Stejná kytice pro všechny?

Profilova fotka
Ahoj, jako svatební kytici jsem si vybrala slunečnice. Určitě jednu malou bude mít i ženich na klopě a družička v ruce, ale co maminky? Můžu nechat pro maminky uvázat gerbery? Obě maminky budou mít šaty do červena, tak mi připadá, že se k nim slunečnice nebudou hodit. Napište prosím svoje zkušenosti a názory, děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vůbec to nevadí. Gerbery bych jim dala žlutý, aby to ladilo s tvou svatební a jestli u své kytky budeš mít ještě nějaké jiné ozdůvky jako bergras nebo nějaké listy apod., taky bych jim tam něco podobného dala, ať to ladí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na Tobě, jak se Ti to líbí. Můžou mít klidně jednu slunečnici se zeleným a menšími kvítky - prostě podobnou té Tvé, ale v menším provedení nebo klidně i gerberky... já měla kytici z pivoněk, rudých růží, frézií a ještě jednoho druhu, k tomu mé svědkyně měly jen rudé růže a maminky zase jen pivoňky...
Odpovědět
Profilova fotka
@bm4 ahoj, já jsem měla kytici z bílých růží a fialové frézie. Do toho nevěstin závojíček. To samé v menším měla svědkyně. Maminky měli podlouhlou variantu. Všem se moc líbilo to, že to měli sladěné se mnou. Myslím, že červená barva a slunečnice se nijak nevylučuje. Petra
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Milé dámy, přidám se k tomuto dotazu, protože je asi nejpodobnější tématu, které teď řeším :-D Protože jsem milovník květin a bylo mi blbé si kupovat květiny jen na výzdobu (co bych s nima potom po svatbě dělala...), tak jsem se rozhodla pro model, který moje teta nazývá "co samice, to kytice"... "Problém" teď ale nastává v tom, že jsem si navymýšlela, že když už si všechny mé dámy ponesou kytičku domů, tak ať už mají tu svojí nejoblíbenější... Takže jsem si pozjišťovala která kterou... mamka chryzantémy, přítelova mamka růže, babička růže, přítelova ségra slunečnice, bráchova ségra karafiáty, atd.... celkem šest malých kytiček + moje kytice z karafiátů... Po předložení svého nápadu v květinářství vzbudil obecné zděšení, že tak se to přece nedělá a aby to někoho neurazilo... Tak jsem se vás chtěla zeptat, jestli jste třeba některá neměla podobně "hloupý" nápad, nebo jestli vám to příjde také zvláštní a jestli třeba své výmysly nemám ještě přehodnotit :-) protože teď se opravdu trochu hloupě cítím :-D
Odpovědět
@tonsillitis Podobný nápad jsem neměla, ale přijde mi to super! A dokonce věřím, že vhodnou volbou ostatní zeleně, tvaru atp. se dají i odlišné kytičky udělat tak, že je jasné, že k sobě patří. Akorát to asi dá víc práce,tak je snazší říct, že "to se přece nedělá." (Jinak teda květinám nerozumím a můj svatební koncept je trochu punk, ale s čistým svědomím Tě podporuji v nekonvenčním řešení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tonsillitis Naopak, připadá mi to zajímavé a neotřelé. Floristi jsou od toho, aby ten váš nápad sladili tak, aby to dohromady vypadalo dobře - třeba jednotnou barvou nebo stejnými doplňujícími rostlinami aj. Pokud jsou z toho v květinářství zděšení, asi bych volila jiné květinářství.
Odpovědět
Profilova fotka
@bm4 Asi bych se nebála slunečnic a červené, dá se to vyladit v "ohnivých barvách - žlutá, červená, oranžová hnědá... hlavně trefit červenou, ať se to netluče a bude to vypadat pěkně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tu i se slunečnicema...
Odpovědět
@bubla_bubla Možná, že rodina si už zvykla a nepřekvapily je nápady jako krátké svatební šaty, které nejsou bílé, svatba v květnu (škoda, že ne v pátek 13.), místo hostiny piknik na místě bez elektriky, výzdoba kostela z květin "co komu zrovna pokvete na zahradě", .... tak se už nevyděsí každého nápadu... Jen v květince to asi nečekaly, tak mě svým vyděšením taky trochu nahlodaly... protože jsem tam šla s nápadem a ne s pevně promyšleným konceptem. Ale šla jsem tam s představou, že já kytkám nerozumím, ale florista ví v jakých odstínech se dá která květina sehnat, do jakého tvaru vazby se dá použít, napadnou ho doplňky, kterými se to dá sjednotit.... prostě jak píše @niky555... tak třeba až se vyspí z prvotního šoku, tak to taky nějak rozdýchá :-D protože u nás na malém městě těžko vybírat a vézt květiny 60 km mi příjde jako blbost.
Odpovědět
@tonsillitis myslim si, ze pokud je cela svatba brana tak netradicne jak pises, tak to vubec nevadi :) jen bych se trochu bala zda se sezenou slunecnice v kvetnu.. Jinak taky bych ladila aby kvetiny byly do stejnych barev, kdyz je jiny druh :)
Odpovědět
K slunečnici jsem dala dodatkovou instrukci, že když nebude slunečnice, tak mají vzít růže, tak snad taky v pohodě :-D Tak uvidíme, jak to dopadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě bomba nápad! :-) Dost možná si vypůjčím :-D A že by mělo někoho urazit, když dostane svou oblíbenou kytku? Jakože cože??? :-D Protože "se to tak nedělá"??? No a co??? :-D Pokud vám v květinářství tvrdí takovéhle nesmysly a mají s tím nějaký problém (a i kdyby to byla blbost, jakože není, tak vy jste zákaznice, takže by vám měli prostě bez keců vyhovět), tak bych šla do jiného květinářství, byť by bylo 60 km daleko, jak říkáte. Jinak jak už tu bylo řečeno, šikovná floristka bezpochyby dokáže i jiné květiny sladit tak, aby to barevně celé sedělo ;-) Jen s těma slunečnicema bych si teda fakt nebyla v květnu tak jistá, to bych spíš čekala od floristky pozastavení nad tímto... Já ji teda budu mít jako dominantní taky, ale v půli září...
Odpovědět
Článek se načítá
@tonsillitis Dobrý den, jsem floristka a fandím Vám! :-) Je to neotřelý a originální nápad a určitě se dá najít společný prvek, který kytice "sladí". Snad Vám ve Vašem květinářství vyjdou vstříc ;-) Hodně štěstí!
Odpovědět
@vodni_vila bez keců vyhovět zákazníkovi a pozastavit se nad dostupnosti :-| to jsou někdy názory =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nellaz : Nerozumím? Tak samozřejmě pokud je to event. nereálné přání, které nelze splnit (viz. Maruška a fialky v prosinci apod. ;-) ), tak je to asi poněkud jiná situace, než klientčino přání, které je pouze nekonvenčnío charakteru, jehož realizaci ale nic nebrání, nemyslíte? ;-)
Odpovědět
@vodni_vila nemyslím, ono to (vedle toho, že to nebude vypadat dobře) není pro kvetinarku tak jednoduché. Když nevěsta bude chtít do každé kytice jinou kytku, i když ve stejné barvě, těžko pro ni budou kupovat deset druhů po balíku, aby použili jen jeden květ z každého a pak na obchodě měli spoustu květin jedné barvy, navíc si musí za svou práci stát, takže vyslyšet požadavek, zvlášť v přístupu - já jsem platící zákazník, tak se smekejte - není jejich povinnost ;-)
Odpovědět
@nellaz Kdyz si to zaplati, nevidim v tom problem. Ovsem hovadina to je, o tom zadna. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@nellaz : Jistě, bezpochyby to může mít určitá úskalí, která já, jako laik, nevidím...nicméně, nevidím problém v tom, narovinu říct, heleďte se, bude to z těch a těch důvodů, které uvádíte (a já jim rozumím) poněkud dražší, chcete/nechcete za těchto konkrétních podmínek, nazdar. Že to nebude vypadat dobře, si nemyslím, pokud to bude bude dobře barevně sladěné, což určitě dobrá floristka dokáže. Že je to netradiční nápad, bezpochyby, no a. Z mého pohledu ve prospěch opravdovosti a autenticity celé svatby, což bych, být já floristkou (či jakýmkoli jiným profesionálem podílejícím se na celé akci), brala rozhodně za plus k tomu, co uvádíte jako "stát si za svojí prací"...nicméně každá jsme jiná, že...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nellaz možnost mixování barev je v každém velkoobchodě s květinami, jinak šikovný florista nebo aranžer si určitě umí nakombinovat doplňující zeleň tak aby květny sladil i když v každé bude něco jiného. @tonsillitis držte se svého nápadu i za cenu výměny květinářství @netie hovadina proč, chce udělat radost i někomu dalšímu, za mě super nápad mimo zaběhlé roviny HURÁ
Odpovědět
@wanessa1 no už vidím, jak Vám dovolí ve VO mixovat růže třeba po dvou z každého balíku dle barev nebo brát po dvou ks karafiát, slunečnici, růží atd. To je pěkná blbost, což Vám potvrdí každý květinář. Florista zeleň nakombinuje a sladí, ale nebude brát balíky deseti druhů květin v jedné barvě, aby z každého vzala nevěsta jeden, dva kusy. Když nevěsta zaplatí všechny, je to samozřejmě jiná, ale pochybuji, že by tomu tak bylo. A že to nebude hezké Vám řekne každý, kdo má trochu estetické vnímání
Odpovědět
Profilova fotka
@nellaz to , že se to nebude líbit Vám je jedna věc jinému se to líbit může. Ono se to dá třeba řešit i tak, že v každé kyticí budou všechny květiny jen ta ústřední bude v každé jiná. Tj v jedné bude více růží doplněných karafiatem a gerberou či listopadkou v druhé bude více listopadem, je to o kreativitě daně floristky. Já bych se toho nebála. Myslím, že nucena uniformita je někdy na škodu. Takže prosím všechny nevěsty velikost max 40, dlouhé bílé šaty, povolený drdol kytku z jednoho druhu pro všechny, chlapy striktně do obleku a všichni svatebčany povolena barva černá. A ne, že Vás napadne něco jiného. To, že někdo chce něco jinak rádia ne. @tonsillitis Já Vám fandím.
Odpovědět
:-D no, dokud se to nezkusí, že to může fungovat, tak o tom nejde prohlásit, že to nefunguje :-) Ale že se květiny kupují do květinářství na balíky a ne na kusy jsem nevěděla. Takže se s nimi třeba domluvím, že ty přebytečné si vezmu taky :-) děkuji za upozornění :-)
Odpovědět
Takže s čistým svědomím prohlašuji, že nikdo nebyl různorodostí květin uražen ;-) několik slzopádů sice nastalo, ale naopak z důvodu "jak jsi věděla, že mám nejradši...", tak to myslím bylo ok :-D V květince, poté co překonali prvotní zděšení a vyžádali si několik "konzultací" navíc, se s tím popasovali také velice obstojně a všechny kytice založily stejným základem a tvarem z nevěstina závoje a nějakého zeleného lupení :-D mému oku to lahodilo a pokud to někomu z hostů přišlo nevkusné, tak si nestěžoval :-) Slunečnice byly, přebytečné květiny jsem chtěla odkoupit na výzdobu, ale prý jim skoro žádné nezbyly, tak mi prodala jen těch několik, které měla vysloveně jako rezervní do mé kytice. Tak nemyslím, že to dopadlo nějak blbě :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?