Komu kytice a korsaz

Ahoj, prosim Vas, jeste se chci zeptat komu vsemu nechavate vazat kyticky do ruky ? sobe velkou a maminkam a svedkynim mensi ? a korsaz zenichovi, tatinkum a svedkum ? A co ma na starosti zenichum svedek a nevestin svedek behem obradu a po obradu (mimo hostinu))... diiiiky za rady ;-)
Odpovědět
Já měla kytku jen pro sebe a menší pro mámu (manžel už maminku nemá). Svědkyně neměly. Já to moc nemusím...přijde mi, že pak má kytku každý, zvlášť na malé svatbě :-) Ale to je na každém, jak to chce mít. Korsáž měl jen manžel. Myslím, že možné je všechno ;-) A co se týče role svědků, to má taky každý jinak. Někdo se jen podepíše, někdo přebírá funkci koordinátora... Je to na vás, jak se domluvíte. Zrovna je tu o tom celkem čerstvá diskuze, koukni na ní :-)
Odpovědět
@ivetasem kytku sobě velkou, maminkám menší. Mám svědka chlapa, takže tomu ne, kdyby to byla holka, tak bych jí dala stejnou jako maminkám. Chlapci to mají tak, že ženich má korsáž největší, svědci pak menší a tatínci stejnou jako svědci. Co se týká obřadu a rolí, tak jeden ze svědků má obvykle prstýnky, u nás už teda budou na stolku. A jinak se jen podepsat:) Pokud po nich budete chtít něco víc (koordinace hostů atd) musíte si to domluvit s nimi a poprosit je o to.
Odpovědět
Měla jsem kytici a ze stejných květin menší pro maminky, ženich korsáž, svědek korsáž a svědkyně květinový náramek. Pak mě trochu mrzelo, že jsme něco nepřipravili i pro tatínky, ale těm jsem zvažovala spíš jen výraznější vývazek. Co se týče funkce svědků, záleží to asi na domluvě, u nás byla svědkyně zároveň koordinátorkou a svědek velice zdatným pomocníkem se vším, co bylo potřeba :-) Bylo to skvělé, protože jsem se vůbec o nic nemusela starat, a zároveň jsem měla pocit, že jim to takto vyhovovalo, vzali to velice zodpovědně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít zřejmě jen kytici pro mě, korsáž pro ženicha, menší kytici pro maminku a myrty pro všechny ostatní. Nevím, jestli i tatínek by měl mít i něco víc... Na stoly jen pár menších váziček, plátky růže... I tak nás to všechno bude stát tak 12 tisíc :-(
Odpovědět
@hlasimse Cože??? Nás stála moje převislá (takže celkem velká) kytka, menší pro mámu, korsáž a aranž na stůl dohromady do 3000 (přesně už nevím). Je mi jasné, že ceny jsou různé, ale 12000, to je teda pecka :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Budu mít kytici pro sebe převislou, menší pro obě maminky a svědkyni, korsáž ženich a svědek + házecí kytka. Odhadovaná cena je 2250,-.... nevím kolik teda stojí dekorace na stůl ale 12 tisíc je slušná pálka :-O
Odpovědět
Profilova fotka
@verap33 Tak ono se to nasčítá, moje kytice je 2500, maminky 650, korsáž 220, myrty 400 dohromady, na házení 600, box na prstýnky 550, dekorace na stůl - organzy 900, svíčky 1400, plátky růží 1000, vázičky cca 900. Pak ještě 2000 za asistenci, dekoraci a dopravu. Tak nevím, kde bych to mohla osekat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My planujeme kytici pro mne, dve mensi pro maminky, korsaz pro zenicha a trochu jina pro svedky, pak pro dceru starsi venecek a pro mensi jen kvetinka do ruky. Plus vyzdoba 2x auta... A k tomu cca 20 ks pivonek s nevestinnym zavojem do vazicek.. Moje kvetina by mela byt take pivonky a ruze... Priblizna cena 4,5-5t za vsechno... A s temi svedky to mas ruzne, myslim ze je to o domluve co nys chtela ty aby zaridili resp. Ti pomohli.. Zenichuv svedek bude mit pripitek s proslovem a zajistuje hudbu.. Jinak nechceme po nikom nic ;)
Odpovědět
holky děkuji za info, moc mi to pomohlo ;-) nechám uvázat sobe velkou, maminkám a svědkyni malou a ženich,svedek a tatinci korsaze které vytvořím sama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hlasimse rozhodně bych si zkusila organzu, vázičky a svíčky sehnat vlastní... podle mě by to šlo o dost levněji.. a plátky růží by šli i umělé, pokud na živých vyloženě netrváte. To by taky bylo o dost levnější
Odpovědět
My máme v plánu kytici pro mě, menší pro maminky. Korsáž bude mít ženich,tatínci a svědek ženicha. (ale menší). Moje svědkyně bude mít květinový náramek a malé družičky nějakou čelenku z umělých květin. :-) Co se týče svědků. Moje svědkyně už kuje nějaké pikle, ale já jsem ji požádala, aby se postarala o zábavu v době, kdy budeme s ženichem na focení, aby zábava nestála. Ale to záleží na povaze svědka. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj u nás budu mít nekrásnější kytku samozřejmě já :-D Pak máme menší pro maminky a svědkyni. Nejkrásnější korsáž bude mít samozřejmě snoubenec :-D Dále bude mít korsáž svědek a tatínkové. Družičky budou mít náramky z umělých květin. My jsme nad tím přemýšleli i z trochu praktického hlediska, tj. aby každý rozeznal, kdo jsou maminky, tatínkové atd....:-) Přiznám se, že moje svědkyně nemá skoro žádné povinnosti, všechno jsem rozdělila družičkám. Svědkyně je z jiného města a tak se to hůře domlouvá, ale pro inspiraci mám seznam úkolů, které jsem přenechala družičkám a svědkyně se třeba přidá: Připravují se mnou komplet celý obřad, tabuli a interiér. A během obřadu: 1. Vítání hostů, roznášení koláčků, panáků a malého občerstvení. Informace hostům, kde jsou toalety, kde obřad a jak to bude probíhat. 2. Vývazky 3. Rozdávání kornoutů s rýží a bublifuků 4. Organizace lidí po gratulacích a stavění do špalíru 5. Organizace lidí k focení 6. Jedna družička má proslov - to ale chtěla sama 7. Zabavit lidi, až se budeme fotit (sice tam máme zábavy dost, ale kdyby to fakt umíralo, mají v záloze nějaké hry)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?