Mám vlastní kytky a hledám floristku, která mi z nich vytvoří svat. výzdobu

Ahoj, mám možnost objednat si kytky pro svatební výzdobu ve velkoobchodě a hledám floristku, která by mi z nich pak vytvořila svatební výzdobu včetně kytice a korsáže. Znáte nějakou šikovnou floristku (střední/severní Morava)? Máte s tím někdo zkušenost?
Odpovědět
1
2
@nothinge Myslis, ze se ti to vyplati? Kdyz si jednorazove objednas kvetiny, nebudes mit slevy jake maji floristky, ktere berou casto a ve velkem. Budes muset nakoupit po celych balicich s tim, ze tak budes muset nakoupit vsechny pozadovane druhy a mnoho ti jich treba zbude. Zatimco floristka by to zuzitkovala v jine kytici, co ty s tim? Ja si uprimne myslim, ze timto prilis neusetris a prislo by mi lepsi nechat vyber konkretnich kvetin na floristce, ktera lepe odhadne, co se z ceho bude lepe vazat.
Odpovědět
@nothinge Tak v tomto pripade bych pozadala sikovnou kamaradku nebo si ji udelala sama.
Odpovědět
Profilova fotka
@nothinge Zkuste požádat floristku, ale nevím zda do toho některá půjde. Většinou jsou k tomu opatrné, nemohou dát záruku na jiný materiál než ten svůj. Pokud bych byla požádaná já, nevěstě bych květiny připravila i když to není běžné, ale samozřejmě za cenu odborné práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, jesli si tím spíš přípravy nezkomplikujete a nepřidáte si starosti. Je třeba vše objednat předem a přesto to není vždy 100%, pak se musí hledat alternativy. Nesmíte zapomenout na doplňkovou zeleň, technické floristické materiály.....Květiny je třeba i náležitě ošetřit. Ráda Vám s květinovým servisem pomůžu, ale je třeba předchozí konzultace, aby vše dopadlo k Vaší spokojenosti.
Odpovědět
Pochybuji, že ti to některá floristka udělá. To je, stejné, jako kdybych tady žádala cukráře, že mám svoje máslo, cukr, vajíčka,... a chci, aby mi někdo upekl dort. Sorry, ale některé jste tu fakt trapné a nikdy jsem to nechtěla říct, ale přijde mi, že beremko se stává fórem pro socky. Omlouvám se všem, kterých se to netýká, ale těch je tady již pomálu :-p Chodila jsem tu ráda i když mám po svtabě, ale už tu zajdu občas a pak je mi k zblití z některých příspěvků.
Odpovědět
Myslím si, že floristku asi neseženeš, ale pokud máš šikovnou kamarádku, tak proč ne. Já jsem kupovala květiny ve velkoobchodu za zlomek toho, co se běžně prodávají, většinou se prodávají v balení po 10, ale pokud budeš vázat více kytic (nevěsta, maminky, svědkyně, auto), tak ti rozhodně nic přebývat nebude. Asi to nebude vypadat tak dokonale jako z květinového salonu, ale záleží jaké máš od svojí svatby očekávání. Weka tady povídá něco o sockách, já zase žasnu nad tím, jak jsou některé slečny úplně posedlé plánováním dokonalé svatby a jsou ochotny za to utratit statisíce.
Odpovědět
@karim_al_malina Mě spíš fascinuje, co jsou nevěsty schopné vymyslet a podstoupit, aby ušetřili částku méně než malou. Upřímně mi kolikrát připadá, že některé nevěsty s malým rozpočtem jsou svatbou doslova posedlé a za málo peněz chtějí mít svatbu téměř královskou...
Odpovědět
Proto jsem psala, že je důležité si rozmyslet, jestli jsou důležitější peníze nebo ta královská dokonalost, aby si pak z těch fotek každej sednul na zadek. U některých věcí se opravdu nevyplatí šetřit, pak to může zkazit dojem z celé svatby. Ale jestli chce nothinge kytici z vlastních květin, tak ať ji má, mám dojem, že tady hledá někoho, kdo by jí s tím pomohl a ne jí za to odsoudil jako socku...
Odpovědět
Milá kacenkakaco a weko, musím vám dát za pravdu - taky je mi z některých příspěvků k zblití - a úplně nejvíce je mi zle z lidí, jako jste vy. Je smutné, že pro vás je všechno jen otázka peněz...
Odpovědět
@nothinge to jsi mě asi nepochopila, nemyslím si, že by vše bylo o penězích. Bohužel z mnohých nevěst, co se snaží mít královskou svatbu za pár korun, mám pocit, že svatba pro ně není o ničem jiném.
Odpovědět
nothinge ne není to otázka peněz. Ale pak neotravuj s výrobou kytky profesionála, ale uvaž si ji sama. I samovýrobou se dá udělat krásná svatba, ale ne jak tady některé šetříte, že chcete ušetřit na něčem, co by jiného člověka v jiných situacích absolutně nenapadlo. Když někdo slaví narozeniny, tak taky nejde za floristou se svými kytkami ať jim to uváže, jen u svatby se z toho stává šetřící hobby. Nějak nejste ochotní si se svatbou rok počkat a šetřit, všechno musí být hned i když na to nemám. Jsou brigády, kde se dají vydělat peníze, tak tu furt nefňuikejte, jak jste na tom s penězma špatně. Nebo se na svatbu s prominutím v....... a běžte na obřad ve čtyřech.
Odpovědět
@weka jednoduchá rada: sem nechoď a nebudeš blinkat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nothinge tohle je tak specifické přání že si myslím že neuspěješ. Floristky budou chtít pracovat s vlastním materiálem. Pokud je to kupování květin dělané kvůli ušetření tak buď si květiny uvázat sama nebo se zeptat v nějaké zahradnické škole jestli by Vám to na praxi studenti neuvázali. Jinak si také myslím že se na tomhle moc neušetří- buď Vám to uvážení profík který si za práci řekne peníze nebo vám to uvážení někdo kdo nemá praxi a tam je riziko že výsledek bude odpovídat "ceně".
Odpovědět
@kacenkakaca @weka A nenapadlo vas treba, ze jsou takove pary, kteri proste za svatbu nechteji utratit sto tisic? Vzdyt je uplne zbytecne, aby svatba byla tak draha! My mame rozpocet nizky, proc taky platit za zbytecnosti... Nepotrebujeme honosny obed, predrazene kvetiny, saty za 10.000,- na vikend, ani nejdrazsiho fotografa. Svatba se stala komercni zalezitosti a my to nebudeme podporovat. Jestli si k praci nekdy vezmu jeste brigadu, pak penize vlozim do bydleni, ktere si budeme uzivat vic nez jeden den. Nepripadam si jako socka, mam jen jine priority.
Odpovědět
@puhelin Já aleproti levnějším svatbám nic nemám. Mně připadá naprosto normální a rozumné vložit ty peníze třeba do bydlení, do cestování nebo do čehokoli jiného. Narážím ale na úplně jinou věc, která asi mnohým lidem nedojde., Svatba za pár tisíc prostě nebude vypadat stejně jako ta za sto. Tím neříkám, že bude lepší nebo horší, ale že prostě nebude stejná. Jenže způsob šetření, jak se tu s ním setkávám, je naprosto nepochopitelný. Souhlasím, že je to o prioritách, ale vidím to jinak. Tady se setkávám s tím, že to má být všechno levné a má toho být hodně. Už jen málokdy se tu najde někdo, kdo uzná, že něco nepotřebuje nebo si vybere službu tak, aby byla kvalitní, ale ze svého principu nebyla drahá. Pro příklad: - Šaty do 2 tisíc: Za dva tisíce je možné pořídit krásné bílé šaty kratší délky nebo třeba dlouhé bílé šaty jednoduchého splývavého střihu s malým množstvím materiálu. To vše v dobré kvalitě provedení a materiálu. Ale ne, většina nevěst chce za tu cenu korzetové zdobené šaty s velmi nadýchanou sukní. Preferují lacinost před kvalitou. - Druhá věc je s těmi květinami. Pokud se šetří, měla by si nevěsta vybrat z levnějších sezónních květin, zamyslet se nad velikostí, druhem vazby a množstvím kytic. To je myslím dobrá cesta k tomu za květiny ušetřit. Další možností je nakoupit si květiny sama a sama si kytice uvázat. Nevidím na tom nic špatného. Ale nakoupit si sama květiny a pak chtít floristku na práci mi připadá nesmyslné - jak už jsem psala v prvním příspěvku. Floristka má slevy, může udělat zajímavější květiny, protože může zbytky zpracovat do jiných kytic a v neposlední řadě do toho dá i svůj materiál - různé spreje a další přípravky pro to, aby kytice vydržela svěží. Nikdy jsem se tu o nikom nevyjádřila jako o socce. Jen považuji určité způsoby šetření za velmi nešťastné.
Odpovědět
@kacenkakaca Přidala jsem vás dvě (spolu s @weka ) do jedné mé reakce, protože jste obě narážely na přehnané šetření některých nevěst. Proto jsem reagovala na vás obě dohromady. Weka tu řekla, "že beremko se stává fórem pro socky" Kromě šatů si vše chystáme a vyrábíme sami. Když jsme si ohodnotili čas na přípravách strávený s cenou od profesionálů, bylo to jednoduché rozhodnutí. Protože máme svatbu v zimě a květiny chci v barvách, které jsou v zimě téměř nedostupné, rozhodla jsem se pro umělé. K zimě to patří a zvládnu to sama. Navážu na zmínku o šatech. Své si nechávám ušít a nevadí mi, že budou z levnější látky. Preferuju dobrý střih, který udělá víc, než drahá látka. Je pravdou, že se mi nelíbí kopie drahých šatů. Na těch je ale často vidět především to špatné ušití. Vlastně se mi nelíbí fejky v čemkoliv. Na druhou stranu nevidím rozdíl v tom, když svatba stojí pár tisíc nebo sto. Na fotkách to poznám málokdy (leda by vše bylo vyfocené s cenovkou). Raději rafinovaně ušetřím, než bezmyšlenkovitě utrácet za nesmysly. Ale uznávám, že někdo si během příprav může říct, že svatba je přece jednou za život, tak nač litovat peněz. Každý k tomu přistupuje po svém...
Odpovědět
@puhelin A to je přesně to, o čem mluvím. Nemám tušení, kolik stojí umělé kytice, takže v tom se nebudu hádat, ale například ta barva, která je v zimě nedostupná je zdrojem komplikací a vyšších nákladů. Co se týká šití šatů - střih a materiál jde ruku v ruce, a jedno bez druhého postrádá význam. Střih totiž musí respektovat vlastnosti látky a levná látka se prostě nechová stejně jako látka drahá. A pak to podle toho vypadá. Tím netvrdím, že je nutné investovat třeba do nejkvalitnějšího hedvábí, nechci zacházet do extrému, ale pokud se bavíme například o tenoučkém polyesterovém saténu jako levné látce, bude kvalitnější látka jakákoli jiná. V principu ušití je jedno, jestli jde o kopii nebo ne (to je spíše morální problém), nekvalitní materiál bude poznat tak jako tak. Pokud nevidíš rozdíl mezi nákladnou a úspornou svatbou, může to být tím, že: - Svatba za pár tisíc musí mít všechno, co svatba drahá, nebo ještě lépe všeho víc a nepoznáš rozdíl v kvalitě - To, že je svatba nákladná neurčuje vkus nevěsty, může použít stejně levné a nesmyslné věci jako ty, co se snaží nevhodným způsobem ušetřit - Pokud se bavíme o svatbách, kde je diametrálně odlišný rozpočet, ale nevěsty na to šly chytře, logicky zvážily, na čem nešetřit, tak obě budou vypadat super. Ale ta levnější bude z principu věci jednodušší, než ta nákladnější. Ale ani jedna nebude zářit laciností jako ty předchozí případy.
Odpovědět
@kacenkakaca Nejspíš vnímáme odlišně pojem "kvalita svatby".
Odpovědět
@puhelin Spíš bych řekla kvalita služeb, zboží a materiálů.
Odpovědět
@nothinge - poptala bych floristky ve tvém okolí, myslím, že část z nich s tím nebude mít problém a vše by ti uvázala, ale svou práci si ohodnotí - a předpokládám, že ve výsledku se dostaneš na sumu, jaká by byla,, kdyby sis to celé objednala - a měla bys to bez starostí. Já bych třeba takto uvázala, ale opravdu to nebudu dělat za dvě stovky... Jiné řešení je, jak tu někdo navrhoval - oslovit studenta floristiky nebo ze zahradnické školy, jeho práce si můžeš nechat ukázat (dnes má každý vše nafocené), abys věděla do čeho jdeš a tam by pak cena měla být nižší
Odpovědět
Dámy, nevjíždějte si tu do vlasů. Pořádáte-li svatbu, pořádáte ji v první řadě pro sebe a své blízké. To že pak někde ukazujeme fotografie na kterých může a nemusí být vidět, jak co bylo nákladné je druhá věc. Ale vězte, že vy a ti nejbližší, pro které svatbu pořádáte ve většině případů poznají méně či více kvalitní věci (záměrně neříkám laciné či drahé, protože kvalita nutně nemusí nutně ve všech případech souviset s cenou). Všechny bychom si přály tu nejnádhernější svatbu, ale ne všechny můžeme investovat astronomické sumy do jejího uspořádání. Proto se tedy snažíme mít co nejnádhernější svatbu v rámci svých finančních možností a svých preferencí. Někdo upřednostňuje mít lacinější šaty, ale chce k nim například mít doplňky (náušnice či přívěsek) ve vysoké kvalitě a s pravými kameny, neb ví, že mu tyto zůstanou a bude je celý život s radostí nosit. Někdo chce mít šaty jako z pohádky a zainvestuje do půjčení překrásných ceremoniálních šatů (mnohdy v ceně šperků). Pro některou z nás je důležité jídlo a pití, které podá hostům a pro některé výzdoba. Někdo preferuje malou svatbu v prostředí drahé restaurace s důrazem na kvalitu jídla a obsluhy, někdo preferuje stovku přátel či známých u táboráku a prasátka. Co žena to jiné představy. Co svatba to jíný vkus a přání snoubenců. A tudíž hledáme finanční kompromisy tam, kde to nás (těch co to budou platit) bude nejméně mrzet.
Odpovědět
@kacenkakaca O tom už tu bylo dost ruzných diskuzí na téma "drahý dodavatel a jeho ostudná dodávka". Ne vždy je přece kvalitní to nejdražší. Kvalitní služby, zboží, materiál (které tvoří svatbu) jsou podle mého jen a pouze o posouzení konečným zákazníkem.
Odpovědět
@puhelin Víš, vysoká cena není zárukou kvality, ale kvalitní služba/zboží svou cenu prostě má. Samozřejmě, že je to na posouzení, ale vzhledem k tomu, že nevěsty tady hledají nejčastěji jen "levné", tak jim na kvalitě nesejde.
Odpovědět
@kacenkakaca Pořád je to ale jen o vkusu. Pro nás je kvalitní mít k obědu domácí hovězí guláš, jiný by se spokojil jen s konfritovanými bažantími stehýnky se silným demi glas. Cena je veeeelmi odlišná, ale obojí je kvalitní.
Odpovědět
@puhelin Ano, obojí je kvalitní, ale o tom se nebavíme. Alespoň já ne. Já porovnávám v principu dva "guláše". Jeden je z kvalitních základních surovin, připravený na dobrém nádobí, které nepřipaluje. Druhý je z masa pochybného původu, pachu a barvy, připravený ve starých stokrát spálených hrncích se zažranou špínou, je nastavovaný a přehnaně slaný od nekvalitních dochucovadel. Už je jasné, o čem mluvím? Jeden je kvalitním a nepříliš přirozeně drahým jídlem, druhý je laciný hnus.
Odpovědět
@kacenkakaca Když ale porovnáš hovězí guláš kližky s hovězím gulášem ze zadního (obojí bude kvalitní maso): zadní je dražší, což by mělo znamenat, že guláš tedy bude kvalitnější. Když guláši nebudeš rozumět, z tvé logiky sáhneš po tom dražším. Každý dobrý kuchař ti řekne, že na guláš je nejlepší přední (kližka, plecko, i krk). Takže drahý ti chutnat nebude.
Odpovědět
@puhelin Myslím, že buď nedokážeš nebo nechceš pochopit, o čem mluvím. Tak tedy naposledy. Když porovnám maso z dobrého chovu, zpracované na dobrých jatkách a řeznictví, tak je to rozdíl oproti masu z nekvalitně živené krávy, špatně zpracované, skladované, třeba i staré, které už v době přípravy guláše mělo být v popelnici. Pokud stále nejsi schopna pochopit, o čem mluvím, tak to není můj problém.
Odpovědět
@kacenkakaca Promiň, ale ty tu poslední dobou pouze útočíš na každého, kdo se spokojí s kližkou, kdežto ty uznáváš pouze drahé zadní. Jak můžeš něco hodnotit, když tě u všeho zajímá pouze cena? Chápu od začátku, o čem mluvíš. Pouze s tvým názorem nesouhlasím, protože je povrchní.
Odpovědět
@puhelin Svým příspěvkem jsi jen potvrdila, že nemáš tušení, o čem mluvím. Mě zajímá kvalita, ne cena.
Odpovědět
@kacenkakaca Jenže tu stále jen útočíš na každého, kdo chce ušetřit. To přece nemusí nutně znamenat, že pořídí méně kvalitní produkt.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?