Svatební květiny pro svědky a maminky. Jaké volíte vy?

Profilova fotka
Předem se omlouvám, ale toto téma jsem tu prostě nemohla najít. Jaké volíte na obřad květiny pro maminky a svědky, podobné jako bude mít nevěsta? Chtěla bych mít kulatou kytku z čajových růží a maminkám spíše něco jednoduššího, líbí se mi i svazek z jedné růže, ale nevím. Mám však problém, já i přítel budeme mít za svědky chlapy (prostě je to už dlouho stanovený slib), takže jak to mám udělat u nich, měli by mít třeba korsáž v klopě podobnou té co bude mít ženich.
Odpovědět
1
2
no kamoska to mela tak ze svedci meli korsaz ale bacha pak trochu vypadali jako zenich :-| pokud je svedek chlap tak bych to nejak asi neresila, me teda prijdou zbytecny kytky i matkam a svedkynim apod.podle me to jen zavazi ale vetsinou se to dela no :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Asi budu volit korsáž, tedy jemnější a menší než bude mít ženich. Za svědky nám jdou naši bratranci už jsme jim to slíbily od té doby co s přítelem chodíme a to je už osm let. :-D No maminkám asi kytku budu muset zařídit, jsou to obě takové citlivky, tak by to snad obrečely. :-(
Odpovědět
Tak u nás měl ženich korsáž ze dvou oranžových růží a kaly a jeho svědek měl korsáž z červené růže, volili jsme to podle jeho oblečení a zrovna se trefil do barvy šatů svědkyně ta měla červené šaty a měla korsáž z růže a kaly, jako její kytice, která byla z kal a růží(původně měla mít velkou červenou růží se slepených okvětních plátků, ale bohužel výsledek byl žalostný, jelikož ve skutečnosti jí udělali malou, byla o něco větší než velká růže), tatínci měli korsáže z kytek co měli maminky kytice a maminky měli taky korsáže, kytičky vybrané z kytice, a babičky dostali také kytky.
Odpovědět
ahojky holky je poravidlem že maminka musí mít stejnou kytku jako nevěsta?
Odpovědět
ahoj, nevím jestli musí mít přesně stejnou, já jsem nechala udělat maminkám menší volnější pompadurku, jenom ze stejných kytek jako mám já, ale vyvázané to bude jinak. Nemyslím, že by to musela být přesná kopie tvojí ;-)
Odpovědět
no já se ptala na druh budu mít ze slunečnic a maminám vrazíme jednu růžičku bez ničeho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít kaly s fréziemi, maminky a svědkyně náramek z frézií.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít květinu ze dvou odstínů oranžové a smetanové, tedy růže a to druhé je snad pivoňka . Ženich bude mít v klopě korsáž oranžovou, tedy z růže, takže přemýšlím, že svědci by mohli mít tu pivoňku, ale fakt nevím. Maminkám bych asi dala jednu růžičku se svatebním závojem a něco zeleného, nic moc velkého, aby je nebolela ruka.
Odpovědět
no pro ženicha sme jěště ani nevymyslely možná že skončíme jen u myrthy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já budu mít kytku z hortenzíí,jiřin,snědku atd,maminkám bych chtěla dátz buď kalsickej biedermaer a nebo malé bílé orchidejky. Svěděk bude mít buď korzáž a nebo přemejšlím udělat větší svazek,takovou kytičku z myrty a nebo rozmatýny-ta se totiž dřív taky používala jke svatbě.A jinak vůbec si nemyslím,že by maminky svědkyně museli mít zrovna stejnou kytku jako nevěsta. Dokonce si myslím,aže ani barvy nemusí být stejné,ale to je na zvážení a vkusu každé z nás.zažila sem svatbu,kdy měla nevěsty kytici z kopretin a svědkyně z rudých růží a vypadalo to nádherně,obě ladily se svým celkovým vzezřením.bylo to úžasné i na fotkách
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít svědkyně a těm nechám udělat květinový náramek. Vypadá to dobře, je to pěkná ozdoba. A je to i pro ně lepší, že nemusí v rukou ťuchmat květinu. No a maminkám nějakou menší, něco na styl mé kytky. Aby to bylo něco jiného, ale zase aby to nebylo "každy pes jiná ves" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem příteli oznámila, že za svědka mi půjde druhý bratranec, nejdříve tedy prohodil něco v tom smyslu, že to bude vypadat blbě, když půjdou dva chlapi, ale mě to nepřijde zase tak divné, vždyť dvě svědkyně jsou také normální, nehledě na to, že chlapi v obleku jsou prostě in, tedy mě se tak líbí.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojte nevesticky u nas sme mali ibakytice pre druzicky. Pre mamky sa u nas nic netraduje. Tazke som druzickam nechala pripravit kytice s bielych chryzanten. Mala som 5 druziciek. Vyzeralo to krasne ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít oranž. kaly a pro maminky mám objednány oranž. gerbery a pro svědkyni taky oranž. gerbery (menší - jen 1ks+ něco zeleného) a svědek-muž nebude mít nic - ani korsáž. Budou mít takovýten větší vývazek, to musí stačit
Odpovědět
Já chci určitě růže, ale nějak pořád bojuji mezi barvami bílo-růžová a bílo-vínová, maminkám kytičky určitě dám, podle toho pro jakou kombinaci se rozhodnu, tak buď růžové nebo vínové a svědkyně a zbytek nevdaných slečen taky nejakou nejspíš dostanou...ale nemyslím si, že by se na tom nějak v dnešní době trvalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu mít kytku z růžových růží, ženich bude mít jednu růžičku jako korsáž, svědkyně bude mít jednu růži nazdobenou (vlastně zmenšenou mou kytici - vzhledově), maminky budou mít 3 růžový gerbery se zeleným, babičky po jedný gerberce.
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím, ale s kytkou by ti v prvé řadě měla pomoct květinářka, poradit, nakombinovat a tak...Já budu mít slunečnice, moje svědkyně, maminky a babička žlutou gerberu. Družičky budou mít taštičky se slunečnicí a korsáž ženicha zatím nevíme, buď slunečnice (rozhodně květinářka dle velikosti slunečnice) a jeho svědek bude mít nějakou menší, rozhodně ne stejnou... Rozhodně by všechny ty květiny měly ladit aspon barvou, ale stejnou kytičku mít myslím nemusí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já vám nevím, přítel pořád tvrdí, že mít dva svědky (chlapi) je dost blbé, ale nechápu proč, když on může mít svědka proč já bych nemohla. Kámoška co měla jít se na mě vykašlala už před půl rokem. Mě to nepřijde divné mít dva chlapy za zády. Budu mít pro ně asi korsáž menší než bude mít ženich, aby se mi nepletli. Pro maminky to asi vyřeším jednou růžičkou s něčím zeleným a svatebním závojem nebo jen tak. Mají mít i družičky nějaký kvítek nebo jdou jen tak?
Odpovědět
Profilova fotka
Družičky by měly mít taky něco ;-) třeba květinový náramek na ruce nebo nějaký košíček, pokud nechceš klasickou kytičku. A dva svědci jsou úplně normální ;-) vždyť je jedno, že i ty budeš mít muže za svědka...Má to být někdo blízký a nebudeš přece žádat o svědkování někoho, kdo ti tak blízký není, jen aby to byla žena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
panda: vyvedu tě z omylu, správně by stejnou kytičku měly maminky i třeba babičky.. ne jen barvou,ale druhem kytky..ale když to tak mít nebudeš, to je tvoje věc, to je na každém,ale stejná každopádně.. hakys: družičky určo taky nějakou kytí.. navíc mi taky nepřijde divné, že budete mít za svědky 2 chlapy..to je na vás a jak píše panda, má to být někdo blízký,takže si s tím nelam hlavu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
hakys: já co jsem byla minulý týden v květinářství se mrknout a rozhodnout se konečně, které kytí chci, tak mi paní řekla, že svědkovi - chlapovi odliší myrtu.. o korsáži nemluvila, protože tu má mít pouze ženich...
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím důvod, proč mít stejnou kytku :-N vzhledem k tomu, že já budu mít jen slunečnice a nic k tomu, tak by to byla dost nuda. Navíc v ikebanách je to vždy namíchané a tak se nám gerbery budou hodit. A tohle nemám od sebe, ale od květinářky ;-) A myslím, že horší by bylo, kdyby měla něvěsta růžovou kytku a maminky třeba stejný druh květiny, ale oranžovou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A svědci muži, mají korsáž úplně normálně, jen menší ;-)
Odpovědět
myslim ze je uplne jedno kdo bude mit jaky kytky je to jen o nazoru nevesty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak si přečti toto: Květiny pro maminky Je více méně dodržovanou tradicí obdarovávat květinou ve svatební den maminky obou snoubenců jako poděkování za dceru či za syna . Květiny se opět objednávají ve stylu celé svatby, tedy jejich styl a barevnost se odvíjí od svatební kytice nevěsty. Pokud objednáte maminkách květiny úplně jiné, na společných fotografiích to bude působit rušivě a pokud pak květiny umístíte do vázy na svatební tabuli, naruší to také barevnou kompozici celé svatby. Proto doporučuji objednat květiny pro maminky spolu se svatební kytkou. Velikost kytice pro maminky je obvykle menší než svatební kytice , kytka může být vázána na vysoko či dokulata , u nás tvar odvíjíme většinou od tvaru nevěstiny kytice ( ke kulaté menší kulatou, k převislé vyšší vazbu apod. ) . Velikost závisí také na Vašich finančních představách a možnostech, kytka se dá udělat i z jednoho velkého květu ( např. slunečnice, gerbery či větší růže ), ale obecně se doporučují ( abyste maminky neurazili příliš strohou vazbou ) minimálně 3 květy dozdobené zelení či jinými květy. Myslím, že maminkám vděčíte za mnohé a že si pěknou květinu zaslouží. hele nevím, mně osobně přijde divný, aby měli korsáž, když jí má ženich.. byla jsem teda na x svatbách a svědek chlap měl vždycky myrtu, tak nevím..
Odpovědět
u nas budu mit kyticku jen ja ( a malou) - bereme se v prirode, i oslavu mame pod sirym nebem v zahrade, takze mi to prislo jako nosit drivi do lesa.
Odpovědět
Profilova fotka
No dle mého jsem pochopila, že se květiny, které budou na svatbě (tj. květina nevěsty, družiček, maminek, babiček, ikebany...) by se k sobě měly hodit ;-) a podle mě ti dobrá květinářka pomůže květiny nakombinovat tak, aby se to hodilo, ale nikde není psáno nebo dáno, že by měl být na svatbě jeden druh kytky ;-) Já zase byla jen na svatbách, kde svědci, muži, měli menší korsáže. Myrtu má zbytek svatebčanů a podle té menší korsáže se svědci dají dobře odlišit ;-) někdy je to potřeba. Ale rozhodně by neměla být stejná jako ženichova, aby se ženich dal dobře a rychle poznat. Ale tohle je můj názor a každá květinářka ti asi řekne něco jiného ;-) a taky záleží na vkusu nevěsty a ženicha.
Odpovědět
Profilova fotka
panda: no pochopila jsi to správně, ale ne celé..mají být právě stejné, aby jedna neměla kalu a další gerberu.. Ale to je jedno, já jsem byla ve 2 květinářství a v obou řekli to stejné, že mají mít stejný druhy kytky a samozřejmě barvy.. A květinářku mám známou a to samé.. taky neslyšela, že se kytky mají lišit..ba naopak.. Mají mít stejnou. Hele nebudu se tady hádat, je to tvoje věc, tvoje svatba ..tak tam měj třeba palmy ;-) víš jak.. je to na každé z nás, jen jsem psala co jsem i našla na svatebních stránkách a co jsem slyšela, nic víc.. No nevím s tou korsáží, mně automaticky řekla, že odliší myrtu..
Odpovědět
Profilova fotka
Já netvrdím, že mají být odlišné :-D to jsi asi špatně pochopila, pokud má nevěsta růže a chce, aby maminky měly taky růže, tak proč ne, ale nevidím důvod, proč by nutně musely být stejné kytky ;-) Měly by se k sobě asi hodit, ale to ti už poradí dobrá květinářka, které květy se k sobě hodí a které ne ;-) Kamoška taky měla růže a maminky gerbery, vše v růžové barvě a vypadalo to velmi dobře ;-)
Odpovědět
ja som tuto vec vyriesila dost jednoducho, mozno sa mi to este vypomsti..ale podla prispevkov brosovky.l som to snad az tak nezbabrala ;-) vybrala som si v kvetinarstve svad kyticu a povedala som, ze chcem este jednu na hadzanie a dve pre mamy-maju byt rovnake a mali by dodrzat farby podla svadobnej. pierka som dala spravit pre zenicha tak, aby sa hodili k svad kytici, a dve ine pre svedka a zenichovho otca (tiez maju byt rovnake, ale ine ako zenichove). a pre svedkynu som chcela kvetinovy naramok. vsetko ma spolu ladit, ale vyber kvetov a vyhotovenie vsetkeho okrem svad kytice som nechala na nich. bud sa budem vytesovat, ze som to nechala na profikov, alebo budem nadavat. ale niekedy je mozno dobre nechat kvetinarke viac volnosti, ved sa tym zivi, tak snad sa bude snazit. alebo aj nie :-|
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?