Házení kytice

Milé nevěsty a novomanželky,mám dilema,házet či neházet kytici?Dorazilo to už i k nám?Nevím ,poraďte.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já házet nebudu, budu mít na svatbě už asi jen pět svobodných holek, takže by to byla taková z nouze ctnost... řekla bych, že záleží na tobě - může to být i nemusí.
Odpovědět
Ja mam tenhle zvyk rada, takže pokud jsou na svatbě slečny, kterých se to týká , tak jsem pro variantu házet :-)
Odpovědět
Chtela jsem puvodne hazet a naplanovala si to tak, ze vyzveme k chytani kazdeho, kdo chytat chce a je svobodny/rozvedeny/ovdovely, jak zenske tak chlapy. Nakonec jsem ale nehazela, protoze jsem tu kytku zapomnela doma :-D :-D Ale pokud mas na svatbe zajemce, tak proc nehazet, je to pekny zvyk a jsou z toho i pekne fotky.
Odpovědět
Profilova fotka
Pamatuju si, jak jsem byla smutná, když kamarádky kytku neházely a já ji tolik chtěla chytit... :-D Nakonec jsem chytala minulé léto a chytila. A byl to supr zážitek :-) Takže já házet určitě budu a jsem zvědavá, kdo ji chytne. :-)
Odpovědět
Já házela, protože pár svobodných holek jsem tam měla. Jediné, co mě pak fakt dost mrzelo (a i naštvalo) bylo to, že na to házení poslali i 9ti letou holčinu, která tu kytku samozřejmě chytila :-(
Odpovědět
Já házet určitě nebudu, zaprvé si chci kytičku sobecky nechat :-D, a zadruhé tam stejně nebude ŽÁDNÁ svobodná slečna, jen jedna, které je asi 12 let. :-)
Odpovědět
Já neházela:)
Odpovědět
Já mam v plánu házet, jelikož tam bude dost svobodných holek a uvavažuji i nad tím, že si nechám udělat menší "házecí" kytici pač bych si tu svou chtěla nechat :D
Odpovědět
Hazela jsem a byla to sranda, zvlast kdyz ti to nekdo odpocitava :-D
Odpovědět
Svojí házet nebudu, floristka má pokyn udělat "házecí" opravdu jen nějakou malinkou, v podstatě ze zbytků, do 200 Kč. Původně jsem taky myslela, že nebude komu házet, ale ono se to nasbírá. Sestřenky (16, 13) budou nadšené a kamarádky nakonec taky...celkově se najde tak do 10 nevdaných. Mi se to docela líbí, ale pokud tobě ne, tak to kašli... A jestli to dorazilo k nám? Jasně, už hodně dávno.
Odpovědět
Neházela jsem, moje kytka byla tak obrovská a těžká, že bych tím mohla někoho zabít. :-D
Odpovědět
Já jsem házela, svobodných (byť zadaných) tam bylo dost =) Házela jsem svou kytku, neměla jsem v plánu si ji nechávat - akorát by se na to chytal prach. Akorát že se mezi slečny vmáčknul, mnou nepozorován, můj (novo)manžel a samozřejmě ji chytnul, hehe. Takže se házelo dokonce 2x =)
Odpovědět
Článek se načítá
neházela jsem, vpodtstatě ze stejného důvodu jako shigella ;-) strašně těžká kytka, navíc ještě křehká, takže už ten obřad ji dost nandal a některé květy nebyly ok.. věnovala jsem ji kolegyni z práce, za pomoc, ale zdá se, že se mi ji chystá vrátit usušenou na památku :-)
Odpovědět
Moc vam dekuji za vase nazory.moc ste mi pomohly.hazet nebudu.a nebo se prej taky hazi podvazek.mozna zkusim toto. :-D
Odpovědět
Podvazek hazi zenich svobodnym chlapum..
Odpovědět
Aha to je sranda... :-D
Odpovědět
Však se ale z 99% přeci nehází nevěstina kytka! Každá floristka by Vám měla nabídnout speciální házecí kytku, která je udělaná vyloženě na házení - není tak velká, těžká, na efekt se např. zavěsí stuhy apod. To je přeci hrozná blbost házet kytku od nevěsty, která si ji právě má ještě užít i po svatbě a alespoň týden na ni koukat třeba ve váze :-)
Odpovědět
@lsh ja si vzdycky myslela, ze se naopak tradicne hazi prave nevestina kytice a tohleto delani druhe kytice na hazeni je jen vymysl posledni doby (a beremka :D)?
Odpovědět
Profilova fotka
@lsh to jsem teda neslyšela, že by se v 99% neházela nevěstina kytice... Kde jste to číslo vyčetla? :-) Já měla kytku celkem velkou a hodila jsem jí, vždyť v tom je to kouzlo, že je to právě nevěstina kytka a ne nějaká falešná. Já teda byla ráda, že si jí kamarádka (nadšená) odnesla domu a naopak ona se z ní ještě pár dní těšila, my stejně jeli na svatební cestu, tak by akorát tak doma uschla...
Odpovědět
@lulu_84 Samozřejmě že je to asi individuální a ať si každý hází na své svatbě čím chce, ale na druhou stranu mi to přijde i celkem škoda. Já měla kytku za cca 17 stovek a nedokážu si představit, že bych ji házela - vím tutově, že by se zničila (už i proto, že jsem ji házela asi 6x :-D) a navíc si opravdu myslím, že je to kytka nevěsty a proč ji darovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lsh Tak to jsem asi to 1%, protožá já házela. Kytku jsem měla celkem velkou, nejlehčí taky nebyla, ale mým holkám bych to neudělala, že bych neházela. Všechny ty svobodné (hlavně ty, co tam byly s doprovodem) se na házení těšily a i za mnou chodily a ptaly se, kdy už budu házet. Ke své kytce, i přesto že byla nádherná, jsem žádnou citovou vazbu neměla a myslím si, že by měla jít do světa. Nevěstě už k ničemu nebude...
Odpovědět
@rolfickova No tak vy jste třeba jela na svatební cestu, já ne a každé ráno u snídaně jsem se aspoň kochala :-) Jinak výmysl to není - jak jsem psala, každá profesionální floristka Vám to nabídne a není to kvůli penězům, však se dělá jen taková menší verze, která nemusí být tak drahá...
Odpovědět
Nehazela jsem. Chtela jsem ji nechat. Bylo by mi lito se kyticky hned zbavit
Odpovědět
Já pravděpodobně házet kyticí nebudu. Budu mít na svatbě jen několik svobodných slečen a bylo by mi i líto mojí kytice. Pokud bych házela, tak jedině nějakou jinou.
Odpovědět
Já jsem kyticí házet nechtěla, nechtěla jsem rozviřovat případný vztah holky, která by kytici chytla. Nakonec o to ale byl zájem, tak jsem házela. Bylo to super, holky se skoro popraly :-D Ale nakonec stejně kamarádka, která kytku chytla, se se svým přítelem do měsíce rozešla. Ale kytka na to snad vliv neměla. Na házení jsem si vzala mamčinu kytičku :-D
Odpovědět
Já sama vloni kytku chytla, takže házet budu, už se těším :-)
Odpovědět
Ja hazet chtela, ale kvuli 3 holkam to nemelo cenu.
Odpovědět
Necham to tedy vyplynout ze situace. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
někdy taky bacha na to, že holky, co kytku nakonec nechytí (a moc si to přejí), tak jsou po tom házení hrozně, ale fakt hrozně smutné!!! Byla jsem na svatbě, kdy kytku chytila holka, co byla už zasnoubená a měla se za dva měsíce vdávat a ty ostatní vdavkuchtivé holky ji za to málem sežraly... trošku tam pak upadla nálada
Odpovědět
Profilova fotka
Házet budu, svobodných svatebčanek mám většinu. Jen řeším dilema, jestli házet svoji, nebo si udělat druhou házecí. Nejde mi o to, že bych o tu svoji nechtěla přijít, naopak si myslím, že lepší je házet tou opravdovou květinou, ale vzhledem k tomu, že bych ráda celkem rozměrnou a taky takovou rozvernou, tak mám strach, aby se už za letu nerozsypala. Mimochodem jsem se nesetkala s tím, že by se na svatbě kyticí neházelo, mně to přijde jako pěkná a pěkně stará tradice :).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?