Má někdo zkušenosti se svatební kyticí uvázanou z jiřin?

Snažíme se s přítelem sehnat květinářství, které by nám uvázalo kytky na svatbu z jiřin. Všichni nás od toho zrazuji, že nám jiřiny nevydrží. Nemáte někdo zkušenost? Další problém je, že nám nemohou zaručit, že v srpnu budou. Přitom co jsem se dočetla, tak tohle by neměl být problém. Takže jsme zvědaví, jak to dopadne. Proto jestli máte nějaké rady, tipy či zkušenosti budu ráda, když se o ně podělíte :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jijo řeším podobný problém, akorát s pivoňkama... ;-)
Odpovědět
a přitom je na netu plno fotek ze svateb, kde měli jiřiny i pivońky...Spíš mi přijde, že jsou líní sehnat květinu, která se běžně neprodává :(
Odpovědět
Profilova fotka
@simsima Ahoj, nevím, jestli to pomůže, ale já jsem dostala víc jak před týdnem pivoňky jako pozornost a můžu říct, že stále dobře drží, lebedí si ve váze a rozkvétají. Takže jestli se takhle budou chovat i na svatbě, tak to bude super. Stejně je s sebou budeš tahat na obřad a focení, potom budou ve váze, tak snad to přežijí :-) Já jsem pro ně také právě rozhodnutá, tak mě jejich výdrž moc potěšila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@p_apple ahojky, prave jsem onehda taky dostala pivonky ze zahradky a vydrzely tak dva dny, proto me to vydesilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jijo to máš pravdu s tím , že se jim nechce, dámy nebojte se experimentů a netradičních vazeb ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@simsima Mé opravdu drží už přes týden a mají se čile k světu, já bych se toho nebála :-) Také si myslím, že ta floristka je upraví a osprejuje tak, že nějaké půl denní křepčení snad vydrží :-) Uvidím, jestli se nám povede svatba podle plánu koncem dubna začátkem května, určo je vyzkouším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@p_apple no já jdu do pivoněk tak jako tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo si je zkus nechat vysušit mrazem. Prý by pak měly vypadat jako čerstvé, ale už jsou suché. Ale nevím, jestli je to na všechny kytky (aby pivoňky neopadaly). Slyšela jsem o tom v listopadu 2011 na Svatebním expu... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, jiřiny v srpnu, žádný problém. já se vdávala 27.8. a jiřiny byly ve všech barvách, a svatebka mi vydržela týden. Kombinovala jsem je s růžemi a plody viburna. Vydrželi i maminkám , v dekoracích na stolech aj. mrkni na moje album. a Hlavně jiřiny jsou skvělý, malý krásný barvy. ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Pokud floristka nakupuje na květinové burze, jak by měla, není problém sehnat jakoukoliv květinu. Složitější je to v zimě, ale ani tehdy to není nemožné. Srpen je podle mě na kytky ideál. Nevím, odkud jsi, ale mohu vřele doporučit floristku Michalu Matějkovou, je tu i jako profesionál, a je výborná, viz její reference a moje svatba. @kvetinylevante
Odpovědět
Profilova fotka
@jijo Já jsem měla jiřiny také ve svatební kytici a vypadají krásně a dlouho vydrží. Svatbu jsme měli na začátku října. Takže mohu jedině doporučit. Sehnat je na konci srpna určitě nebude problém a jak už bylo zmíněno výše, vše je na ochotě a možnostech floristy a velkoobchodě se kterým spolupracuje.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ja budu mit letos svatbu a za svatebni kytici jsem si vybrala taky jiriny tak jsem zvedava jak to bude vypadat
Odpovědět
Profilova fotka
Jiřinky používám do kytic v letních a podzimních měsících často, vypadají krásně a dlouho vydrží :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?