Svatební kytice na házení, využijete tu svou?

Milé ženy, ráda bych se zeptala, jestli budete tradičně házet květinou? Pokud ano, tak využijete tu svou, nebo si necháte udělat i nějakou na házení? Já jsem původně chtěla házet tou svou, ale pak jsem se dozvěděla, že bych jí oné svobodné, co jí chytí musela nechat, ale to se mi nechce. Za prvé chci si svou svatební kytku schovat a za druhé, nechci jen tak někomu dát svou svatební kytici za několik stovek korun. Jak jste to řešily vy? někde jsem i četla, že se nechají dělat např. i látkové, tak nevím, jak řešit tohle. Děkuji za názory
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já jsem si nechala květiny dělat od svatební agentury (mojeparty) a tam mi slečny říkaly, že si nevěsty většinou nechávají dělat dvě kytice. Tu větší svatební si nechají a na házení mají menší (levnější) verzi, která je i na to házení praktičtější. Nehledě na to hodit tou pravou svatební, tak by pak asi nebyla v nejlepší kondici:) já měla také dvě a příjde mi to jako ideální řešení.
Odpovědět
Já tvrdím, že to neplatí, když to není ta pravá kytka. Budu házet svou.
Odpovědět
@kaaacaaatkooo : No platí neplatí...mě zase přijde líto, že dám za kytku dost peněz a ani si jí pak "nesmím" nechat, nehledě na to, že jázením jí můžu zdemolovat...takže nevím.
Odpovědět
Já jsem házela svojí. Bohužel se lístky růží dost polámaly a pak už vypadala dost "jetě". Slečna, která jí chytila, schodou náhod moje svědkyně, my jí potom vrátila, že je moje a ať si jí nechám. Doma ve váze potom vydržela už jenom pár dní (narozdíl od květin z dekorace na stolech). :-|
Odpovědět
já pokud budu házet, tak si nechám udělat menší verzi té své jen na házení a tu svou si nechám
Odpovědět
@kaaacaaatkooo Souhlasím, budu taky házet svou. Na poslední svatbě, na které jsem byla, jsem taky chytla tu "pravou" a kouzlo zafungovalo :-) Nechci moje svobodné kamarádky ošidit ;-) A taky nerada hromadím lapače prachu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam květiny uměle a mam dvě kytice..jednu si nechám a druhou (lehčí) budu házet..
Odpovědět
@petahor Moje mě vyjde asi tak na 250Kč, mimo jiné také z tohoto důvodu. Stejně jako @lemona nemám ráda lapače prachu a nechci si ji schovávat. A chci někomu udělat radost, proto to prostě platit musí :-)
Odpovědět
Milé ženy, včera jsem měla schůzku s floristkou a nakonec jsem se také rozhofla, že budu házet tou svou....Sice současně s ní vyhodím i tisíc korun, ale na jednu stranu co...já doufám v to, že tohle je jediná moje svatba, kterou zažiju, tak ať to prostě stojí za to :-)
Odpovědět
já si neumím představit, že bych s tou kyticí ještě něco dělala... i kdybych jí usušila, tak co s ní (v bytě), navíc usušit jí taky není jen tak.. a jak psaly holky, další lapač prachu, jak se znám, stejně bych jí pak vyhodila :-) takhle bude mít nějaká kamarádka radost a já tím pádem taky :-) no a třeba to opravdu do roka zafunguje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jeste nevim z kterych kvetin tu kytici budu mit, ale pokud to pujde ususit tak si necham udelat dve. Ne kvuli tomu, ze bych nechtela nekomu nechat kvetinu za x stovek. Ale protoze chci mit na svatbu pamatku. Jasny, pamatek bude vic, ale chtela bych i tu kytku :)
Odpovědět
Profilova fotka
svatební kytice nevěsty je jen jedna a tou se i hází, je to tradice, někdo si nechává dělat ještě jednu, ale podle mě to už pak postrádá tu tradici, ano ta která jí chytne tak je její, dyt o co jde, je to jen kytka... je to každého věc jak si to udělá, můj názor ale je, že buď házet tou jedinou svatební nebo prostě neházet, je to poameričtěnej zvyk, jako spousta jiných věcí co tady na tomhle fóru vidím a občas se nestačím divit, za co všechno jsou nevěsty ochotné utrácet. byla jsem na několika svatbách a zažila jsem svatby, kde se kytkou neházelo, je pravda je to už nějaký rok zpátky, dneska je prostě trend kytkou házet...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já před 4 lety házela kytku, ale měla jsem na doporučení udělanou druhou - o dost lehčí. Paní květinářka mi tenkrát řekla, že jestli budu házet tou mojí, tak je to akorát tak na zabití některé z vdavekchtivých dívek. :-D A měla pravdu, protože ta moje byla hodně moc těžká, byla jsem ráda, když jsem ji mohla odložit. Nicméně teď házet nebudu vůbec, nebudu mít komu...na svatbě nás bude 6. Takže mně kyti zůstane. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budu haze svou, zas tak draha nebude a nechci si ji pak nechavat.. Nemam rada takove lapace prachu.
Odpovědět
ahoj, kyticí házet nebudu, za prvé mi to přijde jako hloupý zvyk (vždy jsem se tomu na všech svatbách vyhýbala) a za druhé si ji chci nechat...
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím jestli budu házet kyticí, ale nevím jestli se to tam pak nějak nezvrtne a prostě mě donutí s ní hodit..Proto mám v záloze menší, ale identickou házecí kytici za pár korun.. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Já házet vůbec nechci, snad mě k tomu nikdo nebude nutit :D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Měla jsem házecí, svoji mám usušenou a vystavenou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem kytku chytila a pak jsem ji nevěstě vrátila, co taky s ni :) byla to kytice z obilí a ta nevěsta ji má pořád doma :) vlastně mě ani nenapadlo si ji nechat, ja jsem ji sice chytila, ale kytka to byla pořád její :) a kouzlo zafungovalo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala jsem si udelat jeste jednu na hazeni
Odpovědět
Profilova fotka
Hazela jsem svoji... Pro ty co doufaji ze hazet nebudou upozornuji, ze za mnou chodili cely vecer kdy uz :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Haha, jednou jsem chytila kytici na kamarádčině svatbě. Po zbytek večera jsem pak poslouchala řeči typu "no no, tak tebe to čeká do roka" V té době jsem s nikým nechodila, takže se mi ještě snažili dohodit mého družbu, v té době taktéž nezadaného. A jak to dopadlo? Do roka jsem se nevdala, družba přede mnou radši utek (a to jsem nic nepodnikala) a chycenou kytku jsem vyhodila. Svou kytku házet nebudu, ale schovávat si ji taky nebudu... Mně se tyto tradice moc nelíbí. P.S. Jedna známá chytila kytku na svatbě, byla moc šťastná a na další rok svatbu opravdu plánovala. 3 měsíce před těžce onemocněla a přišla o ruce i nohy. Takže od té doby mám navíc dosti nepříjemný pocit... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
ne, posbírala jsem kytky na stole, svázala je a hodila jsem tuto.
Odpovědět
@herminavons No tak to je příšerný ;-( Chudák holka... A jak to dopadlo? Byla svatba, nebo to zrušili? Já jsem chytila "pravou" nevěstinu kytici vloni 8. 8., no a letos se vdávám já, i když to nebude do roka. Nevím, jestli je to kouzlo :-) , spíš bych řekla, že bychom se vzali letos, i kdybych jí nechytila, ale kdo ví... :-) Sama budu asi mít házecí kytici, protože bych si chtěla tu svou nechat zmrazit a uchovat. Ale ještě je možné, že se rozmyslím i jinak, času dost :-)
Odpovědět
@isabelafuentes zaujalo mne to zmražení kytice 😀....to je nějaký speciální postup?
Odpovědět
My byli na svatbe partnerovo brachy, v tu dobu jsme spolu byli 5 mesicu a byla tam spousta svobodnejch, tak nevesta hodila, ale uplne mimo, vsechny ji hledali, ja ji videla, ale nesla jsem si pro ni a ted po 2 letech planujeme na pristi rok, planuju mit mensi kopii na hazeni :-) To mrazeni me tez zajima :-)
Odpovědět
@janasura @pajita Děvčata, funguje to tak, že se kytice prudce zmrazí (lyofilizují - mimochodem, už jste měly lyofilizované ovoce? Je vynikající! :-) ) asi na teplotu -50 stupňů Celsia, tím pádem se z květin odstraní veškerá voda, podobně jako u sušení normálně vzduchem (teplem). Na rozdíl od sušení vzduchem se ale při zmražení docílí toho, že kytkám zůstane původní barva i tvar, takže vypadají jako živé. V téhle podobě pak vydrží dlouhou dobu (v řádu let).
Odpovědět
Já házet nebudu, protože nebude komu... Jsem totiž poslední nevdaná :-D
Odpovědět
Házela jsem tu svou svatební. Po svatbě jsme odjížděli na svatební cestu. Neviděla jsem důvod proč si ji nechávat. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?