Svatební kytice v únoru, jaké kytky jsou k dostání?

Ráda bych se zeptala jestli někdo neví jaké kytky jsou k dostání v únoru. Ráda bych měla svatební kytici vysokou (dlouhou), jednoduchou, nejlépe červenou. Líbily by se mi gerbery ... ale ty nebudou k dostání (můj pocit) a do růží se mi moc nechce, jelikož chci mít jednu kytku ve vlasech :-o . Fakt nevím ....
Odpovědět
1
2
gerbery jsou v nabídce celoročně, takže by neměl být problém :-) :-)
Odpovědět
Gerberky jsou celorocne :) Takze problem by to nemel byt :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý výběr, gerbery jsou moc pěkné a jednoduché, určitě nebude problém je sehnat, jsou v nabídce celoročně :-) krásná a jednoduchá kytice (žezlo) může být také z kal :-)
Odpovědět
@cital Takto, k dostání bude vše, co si jen předem nadiktuješ. Otázkou je, za jaké ceny...
Odpovědět
To je super! Myslela jsem že je velmi omezený výběr. Ještě se mi líbí jedna viz. můj fotoblog. Šla by dle mého názoru hezky k šatům, ale do vlasů by se nejspíš nehodila.
Odpovědět
Profilova fotka
Do vlasů bych dala jenom hypericum (je na fotce s kalami) nebo jenom doplňky v barvě (perličky, stuhu.....) :-)
Odpovědět
A nevíte, jestli jsou v lednu/únoru taky kaly? Ráda bych žlutou kytici a kaly se mi hodně líbí. Nebo máte jiný tip na žlutou? Myslíte, že se dá v zimě sehnat jakákoli kytka? A hlavně - jak se kytky budou chovat venku a uvnitř? (předpokládám, že z mrazu do tepla asi rychle zvadnou) Co dát v tom případě třeba jako výzdobu auta?
Odpovědět
Ahoj holky, v jiné diskusi jsem se dočetla, že kaly v mrazu zhnědnou, což je problém, protože chci mít obřad venku. Nevíte o kytkách, kterých se mráz nedotkne?
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste kytici z umělých květin, a třeba kaly nebo orchidee jsou opravdu téměř k nerozeznání od pravých a 100 % vám vydrží i v mrazu :-)
Odpovědět
@kultbizuterie I když budou k nerozeznání, do umělých květin nejdu. :-) Ale díky za tip.
Odpovědět
Máte někdo zkušenost se sušenými hortenziemi? Dají se běžně v lednu sehnat? Nebo prodávají i živé?
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Já se ptala v květinářství na hortenzie v Březnu, a řekli mi, že je mohou objednat ale budou výrazně dražší. Jeden kus normálně stojí kolem 50kč a prý by stál kolem 150-200kč ... A o sušených jsem nepřemýšlela. :-S
Odpovědět
Článek se načítá
@radulka57 Díky za info. No, pokud bych měla kytici z hortenzií, chtěla bych jen jeden stonek s květy. A pro maminky a svědkyni to samé jen v jiné barvě. Takže by mě to ve výsledku ještě pořád vyšlo levněji než klasická svatební kytice. :-) Teď je ještě otázka, jestli by vydržely mráz. Proto jsem přemýšlela o těch sušených. Vím, že se jimi dost často aranžuje. Jen nevím, jestli si je každá aranžérka nesuší jen pro vlastní spotřebu. Pozjišťuju si to. I ty sušené vypadají nádherně.
Odpovědět
Profilova fotka
Hortenzie v zimě budou velmi drahé, pokud vůbec půjdou objednat a také velmi malé!! Průměr max 8-10cm, v létě je to kolem 20-25cm(pro srovnání). Hortenzii pro zimní měsíce opravdu nedoporučuji, mimojiné i proto, že mráz ji zničí během chviličky... :-| A červené gerbery jsou k dostání opravdu celoročně, takže hurá do nich i v únoru! :-)
Odpovědět
@la_florista Děkuji. Jestli je mráz zničí, tak je to pak jasné. Červené gerbery - hezké, ale já budu mít svatbu v tlumených tónech béžové, modré, šedé... A jak to je se sušenými hortenziemi? Dají se sehnat? Jak je to s vřesem nebo levandulí (pravděpodobně taky asi sušené)?
Odpovědět
@hanajdesign A kytice ze sukulentů? Přežije mráz?
Odpovědět
Profilova fotka
Tato diskuze-super! Taky hledám inspiraci na kytici v únoru a nic mě nenapadá. Já jen vím, že bude bílá :D
Odpovědět
Profilova fotka
Takhle nějak asi ta má:) se šiškama, jak jinak!
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Přečetla jsem si diskusi, někdy jsou tady opravdu nepravdivé informace. Hortenzie je dostupná po celý rok, a neřekla bych, že velikost květu je závislá na ročním období. Zaleží jakou kvalitu na holandké burze objednám. Dělala jsem v vloni v únoru předváděčku svatební kytice z hortenzií a vydržela i mráz:-) Cena za kus v zimě od 100kč a výš. jinak sušená hortenzii je křehká, a barva není tak krásná. Modré jsou také irisy, agapanthus blue. Florist Bc. Pavla Kubošová-člen svazu květinářů a ČR
Odpovědět
Profilova fotka
@cital Nádherné gerbery! tyhle miluji
Odpovědět
@terdis Tý jo, tak to je skvělá zpráva. :-) A když jsi tak zkušená, členko svazu květinářů, jak je to s těmi bílými kalami? Fakt na mrazu zhnědnou? Je v zimě k sehnání čerstvá levandule nebo vřes? Máš nějakou zkušenost s kyticemi ze sukulentů? :-D Mám spoustu otázek.
Odpovědět
@radulka57 Ahoj také sháním kytky na březen.. můžu se přidat? protože mám pocit, že nic neroste :-D
Odpovědět
@la_florista Ahoj, vidím, že kytičkám opravdu rozumíš, mohla bych poprosit o radu na kytku v březnu, chtěla bych aby byla dominantní "fuchsiová" barva... děkuji. M.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Odpovím,až budu mít chvilku víc volna:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@weddingm Krasně fuchsiové jsou gerbery odrůry Rich:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@weddingm Taky mám ten pocit...hortenzie jsem chtěla a můžu je rovnou zavrhnout :-( Zeptám se na jakékoliv modré květiny v Březnu, dodám paví péra a nechám to nějak krásně zkombinovat.
Odpovědět
@terdis Už máš víc volna? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terdis Moje zkušenost je jiná, hortenzie většinou není možné v zimě objednat, ale vyjímka samozřejmě být může, jen bych to klientovi na 100% neslibovala a připravila bych si i jinou varinatu. A co se velikosti květu týká, tam je rozdíl velký mezi létem a jiným ročním obdobým, už nyní jsou hortenzie podstatně měnší. U nás na prodejně už je ani nebereme, poměr cena a velikost je pro zákazníka velmi nevýhodný...
Odpovědět
Profilova fotka
@weddingm V březnu už ale úřaduje jaro a květin lze sehnat nepřeberné množství :-) fuchsiová by mohla být frézie viz fotka, nebo anemonka, ta by do zimně jarní svatby krásně zapadla...
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Po Dušičkách písnu víc:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?