Proč je tak drahá svatební kytka?

zdravim nevesty tak jsme schvalne obesla par kvetinarstvi a nestacim se divit vzala jsem si fotku svatebni kytky a sla se schavlne zeptat na cenu jako svatebni a pak normalne ze by nebyla svatebni a vetsinou vsude rozdil kolem 1000kc :( to je des jen proto ze je to svatebni nebo duvod?nechapu jsme zvedava na kollik vyjde moje bude ji delat kamaradka moji tchyne tak to neokecam ze bude normalni :D
Odpovědět
Profilova fotka
To je normálka :-) já jedné květinářce nastínila moji představu a řekla mi 900kč (prý mi na to dá slevu :-D ze začátku do nás (se snoubencem) hodně lidí šilo ohledně tradic - nakonec jsem se na to šťastně vykašlala a udělala jsem si květinu sama - a cena? Veškerá květinová výzdoba (moje, pro družičky, korsáže pro hosty, na stoly a všude kde se dalo) 3 tisíce ;-) a to jsem se s mojí květinou dost rozšoupla :-D pivoňky, růže, čachrava, drobnokvěté karafiáty, bílé eustomy a nějaký zelený bordel co mi rostl u baráku :-D :-D
Odpovědět
@ixka Ahojky a můžu se zeptat, na kolik by tě to vyšlo celé v květinářství, když jsi šťastná za to, žes ušetřila a stálo to 3000? :) Kdyby 300, tak neřeknu... :)
Odpovědět
@zlatickamoje Já plánuju, že si zajdu den před stavbou (max. 2 dny) do obchodu buď ji objednat jako např. narozeninovou, nebo si tam prostě nějakou hezkou koupím - líbí se mi gerbery, takže by to neměl být problém :) Případně jsem si ještě koupila sazeničky lilií (nebo čeho to :) ) a kopretin, takže kdyby tohle klaplo, tak to mám úplně zadara :) Na svatební nóbl kytce vůbec nelpím, už vůbec bych v květinářství slovo "svatba" nezmiňovala. Jsou to vydřiduši. Kytka, kterou jsem chytla od kámošky na svatbě, mi stejně za 2 dny zvadla, stála 700. Byla krásná, to jo, ale pro mě je to nedůležité.
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo Myslím, že stačí, když se podíváš, kolik květin měla na svatbě a bude ti jasný, že ušetřila minimálně tak 5-7 tis. Kč. Já měla jen kytku pro sebe, svědkyni, mamku a tchýni a dvě malé korsáže a nechali jsme za to necelé 4 tis. a to jsem je měla z Kladna, takže žádná Praha ani vyhlášené květinářství, jako květiny jsme zvolili germíny, růže a eustomy, takže taky z těch levnějších... Svatební kytice má jiný úvaz než dárkové květiny, většina aranžérek je ještě "vodičkuje" aby déle vydržely atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla kytky z květinářství - kytice pro sebe, korsáž pro ženicha, kytička pro družičku, ozdobený klobouk na auto a výzdoba na stůl na hostinu - celé to vyšlo na 2 000,- Takže jsem byla spokojená. Já jsem měla květiny objednané už měsíc dopředu, protože jsme se brali den po vysvědčení :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě jsem do ty ceny zapomněla růži pro svědkyni a kytičky pro maminky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo v květinářství jedna květina cca 900-1000. Družičky 4, výzdoba na stolech o velikosti "smutečních" květin na rakve - cena cca 500 za jednu (stolů 6). Počítej - dostala jsem kalkulaci a v takovém rozsahu se částka šplhala k 10-ti tis. I za mašle a dekorace. Já chtěla květiny všude - což jsem měla. V tomhle případě je 3000 korun krásná cena :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja mela to stesti, ze v rodine jsem mela nekoho kdo zna nekoho kdo pracuje ve velkoskladu kvetin. Takze me 60 ruzi stalo 800 a tim i cela kvetinova vyzdoba, kterou jsem chtela:)
Odpovědět
@kaaacaaatkooo přesně tak, cokoliv co má přívlastek "svatební" okamžitě vyskočí o 200% ]-(
Odpovědět
@ixka Ty brďo, tak to jo, tak to je jasné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo ale jak říkáš - stačí zmínit před obchodníky svatební a v tu chvílí se jim místo očí objeví znak dolaru (jako v animovaných groteskách :-D a netýká se to jenom květin, vlastně všeho - svatba to je velký byznys 8-)
Odpovědět
@ixka :-D Úplně si to představuju :-D
Odpovědět
Článek se načítá
No my jsme platili asi 1100 nebo 1200 .. ted nevím přesně.. a byla v tom moje kytice, stejně velkou kytici měla i moje svědkyně, dvě kytice pro maminky a korzáž.... původně jsem si chtěla kytici vázat sama - koupit si v Tescu nebo Penny u kasy ty jejich kytice a dám tam mašli - vždyt o kytici tak nejde.. ale tradice je prý tradice a nevěsta si to vázat sama nesmí :////////// ale myslím, že dkyž se v květinářství řekne "chtěla bych hezkou kytičku k svátku pro maminku " tak vám uvážou krásnou bohatou za 350,- ....
Odpovědět
@ixka Ty kytky jsi dělala den před svatbou, nebo vice? Přemýšlím nad tím, že je to přeci jen dost práce , tak jestli by to nešlo udělat dva dny předem. Asi hlavně bude záležet na druhu kytek, aby byly trvanlivější.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Dělala jsem je den před svatbou, měla jsem to tak naplánované (vše ostatní bylo hotovo nebo se blížilo do finále). Dají se udělat den předem ale jak říkáš - záleží na druhu. Když jsem je jela koupit, byly ve skladu kde se udržuje teplota asi 5C°. Když jsem dorazila domů některé začaly "kvést" (třeba pivoňky, ty jsem kupovala jako poupata a po pár hodinách v teple dost nakvetly). Jinak Ti můžu jen a jen doporučit šater (Gypsophila) ta Ti vydrží dlouuho i bez vody a dá se sehnat za velmi slušné peníze - já jí narvala kam jsem mohla (do váz, na stoly, do korsáží pro 60 hostů.. ) Nebo chrysantémy - ty jsou také velice odolné 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
uvědomuje tu vůbec někdo, že profesionálně uvázaná svatební kytka je technicky a časově mnohem náročnější než dárkový koště???? Mluvím o skutečných profesionálech, kteří svojí práci dělají poctivě, ne o takových, co si udělali nějaký kurz, o technice ví kulový a jeicih kytky... to by člověk hrůzou brečel...
Odpovědět
Profilova fotka
No tak moje svatební kytička stála 1950kč :-) ,byla přesně podle mých představ a byla jsem štastná,že ji mám :-) http://static0.asmira.com/photo/25/59... ,celkem nás květinová výzdoba to je auto,korsáže pro ženicha,družáky,květinové náramky pro družičky,ikebana na stůl a na obřad, stála necelých 6000kč ;-)
Odpovědět
@avano nevim jaky kostata dostavate vy k narozenim ale muj budouci by si nedovolil mi domu prinest nejaky koste.a nenosi kytky jen na narozenuny nebo neco nosi i jen tak a opravdu to jsou krasne kytky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zlatickamoje já kytky nedostávám a když už, tak stejně stojí tisícovku a za tu už se svatební kytka pořídit taky dá. Pouze jsem se vám snažila vysvětlit, proč jsou svatební kytky dražší. Ono si totiž leckdos myslí, že za pětistovku se dají udělat zázraky. Vy si v práci taky necháváte za svoje výkony platit, no a floristi to přece nebudou dělat zadarmo.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, je mi líto, že jste se setkaly s květinovými obchody kde Vám dávají přirážky za to, že budou květiny svatební ... Musím říct, že i já vím o několika květinářstvích v Plzni kde se to tak praktikuje, ale ráda bych podotkla, že to tak není všude. Já osobně jsem nikdy nedávala ke květinám, které použiji do svatebních vazeb speciální přirážku! Jistě je mezi Vámi spousta šikovných nevěst, které si mohou nakoupit materiál a květiny si uvážou samy... to se samozřejmě týká více odvětví (upečení dortu, líčení, apod.) Ale byla bych ráda ,kdyby jste kvůli takovému jednání jaké mají některá květinářství, nezavrhovali uvázaní svatebních vazeb u profesionálních floristů. Já osobně svoji práci miluji a každou květinu, vazbu, aranžmá vytvářím s velkou pečlivostí! Ráda bych jen podotkla, že některé svatební vazby jsou časově velmi náročné na tvorbu a spotřebu materiálu, některé nevěsty bohužel nedokáži ocenit hodiny práce, které musí floristka do vytvoření svatebních aranžmá investovat. Dárkovou květinu, kterou si necháte uvázat v květinářství a floristka Vám jí uváže během několika málo minut se nedá srovnávat s prací například na : glamelii, převislé svatební květině apod. Některé vazby se vyváří složitou technikou, která zahrnuje např. očištění stonků, vatičkování, navazování, drátkování, voskování, apod. (a to je jen malý výčet technik) - je pak tedy samozřejmé, že cena těchto vazeb je vyšší než kdyby jste si jen nechali během chvíle vytvořit v květinářství ... to by ani žádná floristka během chvíle neuvázala, proto se také květinové vazby objednávají dopředu, aby měla floristka dostatek času na jejich přípravu. Myslím, že v tomto případě platí, že kdo hledá najde ... :-) Pro každou z Vás je dokonalé něco jiného a každá z Vás je ochotná do květinové výzdoby investovat jinou částku ... Ne vždy platí ... co je nejlevnější je nejkvalitnější. Přeji Vám hodně štěstí při hledání floristky právě pro Vás a kdyby jste byli z okolí Plzně či Prahy můžete mne kontaktovat.... Velmi ráda vytvořím květinovou výzdobu i Vám na míru :-) S pozdravem Anna Vidršperková Aroma Flora Více mé květinové práci si můžete prohlédnout na mém facebookovém profilu.
Odpovědět
Profilova fotka
A proto jsem si kytičku vyrobila sama z korálků, mám ji ve vázičce na stole, vydrží mi roky a denně se na ní koukám :-) Je ale pravda, že mi ji floristka svázala, to bych tak krásně nedokázala....
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a jinak musím souhlasit s holkama, jak řeknete slovo "svatební", tak se i z dortu za max. 1500 vyklube dort za 4500 a víc... totéž boty, normálně by stály tak 500 - 800, jakmile mají přívlastek svatební, rázem stojí 1500 a výš, spíš přes dva tisíce... a takhle byste mohli kalkulovat dál a dál... slovo "svatební" je holt synonymum "luxusní" tudíž drahé,,,
Odpovědět
Ja doporucuji Kvetinovy klub v Praze Holesovicich. Neuveritelne profesionalni pristup za prijatelne ceny. Moje kytice mela okolo 40ti ruzi a stala cca. 1600 Kc. Teprve, co jsem ji ususila, tak jsem videla, jak je svatebni vazba mnohem narocnejsi nez klasicka treba k svatku, napr. pousta ruzi byla nadratkovana. Taky jsem si chtela puvodne uvazat kytici sama, ale takhle profesionalne bych to nikdy nezvladla.
Odpovědět
ixka - super výzdoba! Moc hezké.. Já jsem teda zvědavá, jak tohle vyřeším já.. V kytkách se vůbec nevyznám ani mě nijak nezajímají. Poznám tak akorát růži (ty přítel nosí často), slunečnici, kaktus a marihuanu!:) A určitě za svatební kytici také nechci dávat víc než 1 000 Kč...
Odpovědět
Mám taky ten stejný pocit,že kytice ,,svatební'' jsou ihned z přirážkou.Já bych více jak 1500Kč za kytku rozhodně nedala.Náhodně jsem tady objevila odkaz na pani Lejku z Fleuru. Vytváří umělé květiny(předem upozorňuji,že uměliny nesnáším) a prostě jedním slovem DOKONALOST. Z počátku mě každý odrazoval,proč jsem si nevybrala živou kytku,že to bude strašný a nakonec každému spadla brada,měla opravdu velký úspěch.Svazek fialovo-bilých růží mě přišel na 1000Kč a výhodou toho všeho je,že tu kytičku budu mít napořád :) Přikládám foto :)
Odpovědět
Profilova fotka
proč ? je tam to slovo SVATEBNÍ !!! :-D
Odpovědět
@rhonwyn Taky jsem zavítala do velkoobchodu. Všechny květiny mě vyšly na 1400,- a to svatební byla z Kaly ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, je tam slovo svatební :-) Ale v mém případě jsem byla mile překvapená. Tato kytice za cca 650 Kč. Paráda
Odpovědět
Já jsem měla kytici + 3x kytici pro druzicky + 2x kytici pro maminky,tři korzáže a vyvazky dohromady za 4500,takže spokojenost :-)
Odpovědět
@petuch to jako opravdu? Je krásná!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?