Kytice z hortenzií

Milé nevěsty, měla některá z Vás kytice jenom z hortenzií? Jde mi hlavně o to, zda vydržela...
Odpovědět
Ahoj ! Ja měla kytici z hortenzii světle růžových :-) Vsem se moooc libila a kupodivu i držela. Mela jsem i ozdobu na autě taky převážně hortenzie :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mela jsem v kytici pouze jednu, vypadala uzasne. Co jsem vycetla na googlu, maji slusnou vydrz i ve vaze, takze svatbu urcite preziji v te nejlepsi forme.... ;-)
Odpovědět
hortensie je krásná květina, jen záleží kdy bude svatba. V době kdy není její sezóna bych do toho nešla, sehnat určitě půjde, ale kvalita bude všelijaká (hodně záleží na vyzrálosti květů, ty nevyzrálé zavadají).
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Ja mela. Cely den byly nadherne. Urcite bych nemenila a za me doporucuji 😉
Odpovědět
Mě od hortenzií květinářka hodně odrazovala, jednak kvůli nepředvídatelné kvalitě a ceně, protože máme svatbu koncem dubna a taky kvůli výdrži. Potřebují prý hodně vody, jsou extrémně náchylné na jakékoliv "nepohodlí" a mohly by být hned po obřadu povadlé, nahnědlé a celkově prostě škaredé. Ač mě to mrzí, radši vyberu odolnější kytky.
Odpovědět
dobrý den, hortenzie je nádherná květina, má snad nejoblíbeněnší, která je pro svatební kytice přímo stvořená... ale jak psala kolegyně výš, aby byla krásná, je třeba použít ji ve správný čas, tedy dobře vyzrálou a v období jejího přirozeného růstu...pak po napití vydrží krásná během svatebního dne, dávám ji i na náramky, kde nemají možnost přísunu vody a nemám problém... ideální dobou pro použití hortenzií je zhruba od června do podzimu (září), hortenzie z tohoto období se pak i krásně suší... mimo tuto dobu mají hortenzie horší kvalitu, tedy i výdrž, menší květy a vysokou cenu...
Odpovědět
@delafleur Moc děkuji za radu. Taky je to moje nejoblíbenější květina. Svatbu budeme mít v červnu a jsem ráda, že se dá i usušit. My budeme mít bílo- tyrkysovou svatbu a právě přemýšlím, že bych měla jen bílé hortenzie a stonky ovázané tyrkysovou stuhou. Myslíte, že se to hodí?
Odpovědět
@lilie01 není zač. Pro kombinaci bílá - tyrkys je Váš "nápad" ideální, určitě se hodí. Bude to vypadat dobře a navíc přirozeně. Samozřejmě záleží na šatech, postavě a stylu svatby, nicméně u takovýchto jednoduchých vazeb vypadá dobře, když je stuha ještě spuštěna dolů, aby barevný akcent více vynikl...jinak možností, jak dostat "barvu" do kytice je víc, záleží vždy na pohledu nevěsty a kreativitě floristy. Vámi zamýšlená kytice je navíc i poměrně finančně nenáročná :-). Pokud jde o sušení, tak při správném postupu si hortenzie udrží svůj půvab i tvar, takže se z ní budete moci radovat ještě dlouho.
Odpovědět
@delafleur Svatbu budeme mít na zámku, šaty budou elegantního, jednoduchého střihu, ale celé z krajky. A právě hortenzie mi přijde jako dokonalé tečka :-) Postavou jsem menší a drobnější, proto chci kytici kulatou. A když Vás tu mám, poradíte mi, jak ji usušit?
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla svatbu ke konci září , květinářka se snažila odradit , prý nevydrží ani na obřad , já se nedala odradit , bratr jí vezl hodinu k nám , pak obřad a oběd a další týden ve váze a byla jak právě utržená . Jestli se Ti líbí tak se nedej :)
Odpovědět
@lilie01 :-) dobrý výběr, lehce spuštěnou stuhu bych klidně použila... pokud jde o sušení, mně se osvědčilo sušení "ve vodě"... zkrátka vložit hortenzii do vázy s vodou, neseřezávat a vodu vyměnit tak 1 za týden, zhruba za 14 dní bylo usušeno, přesto vizuálně vypadala jako čerstvá... při běžném způsobu sušení se kvítka jakoby scvrkla a barva poněkud vybledla, takto se nestalo...
Odpovědět
Článek se načítá
@delafleur Určitě tu spuštěnou stuhu použiji :-) Děkuji za radu se sušením, jsem ráda, že mi zůstane na památku. Příští rok si chci na zahradu hortenzie zasadit, tak pak si můžu květy sušit a dekorovat.
Odpovědět
@lilie01 nemáte zač... sušení bych doporučila zkusit nanečisto, abyste věděla, jak Vám to půjde nejlépe... a u zahradních hortenzií nezapomeňte na kyselou půdu a pozor na řez... jsou totiž hortenzie, které kvetou na loňských výhonech a ty, kterým řez nevadí... proto je raději kupte v zahradnictví, kde umí poradit :)
Odpovědět
@delafleur Mám v plánu jít do zahradnictví, aby mi poradili. Bude to prvotina, tak mám obavu, zda mi vůbec něco vykvete :-D Jen mě mrzí, že u nás nejsou k sehnání řezané do vázy, jen tak pro radost. Teda pokud to vůbec je možné....Jinak jsem se dívala na Vaše stránky a vážete moc krásné kytice :-)
Odpovědět
@lilie01 jé, děkuji moc za pochvalu :)... řezané hortenzie na trhu jsou, ale většinou na objednávku... občas se v květinářství nějaké objeví, ale není to pravidlem, faktem totiž zůstává, že zákazníci běžně žádají klasiku, kam hortenzie, bohužel, zatím automaticky nepatří (samozřejmě záleží na květinářstvích).. větší šanci ji jen tak sehnat, tak máte v období letních svateb, kdy může v květinářství nějaká zbýt po realizaci
Odpovědět
@delafleur tak to musím trochu oponovat, my prodáváme v sezóně hortensie běžně, stejně jako jiřiny hledíky, matioly, diantusy, floxy, veroniky......a spoustu dalších květin ze zahrádek našich babiček. Chce to jen trochu odvahy a zákazníci jsou nadšení :) :-) :-) :-) :-) :-) :-) samozřejmě záleží z na lokalitě, na vesnici se "zahrádkové" květiny asi moc dobře prodávat nebudou......
Odpovědět
@nony to je fajn, věřím, že zákazníci tyto květiny vítají, jde o to jim je nabídnout, protože co nevidí, nežádají...podle znalosti místní "konkurence" se v okolí vyskytují na pultech spíš vyjímečně...my nejsme klasické květinářství a do kytic je používáme rádi :-) :-) :-)
Odpovědět
@delafleur ano máte naprostou pravdu, co zákazníkovineukážete a nenabídnete, to nebude vyžadovat. My rádi učíme naše kupující nové květiny a on ik nám proto rádi chodí . A jak doufám také nejsme" normální" květinářství
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?