Jaké jsou velkoobchodní ceny řezaných květin?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte, jaké jsou cca velkoobchodní ceny řezaných květin, jaký je tak cca procentuální rozdíl mezi velkoobchodem a kytkou z květinářství? Chci si nechat udělat, kromě mé kytice + kytiček pro maminky a babičky, korsáže pro ženicha i květinou výzdobu a chtěla bych se, v nějakém malém květinářství, zkusit zeptat na příp. slevu, tak bych chtěla mít představu, co je ještě reálné a co ne, aby si neťukali na hlavu :-D Děkuji za příspěvky.
Odpovědět
marže se min. pohybuje na 21%, tj. DPH, ale může být samozřejmě i vyšší
Odpovědět
Marži má každý jinak stanovenou, zvlášť když se ceny z burzy mění každý týden několikrát :) Jinak DPH u květin je 15 %. Pokud bude výzdoba převážně volně ve vázách, nebo kyticích, zkusila bych se domluvit na poměru objem - cena. Ono totiž u svatebních kytic a korsáže vůbec nejde o cenu materiálu, ale práce, ta se někdy ani nedá započítat, jak by byla kytice pak drahá. Pokud bys měla nějaké otázky, klidně písni do zpráv.
Odpovědět
Mně právě hrozně překvapuje, že má někdo komplet všechno za cca 2.500 Kč (nakoupeno ve velkoobchodu a vytvořeno s pomocí kamarádky) a když jsem to já tak nějak počítala, s cenama, co jsou normálně v květinářství, tak jsem na cca 6.000 Kč, tak mě zajímalo, kde se nabere tak velký rozdíl. A zrovna tak u některých svatebních kytic s růžemi, co jsem viděla na netu vychází cena 1 růže kolem 40 Kč a mně bylo počítáno 69 Kč a když je jich v kytici třeba 15 + další výzdoba, tak je ten rozdíl docela znát.
Odpovědět
Profilova fotka
@jani29 práce stojí dost, ale je i velký rozdíl mezi cenou z vo a v kameném obchodě. Já to třeba udělám tak, že na výzdobu sálu si nakoupím kytky ve vo. Ale mou kytku a korsáže plus kytky pro mamky mi váže paní co se tím živí, zas bych to totiž neměla tak hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by zajímalo, jestli hledáte velkoobchodní ceny u všeho... chcete docílit, aby květináři s všichni co dělají rukama přišli o práci? a všechno si budete kupovat a vyrábět sami? ... trochu divný přístup... :-S
Odpovědět
@jani29 asi takhle - objednala jsem si balík kal v květinářství a stály mě 1400Kč. Protože byly špatné, jela jsem do velkosklady a tam jsem si koupila 2 balíky za 400Kč (celkem!). Rozhodně pokud si chceš kytku vázat sama, tak si zajeť do velkoobchodu. Stačí Ti jakýkoliv živnostenský list (případně kdokoliv, kdo ho má, s sebou). Pokud chceš ale aby Ti jí uvázali s tím, že jim kytky dodáš, tak se obávám, že Ti to neprojde. Čas a práce není zadarmo. To se jim asi nebude chtít. Pokud Ti jde o slevu, tak smlouvat se určitě vyplatí. Evidentně mají kam jít s cenou dolů.
Odpovědět
Profilova fotka
K ceně růžím, záleží, jaký je to typ a z jaké země jsou. :-) Pak jak už tu bylo řečeno, záleží na burze a na období. Třeba ted je 1 kala velkoobchodně okolo 100 Kč, za 14 dní bude za míň, jak za půlku :)
Odpovědět
Profilova fotka
já měla dva balíky bílého nevěstina závoje, jeden růžový, balíček frézií které miluju a to celé snad za 1300,- udělali se z toho moje kytka, kytka pro svědkyni i výzdoba, mraky toho zbylo a každá ženská na svatbě odešla s kytičkou pak domů .-) kytice mi vázala maminka :-)
Odpovědět
Souhlasím s Maki89, taky mi přijde divný všechno chtít za cenu materiálu, floristi, švadlenky, cukrářky a spol. přece taky musí z něčeho žít, to je jakoby po vás někdo chtěl, abyste chodily do práce zadarmo :-o
Odpovědět
Děkuji za příspěvky. Já samozřejmě nechci vše za cenu materiálu. Když jdu pro jednu kytku k narozeninám, tak si jí samozřejmě koupím za normální cenu, ale pokud toho chci udělat víc, tak mě zajímalo, jestli se dá domluvit na nižší ceně a aby i přesto z toho něco měli.
Odpovědět
@maki89 Proč divný přístup? Asi chtějí ušetřit. Já nejsem manuálně zručná, čili vše objednávám:-) a podporuji živnostníky...
Odpovědět
@viki83 Jo, snaha ušetřit je samozřejmě pochopitelná, ale všechno má své meze. Nakoupit si materiál a vyrobit si vše doma s lepším či horším výsledkem vše je určitě něco trochu jiného. Ale jak tu často vidím, že nevěsty nejsou vůbec ochotné zaplatit ani práci, když chtějí dorty za cenu materiálu, vazby květin za ceny květin samotných, do restaurace donesou vlastní jídlo a pití... Tak tohle mi připadá divný. Samozřejmě, jedna věc je jednat o ceně, vědět, kolik stojí jaká položka a podle toho s tím třeba hýbat, ale druhá věc je objednat si služby a nechtít je zaplatit. Já, když jsem se službami spokojená, tak nemám nejmenší problém to náležitě zaplatit a ty lidi náležitě ocenit.
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca o tom žádná. Taky dám za dvoupatrový dort od profesionální cukrářky 2400,- Kč, protože chci, aby byl dobrý a hlavně vypadal. Jak jsem psala výše - neměla bych trpělivost se s něčím patlat, radši to objednám:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Žádný velkoobchod nebude nadšený když k nim přijede nevěsta, která si jednorázově nakoupí květiny a víckrát už ji v tom obchodě nikdo neuvidí. Velkoobchod je určený primárně pro obchodníky co se zabývají dalším prodejem koncovému zákazníkovi. Tyto obchody mají zájem především o dlouhodobou spolupráci a většina z nich vás buď odkáže na maloobchodní prodejce, a nebo Vám ze začátku nasadí takové cenové podmínky a minimální odběry, že se vám to nevyplatí. Tím ten velkoobchod chrání své obchodní partnery. Kdyby takhle uvažoval a nakupoval každý, pak by maloobchod postrádal smysl a nevydělal by nikdo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@maki89 Já osobně si kytku budu vázat taky sama a teď zkouším, jestli seženu kytky ve velkoobchodě nebo si je budu muset objednat v květinářství. Jak už někdo psal, do květinářství pro narozeninové kytice chodím běžně, ale při odběru velkého množství kytek na svatbu každý na tom není finančně tak, aby mu cena kytek mohla být úplně lhostejná, proto se třeba snaží ušetřit.. Ale upřímně řečeno, kromě toho, že si chci kytici uvázat sama přesně podle představ (nelíbí se mi ty stoprocentně pravidelné koule z kytek namísto kytice vypadající jako bych si jí natrhala), tak mě dost zaráží to, že chtějí květinářství (a nejen květinářství, ale i ostatní obchody) akorát na svatbách rýžovat. Jak jinak mi někdo vysvětlí, že když sestra dostala vloni 18 růží k narozeninám, tak stáli cca 900, ale svatební kytice ze 13 růží (a levandule, kterou si donesu vlastní) vyjde na 1500, když nechci žádnou speciální a chci, aby vypadala úplně stejně obyčejně, ani jí nechci ničím nastříkat apod.? Já chápu, že práce něco stojí, cením si jí, ale proč je tak obrovský rozdíl v ceně za tu samou kytici, která je jednou jako narozeninová a podruhé jako svatební? Jinak já si lidí pracujích rukama velice cením, já sama pořád něco vyrábím (takže i kytice pro mě bude hlavně potěšením). Naopak lidi, kteří něco dokáží vyrobit apod. naopak v souvyslosti se svatbou podporujeme. Dort si nenechávám dělat v cukrárně ale od paní, která nádherné dorty vytváří doma. Cena, kterou si řekla je ale hrozně nízká, milerádi jí dáme víc, klidně i stejně jako cukrárně (a rozdíl oproti cukrárně je v tom, že se s ní dá domluvit a udělá na dort přesně takoý krém, jaký chceme a nebude nám nutit žádné odlehčené krémy, které nám prostě nechutnají, ale cukrárny jiný použít odmítají a když např. tvrdí, e mají tvarohový krém, tak chutná úplně jinak než jakýkoli domácí- takže asi tak). Stejně tak nám svatební prsteny vyrábí jedna paní zlatnice, u které sice zaplatíme nepatrně víc, ale budeme mít prsteny vyrobené přímo pro nás podle našich představ a hlavně- vidíme za tím tu odvedenou práci, kterou do toho někdo vložil a ne jako ty sériově strojově vyráběné prsteny, na kterých si jen všichni přeprodejci přidají vysoké sumy až se dostanou na neuvěřitelné ceny, ačkoli v těch prstenech kromě toho zlata jako takového žádná hodnota není.). Takže jak jsem psala, ráda podporuji lidi tvořící rukama, kdybych měla kamarádku floristku, nechám si kytici uvázat třeba i od ní. Ale nelíbí se mi, když se chce každý napakovat jen na tom, že se jedná o svatbu..
Odpovědět
Profilova fotka
Poblíž Prahy doporučuju pro kytkou zajet do Lipenců. Jinak je teď nově postavený velkoobchod s květinami v Horních Počernicích ale nevím název. Jinak pro dekorace do kytek i na výzdobu doporučuji v Lipencích navštívit Rosu.
Odpovědět
Nákup ve velkoobchodě není tak jednoduchý, jak se zdá - přijedu, nakoupím, ušetřím. Ve spoustě velkoobchodů, i v Rose, prodávají pouze registrovaným obchodníkům s platným ŽL a při jednorázovém nákupu musí být nákup nad nějakou částku, jinak máš přirážku a ceny pak jsou téměř stejné jako v květinářství + promarněný čas a projetý benzín. Řezané květiny se kupují po balících, takže třeba růže jsou po 10 nebo 20 ks od druhu. Doplňky se také neprodávají po kusech, ale po baleních - proto je to velkoobchod. Také je možné, že neseženeš přesně to, co potřebuješ a pak budeš mít stres z nutnosti improvizace. Květinářky si ve velkoobchodu předem objednávají květiny na svatby "na míru", aby měly všechno jak potřebují. Na prodejních halách velkoobchodů je omezený sortiment. A např. karafiáty nebo chryzantémy mají v Lidlu levnější nebo za stejnou cenu, jako velkoobchod. Doporučuju si předem spočítat, kolik čeho budeš potřebovat a podle toho se rozhodni, jestli se ti vyplatí obrážet velkoobchody. Zkus se zeptat v květinářství, jestli by ti "neudělali cenu", když bys chtěla kytky ve velkoobchodním balení a sama si je očistíš a ošetříš....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahojky, co bych ti mohla poradit třeba já, tak se podívej na florea.cz tam podle mě mají hodně dobré ceny za řezané květiny, ale nevím zda ti neradím už pozdě :) ale nevím, jako květiny od velkoobchodníka kupovat si myslím, že musí být hodně těžké :/
Odpovědět
jde to vůbec koupit přes velkoobchod ty květiny?
Odpovědět
Profilova fotka
@fiolka Dobrý den. Ve velkoobchodě se nakupuje na živnostenský list. Co jsem se setkala já tak chtějí vědět i na jaké "zaměření" je živnost vedená a popřípadě chtěli i adresu místa podnikání či webovky aby se přesvědčili, že pracuji s květinami. Takže to lze, ale jsou tam jisté podmínky. S pozdravem Anna Vidršperková Aroma Flora
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ale ta Florea to není velkoobchod, je to jen obchod přes internet, kde máš levnější ty květiny než v kamenném obchodě :)
Odpovědět
To vím, ale já myslela velkoobchod…
Odpovědět
@fiolka jde, ale jak bylo už psano většina velkoobchodu květinářství si zjištuje na co máš živnost. když už někomu prodají tak chtějí at dotyčnej má živnost zaměřenou na květiny a jsou tam taky přiražky když kupuješ kvítka u nich jen jednou
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
V našem velkoobchodě opravdu prodáváme jen živnostníkům, kteří se květinami živí. Pokud by koncoví zákazníci nakupovali za stejné ceny jako květináři, tak by květinářství mohli zavřít. Můžete však požádat ve svém květinářství, aby Vám dali slevu pokud nakoupíte květiny po celých kýblech, obvyklé to však rozhodně není a většinou Vám v květinářství nevyhoví.
Odpovědět
Přidám informaci jak a kde jsem nakonec nakupovala před dvěma roky, třeba se někomu bude hodit. Květiny jsem objednávala ve velkoochodě catleya http://www.cattleya.cz/velkoobchod.html a nebyl žádný problém. Pravda, prodej je pouze na živnostenský list, ale nikoho nezajímalo jakého zaměření, dokonce jsem je ani nemusela vyzvedávat osobně, ale vyzvedl je přítel a jen nahlásil moje IČO. Kupovala jsem tehdy 2 balíky velkokvětých růží (myslím, že to bylo celkem 40 ks), nevěstin závojíček (1 balení) a ještě nějaké drobné fialové kvítí podobné tomu závojíčku, už neví název. Celkově to vyšlo myslím na 1200,- nebo 1500,- už si nejsem jistá. Ano, cena nejspíš nebyla velkoobchodní (i když popravdě jsem to nepřepočítávala), nicméně v květinářstvích mi to odmítli objednat a trvali pouze na tom, že si u nich z toho tu kytici musím nechat uvázat. Takže pro mě zvítězila jednak chuť si tu kytku pro radost uvázat sama a jednak i cena, protože upřímně za těch 1500,- bych měla z květinářství jen kytku pro sebe, ale takto jsem kromě své kytice měla i kytice pro maminky a svědkyně, kytičky pro družičky, korzáž pro ženicha (za tu jednu růži na korzáž by si v květinářství řekli 250,-, byla jsem v šoku). Ano, já chápu, že musí květinářství z něčeho žít, nicméně jak jsem psala výše, platit za stejnou kytku jednou tolik, co by stála jako narozeninová, mi fakt přijde na palici. A navíc dohadovat se s někým o mé představě kytice, když mi všichni vnucovali super moderní dle katalogu. Ne díky, fakt nechci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
maki89 Mě by zajímalo, jestli hledáte velkoobchodní ceny u všeho... chcete docílit, aby květináři s všichni co dělají rukama přišli o práci? a všechno si budete kupovat a vyrábět sami? ... trochu divný přístup... emoticon Zaujal mě Váš příspěvek a zamyslela jsem se nad ním. Přijde Vám divné si koupit v supermarketu čerstvé kuře? Nebo si ho zásadně kupujete v restauraci grilované, aby kuchaři nepřišli o práci? Fakt je tak divné si kuře ugrilovat na zahradě? A co lidé, kteří si sami posekají trávu a zasadí stromy - je špatné si nakoupit materiál v OBI, co chudáci zahradníci? Je přeci normální nakupovat materiál. Kdo nemá čas nebo know-how, nakoupí si práci - odborníka - ušetří čas, a ten něco stojí. Myslím, že by mělo být normálně možné si koupit balík květin ve velkoobchodě, když si nechci nakoupit práci květinářky. Máte-li kvalifikaci, kterou většina lidí nemá, nebudete mít nikdy o zakázky nouzi - prodáváte totiž při vázání kytic samu sebe - svůj čas a know-how. Možná by nebylo od věci udělat v květinářství dvojí ceny - na nákup květin a na uvázání kytice.
Odpovědět
bože bože...holky, nezlobte se, ale proberte se, min marže ve výši 21%, je blbost. Podniká se přeci pro to, aby byl zisk, takže to je nesmysl. Jak tu psaly výš, to takto uvažujete stejně všude a vždycky, i když nejde o svatbu?? V běžném životě a sami děláte zadarmo?? Já to nechápu. Když se podívám na fotky svatebních kytic, tak třeba ty růže, které v nich jsou, jsem běžně v květinářství neviděla. A to, že by mělo být normální běžně nakupovat ve velkoobchodech myslíte vážně?? Definice velkoobchodů vám nic neříká?? To běžně chodíte (byste chodily) pro potraviny, drogerii atd. do VO??? Když to tak čtu, napadá mě, kde asi sami pracujete, co děláte nebo to jen tím, že se vdáváme??
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny kytky na svatby svoje i mých blízkých jsem vázala sama z kytek z velkoobchodu (mám ŽL). Pochopitelně to vyjde levněji, ale opravdu nepočítej s tím, že se dostaneš na nějaké směšné ceny. Ty čtyři kytky na první fotce plus tři korzáže cena květin 2600. Fotky na druhé fotce cena ve velkoobchodu 6500. Práce pokaždé tak cca 4 hodiny (počítám čistě přípravu materiálu a vázání, ne cestu do velkoobchodu).
Odpovědět
@nellaz hlavně tady někteří pěkně kecaji a předhání se, kdo to má levnější, aby si jiné trhaly vlasy, že utratily tolik :-D Tak mi to přijde. Jedná nevěsta psala, že má dort za 800 kč pro 40 lidí a když jsem se ji zeptala, kdo ji upeče jednu porci za 20 Kč, nebylo mi odpovezeno, jen nějaké mlžení :-) Jinak já pracuji a můj čas je drahý a když si spočítám, kolik času bych ztravila ve velkoobchodech, jeste shaneni nekoho s ŽL, pak to vázala...nula od nuly pojde. To je jako s vývazky, někdo je doma sije X dní, já je objednala za 330 Kč :-))
Odpovědět
@veronika_8_6_2018 jojo, to je ono. A přitom je vidět (viz rebe), že za hubičku to stejně není. Ale inteligentní komentáře nechybí, je jedno, jestli to jsou dorty, kytky, účes. Normálně to funguje, ale když jde o svatbu, všichni by nejraději za málo, se slevami, smlouváním.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?