Máte uloženou smlouvu/objednávku z květinářství?

Ahoj nevěsty, chci se zeptat, nemáte některá uloženou smlouvu nebo nějakou objednávku, kterou jste si vzájemně ve vybraném květinářství podepsali? Jde mi o to, abych potom v den svatby nebyla překvapena z ceny nebo kvality kytice, a případně, kdyby se toto stalo (doufám, že ne, ale člověk nikdy neví), tak abych mohla kytici nebo cenu reklamovat. Nebo třeba jen rady a tipy, co jste do smlouvy dávaly, a co by tam nemělo chybět? Díky moc.
Odpovědět
žádnou smlouvu jsem nepodepisovala. Květinářka si vypsala naše požadavky a sdělila pravděpodobnou cenu. Nezbývá mi, než jí důvěřovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme žádnou smlouvu neměli. A ještě jsem o tom nikdy ani neslyšela :-)
Odpovědět
My jsme dostali od paní květinářky e-mailem rozpočet s tím, že tam byly rozepsané i naše požadavky a vše, na čem jsme se domluvili. Nepodepisovali jsme nic.
Odpovědět
Já to právě nemám ani v e-mailu, to by mi snad i stačilo, ale jen prostě, že mi řekla cenu, a já se trochu bojím toho, aby to potom nebylo jednou tolik....jak je to svatební, tak cena roste závratnou rychlostí.....původně jsem to taky nechtěla, ale četla jsem pár diskuzí, kde si holky stěžovaly jak na cenu, tak na kvalitu kytice a radši budu za čůzu, co otravuje se zbytečnostmi, než potom koukat jak blázen a nemít nic v ruce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro Vaši jistotu bych se dohodla nejlépe písemně minimálně o ceně předem. Každý prodejce musí být schopný Vám cenu na vyžádání sdělit, tedy minimálně cenu za kus od jednotlivého druhu a alespoň přibližný počet květin, které do kytice přijdou. Pro eliminaci následných nepříjemných překvapení na obou stranách je lepší co nejvíc detailů vyřešit předem a mít o tom písemný podklad.
Odpovědět
Profilova fotka
@marcella01 Ja mela cenovy rozpis v mailu, ale kdybych objednavala osobne v kvetinarstvi, tak asi taky nic mit nebudu.. chce to proste i nejakou vzajemnou duveru, kvetinarka taky v podstate riskuje, ze ji za dodane kvetiny pri prevzeti nezaplatite a vetsinou by zaloha ani nepokryla vydaje za kvetiny samotne.. kdyby pak chtela pri dodani vice penez tak ji zaplatis to co jste si dohodli a kdyztak se to doresi az po svatbe, pochybuji ze by si veskere kvetiny odvezla jen proto ze dostane treba o par stovek mene..
Odpovědět
Profilova fotka
@marcella01 Já smlouvu neměla, jen detailní emaily s objednávkou a cenovou kalkulací a stejně to nestačilo. Jelikož právě patřím mezi ty nevěsty, které byly ve svatební den nepříjemně překvapené svou objednávkou květin, vřele ti doporučuji smlouvu sepsat a dám tam každičký detail, aby ses pak měla na co odvolat. Každopádně přeji hodně štěstí! :-)
Odpovědět
@vanilka90 Děkuju :-) konečně někdo, kdo chápe, že mi nejde o to dělat problémy nebo nezaplatit květinářce za její práci, ale přece jen člověk nikdy neví, paní květinářka nebude mít svůj den, nebo nevím, nedodají jí přesně barvu květin, kterou chci, dá tam např. místo červené růžovou no a co já pak s tím? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marcella01 Ja si vubec nemyslim ze chces delat problemy, vetsinou ke vsemu taky pristupuji, ze chci vse do detailu domluvene a mit na to papir :-) ale u svatby tech veci bylo tolik, ze jsem to proste v prubehu priprav vzdala a rekla si, ze na tom nebo onom svatba nestoji a kdyz se nepodari tak z toho nebudu delat tragedii :-) navic pokud s tebou nektery z dodavatelu bude chtit (s prominutim) vyjebat, tak si vzdycky nejakou skulinku jak to udelat najde :-( tak preji jen same slusne dodavatele :-)
Odpovědět
@martaveg V pohodě :-) máš pravdu v tom, že když bude chtít něco udělat špatně nebo vůbec, tak to asi stejně neovlivním, i když bych měla sto smluv na všechno :-) právě jsem taky taková, že chci mít všechno pod kontrolou, no a čím víc se termín blíží, tak tím víc věcí přestávám řešit a vypouštím, protože se to prostě zvládnout nedá....ale tohle je jedna z mála věcí, které si chci ještě "pohlídat" - samozřejmě v rámci svých možností....tak uvidíme, jak to nakonec dopadne :-)
Odpovědět
@marcella01 Smlouvu jsem nemela, jen objednavkovy list, kam si napsali jake chci kytky, kolik korzazi, jake kyticky pro maminky, svedky atd. Cena tam uvedena nebyla, na tu jsem se orientacne ptala. Byla jsem v kvetinarstvi, s nimz mam dobre zkusenosti. |Presto nerada kupuji zajice v pytli, takze jsem tam den pred svatbou byla, aby mi ukazali, jak bude cca kyticka vypadat a ja jim to finalne odsouhlasila. Pokud budes objednavat na miste, s nimz zkusenosti nemas, asi bych radeji na cenove nabidce trvala.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@marcella01 Jen do toho, papíry měj rozhodně na všechno. Chystat svatbu teď, tak bych si vše pojistila lépe. Nakonec jsme (naštěstí) byli nespokojení "jen" s květinami, ale zamrzelo to, když jsme viděli, že např. kytici pro svědkyni nemůžeme ani použít, ženichovi padala korsáž kvůli špatně nastavenému špendlíku, měli jsme s ženichem špatné stuhy, frézie nebyly vůbec vykvetlé apod. Takže rozhodně trvej na smlouvě a pokud by ti náhodou květinářka řekla, že to není třeba nebo něco podobného, raději navštiv jinou, která bude brát v úvahu především zákazníka. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marci176 Děkuji za Váš názor. Dle mého názoru by to měla být floristka, kdo stanoví vhodný počet květin do kytice (nikoliv zákazník laik), jelikož je zkušený profesionál a dokáže toto správně odhadnout. Co se týče ceny, tak ta se dá pro jistotu obou stran stanovit i jako rozpětí s maximální hranicí kam zahrnete Vašich plus mínus procent. Když je takto daná cena za kus, tak zákaznice se pak necítí ošizená, pokud si sama může spočítat počet kusů jednotlivých květin a hned je jí jasné, že třeba floristka jich musela dát víc, aby kytice nepůsobila chudě nebo nevyváženě. Smyslem toho, co jsem příspěvkem chtěla sdělit bylo, že je lépe se vyhnout nepříjemnému cenovému překvapení v poslední chvíli, které je zákazníkem obvykle vnímáno jako neférové jednání ze strany dodavatele (i když je třeba navýšení ceny oprávněné). ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marcella01 Protože jsem chtěla tulipány v září, nejdříve jsem obeslala různá květinářství a pak z těch, která sdělila, že by byla schopná je dodat, vybrala to nejlevnější. Domluvila jsem si schůzku s tím, že jasnou představu jsem měla jen o svatební kytici a myrtách, s ostatním jsem si nechala poradit. Květinářka si se mnou sedla, ukázala mi katalog, všechno vysvětlila a doporučila nejvhodnější varianty. Pak mi vše poslala e-mailem, takže nic jsem sice nepodepisovala, ale měla jsem to aspoň elektronicky. Postupně jsme to dolaďovaly, níže viz konečné znění: Nabídka svatební dekorace pro slečnu XY Svatba 3.září.2011 čas předání 9:00 Místo dodání: adresa ženichových rodičů Kontaktní osobou AB, CD ( ženich) Tel. 123 456 789, 987 654 321 Email: email@email.cz XY Telefon. 111 222 333 Odpověď na otázku: Jakým způsobem se korsáž upevňuje? Na korsáž se připevňuje umělohmotné téčko, ve kterém je slisovaný spínací špendlík. Téčko se obaluje bílou sametkou, takže není vůbec vidět. (odpověď na jednu z mých otázek zaslaných e-mailem) Svatební kytice Charakteristika: Vazba dle obrázku. Bez dekorace perliček. Průměr kytice : 25cm. Stonek dlouhý po celé délce stonků- 40cm. Složení kytice – červené tulipány a tráva beringrass. Cena: 1 200 Kč (můj obrázek svatební kytice, mám ho v albu z příprav) Korsáž ženich 1 ks Charakteristika: Vazba dle obrázku. Bez dekorace perliček. Stonek omotaný bílou sametkou. Cena: 69 Kč Kytice pro maminky celkem 2ks Charakteristika: Vazba podobná obrázku. V barvách bílá, zelená a červená. Složení květů bílé krátké růže, červené tulipány a zelené santýnky. Okolo jemně přeložené listy aspidistry, pugétek o průměru 15 cm. Stonek krátký ukončený červenou sametkou. Vazba bude působit přírodně bez jakékoliv dekorace. Cena 1 ks / 625 Kč Cena celkem 2 ks kytice / 1 250 Kč (vzorová fotka) Kytice pro družičku celkem 1 ks Charakteristika Navrhuji minipugétek, napodobeninu nevěstiny kytice z červených tulipánků. Průměr kytice pouze 10 cm. Cena: 225 Kč Myrty na klopy celkem 32 ks Charakteristika: Krátké myrty doplněné bílou mašličkou a špendlíkem. Cena 1 ks / 16 Kč Cena celkem za 32 ks / 512 Kč Autokorzo Charakteristika: Navrhuji dekoraci v barvě bílá, zelená a červená. Velikost aranžmá maximálně 25 cm. Složení květů bílé chryzantémy, červené gerbery, palmové listy a listy salalu. Umístění ve středu kapoty vozu nad chladičem. Aranžmá o velikosti průměr 25 cm: 1 000 Kč (vzorová fotka) Šerpa na kapotu auta úzká, hedvábná Charakteristika: Šerpa bílé barvy , velikosti 5 m x 5 cm. Upevnění do tvaru V. Cena: 200 Kč (vzorová fotka) Cenová nabídka svatební dekorace dekorace ks cena 1 ks CELKEM svatební kytice 1 1 200,00 1 200 korsáž ženich 1 ZDARMA ZDARMA kytice pro maminky 2 625,00 1 250,00 myrty 32 16,00 512,00 Autokorzo 1 1 000,00 1 000,00 šerpa úzká 1 200,00 200,00 Kytice pro družičku 1 225 ,00 225,00 Cena CELKEM 4 387,00 SLEVA -10 % -438,70 CELKEM 3 948,30
Odpovědět
my jsme také neměli smlouvu ale emailovou komunikaci, kde mi napsala cenu celkem a rozepsala cenu jednotlivých věcí, které jsem chtěla a poslala mi pro představu fotku kytice, která měla stejnou barvu jakou jsem chtěla a tu pak objedná. Vlastně, když to tak vezmu tak nemám smlouvu u nikoho, u všech pouze emailovou komunikaci, kterou si pečlivě schovávám.
Odpovědět
Profilova fotka
@marcella01 Zdravím Vás, já to mám nastavené tak, že při osobním setkání s nevěstou vypíšu objednávkový formulář a stanovím přibližnou výši zálohy, kterou většinou požaduji uhradit měsíc před termínem svatby. Podle objednávkového formuláře následně vytvořím návrh svatebních květin včetně fotografií, kalkulace a přesné výše zálohy a ten nevěstě pošlu mailem. Pak už jen čekám na odsouhlasení či případné požadavky na změnu. Pokud by se pak náhodou stalo, že na burze nebudou mít květiny přesně podle požadavků (týká se to hlavně barev), okamžitě o tom nevěstu informuji. Už při setkání ale doporučuji vymyslet i případnou záložní variantu svatebních květin, stát se totiž může opravdu cokoliv. Mějte se pěkně.
Odpovědět
já taky žádnou smlouvu nemám. Já to mám v jednom malém květinářství. Květinářku znám a když něco provede, tak si ji najdu a nevím co s ní udělám :-). Ale vzhledem k tomu, že jsem si nic přesně krom bílých růží nevybrala a nechala na ní, tak si myslím, že to bude OK. Nechtěla jsem jí přesně říkat jak to chci a ve výsledku by to nebylo ono. Budu to mít jako malé překvapení. A cenu mi řekla, že bych se měla vejít do dvou tisíc. Ale i kdyby to byli 3 tis., tak co , nic s tím už neudělám a jinou kytku asi honem nikdo nebude chtít schánět.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme žádnou smlouvu nepodepisovali, paní si zapsala pečlivě všechny údaje do svého diáře, předala nám pokyny, kdy kytky vyzvednout a tak a zaplatili jsme zálohu 500 Kč v hotovosti, na kterou jsme samozřejmě dostali pokladní doklad. Jinak ani nikde jinde nemám smlouvy, všude emailové komunikace (proto upřednostňuji oproti telefonu, i když ten je rychlejší)- restaurace, kapela, dorty...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?