Jaká svatební kytice se hodí v červnu?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, máme svatbu 7.6.2008 a nevím pro jakou kytičku se rozhodnout. Původně jsem chtěla slunečnice, ale po té, co jsem viděla svatební kytku mé sestřenky jsem se rozhodla, že slunečnice nic nevydrží a rychle uvadají a že bych raději lilie nebo orchideje a nevím, jestli jsou to v červnu je obvyklé květiny nebo ne... poradí mi někdo, co se hodí víc? Růže vážně nechci a kaly taky ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme stejné datum svatby ;-) Já teda asi budu chtít růže a líbily by se mi s kombinací konvalinek, což nevím, jestli se mi v červnu zadaří :-| Ale třeba moje šéfka se vdávala taky v červnu a měla kytku z orchideí a vypadalo to fakt moc hezky. Ono v dnešní době už není takový problém sehnat nesezoní kytky. Záleží jenom na tobě, co se ti líbí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dneska seženež v podstatě cokoliv kdykoliv. Od lilií těmusím trochu varovat, fleky, které pyl z tyčinek dokáže vytvořit raz dva, opravdu nevypereš. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
silvija: díky za varování, to jsem vážně nevěděla.... tak že by ty orchideje? Nebudou ale moc drahé? Škoda že tulipány už budou po sezoně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já strašně miluju tulipány a původně jsem z nich chtěla i svateb. kytku. Ale mám pocit, že moc nevydrží :-S Ale zas tak moc po sezoně to nebude. Určitě ještě nebudou tak drahý, jako třeba teď v zimě.
Odpovědět
Profilova fotka
A hlavně orchideje dlouho vydrží, oproti liliím, které rychle rozkvétají. Orchidejím neblíží ani horko a můžeš se z kytky těšit déle než jen ve svatební den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když v květinářství zaplatíš,dovezou naprosto všechno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no jo, ale tam u nás kde bude svatba je jen takové malinké květinářství, asi budem muset pro kytičky až do Zlína :-|
Odpovědět
Profilova fotka
I malé květinářství může mít zboží dle přání zákazníka. Stejně jezdí nakupovat do velkooobchodu a je jen na květinářce, co doveze. Podle mě není problém domluvit se předem na materiálu ;-)
Odpovědět
Ahoj podle mě tulipány problém nejsou ale opravdu nic nevydrží:-(já budu mít stopro bílé kaly
Odpovědět
Jelikož mám také svatbu 7.6.08 už jsem se byla informovat, jestli v té době budou k dispozici konvalinky, které bych moc chtěla. Bylo mi řečeno, že se dá sehnat jakákoliv květina v jakoukoliv roční diobu, ale podle toho se pak také odvíjí ceny. Tulipány v červnu nestojí o moc víc, než v sezóně a konvalinky naštěstí taky ne 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
lilie opravdu udělají šílené fleky a tulipány mohou vydržet,pokud se navatičkují,ale nemusí,určitě to není taková jistota jako kaly,coby svatební květina nebo růže,ty budu mít já:-)
Odpovědět
Chtěla bych se zeptat, jetsli nemáte někdo zkušenost s pivoňkami? Mám je moc ráda, nádherně voní, ale nevím, jestli vydrží či nemají jinou neduhu
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj Tak ten kdo řekl, že Slunky nic nevydrží, tak ti závidí a nepřeje ti to. Slunečnice vydrží dlouho, takže žádný strach a běž do nich. Hlavně nechtěj šetřit, nebo ti je květinářka nařeže na poli a ty opravdu nevydrží. Tulipány v létě budou, to není problém, jsou celý rok, sice v určitém období není takový výběr, ale základ je. Pivonky by mohli být, ale jsou dost drahé, neměla by ses divit, kdyby v květinářství stály okolo 150,-kč/ks. Jasně, vy je máte na zahrádce, ale dejte je do vázy. Holandské vydrží, ale něco to stojí. Orchidea může v červnu klidně být, jen záleží co za orchidej - Phalenopsis ( znáš ji jako hrnkovku ) nebo Cymbidium ( ta se častěj prodává jako řezaná ). A přesně tak, i v květinářství 2 x 2 metry můžou sehnat víc, než ve velkém obchodě, protože ti malí chodí nakupovat do velkoobchodu třeba 3x týdně, zatímco ti, co jezdí do Holandska sami, vozí zboží jednou týdně a to jen něco. Nevyplatí se jim koupit např karton bílého Phlalenopsisu, protože z něj prodají jen jeden kus tobě na svatebku a zbytek vyhodí. ( mám květinářství a pracuju ve velkoobchodu s kytkama, takže o tom celkem něco vím, snad ) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pfanner: Potřebuju od tebe radu, existuje nějaká lilie v oranžové barvě? A nějaká zajímavá orchidej také v oranžové? Líbí se mi ty mini orchidejky, hodně vydrží, ale jsou jen světle a tmavě růžové. Děkuju za pomoc :-)
Odpovědět
Zuzka: JJ, oranžových lilií je dost, záleží jak moc oranžovou chceš. ( jo a ještě k těm liliím, opravdu barvý, ale jen ty pestíky, nebo spíš tyčinky, tak proto se střihají ) Oranžová miniorchidej - asi myslíš dendrobium, jsou barvené na oranžovo, ale lepší bude orchidej jménem Vanda. Ty jsou oranžové. Vanda Orange Magic je celé jméno. Jen jestli ti můžu poradit, tak lilie do svatebky jsou moc velké, hezkčí jsou kytky s malýma květama. Mrkni třeb na kytku jménem Alstromeria, je to jako maličká lilie, taky jsou oranžové a víc se hodí do svatebek. čauvec
Odpovědět
Profilova fotka
díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všem :-) pfanner: díky moc, opravdu jsi mi hodně pomohla a inspirovala.... já se už byla ptát a všude mi říkají, že se dá sehnat cokoliv ale zaplatíš to... jelikož ale řešíme teď bydlení, tak musíme šetřit aspoň tak nějak normálně, čili nevymýšlet si moc velké extravagance a hlavně mě se líbí obyčejnější věci, jako jsou ty slunečnice nebo právě ta zmiňovaná orchidej - cymbidium - mimochodem mi zrovna kvete v květináči a je nádherná ;-) Mám ji v albu jako kytku jen s trávou a moc se mi líbí, ale neodhadnu cenu a fakt nechci dát za kytku 2500,- :-(
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem měla slunečnice a vydržely asi jen 14 dní (už nevím :-N ), ale byly úplně nádherný, fakt jsem ráda, že jsem do nich šla. Na fotkách vypadají krásně ;-)
Odpovědět
pfanner: ráda bych se tě zeptala, jestli existují kaly ve smetanové (světle žluté) barvě a jestli by se případně hodily ke konvalinkám. Vím, mám zvláštní požadavky :-N
Odpovědět
bapo: JJ, kal smetanové barvy je hodně, to neměj strach, že nebudou. Na konvalinky trošku pozor, můžou stát třeba v červnu i 150 kč / ks a jejich velká spotřeba do kytky. A pokud ti neudělají něco extra, tak z toho hezká kytka nebude. Kaly jsou velké a konvalinky drobné. Nevím nevím. Záleží na tvé představě. a jen tak pro zajímavost, já jsem ON :-D , ona je účetní :-)
Odpovědět
mkremilek: To co ti asi kvete v květináči je Phalenopsis, tam by mohla být cena za jeden květ okolo 25 kč, ale pozor, květ, ne květenství. Zatímco Cymbo stojí podle velikosti od 60 - 400 kč. Na svatebních kytkách je drahá práce, je to opravdu náročné na čas a nápady. U kadeřnice taky zaplatíte za nový účes 1000 kč ani nemrknete. ( a to střihá vaše vlastní vlasy, ne nakupovaný materiál jako květinářky ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj PF:) co si myslíš o této kytičce? Já bych ji chtěla laděnou do snetanovo zlata...jako celou svatbu. Všichni mě však zrazují od tulipánů...a já je tak miluju! http://www.beremese.cz/album/view.php...
Odpovědět
Profilova fotka
slunečnice: kytka se slunečnic opravdu vydrží hodně ;-) ale musí být kvalitní (ostatně jako každá ;-) ) cell: neuvažovala jsi o hortenziích? jsou neobvyklé podobně jako pivoňky, jsou v mnoha barvách a kytka z nich je nádherná
Odpovědět
To pfanner: Dík moc za rady. Ale kytičku z kal a zároveň konvalinek jsem už viděla a moc mě nadchla. Snad bude mít květinářka šikovné ručičky ;-)
Odpovědět
Bapo: Jasně, hezká kytka jde udělat i z karafiátů. Jen pozor na to, kdy chceš mít svatbu, třeba v září je těžké konvaliny sehnat, a když , tak budou drahééééé. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím Pfanner! Podíváš se na tu mou?
Odpovědět
Saruna : Je super, líbí se mi. Běž do toho. Možná podobou udělám mojí nastávající, taky chce kaly. A já mám rád tulipány. A jestli to má být smetanovo zlaté, tak potom tulipány Strong gold, Yokohama nebo Yellow Flight( jsou krásně žluté ) a kaly Elegant Swan nebo Creme.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji! nechci žluté...spíš fakt smetanové a zlatou jako doplněk - stuha...perlička atd...nevím, teda co je pro tebe žlutá, ale já si žlutou neumím představit....
Odpovědět
pfanner: moc by mě zajímal Tvůj názor na pivoňky. Mám je moc ráda a líbila by se mi taková kytka, jako mám v albu, ale nevím, jestli vydrží a tak vůbec ... díky!
Odpovědět
saruna: Tak ty kaly jsou smetanové, a jestli chceš i tulipány, tak potom Marit nebo Cheers, ale moc jich není. Žlutá je u mě žlutá jako auto telecomu :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?