Kytky na svatbu: cena a zvyky

Profilova fotka
Ahoj holky. Kolik stoji v prumeru svatebi kytice pro nevestu prosim vas? A kdo vsechno by mel mit kytici krom nevesty? :-) Ono to zni mozna jako blba otazka ale ja bydlim uz leta v zahranici a nemam paru o urcitych cenach a zvykach co se svatby tyce. Me kytky nikdy nezajimaly, az ted co se budu vdavat. Pojedu v Dubnu vyrizovat veci do Cech a nechci aby me v kvetinarstvi "natahli" :-D Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ceny kytic bývají většinou od 800 do1500Kč max. 2000kč+ korsáž pro ženicha kolem 100kč(u nás zdarma), podle toho z jakých květin a jak je kytice náročná na uvázání. K tomu můžete mít její zmenšenou verzi na házení , kytičky pro maminky a někdo dává i družičkám,ale je to individuální- já se většinou domluvím s nevěstou na maximální ceně,kterou nechce za veškerou výzdobu překročit a podle toho vybíráme a přizpůsobujeme. A obecně platí- čím větší a honosnější květinářství,tím větší ceny.
Odpovědět
@sasaalexandra dobrý večer, otázka na ceny kytic je značně zavádějící, protože záleží na tom, jakou chcete, z čeho bude a u koho ji necháte vázat...se spodní hranicí, kterou uvedla "kolegyně" výše se souhlasit dá, ovšem horní hranice není maximum ani náhodou...např. kytice z konvalinek může někde vyjít i na 3500,- a kulatá kytice u renomovaného floristy může stát i 5000,- Kč (a nedělám si legraci) - totéž platí o ostatních dekoracích...zkuste kontaktovat několik květinářství v okolí, kde hodláte objednat a požádejte je o info JEJICH!! průměrných cen jednotlivých položek, jež zamýšlíte objednat....následně porovnejte a prohlédněte si pár konkrétních ukázek jejich práce, ať máte představu, co zhruba za tuto cenu dostanete...také jim můžete poslat (všem) jednu fotografii nějaké kytice a porovnat odpověď.....pokud jde o to, kdo by měl mít květiny či co je možné dále objednávat, můžete se podívat na náš web, kde v záložce svatba najdete přehled běžných "částí" svatebních zakázek....hezký večer...Hanka
Odpovědět
Profilova fotka
Uváděla jsem průměrné ceny, samozřejmě že mohou být i drahší kytice,vše záleží na domluvě s konkrétní floristkou/ floristou. U renomovaných floristů se platí klasicky za značku, zkušená floristka v běžném květinářství většinou uváže podobné kytice za poloviční cenu- ale to je jen můj názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji vam oboum za odpoved :-) pomohlo to
Odpovědět
@sasaalexandra ja mela kytku za 1200,- a troufam si rict ze krasnou :-) kytky pro obe maminky (klasika ruze nic extra za 300,- jedna) a potom jsme meli korsaze (zenich, tatinci, svedci) ale ty jsme meli zdarma.... No a pokud budes mit kvetinovou vyzdobu na stoly, tak to uz se musis domluvit s kvetinarkou (nerikam floristka, protoze mi to prijde jak z amerického filmu :-) ) Zalezi na komplikovanosti kytic atd.a urcite napr.v Praze budou ceny trochu jine. Ale muj nazor je ze vic jak 2000,- bych za svou kytici nedala (my treba meli zase drazsi dort ktery by ostatni neplatili....zalezi na kazdem).A navic mi kytky moc nerikaji a hned "zdechnou" takze proto bych vic nedala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@simona007 Ahoj, ja taky nejsem holka prez kytky. Nekteri jsou z troho hotovy. Me se kytky liby, ale jak rikas, za par dnu je po nich, takze ja z toho nebudu delat zas takovou vedu. Ale moje mama je do kytek cela hrrr, ta me nenecha to jen tak odbyt :-D Diky za rady.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?