Máte někdo zkušenost se svatební kyticí z kopretin?

Jak dlouho vydrží kopretiny? Bojím se, že brzy uvadají.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, kopretiny naopak vydrží dlouho...my je máme na louce a když je dám do vázy, tak jsou pěkné 1-2 týdny :-)
Odpovědět
ve váze ano, ale viděla jsem svatbu, kdy už na obřadu byly zvadlé
Odpovědět
Ahoj holky, jasy má pravdu - kopretina bez vody uvadne brzy (z vl. zkušenosti, když je trhám - za hoďku visí), ve váze ale vydrží přes týden. Pokud bude svatební kytice mix květů nahusto, kopretina se tam dá dát - ostatní květy jí podepřou. Pokud ale bude svatební kytice jen z kopretin, doporučuju použít chryzatnémy, ty vydrží bez vody dlouho. Botanicky je to příbuzný druh, něco jako sestřenice :) a vypadají jako kopretiny, jen mají trošku menší ten žlutý střed.
Odpovědět
Profilova fotka
Řeším teď tu stejnou věc...chtěla bych mít celou svatbu kopretinovou...ale mám i problém s tím, že 6.září už kopretiny neseženu, všude se píše, že kvetou do srpna...dokonce jsem i uvažovala o tom, že si je sama vypěstuju, a když to udělám o pár týdnů déle, než se píše, že by mohly do září v květu vydržet...teď mě ale zase zaskočil fakt, že brzy po řezu uvadají...tak asi zkusím raději ty chrýzy...nevíte, jestli se dají sehnat i se žlutým středem? Já jsem asi viděla jen se zeleným, ale zase už mám všechno nakoupené v bílo-žluté kombinaci, i naušnice mám klasické kopretinky...tak a teď babo raď...
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem chtěla kopretinky, tak jsme pořídili Chryzantemy
Odpovědět
Ahoj, také jsem chtěla kopretiny - žluto-bílou kombinaci. Nakonec jsem zvolila chryzantémy, které vypadají téměř jako kopretiny, víc vydrží, jsou levnější, dostupnější :-) Když jsem objednávala květiny, měli chryzantemy přímo v květinářství a byly opravdu krásné, tak jsem do nich šla.
Odpovědět
Dobrý den, kopretiny bohužel bez vody opravdu dlouho nevydrží a i v případě vypíchání do držáku je výsledek "nejistý". Proto raději opravdu volte chryzantémy kopretinkového typu, zklamané nebudete.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?