Kolik kytic a pro koho?

Profilova fotka
Dobrý den, prosím nastávají nevěsty o radu ohledně květin. Kolik budete mít kytic a je třeba pravidlo mít pro svědkyni a maminky? Popravdě, mě to přijde tak nějak zbytečné. Myslela jsem, že budu mít svoji svatební, poté jednu či dvě na stůl na hostinu a pak drobné malé kytičky na rautové stolky. Možná bych tedy ještě byla ochotná vzít jednu pro svědkyni, ale jinak mi přijde zbytečné, aby mě kytku třeba mamka. Jaký je na to Váš názor? děkuji ;-)
Odpovědět
@amellia19 Za mě určitě květiny i pro maminky. Spousta nevěst řeší dary, poděkování a další věci, ale květina jim připadá zbytečná? Mně ta květina připadá jako daleko hezčí poděkování než nazdobená kartička nebo dort. Víš, já bych předně dala květiny maminkám a až následně se starala o výzdobu hostiny. Já budu mít květinu pro sebe, svědkyni, maminky, malé kytičky pro babičky, náramek pro družičku, korsáž pro ženicha a menší pro svědka. A na výzdobu jen pár stonků levandule do váziček.
Odpovědět
@amellia19 tak se zeptej maminek, jestli kvetiny chteji? Ja se svoji mamky a nastavajici tchyne ptala, a obe mi rekly, ze kvetinu nechteji, ze nevi, co by s tim delaly a ze o te tradici nikdy neslysely, a ze by jim to barevne neladilo k satum... tak tim to pro me bylo vyresene :-) Ale pokud z nich budes mit pocit, ze kvetinu chteji, tak bych jim ji urcite nechala udelat.. to uz jsou male vydaje navic..
Odpovědět
Jako spis bych ozelela svedkyni nez maminky.....zenich by mel davat kyticku svoji mamince a kdyz si pro tebe přijde tak tvojimamince a ppotom tobe.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky nevěsty, já zrovna dnes objednávala kytky. Pro sebe (nevěstu :) ), korsáž pro ženicha a kytice pro maminky. Přemýšlím ještě o tom náramku pro svědkyni, ale s tím už jsem na vážkách..Zatím na jistotu tedy 4 kytice.. Svatbu mám 30.8, takže je čas vše ještě doladit
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky tak ja budu mit kytici pro sebe, pro svědkyni (sestru)a obě maminky květinový náramek, pro ženicha korsáž, na stůl šest krajkových květináčku s malýma ikebankama a pak jednu větší na náš stul :-) Mamča je květinářka takže toto je v její režii :-)
Odpovědět
Já mám květiny pro sebe, pro obě svědkyně, pro obě maminky a malinkou pro malou setsru mého nastavajícího.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Ahoj, můžu se zeptat na cenu za tvé kytky? Chtěla bych úplně stejný počet, tak jenom abych věděla orientačně :) V sobotu se jdu domluvit! Díík
Odpovědět
Profilova fotka
@amellia19 Ja mela klasickou velkou svatebni kytici, pak tri mensi pro svedkyni a maminky, 2 jeste mensi pro babicky. Zenich mel korsaz a pak jednu velkou kytku na stul a druhou mensi.
Odpovědět
@amellia19 dobrý den, základní "kostru" svatebních květin tvoří kytice pro nevěstu, korsáž pro ženicha, květina pro svědkyni, korsáž pro svědka a kytička pro maminky ( u maminkek a svědkyně jsou formou poděkování a spolu s korsáží svědka "odlišují" a zároveň ukazují na odlišné postavení od ostatních svat. hostů). Následují květiny na hostinu a auto. Dále může být tento základ rozšířen o korsáže pro tatínky a květiny pro babičky ( v poslední době nevěstami velmi žádáno ), květiny na dorty či do vlasů, květiny či doplňky pro družičky a družbu či vlastní děti (klopy, kytičky,náramky, věnečky,košíčky), polštářky na prstýnky, dekorace svat. obřadu vč. svat. oblouku, apartmá novomaželů a dekorace stolu či dveří v domově nevěsty. Prakticky lze květinami ozdobit vše, nač si vzpomenete ( sladký bar, fotokoutek...), záleží však na Vás, co si z nabídky vyberete a do čeho hodláte investovat. Osobně doporučuji objednat alespoň "kostru", která svatbě dodá tu slavnostní atmosféru. :-)
Odpovědět
Dobrý den, souhlasím s delafleur a navíc připomínám jeden bohužel již pozapomenutý svatební zvyk - kytička se maminkám předávala na začátku obřadu jako poděkování za to, že se o Vás rodiče po větší část Vašeho dosavadního života starali, vychovali Vás a umožnili Vám tak i dojít až před oltář. Pokud ještě nemáte vybranou floristku, zkuste se podívat na náš profil, možná budete příjemně překvapena V zásadě pracujeme tak, že s nevěstou nejdříve určíme rozpočet a pak navrhneme co všechno se do něj vejde - na základě vybraných odrůd květin. Ty si v klidu společně vyhledáme v el. katalogu, aby byla shoda na barvě a odrůdách květin. V případě zájmu nás kontaktujte prostřednictvím www nebo profilu na beremese, kde mj. najdete i fotoblog o letošních svatebních trendech. Hezký den Mgr. Zdeňka Charbuská Flowers&More
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?