Svatební kytice - vazba GLAMÉLIE

Profilova fotka
Ahojky :-) , moc ráda bych vás poprosila o jakékoliv informace, zkušenosti a postřehy co se týkají tohoto typu vazby svatební kytice(kdo tápe, je to kytice ve velikosti klasické , ovšem vypadá jako jeden velký květ, skládá se z jednotlivých okvětních plátků). Např. : Z jakých druhů květin je nejlepší? Jakou má výdrž? Cenová relace? Moc moc děkuji. Vaše Mony ;-)
Odpovědět
Trocha z histórie vzniku glamélie na úvod. Pôvod slova "glamélia" je vytvorení z názvu kvetov ,ktoré sa ako prvé používali na tento druh kytice a to gladiola a kamélia.Dnes sa najčastejšie na glaméliu používajú ruže a ľalie,prípadne gladioly,ale dá sa zhotoviť aj z tulipánov,orchideí ,listov.... veľa záleží od kreativity a schopností konkrétneho floristu.čo sa týka výdrže kvalitne spracovaná a dobre ošetrená a uskladnená glamélia vydrží minimálne 24h.môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti,zopár som ich urobil a zatiaľ som nemal reklamáciu :-) ,čo sa týka ceny je to individuálne,ale glamélia je dosť náročná na čas a spracovanie a materiál.Na cenu sa musíš spýtať v kvetinárstve každý si cení svoju robotu inak. ;-)
Odpovědět
Na mě to působí trochu uměle....
Odpovědět
@anicka_1 Súhlasím s tebou ,ale to je tým ,že tie glamélie na fotkách sú nekvalitne zhotovné,urobiť dobrú glaméliu je umenie.Na ukážku pridávam zopár fotiek správne zhotovenej glamélie od českých floristov Petra Kopáče a Jaromíra Kokeše.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je supr kvalita!Znam jejich praci osobne.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro tuto vazbu jsou určitě vhodné růže,lilie viz obrázky od floristy, krásná práce z rukou mistrů :-) co se ceny týká, je třeba počítat s vyšší částkou, tato technika je náročná a zdaleka ne každý florista ji svede v perfektní kvalitě. Použít se dají i další květiny, například karafiáty, gladioly... Pokud toužíte po svatební kytici, která bude jiná a netradiční, glamelie je určitě výborná volba.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@la_florista To znamena kolik podobná kytka stoji?
Odpovědět
http://www.beremese.cz/blog/mdamickam... ccá 2000,-Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@laalinaa cena se může pohybovat od cca 1000,- výš, pode velikosti, použitého materiálu a provedení...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?