Musím nechat dělat svatební kytky i pro mamky a babičky?

Profilova fotka
Ahoj, mám dotaz zda není hloupé nedat květinu babičkám a máminkám? Vím, že se to dělá, ale přijde mi to trochu zbytečné (pro nás i z finančního hlediska). Nerada bych je tím samozřejmě urazila... díky za komenty :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj, já teda nebudu mamce, ani Lukajdovo mamince ani žádné babičce kupovat kytku. Přijde mi to takový zbytečný. Musí jí celý den nosit a překážela by. A myslím si, že nikdo z nich se neurazí. Takže určitě to neřeš a radši věnuj penízky někam jinam ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nad tímhle tématem taky přemýšlím.. nevíte, proč to vlastně vzniklo, dávat maminkám, babičkám, svědkyním, družičkám kytky?
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že vždy je to na domluvě. Někde je to zavedené tak, že to prostě čekají. Ale záleží co chce nevěsta a ženich, jejich je to přece den. A né den plný tradic a toho, co chtějí ostatní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23 ja pred svatbou delala latkove kyticky i pro maminky a naramek pro nasi dceru, ale ve svatebni den je stejne nikdo z nich nemel. A zadne z nich kyticka nechybela, maminky mely plne ruce i bez kytky :-) po svatbe je dostaly jako dekoraci na pamatku.
Odpovědět
Profilova fotka
my dáváme tedy jen svědkyni a maminkám, babičkám ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, osobně si myslím, že je to zbytečné. Jak píšeš, tak se "to dělá" - takže bych jim to nějak normálně řekla, že kytky nebudou. Zvlášť na babičku určitě zabere finanční nota "babi nevadí, když nebudeš mít kytku? Oni za to dneska chtějí strašný peníze"
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem květiny dělala sama a prostě mi na ně nezbyl čas. Což vyřešila tchýně tím že si koupila vlastní květinu někde na benzínce sama (prostě jí musela mít). Já jsem pečlivě vybírala druh i barvu aby všechno ladilo a ona přišla s takovým koštětem že jsem se úplně styděla - fotky s ní nikde nezveřejňuji protože mě vážně vytočila. Takže malá rada - řekni jim to předem ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemusíš mít nic,záleží na tobě.Jaké si to uděláš,takové to bude. My jsme kytky maminkám a babičkám nechali udělat,přišlo mi to hezké a jako slušnost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23My tedy zadne nedelali...tchyne neco rikala tak jsme ji poslali kamsi.Prislo nam to zbytecne.Vseobecne nemame s manzelem nejake tendence rodicum dekovat....nejen na svatbe...proste to tak neni nastavene.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě ano ;) Dáme oboum maminkám a svědkyni. Jen nevím, jak se budou maminky tvářit na to, že budou z pěnových růžiček a nebudou živé :D
Odpovědět
@ixka uka, my chceme to koště viděěět :-)
Odpovědět
Článek se načítá
dřív nosila kytku jenom starší drúžka, pak maminky , družičky aspoň jednu květinu, a teď už i babičky? Než se budu vdávat budou ji nosit i chlapi :-D Na minulé svatbě co jsem byla měla jen nevěsta, svědkyně korsáš na ruce a to bylo vše, Matky ji ani nechtěly, aby ji nemusely opatrovat. Myslím, že pravidlo na květiny není, Nebo ano? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@merethe zde (možná tak špatně nevypadala - každopádně se VŮBEC nehodila k těm ostatním) :-D
Odpovědět
@ixka Haháááááá! Pardon :-) Fakt se omlouvám, ale nemůžu se rozhodnout, co je horší... kytka? vlasy? boty? šaty? všechno?
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda kupovala kytku mamnkám tak i svědkyni ,ale jde o to kolik taky za to dáte... Já za svou kytku, házecí, dvě pro maminky , svědkyni kytkua dvě korzáže dala 1950 i s poštou .Měla jsem látkové,ale byli opravdu krásné.
Odpovědět
Profilova fotka
@merethe ano - velice mě potěšila :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
My měli kytku jen pro mě a ženichovi do klopy, aby bylo poznat, kdo ke mě patří :-D Předem jsme oznámili, že svatba bude v minimalistické verzi, nezdobili jsme ani stoly a auta, takže nikdo ani nečekal květiny pro maminku, babičku apod.
Odpovědět
@ixka Počkej, to byl jako tchýně výsledný outfit???? Ta kytka je divná, ale z toho všeho možná ještě nejlepší, ooops :-S
Odpovědět
ja teda mamcam tu kytku necham. Videl ajsme u skoro tchyne, ze kdyz zenila prvniho syna, tak si kytku nechala ususit a je na ni pysna a vsem ji ukazuje. :-) Coz je moc pekne..
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23 Já jsem maminkám a babičkám kytku nedávala a nikomu to nepřišlo divné :-)
Odpovědět
@merethe tak se mě zdá, že je to všechno k sobě :-)
Odpovědět
@majanax to zase jo, vlastně 20 let zpátky by to byl v čr chic outfit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aklim @merethe abych byla upřímná tohle je to nejlepší co našla ve skříni (za což jsem ráda) jen pro pobavení ehmmm :-D :-D takhle šla oblečená na svatbu své dcery (ta v tom oranžovém) :-D :-D
Odpovědět
Nedělali jsme kytky pro maminky - stojí to nehorázný peníz a jenom překáží. Jediný efekt je na fotkách...
Odpovědět
Profilova fotka
Květiny jsou pozornost a nejsou povinné a jak tenhle zvyk vzniknul? Abych mluvila za svoji svatbu, chtěla jsem udělat maminkám a babičkám radost. Kdyby mi to přišlo jako zbytečnost a hloupost, radši to nedělám.
Odpovědět
@ixka koukám, že kytku také měla ve vlastní režii.... Co na to říct? Je osobitá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@merethe celý outfit :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23 já jsem dělala látkové kytičky pro svědkyni, mamky i babičky, byl to zároveň malý dáreček :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?