Bílá svatební kytice - Z jaké kytičky a máte tip na květinářství v Ostravě (dobrý poměr cena/výkon?)

Holky poraďte. Chci bílou svatební kytku, ale nechci růže ani kaly apod. Líbí se mi netradiční kytky - Pryskyřník, kopretiny, pivoňky nebo čistě kytka z nevěstina závoje, nemůžu se ale rozhodnout Plánuji kytku pro mě, 3 menší pro maminky a svědkyni a korsáž pro ženicha. Důležitý faktor je výdrž, jak to bude vypadat v menších provedeních no a samozřejmě i cena. Poradíte? Děkuju Kdybyste měly tip na jinou netradiční kytku, jsem otevřená všem návrhům ;) Jo a bodl by mi i tip na květinářství v Ostravě ;) Děkuji moc
Odpovědět
tak na výdrž třeba třeba chryzantémy... ;-) ,orchidej,nebo nevěstin závoj.... pryskyřník,kopretiny,pivoňky ,frézie....jsou měkké a rychleji vadnou
Odpovědět
Jo ještě jsem našla tyto dvě kyttičky které ani nevím co jsou zač a zda se dají sehnat na červnovou svatbu :) + Kytku z karafiátů nebo z konvalinek (obzvláště ta z kafaiátů mě překvapila jak skvěle vypadá a to karafiáty fakt nemusím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafkasevdava : Dobrý den , netradičních květin je mnoho . Může být kytice z hortenzie , karafiátů , jednokvěté chryzantémy , nebo z více květých , můžete mít i kytičku z ornitholagum , lilie , eucharisu , pryskyřníku , frésie ,atd . Co se týká vydržnosti , dlouho vydrží chryzantéma , karafiát , u chryzantémy je zapotřebí rozštěpit stonek , nebo naklepat aby přijímala vodu , nevěstin závoj je též krásný , kytičku si můžete bez problémů usušit . Co se týká pivoněk záleží kdy budete mít svatbu ..Lilie je hodně vonná , ale nebála bych se o obarvení , v každém dobrém květinářství Vám dají pryč barvící pylové tyčinky , tudíž se nemusíte bát , že by se Vaše šaty poškodily .karafiát též dlouho vydrží , frésie nádherně voní , kvete zespoda nahoru , tudíž Vám vydrží též krásná , ale je zapotřebí brát v úvahu pokud se váže kytice pouze ze samotné frésie , aby bylo přidáno víc květin vzhledem k tomu že frésie je drobná ... Přeji Vám příjemný den . Bára S.
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafkasevdava : Konvalinky budou cenově hodně drahé :-(
Odpovědět
Ahoj, taky mam rada mene obvykle kvetiny. Vybrala jsem si kombinaci nevestina zavoje a bilych hortenzii. V cervnu nejsou problem a cena je taky prizniva :) V Praze mi kvetinarka rekla, ze me kytice vyjde na 500 - 700 Kc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja doporucuji kvetinarstvi v Hlucine... Nechavam tam vazat kytice pro nevesty (I ja jsem mela kytici od tama,muzes mrknout do alba. Mela jsem pivonky s nevestinym zavojem a vydrzela!;) Ceny tam maji opravdu vyborne oproti ostrave:)
Odpovědět
@karol2014 Děkuju za tip, je nádherná, na hortenzie jsme úplně zapomněla :) předpokládám, že cena 500-700 je za kytku pouze pro nevěstu?
Odpovědět
@katerinkak Kytka je nádherná, květinářství v Hlučíně určitě omrknu, jen by mi pomohla přesnější specifikace, které :) Děkuju ...Ze zkušenosti vím, že není květinářství jako květinářství - jedna věc je cena a kvalita květin, druhá schopnost květinářek kytku uvázat a to je někdy prostě děs :(
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha Hm, to asi jo :(
Odpovědět
@1adriana1 chryzantémy mi nevoní :) frézie jsou super tip, do lilie určitě jít nechcu, ale děkuju za tipy
Odpovědět
@svatebnirajbarbucha děkuji za podrobnou odpověď, půlku květin ani neznám :) chryzantému a lilii určitě nechcu, na hortenzie jsem úplně zapomněla a ornitholagum a eucharis jsou pro mě úplnou novinkou a jsou nádherné, jen kde je sehnat :)
Odpovědět
@zirafkasevdava Jj, budu mit tuto, pak 4 pro maminky, svedkyni a hazeci ze samotnych hortenzii, 1 z nevestina zavoje pro malou druzicku, zive hortenzie do vlasu a korsaz pro zenicha. Cele me to kvetinarka napocitala na zhruba 1900 - 2900. Rekla bych, ze na Prahu slusna cena.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zirafkasevdava: Ráda poradím , psala jsem Vám do IP :-) Bára S.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj koukni u mne do fotoalba mam tam svou kytku ... měla by mne vyjít vč. 1 korsáže ženich 1 korsáže svědek , 2x kyti pro maminky a jedna pro svědkyni 980 kč :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafkasevdava ta kytičky v pravo nahoře vypadá jako jasmín :-)
Odpovědět
@michaelapfeiferova Tak jasmín to není, už to vím :) je to Bouvardia longiflora, takže kytičku z toho asi mít nebudu, to bych se asi nedopaltila :) Jinak kytičky máš krásné a cena hooodně dobrá, snad se taky tak nějak vlezu :)
Odpovědět
@zirafkasevdava dobrý den, první jsou narcisky, druhá bouvardia, podobně vypadá stephanotis. Krásně vypadá také vřes nebo bílé trachelium - samotné či v kombinaci, eustoma, hortenzie.
Odpovědět
@delafleur děkuju za tipy :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafkasevdava ZS servis :) je to kousek od kulturního domu :)
Odpovědět
Profilova fotka
prosim nejakou peknou levnou kytku pro me ,svedkyni,maminky a babicky..? na kolinsku nevite?aby to nebyl majlant :-D chtela bych bilo fialovou svetlou..
Odpovědět
Mě se hrozně líbí bílé gerbery. A nebo ty pivoňky, ty teď docela frčí :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@karol2014 ta je parádní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
frézie jsou nádherné :)
Odpovědět
Profilova fotka
fiori di patty stodolní ulice
Odpovědět
Profilova fotka
Já se bezhlavě zamilovala do bílích a světle růžových karafiátů, vydrží a květina z nich je nádherná. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafkasevdava Nezavrhovala bych kombinaci bile karafiaty nevestin zavoj. Popr. bile frezie se zavojem. U tech je ale treba pocitat se zelenymi poupatky. Ale zas nadherne voni !! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mě by se i libily bílé tulipány :-) S pozdravem Jana
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, já budu mít pivoňky, jsou takové bohaté
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?