Na co všechno se v květinářství informovat?

Profilova fotka
Holky chystám se do květinářství zamluvit si svatební kytku a květiny pro maminky, družičky a svědkyni. Na co všechno si dát pozor a na co se hlavně zeptat? Jaké máte zkušenosti, rady, tipy? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tohle by mě také zajímalo :) a hlavně s jakým předstihem jít do květinářství.
Odpovědět
My jsme měli svatbu 14.6., ale do květinářství jsme šli už v dubnu, jelikož skoro celý květen jsme byli pryč. Domluvili jsme se na termínu, ukázala jsem floristce jakou kytku bych si cca představovala, řekla, že s tím nebude problém a že se máme ozvat až tak dva týdny před svatbou. To jsme se taky ozvali, domluvili jsme detaily a bylo! :-) Naprostá spokojenost s květinářstvím Baccara v Ostravě-Porubě.
Odpovědět
Profilova fotka
No já jsem teda psala do jednoho květinářství, že máme svatbu v červnu tak jak moc dopředu si kytku zamluvit a odepsali mi, že po novém roce mám přijít...
Odpovědět
@petbe Hlavne se nenech financne natahnout,a taky se ujisti,ze ti opravdu uvazou to,co chces. Doporucovala bych si tam koupit nejakou beznou kytku,abys videla jak jejich prace vypada. Ja jsem mela objednanou kytku v jednom udajne skvelym kvetinarstvi,ale pak jsem shodou nahod videla jinou kytku od nich,ktera se jeste ten den rozpadla. A doslechla jsem se ze mnoho nevest v tom obchode svoje kytice rusi,tak jsem ji taky zrusila,a nechala jsem si ji udelat v jinem kvetinarstvi,kde me ta kytice prisla o celou tisicovku! levneji. Takze v nekterych obchodech si asi mysli ze na svatebcanech si nahrabou. Navic v tom prvnim obchode mi bylo divny,proc mi porad vnucovali kulatou kytku,kdyz jsem chtela previslou. Nakonec jsem se dozvedela od dobreho zdroje,ze previsly kytice v tom obchode vubec vazat neumi. Takze buhvi co by se mi dostalo do ruky kdybych tam tu objednavku nechala.
Odpovědět
No, my měli svatbu v červenci a v lednu jsem si domluvila kvetinarku, která slíbila, že se mi ozve cca v dubnu. Neozvala se, nebrala telefony, tak jsem začala hledat dál. Našla jsem velké kvetinarstvi, zeptali se co chci, vzali obrázek a po měsíci poslali premrstenou kalkulací, kde půl věcí chybělo. Takže zase nic. Nakonec jsem našla super kvetinarku měsíc předem, hodinu se mnou probírala, co všechno chci a jak chci, aby to vypadalo. Pro jistotu jsem si tam objednala ještě květiny do školy a byly tak nádherné, že se mě na ně chodila ptát celá škola, navíc byly za opravdu rozumnou cenu. Takže ve svatební den mi květiny vyrazily dech, byly nádherné... Takže určitě doporučuju vybrat kvetinarstvi, kde ti dají dost prostoru pro popsani požadavků, určitě si řekni o oredbeznou kalkulací. Jinak dohodnout, kdy budete květiny vyzvedavat, jestli vám je kvetinarstvi přiveze, jestli kvetinarka bude dělat výzdobu v místě obřadu nebo hostiny sama nebo si to naaranzujete sami. Určitě proberte druhy květin, případně náhrady, protože ceny mohou kolisat (loni třeba předčasně odkvetly pivonky, takže i když jsem měla svatbu koncem jejich sezóny, musely se už dovážet a cena byla dvojnasobna, což může zamávat s tou předběžnou kalkulací). Kdyžtak se zeptat na skladování (pokud budete převážet už den před obradem) nebo pak na možnosti ususeni.
Odpovědět
Doporučuju prověřené květinářství, nejlépe na doporučení od jiné nevěsty. Lepší bývají menší květinářství, těm, kde se točí hodně lidí (v různých hypermarketech apod.) bych se po zkušenostech vyhla. Objednávala jsem v takovém květinářství kytici, protože ty "běžné" tam vážou hezky,ale co mi donesli ve svatební den a kolik si za to řekli...kytka byla uvázaná úplně jinak než na obrázku, lezla z ní tráva, protože ji jednoduše nedbale zastrkali za stuhu, kytky taky nebyly zrovna čerstvé - výsledný efekt - koště. A to jsem nechtěla nic složitého - jen jednoduchou kytičku z kal. A kolik si za to řekli, to mi hlava nebere...ale tři hodiny před obřadem už moc prostoru na změny nebylo.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vyberte si květinářství, kde se Vám líbí jejich práce. Než se tam vydáte, je určitě dobré už vědět, jaké šaty budete mít na sobě. Hodí se je mít také nafocené a vybranému floristovi je ukázat. Výběr kytice (barva i tvar) se mimo jiné odvíjí i od šatů. Pokud jste si už našla nějakou kytice, která by se Vám líbila, vezměte si obrázek s sebou. S floristou prodiskutujete, zda jsou květiny v období Vaší svatby sehnatelné, zda ladí, jejich cenu, případná úskalí kytice atd. Klidně tam můžete zajít už z větším časovým předstihem. Pokud se domluvíte na spolupráci, florista s Vámi bude na určený termín počítat a nebude už přijímat další zakázky v tom termínu. Pokud byste přišla chvíli před svatbou, může se stát, že florista už bude mít plno. Rozmyslete si také dopředu, co všechno si budete od floristy přát. Opět stačí v hrubších obrysech. Vše pak už doladíte společně. Důležité také je, aby věděl, s jakou časovou dotací má na přípravy počítat. Domluvte se také na rámcové kalkulaci, abyste ve svatební den nebyla překvapená. Přeji správný výběr a klidné předsvatební přípravy.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, my tedy nejsme nevěsta, ale můžeme vám profesionálně poradit :) Měla byste si vybírat květinářství podle doporučení na internetu nebo mezi známými. Floristka, která vám bude kytici zhotovovat, by vám měla tzv. sednout, aby pochopila váš vkus a vaše přání. Dbejte na finanční strop, těžko se floristka trefí přesně na korunu, mohou ji dovézt větší / dražší květiny, ale je dobré znát limit, přes který už nechcete jít. Všechno si s paní floristkou potvrďte v emailu ústní domluva je sice fajn, ale pak trvat na emailovém potvrzení. Nechejte si poradit a doporučit květiny, které budou v termínu vaší svatby zrovna sezónní. Těžko můžete očekávat pivoňky v lednu nebo hortenzie v březnu, ale vždy se dá vymyslet jiná alternativa. Slečna ve článku výše upozorňuje také na výběr šatů, floristka by je měla vidět, abyste kytici s šaty sladily. Hodně štěstí! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji vám všem za dobré rady :-)
Odpovědět
Mohu doporučit: Jít - nejlépe ke své - osvědčené květinářce, u které víte jak váže, jaké má ceny a zda se na ní dá spolehnout. Já se u ní byla informovat cca 6 měsíců dopředu, abych věděla, zda nebude mít např. dovolenou a naposílala jsem jí pár obrázků jak bych si kytku pro sebe představovala a popsala jí kytky pro maminky, svědkyni a vývazky pro ženicha, otce a družbu. Ona mi v návaznosti na to poslala odhad ceny a po doladění mi řekla přesnou cenu. Týden před svatbou jsem s ní ještě byla vše domluvit a další týden vyzvedávala tchýně cestou na svatbu všechny květiny. Spokojenost nejvyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
Než půjdete do květinářství, určitě musíte mít jasno v tom, jaké šaty budete mít. Floristka by si s Vámi měla dát osobní schůzku, na které se Vám bude věnovat a i ona doporučí, co dále. Mrkněte na tento rozhovor s floristkou: http://melouny.blogerka.cz/Rozhovory/...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?