Proč se tak moc řeší svatební kytice?

Ahojík, nevěsty, tak mě napadlo založit diskuzi "Proč se tak moc řeší svatební kytice?", protože mě to dost zajímá. Vdávám se za rok, za tu dobu se toho ještě dost změní. Ale chtěla bych vědět, proč tak strašně moc řešíte svatební kytku a proč jste ochotné za květiny (nevěsta, maminky, svědkyně) dát až 5000Kč. Pro mě je to za kytky naprosto neúnosná částka, kterou raději investuju například do kvality prstýnků. V plánu mám koupit kytky den před svatbou a vůbec to nějak neřešit, protože mi hrozně vadí, že tatáž kytka, kterou teď koupím v dobrém květinářství za 150Kč, bude stát 700Kč jen pro to, že ji nazvu "svatební". Asi jako všechno svatební, že :-) Řešíte to tak moc jen kvůli fotek? Nebo proč? Některé ani nechcete házet svatební kyticí, protože stála moc peněz. Vždyť stejně (pokud to není růže nebo nějaká speciálně uvázaná "forever" verze kytky), do týdne uvadne... Nebudeme mít oběd, jen raut po pozdním obřadu (14:00), takže prostě taková snad pohodovka, žádné umělosti, protože na to si ani jedna strana rodiny nepotrpí :-) . Tím chci říct, že ozdobu stolů vidím tak maximálně na kopretiny :-) Tak prosím o vaše myšlenkové pochody, jestli je to z důvodu tradice nebo chcete mít jen dokonalou svatbu nebo ... :-) Díky za každý názor, třeba ten svůj na základě diskuze přehodnotím. :-) 5000Kč za kytky sice nedám fakt nikdy, ale dejme tomu, že obětuju tisícovku :-D . Přeju hezký den! :-)
Odpovědět
1
2
Mě bylo taky líto vyhodit peníze za živou kytku, co mi za pár dní uvadne, tak jsem se rozhodla pro umělou :-) Vyjde tedy cenově podobně, jako živá, ale tuhle budu mít pak už napořád na památku.. Budu mít i pro obě maminky, pro svědkyni nebudu mít žádnou.
Odpovědět
já chci jen menší, kdo by to měl pak tahat. ale nebudu mít nějakou spešl, pro matky, maličké pro družičky. bude mi to dělat známá co má květinářství a proč se to tak řeší?? no já nevím, já si od mala přeju, že chci mít krásnou svatbu, chci být jako princezna a chci aby bylo vše pěkné. ale nejsem ten typ, co musí mít vše dle amer. filmů. chceme tradiční klasickou svatbu, ale kytky ke svatbě patří. a pokud je to prostě tak významný den, tak proč neutratit víc za květiny, kolikrát člověk uvalí za kraviny. já třeba vždy říkala, že růže nechci a nakonec budu mít růže :-D .....
Odpovědět
kytku taky pořád řeším..termín máme 20.9. a myslím si že do konce srpna nebudu rozhodnutá jakou kytku budu mít...nechce se mi za ní moc utrácet,ale na druhou stranu chci aby byla pěkná-nejspíš kaly nebo růže...takže u mě asi záleží jak to budu vidět v den kdy půjdu do květinářství a kolik penízků z rozpočtu bude zbývat....
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli růže a po svatbě jsme je nechala uschnout a ještě pár měsíců zdobili byt.
Odpovědět
Děkuju @kaaacaaatkooo za diskuzi, tohle řeším už od včerejjška.. hrozně se mi líbí látkové kytky, tak jsem si nechala udělat svatební kytku látkovou.. mamka ji včera náhodou zahlídla a přestože je maminka dost moderní a nelpí na tradicích, právě naopak, říkala mi že by si přála abych měla živou kytku.. No a já teď rozmýšlím.. Výzdobu na hostině budeme mít kombinací látkových a živých kytek, takže bych tu svatební určitě použila i tam, ale proč se to vlastně tak řeší?? Já to asi nechápu jako ty a přitom to řeším, dobré no :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo Já osobně jsem ji řešila, protože prostě miluju řezané kytky, ze všeho nejvíc tulipány, takže proto :-) Objasnila jsem dostatečně své myšlenkové pochody, nebo to mám ještě nějak rozvést? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky kytku moc neřeším, plánuju na poslední chvíli něco koupit, co mě zrovna zaujme a uvázat :) Kytku házet budu, protože si jí schovávat nechci, sušené kytky nemám ráda...
Odpovědět
Profilova fotka
U mě jednoznačně vyhráli kopretiny. A ty si natrhám ve svatební den na zahrádce a svážu stuhou :-)
Odpovědět
Já miluju růže a nelíbí se mně velké kytice, takže hned od začátku bylo jasné, že to bude menší kytka z růží a to bylo asi všechno, co jsem řešila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych 5000kč za květiny nedala. Platila jsem za svoji,maminkám,svědkyni,korsáže a 9 kusů květin na stoly 2000kč A to byla moje hranice... Jinak kdybych neměla svatbu když nic nekvetlo,tak bych klidně šla i do lučních :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můj přítel má moc rád antůrie a tak budou bílo-zelené zdobit stoly i mou kytici, do které přijdou i zelené orchideje Dendrobium. Jsou to naše lásky z cest, které nám budou na našem dnu připomínat krásné okamžiky. A cenu samozřejmě řešíme a naštěstí nám vyšel vstříc jeden známý, který je florista.
Odpovědět
Profilova fotka
Kytku jsem začala řešit až po tom, co jsme si řekli že svatba bude hnědo-zelená. Jelikož dekorací v zelené máme hromadu, tak jsem řekla, že chci hnědou (ne suchou) kytku. Den na to jsem náhodou uviděla obrovské orchideje a byly opravdu hnědé, zamilovala jsem se. Sice jeden stonek stojí kolem 300, ale já jsem z nich hotová :-) jinak bude je mít i družička, přítel a svědek na klopách a taky na stolech. Cena necena, je to den kdy se můžu trošku rozšoupnout a nemít špatné svědomí ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No já měla mít teda normální kytici z růží a pro matku v podstatě to samé a cenu mi předběžně načíslila na vše kolem 1800...ale nakonec jsem uviděla látkovou kytku a objednala jsem si ji i s kytkou na házení, pro svědkyni , pro matku , korsáž pro ženicha a svědka a výjde mě to na 2000 a hlavně je to napořád ,ale ....
Odpovědět
Já kytku neřešila a nechala plně na květináři, jen jsem chtěla a lá luční. Nelituju ani trochu vyšší konečné ceny, protože byla naprosto úžasná (včetně chrpy, kopretin a ostřice). Pozeptej se na reference květinářství ve svém okolí, pokud budeš chtít jen kytku pro sebe a jednu korsáž, tak se do 1000 asi vejdeš. A výzdobu stolů z lučního kvítí vřele doporučuju, jen jí musí trochu odpovídat místo oslavy.
Odpovědět
Kdyby jen pět tisíc a už před x lety :). Květiny jsou královny, překrásný šperk, na nich jsem nešetřila. Kvůli sobě, ne proto, aby někdo koukal nebo aby to bylo super na fotkách. Btw na svatbách se utratí peníze za takové číčoviny - jakýsi namalovaný strom, kníry a brýle na focení, dokonce svatební diář a podobné hlouposti, květiny jsou to poslední :-)
Odpovědět
@makovaapanenka Naprosto objasnila, rozumím :-D
Odpovědět
@krejkr00 Jéé, jupí, nejsem sama "divná" (bez urážky :-D ) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My měli moji kytku, korsáž, kdytky pro maminky, pro svědkyni, 4 menší a 1 větší vazbu na stoly a kdytku na auto. Kromě toho výzdobu celého kostela. Celkem vše dohromady stálo 5500,- Byla jsem spokojená s cenou i kvalitou. Kytky byly nádherné, zvlášť ta moje. Myslím, že kytka dělá polovinu nevěstiny krásy a rozhodně bych to tak podruhé udělala stejně. Ano kytka zvadla ale látkové se mi nelíbí a šaty přece nevěsta taky vrátí, jídlo se sní atd. Jediné co zůstane jsou prstýnky a fotky.
Odpovědět
jsi můj člověk...já teda svatební nechám udělat korsáž, ale maminkám a pod nebudeme dávat, stejně kde to potom dají? stejně to uvadne ... takže i na stoly dáme asi jen ten "nevěstin závoj - šater" a bude to, žádné šílenosti, rději ty penízky taky vrazíme jinde
Odpovědět
My máme svatbu za rok, v červnu 2014. Plánujeme komorní obřad a zahradní slavnost jen pro rodinu. Na čem rozhodně nebudu šetřit je to, co bude vidět na fotkách - oblečení, prstýnky a květiny. Umělou nebo látkovou kytku teda nikdy....lapač prachu a krám do bytu. Květiny přece k svatbám patří, podporují slavnostní atmosféru. Svatební kytici chci rozhodně živou, vázanou na přirozených stoncích, abych jí mohla mít pár dní potom ve váze. Na památku si usuším jeden či dva kvítky, to úplně stačí. Předpokládám, že každý rok dostanu k výročí svatby nějakou podobnou :-) :-) :-)
Odpovědět
jinak souhlasím s @blablablablablabla s těma čičovinama typu - kníry, čokoládky s iniciály, žvýkačky s iniciály, sirky s iniciály, fotobudka apod a samé kravinky kolem .. nějak tyhle věci kolem nechápu a kolikrát jdu až do kolen z toho co některé holky tady řeší že mě to někdy až úplně vystresuje že to neřeším taky , příjde mi to taky zbytečné, že ta práce a ty peníze do toho vložené jsou jako vyhozené na cestu protože pochybuju že by si u nás někdo ty zápalky, žvýkačku apod schovali :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Zatím jsem kytku neřešila, ale chci ji proto, že vím, že budu strašně nervózní a kytka aspoň vyřeší problém "co s rukama" :-D Ale určitě si vyberu jen nějakou malou a korsáž pro ženicha a to bude všechno. Žádné kytky pro maminky (ani jsem netušila, že by se jim měly dávat :-N ) a svědky máme chlapy. Házet kytici nebudu. Ne proto, aby mi zůstala, ale protože na takovýchto zábavných tradicích neshledávám nic zábavného.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamcatka21 Jé, tak to jsem ráda, že nejsem jediná, která nepochopila smysl zde tolik oblíbené fotobudky :-D
Odpovědět
joo co s rukama bude u kytky fajn :D dobrý nápad :D
Odpovědět
@kamcatka21 Přesně tak, těch číčovin je u některých fakt moc a taky si říkám, "jestli bychom taky neměli...". Pak mě musí partner vracet do reality :-N . Ne, že by se mi to nelíbilo, ale přijde mi to zbytečné a hlavně zbytečně drahé. Třeba nechápu ty věšáky "Nevěsta" a "Ženich" nebo "Oblékání nevěsty" a "Oblékání ženicha". V tom fofru a stresu bych to stejně asi zapomněla dát na kliku, to zaprvé, zadruhé to snad ti 3 lidi v našem domě budou vědět :-D a zatřetí - nevěsta a ženich budeme 1 den. Co pak s tím vypiplaným věšákem a cedulkou? Prodat?
Odpovědět
Holky, všechno krásné, ale zatím mě nikdo nepřesvědčil :)))) V Šokingu v květinářství jsem třeba viděla kytku pomalu k nerozeznání od mnohých tady v albech, stála 120Kč, byla tak akorát do ruky. Když ji omotám zelenou organzou, byla by dokonalá :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo já bych to určitě jako urážku nevzala :-) . Květiny mám moc ráda, ale rozhodně bych za ně nedala 5tisíc a více. Vždyť za chvilku uvadnou. A kopretiny u mě stejně vedou.
Odpovědět
Tak kytky pro rodiče a svědky jsem okamžitě zrušila... jen jednu babičce, aby měla co do ruky. Svědci a rodiče měli plné ruce práce (sbírat kytky od všech ostatních, držet mi, co jsem zrovna potřebovala) a ještě aby tahali nějaké chrastí. Prostě jsem praktik... Moje kytice a ženichova růžička na sako a hotovo... stejně jsme po svatbě měli doma hromadu kytek nacpaných do váz a odjeli na líbánky...
Odpovědět
Profilova fotka
Kytka je kytka a tak nejak ke svatbe patri, ale jaka je, to je JENOM na osobnich preferencich a nema smysl odsuzovat nebo polemizovat nad cenou, typem a komu ji dat nebo nedat. Kazdy si tu svoji cestu najde, nekdo to vypipla do posledniho detailu a nekdo to pojme trosku free:-) jedine co je dobre, tak zapremyslet nad stylem a vse sladit:-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja si vybrala kytku kterou jsem chtěla nechat uvázat a hotovo, neřešila jsem jestli bude za 5tis nebo 150kč, všechny kytky nás vyšli na 2tisíce, 4kytice menší, jedna házecí, do klopy. To mi přijde slušené. Já teda nevím, ale za 150kč koupim dva balíčky mini růží ve slevě v tescu... v normálnim květinářství by mě kytice normálních růží vyšla v pohodě na těch 500kč
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?