Svatební kytice a květinová výzdoba handmade

Ahojky! Nevázala jste si některá kytici sama nebo o tom přemýšlíte? popř. někdo z vašich blízkých? loni to kamarádce na svatbě všechno dělal ženich, měli to krásné a vyšlo je to všechno za cenu svatební kytice. poradíte, kde sehnat živé květiny-nějaký sklad květin (severní čechy)...děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si s touto myšlenkou taky trochu pohrávám. Květinovou výzdobu si teda určitě chci dělat sama - to už jsem rozhodnutá, dokonce jsem si něco i zkoušela a půjde to :) Ale co se svatební kytice (+kytičky pro maminky, svědkyně) a korsáže pro ženicha (a tatínky) týče, tam si nejsem úplně jistá, jestli do toho jít :D Přeci jen tohle fakt musí vydržet celý den a nevím, jestli bych to udělala tak dobře. Velkosklad sice znám, ale v Brně, tak s tím ti nepomůžu :) Ale koupila jsem si dobrou knížku - "to je floristika" nebo tak nějak. Jsou tam základní informace a návody - mně to určitě pomohlo si utvořit obrázek, jak na to.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, koukni na tohle http://rusticweddingchic.com/diy-wedd...
Odpovědět
@krobinka pokud jste rozhodnutá dělat si výzdobu sama, s chutí do toho, jistě se povede :-), ovšem respekt z vazby kytic je namístě a možná bych se, být Vámi, v tomto směru spolehla na profesionála, protože je opravdu třeba, aby kytice byla zhotovena kvalitně a správně. A ač to vypadá velmi jednoduše, samotná vazba tak jednoduchá není (sama se s tímto faktem potýkám na kurzech pro začátečníky jež vedu :-) ) a svatební floristika patří mezi nejnáročnější floristické disciplíny - jakýsi floristický top - kde něco si přečíst či vidět zkrátka nestačí. Můžete mít tisíckrát načtenou a zvládnutou teorii, ovšem praxe je zcela jiná a na dobré zvládnutí svatební vazby je třeba absolvovat stovky a stovky hodin praxe. Knížka je krásná a obsahuje dost návodů a informací pro hobby floristiku, avšak správné převedení do praxe vyžaduje cvik, pro nějž - dle mého názoru - není vlastní svatba zrovna vhodným okamžikem. Každopádně Vám ve Vašem budoucím "květinovém" tvoření držím palce. Hanka
Odpovědět
Profilova fotka
@delafleur určitě s vámi souhlasím. Ale myslím, že záleží na tom, co vlastně chcete. Výzdobu a lá luční kvítí určitě zvládne i zručný, kreativní člověk, který si pročte nějakou literaturu, jež mu pomůže pochopit základy vazby a poskytne nějaké rady, jak na to. Do složitějších vazeb bych se samozřejmě nepouštěla bez předchozích pokusů a už vůbec ne poprvé den před svatbou, ale věřím, že to by snad nikoho ani nenapadlo :) Natož pak přímo do svatební kytice. Pokud někdo chce vázat sám něco složitějšího, než jen "natrhanou kytku na louce" určitě to chce několikrát vyzkoušet. Zavázat třeba kytky pro maminky, babičky, kamarádky - vyzkoušet si různé techniky, pochopit princip vazby a pak teprve člověk pozná, jestli by si troufnul nebo ne. Sama jsem zkusila několik květinových dekorací a pár kytek, a tak vím, že na dekorace si troufnu, ale u kytky si tak jistá nejsem - není to žádná sranda a po pravdě floristi mají své triky a spoustu zkušeností, které začátečník ani netuší, přesto si myslím, že nemožné to také není. Člověk jen musí být soudný :)
Odpovědět
@krobinka Ano, přesně tak, zcela s Vámi souhlasím. Legrace to není, přesto i začátečník může brzy do tajemství i triků proniknout a - jak si správně myslíte - nic není nemožné, vše se dá naučit. Osobně lidem, kteří mají zájem se z tohoto oboru učit ( ze zkušenosti vím, že jich je dost) , fandím a přeji mnoho úspěchů. :-)
Odpovědět
Přesně zaalezi co kdo chce a kde ma svatbu, ja budu mit svatbu na louce a natrham si lucni kviti a travy, plus nějaké od babicky ze zahradky, protoze jsem si jista ze lucni kvetinovou vyzdobu zvladne kazda nevesta co po ni touzi. Ale samozrejme jsem pri floristech, jelikoz jsem taky z oboru. Zalezi co od kytky clovek chce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@krobinka ahoj, mohla bych tě poprosit o tip na to Brno? Moc děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kjur Vonekl nebo Storge. Do všech ale musíš mít živnostenský list.
Odpovědět
@krobinka s tím počítám, jen nevíš prosím jestli to musí být vyloženě z oboru? Když mám z financí?
Odpovědět
Profilova fotka
Já si teď dělala kytici z kal a mě se líbí. Je nádherná. :-D
Odpovědět
@nikusak2001 ta je krásná!! Čím máš prosím omotaný ten spodek? Něco takového bych si taky představovala, tak bude vděčná za tip! Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
No když sem se u toho hodinu rozčilovala že nedrží pravidelně jak chci tak sem zala kus kartonu namotala vzala tavku a najepila na ten karton, a to zelené na stonku je něco jako týl ale pavučina koupila sem to v květinářských potřebách vedle organzy za asi 50kč a je toho 10metrů a vypadá to fakt dobře. tot moje rada
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?