Chtěla bych si uvázat svatební kytku sama - poradíte?

Ahoj všichni. Přemýšlím, že bych si uvázala svatební kytku sama. Mám celkem konkrétní představu a to: Kytku malou, jen pro mne jako nevěstu, jednoduchou. Styl jako když jsem šla na zahrádku a natrhala si květy a něco zeleného k tomu nebo jak to popsat. A kytky narcisky, nějaké chryzantémy a něco zeleného. Svatba bude 1.4.2014 tak myslím, že toto by se mohlo hodit. Zkoušela jsem to v květinářství dát dohromady a líbí se mi to moc. Nemáte ale někdo tip jak to udělat a jestli kytička vydrží stejně jako uvázaná v květinářství? A nebo s tím oni ještě něco jiného dělají? Přípravky nebo tak něco? Paní květinářka mluvila něco o vatování... to taky nevím co je. Děkuji za nějaké rady :-)
Odpovědět
Jasně,že to jde. Počítám s tím taky. Zkus si koupit třeba dva svazky kytek v obchodě(prodávají je ve folii), drátek, stuhu a doma si to zkus. Návod třeba najdeš i na internetu. Nechci dávat 2000,- za kytky. Hodně štěstí
Odpovědět
@nico2 Vatování je , když se jednotlivé stonky dole obalí vlhkou vatičkou a pak se to omotá floristickou páskou. Přijde mi to ale zbytečné, je lepší mít kytici normálně ve vodě. To vatičkování se spíše používá na kytky do vlasů, nebo korsáže, aby vydržely celý den.
Odpovědět
Profilova fotka
hihi držím palce, mě se to nepovedlo :-D
Odpovědět
Určitě to chce trénovat .
Odpovědět
ano, určitě to chce trénovat a trénovat :) jak se říká, učený z nebe nespadl :) takže hodně štěstí. A co se týče květin, máte dobrou představu a tím vatičkováním bych to určitě neřešila...akorát pak dávejte pozor, když si budete zavazovat kytici stužkou nebo něčím podobným, aby se ty narcisky nezlomily ;) A ještě jedna věc, v květinářství často používají výživu, která se nastříká přímo na květy (udržuje vodu v kytičkách, aby vydržely dlouho čerstvé).
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud můžu poradit jako profesionál- nekupujte mix květin ze supermarketu- většinou je to mix květin podřadné kategorie, nemluvě o tom,že květiny nejsou skladovány při správné teplotě. Lepší je si na den před svatbou objednat v květinářství konkrétní květiny- jen tak volně bez svázání. a k nim květinovou výživu v sáčcích- sypou se do vody. O výživě co se stříká na živé květy jsem nikdy neslyšela- patrně jde o lesk na listy pro větší efekt. Potom už jen hodně štěstí při vázání ;-) a nakonec květiny sestřihnout po svázání na stejnou délku ,dát do vody , do chladna a ozdobnou stuhou ovázat až v den svatby. Není to tak jednoduché jak se zdá. Pokud jste z okolí Ostravy, ráda pomohu.
Odpovědět
@verixlenka jen doplňuji, že sprej na živé květy opravdu existuje ;) http://www.vonekl.cz/data/katalog/big...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je pro mě novinka, díky. Do Ostravy asi nedorazil, protože jsem pracovala ve více květinářstvích a nikdy jsme ho nepoužívali. Ale stejně si myslím, že pokud si chce člověk uvázat pěknou svatební kytku sám a měl by si koupit všechno co v květinářství běžně používají, tak by ho to přišlo dráž než profesionální uvázání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?