Svatební kytice z kal, je těžká na údržbu?

Prosím poraďte - obracím se především na ty, které mají s kalou osobní zkušenost nebo na fóristky.. To, že chci mít kaly vím už dlouho a pořád si za tím stojím, jen mi pořád vrtá v hlavě zkušenost jedné známé. Ta se v sobotu ráno probudila a kytice byla nepoužitelná - stonky od kal byly úplně měkké (jako by shnilé).. Tak musela jet ještě ráno rychle do květinářství a nechat si uvázat novou kytici. Kde se mohla stát chyba? Čemu se vyvarovat ať stejná situace nepotká také mě? Jsou kaly opravdu tak těžké "na údržbu"? Nejde mi to do hlavy, vždyť v poslední době má tolik nevěst svatební kytici právě z kal.. A jak je to s dostupností květiny na konci září??
Odpovědět
Profilova fotka
Ja budu mit z kal 28.9. a neni problem sehnat. Budu si ji vyzvedavat rano, takze bude cerstva.
Odpovědět
Ja jsem ji na svatbe mela a vydrzela mi jeste tyden potom, asi je hodne dulezite aby byly cerstve a ne “jete“ uz z kvetinarstvi. Ale dostupnost netusim,asi je nejlepsi pobavit se s nekym v kvetinarstvi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kalu jsem měla na včerejší naší svatbě... dostaly trochu i záhul, že byly delší dobu bez vody... a stonky má pevné a krásné.. drží krásný tvar a jsou svěží!!! Co se týče dostupnosti kal, je lepší se zeptat přímo v zahradnictví nebo květinářství, každý to má jinak, ale myslím, že to nebude problém... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem měla kaly. Kytice dostala pořádně zabrat, jen jednomu stonku se stalo to co popisuješ, ale vím že jsem ho dost nešikovně držela a tak nějak přiškrtila. Schválně jsem u nich měla nechané hodně dlouhé stonky a v pohodě. Měla jsem je i ve vazbě dané na oltáři a na stole - tam byly v podstatě jen v namočeném florexu a vydržely asi týden. Myslím že důležité je ohlídat čerstvost květin a šetrné zacházení.
Odpovědět
@lussinka_01 Řekla bych, že to v případě kamarádky byla chyba květinářství - dali ji určitě kaly, které už měli dlouho na prodejně!! Jinak co mám zkušenosti z kalama, tak vydrží dlouho. Takže si myslím, že ikdyž nejsou v průběhu svatebního dne ve vodě tak vydrží:-)
Odpovědět
Profilova fotka
27.9. a kaly nebyly problem. Vydrzely v pohode, vyzvednuty rano v den svatby;-)
Odpovědět
Díky moc za reakce.. Hned jsem klidnější :) Takže to budou přece jenom kaly :-N @ewulka88 taky máme termín 28.9 :-)
Odpovědět
Nám vydržely určitě více než týden! Vím, že přišly do květinářství ve čtvrtek a svatbu jsem měla v pátek. ;-) Myslím si, že záleží, jak dlouho je měli v květinářství. Navíc mi bylo řečeno, že se má seříznout stonek, než se dají znovu do vody. Takže pokud je přinesla z květinářství, doma neseřízla stonek a ještě nebyly čerstvé, tak to asi nevydržely. :-|
Odpovědět
taky jsem měla kaly a vydržely celý den jako čerstvé bez vody
Odpovědět
já jsem taky měla kaly - floristka mi kytici přivezla v den svatby a i když byla přes den ve vodě jen chvíli, tak vypadala pořád krásně a vydržela. Nebýt toho, že jsem jí večer házela a ona spadla nejdřív na zem a potom byla chycena za květy (některé se polámaly) a né za stonky, tak by vydžela být krásná ještě mnohem déle :-). Jinak když dostanu kytici z kal k jiné příležitosti, tak mi vydrží ve váze skoro týden, a to jim jen měním vodu. Asi hodně záleží na tom z jak čerstvých kousků je (jakákoliv) kytka uvázaná ...
Odpovědět
Holky mužu se zeptat ktera jste měla kytičku z kal na kolik vas zhruba přišla děkuji :-)
Odpovědět
Já pracuji v květinářství a mužu říct,že cally jsou jedny z květu,které vydrží nejdelší dobu. Pokud měla tvá kamarádka stonky shnilé byly opravdu už delší dobu staré,taky záleží na druhu call třeba bílé vydrží nejdéle. 1 calla stojí zhruba kolem 60 kč.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Doporučuju kytici vyzvednout v den svatby, je záruka, že kytice bude krásná (většinou ji vážu až v den svatby a květiny vyzvedávám ve skladu den předem). Kala stojí od 60,- do 100,- podle velikosti a období :-)
Odpovědět
Můžu se zeptat, ta cena 60 korun je za malou kalu nebo tu velkou?:-) Budu mít totiž také svatební kytku z bílých malých kal... Bude mi jí dělat sestry známá a říkala, že stojí cca 55 s DPH v nákupu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?