Má mít svědkyně kytku?

Mám malou svatbu, cca 15 lidí, sourozenci, rodiče a 2 babičky. Má mít moje sestra jako svědkyně také kytku? Chci utrácet opravdu jen za "nutné" položky, ale věřím, že malá květina rozpočet nenavýší. Zajímá mě, jak to chodí...
Odpovědět
Profilova fotka
O svědkyni slyším poprvé. Když jsem se vdávala podruhé, kytku neměly ani maminky.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme dávat kytku mamkam a svedkynim ( máme oba ženu) kvetinovy naramek.
Odpovědět
My - taky malá svatba - budeme mít kytky pro obě matky i svědkyně a využijeme je potom jako výzdobu v restauraci.
Odpovědět
Moje svědkyně kytičku měla, já jako svědkyně jsem ji taky měla. V rozpočtu to nepoznáte, svědkyně nemusí řešit, co s rukama při obřadu, hezky to vypadá a pak se dá do vázy na slavnostní tabuli. Ale klasickou kytičku, náramky nesplní žádnou z výše uvedených druhotných funkcí a hlavně, mně osobně ani maličko neoslovují... Za mě tedy kytku jednoznačně ano.
Odpovědět
Profilova fotka
Já svědkyni (měl ji můj muž) kytičku dávala, vypadá to hezky na fotkách, ale hlavně jsem to brala jako malé poděkování za to, že nám to odsvědčila. Já měla svědka, pro toho jsem stejně jako pro tatínky měla korzáž. Když dáš kytičku maminkám a svědkyni, můžeš zase ušetřit za výzdobu stolu, stačí čtyři prázdné vázy, kam si dáte svoje kytice, a stůl bude krásně ozdobený.
Odpovědět
Díky holky, nic vyzdobovovat nebudeme takže jako dekorační účel není kytka potreba. Poradím se s floristkou, o kolik by mě matky zvýšili rozpočet, ale vzhledem k tomu že ta moje bude mít šaty ke kterým se kytka nehodí tak myslím že kytky pro matky mít nebudeme.
Odpovědět
@barus196 Svědkyni jsme kytici dávali. Maminkám je to samozřejmost, nechápu že vůbec může někoho napadnout jim kytici nedat, bych se hanbou propadla....
Odpovědět
@windy1 hele moje mamka má květované šaty - takže ..... každý má svůj vkus
Odpovědět
Já jsem se třeba se ségrou (svědkyní) domluvila a ta mi sama řekla, že místo kytičky by chtěla náramek z kytek, tak jsem jí samozřejmě ráda vyhověla. A u maminek jsem to brala jako hotovou věc, že kytičku mít budou :-)
Odpovědět
Jestli máte svatbu malou i rozpočtem, souhlasím s tím, že drobná kytice navíc nic neudělá. Taky máme malou svatbu a kytku budu mít já, svědkyně a obě maminky. A kdo ví, jestli nedostanou kytku i ostatní 4 ženy, aby jim to nebylo líto ;-)
Odpovědět
@barus196 Moje mamka i svědkyně měly obě květované šaty a nevidím na tom nic divného nebo nevkusného, aby měly v ruce kytku. ,,Blbou,, kytku si snad maminky zaslouží....Já teda dávám mamce kytku i přes rok jen tak pro radost. My měli teda svatbu větší a docela nákladnou, ale zrovna kytky považuji za položku jak píšeš ,,nutnou,,. Neměli jsme žádné kravinky typu dárečky čokoládky pro hosty apod.
Odpovědět
Moje svědkyně i manželova svědkyně malou kytici měly. :-) Vypadalo to hezky a hlavně fakt nemusely řešit, co s rukama během obřadu + to měly jako malé poděkování. Na rozpočtu jsme to nepoznaly vůbec, protože jsem jim kytici uvázala sama z hortenzií od babičky ze zahrádky. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ano svědek měl menší kytku do klopy a svědkyně měla z květiny náramek :)
Odpovědět
moje měla, i obě maminky měly
Odpovědět
Profilova fotka
u nás budou mít svědkyně a maminky náramek s kytkou, položka to je 200-250 kč a beru to jen kvůli efektu, jinak jsem nechtěla vůbec řešit kytku pro matky, podle mě zbytečný výdaj....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já teda uplně poprvý v životě slyšim o tom, že by maminky měly mít kytku o.O Rozhodně nechápu, proč by absence kytek pro maminky měla bejt takovej prohřešek. Ale tak zeptám se jich, jestli by o ní stály.
Odpovědět
Je to na kazdem, jak si to udela... My davali kytky maminkam, ale proste proto, aby meli radost, moje mamka si ji ususila a ma ji ted susenou... Jinak svedkyni jsem davala venecek, meli jsme lesne svatbu, tak ksem mela ja, svedkyne a 2 male druzicky venecky, myslim, ze to byla prijemna zmena a i svedkyne se citila jako lesni vila...
Odpovědět
Profilova fotka
@tamadla Teda to s tím květinovým náramkem je super nápad. :-) Díky za inspiraci!
Odpovědět
Profilova fotka
Svědkyně bude mít květinový náramek - má malou holčičku, takže potřebuje volné ruce. Družička bude mít náramek také, ale z textilních květů - přála si to, aby mohla mít něco na památku. I maminkám jsme nakonec vybrali náramky, aby se jednou rukou mohly držet chlapů a v druhé žmoulat kapesníčky. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?