-( ale je to jeden kvetinar...
Odpovědět
Profilova fotka
někde jsem četla že kvetou od května a jsou jen sezonní no, tak jsem se včera byla ptát jestli by bylo možné mi je objednat na konci června a prej ano a navíc cenu mi řekli 40 Kč/ks, takže do nich asi půjdu.. x-)
Odpovědět
lucijeta: tak to konec cervna je trosku jinde nez srpen :-) a cena teda paradni!
Odpovědět
lucieta nemáš zač
Odpovědět
Profilova fotka
už jsem pár úlovků hodila do alba, tak kdo se chce inspirovat můžete mrknout ;-) ja_fi: tjn, já se jen bála ať nejsou k mání třeba jen měsíc.. jen doufám že do té doby si tu cenu nerozmyslí :-D nezněla totiž moc jistě když to říkala..
Odpovědět
no ja si pamatuju, ze jsme je na zahrade v ty dobre mivali... a myslim, ze se nosily ucitelkam na konci skolniho roku..?? tyjo, uz je to trosku davno :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ja_fi: jn, já jsem je taky znala spíš ze zahrádek :-D napřed jsem uvažovala o kytce z kal nebo růží.. ale jak jsem viděla fotky z jedné svatby z pivoňkama, tak to asi rozhodlo..
Odpovědět
a jeste krasne vonej :-)
Odpovědět
ahoj holky, pivonky jsou naaaaaaaadherny - jednoduchy, elegantni, stylovy.... :) take jsem je chtela, ale meli jsme svatbu v srpnu a bohuzel je kvetinarka nemohla sehnat :(
Odpovědět
Profilova fotka
deni.p: asi máme hodně podobný vkus, tu kytku kterou si nakonec měla mám taky v albíku a byla mou horkou favoritkou, vážně moc hezká.. jinak fotky ze svatby fakt nádhera ;-)
Odpovědět
Ahoj tak já pivoňky měla a byla jsem s nimi moc spokojená. Dokonce jsem si našla paní květinářku, která byla ochotná mi je 3 týdny uchovávat v chlaďáku, aby nevykvetly. Můj nápad s pivoňkama se paní tak líbil, že měla dělat na klíč jednu svatbu a udělala ji celou pivoňkovou. Taky mi říkala, že se dají přinejhorším objednat, ale cena jedné byla myslím 70 kč. Zkuste si obejít květinářství a třeba taky nějakou takovou květinářku objevíte. A kde jsem vzala pivoňky? Tak různě od známých :-) . Držím pěsti ať se vám vše vydaří. :-) Svatbu jsem měla 21.6. takže bylo už po pivoňkách.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, ja pivonky zboooznuju, dycky jich mela babca pred barakem asi milion keru a zrovna ted kdyz bych z nich chtela kytici tak je vykaceli ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( ;-( . Takze znasilnim znamy jestlije nekdo nema :-D . v albicku myslim nejaky kytice mam, kdyby chtel nekdo mrknout. sou uzasny, staci jen svazat stuhou a krasna kytice je na svete ;-) .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
ahoj holky, myslite, ze se daji sehnat i na zacatku dubna? kamaradka se vdava a strasne je chce a me zaukolovala 8-( :-D ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Pivoňky nám chodí již teď v dubnu, jsou nádherné. Taky o nich silně uvažuji. Dneska jsem si z práce jednu donesla a dala ji nasucho, jako pokus , jak dlouho vydrží. Pivoňky kvetou od května do července. Ale myslím si, že když si je nasadíte na zahradu, tak budete mít nádhernou levnou svatební kytici, stačí k ní přikoupit nějakou slušivou zeleň. Tak to udělám já :)
Odpovědět
@ninahajkova A kdy se teda sázejí, aby kvetly v červenci?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, pivonky se sazeji v dubnu/ kvetnu. Muzes si je koupit ted najare v cibulich..Ale pozor, prvni rok priliz nekvetou.
Odpovědět
@ninahajkova No tak mi tedy nezbývá než doufat, že v půlce července je v květinářství ještě seženu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
misula.g já se taky vdávám skoro v půlce července a květinářka mi řekla,že nebude problém pivoňky sehnat.Vozí je z Holandska a údajně jsou k mání celé léto. Tak na to docela spoléhám :-)
Odpovědět
@dydlisek Ty se máš :-) Já budu objednávat v malém květinářství a paní říkala, že neobjednávají ze zahraničí :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@misula.g Já taky objednávám z docela malého květinářství na vesnici a paní mi říkala,že to není problém. Nechceš se zkusit ještě zeptat někde jinde?Já bych se pivoněk nevzdala a klidně bych si pro ně dojela i do Prahy :-)
Odpovědět
@dydlisek No určitě se poptám ještě v okolí :-) Taky se jich nechci vzdát - to byla jediná kytka z té spousty, co jsem viděla a řekla si - tu musím mít!
Odpovědět
Profilova fotka
@misula.g Třeba ještě něco seženeš.A naprosto s Tebou souhlasím,když jsem je viděla uvázané,tak jsem si řekla to je přesně to,co hledám. Pivoňky jsou dokonalé a neskutečně nádherné. Ještě se Tě zeptám,plánuješ i kytky pro maminky z pivoněk?Tchýně právě není nadšená,že bude mít kytku ze "zahrady". ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budu mít pivoně :), světle růžové a pro mamky tmavé. Už se na ně těším... ;-)
Odpovědět
@dydlisek A je pravidlem, že by měla být ze stejných kytiček? Já bych jim asi pivoňky totiž nedávala, spíš nějaké gerberky nebo růže, nad tím jsem ještě tak moc nepřemýšlela. I když mojí mamce se pivoňky taky líbí, no, uvidíme :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?