Anemonky alias sasanky v srpnu?

Profilova fotka
Zdravím všechny. Plánujeme svatbu na konec srpna. Stále se rozmýšlím nad svatební kyticí a chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s Anemonkami. Je možné je sehnat v srpnu? A v modré barvě? Děkuji moc za jakékoliv reakce :)
Odpovědět
rozhodně ne... anemone je jarní květina, v srpnu bude v špatné kondici a hodně drahá....co třeba skabiosa? bledě modrá kytka, podobná vlčímu máku....
Odpovědět
Dobrý den, anemonka neboli sasanka je krásná, výrazná květina v mnoha barvách, tedy i v modré, ale je - bohužel pro Vás :-) - jarní květinou. Pro Váš srpnový termín nevhodná. Pokud by čistě náhodou byla dostupná, nebude v takové kvalitě (a nejspíš i výběru barev) a především cenově nevýhodná. Se sezonními květinami mimo jejich období (a v případě sehnatelnosti) je to často tak, že vedle ceny budete i květinářka limitována odběrným množstvím u dodavatele, protože i on musí zakoupit určitý počet ks - běžně min např. kyblík se 100ks - a zbytek mimo sezonu neudá. Osobně nevěstám doporučuji volit ze sezonních květin (byť např. v kombinaci s klasikou), tudíž bych Vám doporučila vybrat raději náhradní variantu. Modrá a zajímavá je například nigella a ve zpracování např. provence styl vypadá krásně a neokoukaně. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?