Jakou kyticí házet, aby to přežila? Komu pak zůstává?

Profilova fotka
Ahoj holky. Budete házet kyticí? :-) A ta kytice potom zůstává té, která ji chytí, nebo jí vrátí nevěstě? :-D A jakou kytku budete případně mít, aby to přežila? :-D
Odpovědět
Správně by to mělo být tak, že se hází skutečnou svatební kyticí, která potom zůstane dotyčné slečně, která ji chytila - proto se v našich poměrech nejčastěji kytice háže až večer na hostině, až už se jí nevěsta dostatečně nabaží :-). Samozřejmě je to ale na domluvě a nevěsta se může s "vítězkou" domluvit, že si vezme kytki zpátky. Kytice jsou vázány pevně, takže házení přežijou ;-) (max se 1 květ zlomí). Ale setkala jsem se i s ´tím, že si nevěsta nechá uvázat kytky 2 - jednu pro sebe a druhou na házení. Docela se to ale prodraží, ale dá se. Levnější řešení je, aby se házecí kytka uvázala z nejlevnějších květin, ale hlavně starší generace to potom nevnímá nejlíp (byť je to teda zvyk z USA a ne od nás), protože kytka pochopitelně vypadá jinak než svatební. Takže už to pak někteří nevnímají jako tradici, která by měla ukázat na příští nevěstu, ale jen jako rozptýlení. Ale ono upřímně, kolikrát ta tradice vyšla? Stejně je to hlavně pro pobavení, takže záleží na každém ;-). Já házela svou svatební kytici, chytila ji švagrová a já jsem ji jí potom nechala. Měla jsem kytku z bílých kal a při házení se jen 1 kala trochu zlomila, jinak se vůbec nic nestalo ;-)
Odpovědět
Já budu mít specialní kytici na házení, protože svoji svatební teda nikomu nedám :( A vyrobíme ji s tchýni ze saténu a krajky, takže bude textilní. Alespoň té šťastné/nešťastně (to záleží na ní :D) vydrží dlouho a bude to mít jako pěknou památku.
Odpovědět
Já nikomu svojí kytku dát nechciiiiii:-D Mě se házení kyticí nikdy moc nelíbilo z mnoha důvodů, přemýšlím, že se na to vykašlu. Ale už jako bych to slyšela, jak se na mě celá svatba sesype:-D Jinak myslím, že házení přežijou všechny kytky, snad možná jen pivoňky nebo hortenzie můžou mít problém.Celkově jsou křehčí a málo vydrží všechno:-) Já budu mít gerbery a karafiáty a ty vydrží snad i atomovou válku;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vyresila jsem to druhou "svatebni kvetinou", byla stejna, jako ta prava, jen trochu mensi!:)
Odpovědět
Ahoj, já s taky nechám uvázat dvě kytice, Jednu si usuším a tou druhou budu házet:-) Tu svoji z ruky opravdu nedám!!!:-)
Odpovědět
Ja bych rada hazela, navic budu mit textilni/brozovou, takze se neznici, ale vzhledem k tomu ze tam budu mit do kopy 2 svobodne, tak mi to prijde takove ne moc pekne vuci nim. Jeste se s nima o tom pobavim a pokud samy reknou, ze jo, pujdu do toho, ale bojim se ze z toho nic nebude.
Odpovědět
Já taky budu házet, máme teda pivoňky tak snad to vydrží. Ale nechávám si vázat jednu menší kytičku jako mojí a tu hodím, svojí nikomu nedám.
Odpovědět
koukám, že to je normální praxe mít dvě kytky:-) No nahlodaly jste mě, holky:-) Aspoň se květinářky zeptám, kolik by stála moje v menším provedení:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda svojí házet nebudu, nechám si ji, snad něco vydrží usušená, budu mít tmavě červenou růži,dole s fialovýma peříčkama, pro mě nejkrásnější klasika ;-)
Odpovědět
já mám objednanou házecí, v celkovém rozpočtu se to ztratí, a věřím že tím udělám té štastné radost, byla jsem na svatbě kde se kytice neházela tak jsem byla trochu zklamaná :) no co, naštěstí už jsem byla zasnoubená tak mne to tolik netrápilo... Je to kompromis, mne zůstane MOJE svatební a některá z mojich kamarádek bude mít důkaz pro přítele :-D nikdo neřeší jestli je nebo není pravá, je přece z rukou nevěsty ....
Odpovědět
Ahoj děvčátka,taky bych asi chtěla házet,jen nevím ve které fázi svatby se tak činí ? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já budu házet kytkou, kterou budu mít na autě a svojí si ponechám. Tu nikomu nedám :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jak to tak tady čtu, tak dám asi na většinu z vás a nechám si uvázat kytice dvě :-) Velkou pro mě a menší házecí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kacula12 To já popravdě taky ne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já budu házet svojí a dotyčné tu kytku nechám...přišlo by mi, že tradice ztrácí smysl, kdybych neházela tou, ve které jsem byla oddána...mrzet mě to nebude, kamarádky se na chytání těší a já sušené kytky nesnáším, takže bych jí po čase stejně vyhodila...;-)
Odpovědět
Já teda svatební kytici házela. Měla jsem jí z oranžových kal, které se nedají usušit, takže bych jí pár dní po svatbě stejně musela chtě nechtě vyhodit. Celý den jsem si jí užila a večer jsem jí házela do davu. Takto jsem jí obřadně předala další (v našem případě) možné nevěstě a já si tím alespoň ponechala památku na to, jak byla krásná. Já bych to vyhazování po pár dnech určitě bývala obrečela a takto jsem se tohoto problému nemusela zhostit já ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já kytičkou házet nebudu. Sice se nedá usušit, ale představa, že se rozbije mě "bolí" už teď :-))). Moc svobodných děvčat na svatbě stejně nebude a já si ji nechám vonět hezky tak dlouho, dokud to půjde a pak půjde do koše :-) ale budu ji mít doma, co nejdéle to půjde :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Holky a dá se někde ta umělá házecí kytka koupit nebo si je děláte samy ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?