Pivoňky na konci září, dají se sehnat?

Ahoj, nevíte zda se dají pivoňky sehnat i na konci září a kde se pohybuje jejich cena? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, všechny květiny se dají sehnat, většinou je květinářství berou z velkoskladu, kde je vozí z Holandska...bála jsem se, že v srpnu neseženu pivoňky a podařilo se, takže budou určo i v září. Jen si malinko připlatíš. Za pivoňku jsem platila něco kolem 15kč/ks a za růži asi 25 nebo 30kč/ks. Takhle se to zdá hrozné, ale na konec mě všechny kytky včetně výzdoby, korsáží a kytek pro svědkyně, maminky a mě vyšly na 6tis. :)
Odpovědět
@rudolflenka naopak si myslím, že jsi měla perfektní ceny! My se brali v koncem května, kdy je sezóna pivoněk a stejně jsem za kus platila kolem 50,- Kč, anglická růže 90,- Kč... Asi záleží i z jakého jsi města, ve větším jsou mraky květinářství a větší konkurence. Jen za mou kytku a korsáš jsem platila 1.700,- Kč. Málem jsem se přehodila, původně bylo řečeno, že mám počítat, že když moc tak max. lehce přes tisíc... Jinak, jak říkáš, dá se sehnat vše, důležitý je včas objednat.
Odpovědět
Já měla bílé zavité pivoně na konci června a celkově jsem za jednu svatební, dvě pro maminky a tři pro družičky + korzáž dala 4,5 tis...:(...Ale chválím volbu, nádherně voní a hlavně je nemá každá nevěsta...:)
Odpovědět
neseženeš..nebo teda já sem sháněla po květinářstvích a nic..prý tak do konce července, max. do začátku srpna:(
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, já se beru 14.9., kytici budu mít, kde budou i pivoňky a moje floristka, říkala, že není problém. jezdí někam do skladu, kam to dováží z holandska a říkala, že jde sehnat vesměs cokoliv.
Odpovědět
Profilova fotka
@xmisa mě bylo v květinářství, kde si necháváme dělat květinovou výzdobu řečeno, že na náš termín svatby, tj. 28.9.2013 jdou sehnat vesměs všechny druhy kytek kromě dvou - pivoněk a tulipánů - s těma, že počítat nemám
Odpovědět
Ahoj, mně bylo řečeno, že pivoňky nevydrží, ale že můžu mít růže, které vypadají skoro stejně jako pivoňky - podle obrázku jsou fakt krásné a prý vydrží i několik dní..
Odpovědět
Profilova fotka
dají se sehnat ale ta cena se bude pohybovat někde asi jinde :-) a určitě budou menší
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@rudolflenka ahoj , prosim te poradila bys mi kdo ti ty kvetiny delal? moc bych chtela pivonky ale 50kc za kus mi prijde hodne a tobe se je podarilo sehnat tak levne . pokud to nechces zverejnovat zde mohla bys mi pisnout na email 13kamila13@googlemail.com ? moc dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
@kamca13 Ahoj, poradím věřejně...mám to i v albu s fotkama ;) ...Brno - Lesná; květiny Lucie (Halasovo nám.) ... Moc ochotné paní, celkem dobré ceny, opravdu velká a krásná kytice - až moc možná :-D za super cenu..jak jsem psala výše, v srpnu (mimo sezónu) mi vyšla jedna pivoňka na 15kč/ks...byly opravdu krásný, ne moc rozvitý, takže vydržely v příšerným vedru celej den...
Odpovědět
Profilova fotka
@verrusska @caroline87 Jen bych vám chtěla říct, že se dá sehnat všechno a záleží na floristce - jestli není líná, tak sežene...samozřejmě pokud je to mimo sezonu, tak si třeba připlatíte, ale já to neměla tak dramatické...jak už jsem psala - vše je o lidech a mě pivoňky vydržely celej den krásný a to sme měli skoro 40C -nejteplejší den o prázdninách ;)
Odpovědět
Holky tak mně napadlo, jestli náhodou neexistují nějaké webové stránky, kde by byl seznam květin s poznámkou, jaká je u nás jejich sezóna - nevíte? Mám ráda hortenzie, ale třeba i tulipány, rozhodovala bych se i na základě "finanční výhodnosti" ... Mimochodem nevíte, jaké květiny jsou nejdostupnější v dubnu?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lemona taky jsem něco takovýho hledala, ale nakonec se osvědčil google a různý zahrádkářský weby a časopisy. Na duben jsou ideální zrovna ty tulipány, hortenzie kvetou v září. Teda myslím u nás. Jinak souhlasím, že na holandských burzách se dá sehnat kdykoli všechno, ty 'holandský' kytky se stejně pěstujou v africe, tam je teplo :)
Odpovědět
Profilova fotka
@xmisa já je měla i na začátku října, ale je fakt, že mi vyšli vstříc v cca 10. květinářství, ve kterém jsem se ptala :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, pamatuju jak obrovské keře měla moje babička na zahradě, ach jo, co by za ně teď dala :-(
Odpovědět
@marci176 Děkuju! V některých slovenských názvech květin mám mezery, ale hortenzie a tulipány se naštěstí řeknou stejně :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?