Jak pěstovat myrtu

Zdravím! Někdo se zkušeností s pěstováním myrty? Dostala jsem myrtu v květináči od tchýně. Nedělám si sice iluze, že mi vydrží až do svatby, která je za rok. Ale mám ji teprve 14 dnů a už mi dvakrát málem odešla (uschnula). Na internetu jsem našla jen obecné rady ohledně pěstování, které se ale velmi různily a připadaly mi dost nezrealizovatelné. Např. musí být na slunci, ale nedělá jí dobře ostré slunce. Musí se hodně zalívat, nesmí se přelít atp. Navíc v zimě má být v místnosti, kde je teplota do 15 stupňů. Kde asi seženu takovou místnost, ve které je chladno ale zároveň pořád světlo? Budu vděčná za každou radu. Momentálně zalívám dvakrát denně a rosím...
Odpovědět
Profilova fotka
@mirkaema dejte jí na severní okno, případně na východ, někam kde nepere celý den sluníčko a pokud ano tak aby byla alespoň za žaluziemi či záclonou...se zálivkou chce stále vlhkou půdu, ale je citlivá na přelití, opravdu raději zalévat malinko třeba ob den, nebo každý den...nebo si kupte takové samozavlažovací jakoby koule nebo ptáčky jsem viděla do nich se lije voda a oni postupně dávkují k rostlinám. Jinak co se týká zimování, ideálně je teplota kolem těch 15ti stupňů opravdu, třebas chodba, u vstupu, teplá garáž, prádelna a tak podobně...nebo ložnice pokud topíte méně a zároveň přes zimu méně zalévat...
Odpovědět
Dekuji za info,vyzkousim! a v te zime kdybych ji mela ve sklepe,nebude ji vadit tma?
Odpovědět
Profilova fotka
@mirkaema no leda že by jste měla v tom sklepě okénko tak na něj...je stálozelená a přišla by vám pryč...A hlavně tam nesmí teplota klesnout pod 5°C...Taky je dobrý pokud je možnost dát jí na léto ven někam pod strom třeba nebo na pergolu... Ta teplota proto, že je to středomořská rostlina a je to pro ní přirozenější než teploty kolem 20-25°C v zimě. Ju a dejte si pozor mají ji rády puklice...jsou to takové jakoby puntíky tm. hnědé nebo černé po listech i větvičkách, pod nima jsou schovaní broučci.
Odpovědět
No tedy, to opravdu není rostlina do paneláku :) nemám ani chladnou chodbičku ani okénko ve sklepě ani pergolu. Ale možná ji svěřím do péči mámě do rodinného domku na vesnici. A bude to! :D Každopádně moc děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo to prostě neřešte, na léto ji prdněte na balkon, na zimu do ložnice na okno, tam bývá chladněji...a ona to nějak zvládne i když bude tepleji...ono čim míň si člověk kytek všímá tim jdou lepší... Nebo jí dát mamce no, to budete mít úplně bez starostí... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?