Dají se sehnat pivoňky v září?

Chtěla jsem svatební kytici s pivoňkami,ale dočetla jsem se, že kvetou od května do července... :-( To nejde objednat nebo dovézt odněkud?
Odpovědět
Ahoj, já mám svatbu 3.8. a budu mít kytku pivonky.pokud máš ochotnou květinářku, sežene i pivonky. :-)
Odpovědět
Ahoj, chtěla jsem je také a moc...jako svatební kytku a i na stoly. Svatbu máme v srpnu a paní květinářka mě docela od nich zrazovala. Dovést určitě jdou, ale prý by mohly rychle opadat, protože se převáží v nějakých chladících boxech a pak ten přechod do tepla může být pro ně šok. Můžou být celkově brzy povadlý. Řekla mi, ať pak nejsem zklamaná. Ale pokud bych na tom trvala, objednala by je. Já jsem si ale pak sama řekla, že stresu bude i tak dost a že se nechci stresovat navíc tím, že ve svatební ráno dostanu do ruky nějakou "škaredou" kytku a na stolech to bude to samý....takže nakonec vybírám něco jiného.
Odpovědět
me floristka rekla, ze pivonky lze sehnat kdykoli v roce, ale bohuzel nemuze zarucit kvalitu :-) svatbu mame na zacatku sprna, tak radeji od nich take upoustim :-( mam take strach jako @evkaa85
Odpovědět
Ahoj holky, já mám svatbu v září a přemýšlím o levandulích. Také jsem se ale dočetla, že jejich období je červen-červenec. Nemáte s tímto zkušenosti? Jinak pivoňky jsou nádherné, ale také bych se trochu bála.
Odpovědět
Mám tu samou zkušenost, pivoňky mi v červenci vymluvula floristka z důvodu rychlého uvadnutí:( Tak je budu mít alespoň v marcipánové podobě na dortu:) Nevzdám se jich:)
Odpovědět
Profilova fotka
@eli29 , @evkaa85, @andrejaa , @verunka8681: Dobrý den , ikdyž není zrovna sezóna danného sortimentu určitě se sehnat dá . V dnešní době hodně záleží na tom , jakého má květinářství dodavatele , pokud je dodavatel ochotný sežene Vám opravdu vše .. Nevzdávala bych se květin , které se Vám líbí .. Pokud je květinářka ochotná zboží Vám sežene a dohlídne na kvalitu danného sortimentu.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu 31.8. a bylo mi řečeno,že to není problém.Ale cena jedné pivoňky se v tomto období pohybuje 80-100kč bohužel.
Odpovědět
prosím vás, kde se zjišťuje, od kdy do kdy je sezona nějakých kytek? já se v tom vůbec nevyznám...svatbu budeme mít 5. 10., tak bych nejraději nějaké sezonní květiny, aby kytice nebyla předražená.. .díky :)
Odpovědět
aktuálně jsem zjišťovala dostupnost pivoněk v jednom pražském velkoobchodu, a prodejní cena (MO) se pohybuje okolo 120-150 Kč za kus (jeden hlavní květ a tak dva menší na stonku), ale právě začíná sezóna, takže cena bude klesat. Osobně mám svatbu po sezoně na konci června a obavu z tepla nemám, všechny květiny z burzy se vozí chlazené a pivoňky se stejně musí dát nakvést předem, takže je to spíš obava květinářek z pochopení zákaznic, kdyby trochu povadly. Já počítám se vším a ještě máme pivoňky na zahradě, které jsou v záloze alespoň na stoly :)
Odpovědět
@pafca4 Poradí dobrá květinářka, přímo v obchodě, co bude vázat. Některé jsou celý rok vyrovnané a právě sezónně mají některé výkyvy v obdobích, kdy přirozeně nekvetou, je třeba znát tedy fyziologii jednotlivých druhů.
Odpovědět
Profilova fotka
@verunka8681 Ahoj, jsem názoru, že v dnešní době už jde snad všechno :-) Ale je pravda, že na pivoňky nemám zrovna hezkou vzpomínku. Loni v červenci jsem vázala pivoňkovou svatbu a přesto, že to bylo v jejich hlavní sezoně, polovina pivoněk mi z Holandska dorazila povadlá. Pro nevěstu do svatební kytice jsem vybrala ty nejhezčí, zbytek (výzdobu stolů a zahrady) jsme ale nakonec po domluvě s nevěstou řešili náhradou za tulipány. Dalším negativem pivoněk je cena, teda pokud si je nepěstuješ na zahradě :-) Přesto všechno - svatební kytice z pivoněk je úžasná !!! Takže být Tebou, objednám si pivoňky, ale přesto všechno si vymyslím i záložní variantu, což je lepší snad u každé svatební kytice. Pěkný den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
trošku jste mě navrtaly s tím uvadnutím, holky, ale nevzdám se jich, i kdyby stála jedna těch 150, když bude kytka jen z pivoňek, tak se vejdu do 1500, což se dá ještě překousnout... já myslím, že když se dovezou den dva před svatbou, tak to holky zvládnou:) víra dokáže zázraky:))
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?