Čím nahradit pomněnky v srpnu?

Profilova fotka
Prosím, pomozte! Jsem zoufalá. Celá naše svatba má v symbolu pomněnku (je to i moje přezdívka, říkají mi tak kamarádky apod.), máme část výzdoby ve světle modér barvě, objevuje se i na našem oblečení. Nevím proč, kde jsem k této informaci přišla, ale měla jsme za to že nějaká odrůda pomněnky je v květinářstvích v pohodě dostupná i v srpnu. Jenže teď mi napsala květinářka, že pomněnky v srpnu fakt ne, vůbec. Termín svatby jsem si nevybrala, srpen byl nutností kvůli sladění časových možností ženicha, svědkyně, místa obřadu apod. Nedovedu si představit, že bych měla být úplně bez pomněnek. Ale nebudu si hrát na 12 měsíčků. Poraďte mi, prosím, čím bych mohla pomněnky nahradit. Beru typy na jakkoliv modré kytičky, dostupné v srpnu. Zejména na ty, které by byly pomněnkám podobné...A to samé ohledně kopretin, které prý už budou dost odkvetlé a bla to moje květina č. 2. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem našla tvídii (tweedia, Oxypetalum coeruleum), taky ji zvažuji. Ale v květinářství jsem se ještě nebyla ptát, zda vůbec bude dostupná...
Odpovědět
Profilova fotka
@helnovaki Díky moc! Ta kytice na obrázku je jedna z mých inspiračních. Nevěděla jsem, o jakou kytičku jde. :-) Nšla jsem, že tvídie kvete od března do října, tak snad bychom mohly mít obě štěstí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jé, to je skvělé!!! Moc děkuju za info.
Odpovědět
Profilova fotka
Já budu co do kytek volit doslova polní řešení. Vyběhnu na pole za barák pro chrpy a rmen, obojí koncem léta ještě bývá. Obilí si nasuším už dřív :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ziriael A nemáte strach, že rychle zvadnou?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám strach z tolika věcí... Ale podle mých zkušeností to dva dny ve váze docela vydrží, prostě budu doufat, že to klapne :) Každopádně za dva měsíce začnou kvést, tak nasbírám a udělám test :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ziriael Budu ráda, když se pak podělíte o výsledky. ;-)
Odpovědět
ve váze to není totéž, proto bych nedoufala
Odpovědět
Ahoj dámy, Oxypetalum můžu vřele doporučit (jsem floristka). Má trochu větší a světlejší květy než klasická pomněnka, ve váze pěkně vydrží a na rozdíl od pomněnek mu neopadávají ty modré kvítky. Jen pozor - roní mléko, které může nechat flíček (kdybyste třeba utrhly lístek nebo větvičku, tak než mléko zaschne). Kromě světle modré se dá výjimečně sehnat i v bílé nebo růžové barvě.
Odpovědět
Profilova fotka
@sudra Díky moc! :-) Jen - pokud roní mléko, tak asi nebude vhodný na věneček do vlasů, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@illienel myslím, že než si dáte věneček do vlasů, tak to zaschne, ronit to bude těsně po utržení (ustřižení) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?