Máte zkušenost se svatební kyticí z lilií a s korsáží?

Ahoj holky máte nějaká zkušenosti se svatbení kytkou z lilií? A s korzáží pro ženicha?
Odpovědět
1
2
adelaz: lilie jsou krásné, já je teda neměla, ale pozor na ten pyl z nich, kamarádka si od nich dost viditelně umazala šaty ještě před obřadem...ale jinak super volba ;-)
Odpovědět
Oni se musí otrhat ty pestíky aby to nešpinilo. To my dělají skoro v každým květinářství když je kupuju.
Odpovědět
Aha, tak to u nás ne....mně se to bez těch pestíků nelíbí, tak bych je tam, kdybych je dávala dárkem, nechala..ale u svatební kytice to asi jinak nejde...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já o nich tady na beremese četla, že jsou křehké, takže opatrně pokládat a zacházet s nimi. A tyk lilie dost silně voní. Taky budu mít kytičku z lilií, naprosto mně uchvátily. Teď mně tak napadlo, co takhle z těch pestíků smýt pyl? Šlo by to vůbec?
Odpovědět
Profilova fotka
A protože je květ lilie na korsáž příliš velký, požijeme poupě z lilie, které dozdobíme.
Odpovědět
To netušim jestli by jsi to mohla smýt, možná by si tim uškodila tomu květu. Ale nejsem odborník. Já hrozně chtěla kaly, ale má je tady každá a hlavně lilie miluju a byla jsem v Kika kde měli umělý a dala jsem jich víc k sobě a udělala z toho kytici a vypadalo to luxusně:-) fakt nádhera.
Odpovědět
a nemáte nějaké fotky?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak já měla mít taky lilie. Paní v salonu, které mi dělaly svatební kytku, objednaly lilie dopředu, měly je v teple, ale nerozkvetly. Dovedete si představit, jak by to asi vypadalo. Tak jsem měla bílé růže a v tom ty trošku otevřené lilie. Můžete mrknout do alba, jinak byla moc pěkná, ale představovala jsem si ji jinak. Ale co, hlavně že byla taky krásná.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
.
Odpovědět
Ahoj holky!Chtěla bych obnovi toto témeá.Toužím po kytičkách, ktéré mám ve svém albu z příprav..Ale to co tady čtu mě děsí! Máte někdo i dobrou zkušenost s liliema?
Odpovědět
silvínko a co to zkusit vyrobit z kal? maji jich děsně barev a taky se hezky otevřou. Lilie jsou opravdu velmi křehké a pokud bude teplo, za hodinu, dvě jsou zničené. A ta korsáž pro ženicha, napíchnout do klopy, to asi nebude legrace :-)
Odpovědět
Článek se načítá
na tom asi něco bud....chjo...tak já jdu koukat po jiných kytičkách. :-) děkuju 8-)
Odpovědět
silvie: já měla lilie a byly nádherné, květinářka brala květiny v pátek, takže byly rozvité jen některé, ale ta kytka byla mnohem hezčí, než jsem si ji představovala, ale byly tam i další květiny (růže, frézie a tuším gypsophila, ale za tu neručím), ale korsáž nebyla z lilie, ten květ je moc veliký, i když jsme s květinářkou vybrali střední a ne nejvoňavější odrůdy, aby mě nebolela hlava, ale byla nádherná ta kytice a po třech dnech, když postupně vykvétala byla ještě krásnější :-)
Odpovědět
mam v albu co bych chtěla za kytku-jsou tam i jiné kytky než frézie,ale ty dominují.Jsem ráda že se našel i někdo s kladným ohlasem :-) Nějak se mi jech nechce vzdát ;-)
Odpovědět
silvie:a ještě mě napadla jedna věc - holky hodně píšou, že lilie mají agresivní a barvící pyl. To je pravda, ale já měla ve svatební den rozkvetlé ty, co pyl nemají (myslím, že to byly samčí rostliny, nepředpokládám, že by květinářka odstraňovala pestíky) a ty s pylem vykvetly až o den, dva úpozději... takže šaty byly naprosto v bezpečí :-) mně je taky vymlouvali, že jsou moc voňavé, ale proto jsme vybrali méně voňavou odrůdu se středními květy a bylo to dobré :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky přemýšlím o lilii, nejsem ještě rozhodnutá, ale s vůní a barvením si myslím problém není, na tyčinkách se ostříhají ty prašníky s pylem a a na pestíku se ustřihne voňavá blizna, lilie jsou rostliny s oboupohlavními květy, takže natrix - ty prašníky paní kětinářka určitě ostříhala. Do klopy se může dát nerozvinuté poupě, jak už tu někdo psal...
Odpovědět
e.vik: já jsem houby zahradník, jsem přes zvířátka, ne přes kytky ;-) :-) :-D ale koukala jsem na to a máš pravdu, prašníky byly ostříhané :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já jsem se vdávala v prosinci a měla jsem kytku z královských lilií a asi bych po té zkušenosti volila jinou kytku. Byla krásná,ale když se jí někdo dotkl,tak rychle vadla. Nevydržela mi až do večera krásná.
Odpovědět
Profilova fotka
Natrix, já to právě řešila s květinářkou. Jen se bojím, aby vydžela - někomu vadla, někomu ne, tak nevím...
Odpovědět
Hoklky přidávám se k fandům lilií, je to fakt úúúžasná kytka, taky o ní uvažuju 8-)
Odpovědět
nona obřad snad vydrží krásná a když k večeru bude povadlá takuž to tak vadit nebud.Jsou bez konkurenčně nejkrásnější. :-)
Odpovědět
A děkuju za typ s odstraněním prašníků a blizny! Zkusím se na to domluvit s květinářkou 8-)
Odpovědět
Ahoj holky, já je budu mít taky a jsem si jistá, že kdyby byl tak obrovský problém s vadnutím ,tak by mě na to upozornili, chtěla jsem původně tulipány a ty mi teda byly rozmluveny...
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky nevěsty, rozhodně lilie doporučuji ;-) měla jsem je a byla jsem maximálně spokojená. Chtěla jsem jednoduchou a zároveň elegantní kytičku a to se mi maximálně splnilo. Jen můj manžel byl z nich nešťastný, protože hodně voní a tak ho pořádně dráždila. Takže pokud máte nastávajícího manžela alergika, tak to hodně zvažte, jinak jsou opravdu super. Jo a rozhodně odstříhat, protože jinak barví, zásnubní jsem ostříhanou neměla a toho pylu bylo všude dost :-N Tak vám přeji šťastné a klidné přípravy a krásný svatební den x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také lilie doporučuji, měla jsem s nich nádhernou kytici v konbinaci s růžemi a nádhera. Přesně podle obrázku co jsem si donesla. Kytka nešpinila ani se nezlomila a to jsem ji odkládala při podpisu... a ještě měsíc jsem ji měla doma ve váze-sice uschla ale žádná přehnaná vůně se z ní nelinula :-) ;-)
Odpovědět
děkuju holky.Jsou to nejkrásnější kytky tak bych se jich vzdávala jen nerada... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, taky fandím liliím a do svatební kytí je chci:-) nejdříve jsem chtěla kaly, ale lilie to překonaly, tak snad i cena bude rozumná...
Odpovědět
Profilova fotka
zrzulinka... tak to máme podobný... původní láska kaly s fréziemi jsou tytam pač na veletrhu jsem viděla kombilaci lilie s růžemi, taky moc pěkný :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahojte, přesně jak píšete.. napřed vítězily kaly, ale jakmile jsem viděla pár kytek z lilií, tak jsem vše zcela přehodnotila.. Akorát mám trochu problém-jsem alergička a pyl je jeden z mých nejhorších alergenů.. Domnívám se ale, že pokud budou odstraněny prašníky, pyl na květech nebude nebo jen minimálně.. Tak se nadopuju práškama a měla bych to přežít.. co myslíte? Máte někdo zkušenost?? Nerada bych se lilií vzdávala, jsou to prostě královny květin! ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?