Zuby

Profilova fotka
Ahoj holky, mám velký problém. Je mi to trapné, ale mám problém se zuby :-( Když jsem byla malá, tak jsem onemocněla v době, kdy mi měly být nasazený rovnátka, takže z toho padlo. Když jsem se ale vyléčila, tak jsem už měla 18 a rovnátka mi už pojišťovna neproplatila, tak jsem je neměla. Jeden zub mám mimo řadu a hrozně mě to trápí, zvlášť takhle před svatbou. :-( Stydím se aspoň usmát. Věděly by jste mi poradit?
Odpovědět
Profilova fotka
Prave ty nedokonalosti jsou to, co nas dela dokonalymi. Jednou jsme s kamoskama delali u kluku v hospode anketu, co se jim na holkach libi nejvic a odpovedi nas vic nez prekvapili. Ze je to treba piha tu a onde, nebo nezvykle tvarovany nos, usi, pusa a prave par i rikalo, ze se jim libi, kdyz holka nema uplne rovne zuby, ze je to pro ne hezky a roztomily. Predpokladam, ze zub ti z pusy netrci vodorovne do sveta, tak se smej, co ti koutky dovoli :) ja mam treba manzela s predkusem, on se samozrejme za to stydi, ale ja to na nem miluju, i kdyz z rohliku mi vzdycky sezere vic toho dobryho namazanyho vrsku a na me zbyde suchy testo :-D on ma teda chudak celkove se zuby problem a bude potrebovat spoustu novejch, ale ja mu vzdycky rikam: "I kdybys mel mit klapaky, budes mit klapaky s predkusem! Bez nej te nechci!" Takze tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a přesně tak-netrap se tim :-) ;-)
Odpovědět
@rencik_a Jak píšou holky, netrápit se tím.. Tvůj nastávající tě zná, na svatbě nemusíš být dokonalá, tahle posedlost dokonalým vzhledem ve svatební den mě trošku mrzí- bude ti to slušet, ale ty jsi prostě ty, ne retušovaná modelka ze svatebního katalogu 😉. Po svatbě bych navštívila ortodontistu, jestli tě to tak trápí. Rovnátka s 18 narozeninami napadají 😉
Odpovědět
* nepadají
Odpovědět
Profilova fotka
Řekla bych: ,,Neřešit", ale byla bych pokrytecká, protože jsem měla ten samý problém, akorát s tím, že moje zuby byly uděsně křivé, hlavně přední 4. Tak jsem to řešila lingválními rovnátky, které nejdou vidět. Jsou to rovnátka, která jsou nalepená zevnitř chrupu. Akorát jsou jednou tak dražší, tak jsem si je mohla dovolit jen na horní patro a dole mám obyčejné, ale nejdou moc vidět.
Odpovědět
@rencik_a pokud se s tim nedokazes smířit, tak si zarid rovnatka teď. Nevím, zda to stihnes do svatby spravit, ale i tak je fajn své "problemy" řešit, pokud nás trápí...
Odpovědět
Já mám také jednu horní jedničku předsazenou trochu před druhou. Asi tě hodně překvapím, když se zeptáš kolik lidí kolem tebe si toho vůbec všimlo, tak budeš překvapená, jak velké procento se bude divit, že něco takového máš a že si toho vůbec nevšimli. Ani moje švagrová si toho nikdy nevšimla a když jsem si prohlídla její zuby zjistila jsem, že má také křivé jedničky:). Věci o kterých víme nám způsobují zbytečné starosti, více se na ně soustředíme a ostatní si jich ani nevšimli. Vůbec se tím netrap, prostě jsi toTy a neboj se smát! Mmch na tvoji žádost by to měl umět fotograf na vybraných fotkách doretušovat ( ne samo na všech, by se zbáznil:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam levou dvojku jakoby tzv vlci zub vytoceny bokem a dopredu. Az ted ve 32 letech mi nabidli rovnatka. Kdyz jsem to rekla priteli rikal ze v zadnem pripade ze me miluje tak a nikdy by mi to nedovolil resp nenutil. Pry ma rad takove polibky.. Pokud ti to ovsem pusobi trauma, neco s tim udelej, pokud ale to resis jen pred svatbou nechala bych to byt.. holt nejsme jak z reklamy kazda stejna podle EU , bud rada ze jsi unikat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rencik_a Na rovnátka či jiná řešení není nikdy pozdě, pokud tě tedy tvé zuby trápí natolik, že se nesměješ, směle do nich! Mně chybí jedna horní trojka, mám tam díru. Málokdo si toho všimne sám od sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, já jsem se 15 let váhala, jestli si dát rovnátka, protože jsem se musela zbavit dvou zubů.. A letos jsem se zkrátka ve svých 37 letech rozhodla. Mám je měsíc a půl a zuby už jsou podle mého názoru krásně srovnané. Jde to hrozně rychle! Určitě do toho jděte, ortodontista by Vám mohl dát i snímatelná na noc a věřte, že do svatby máte krásný úsměv. Já mám keramické, moc vidět nejsou (rodičům jsem po týdnu řekla, že mám rovnátka, sami si toho nevšimli) a navíc jsou fakt pěkné .-). Určitě to za to stojí, jako fotograf vždycky vidím, kdo se za své zuby stydí a odrazí se to i na fotkách.. Samozřejmě mi rovnátka všichni rozmlouvali, manžel, můj zubař, známí.. ale sama víte, co je pro Vás nejlepší.-) Rovnátek se nebojte.
Odpovědět
@subrtka mně se udělal před svatbou na obličeji dokonalý pupenec - kosmetička to tedy hodně zakryla, ovšem na fotkách (cca 400) ho nemám ani na jedné, a to jsem ani fotografa nažádala :-D
Odpovědět
@zorro4 dobrý fotograf pupínek vždy toto vždy vyretušuje , je to pár kliknutí. Retuš zubů už není tolik jednoduchá, protože mě třeba ten zub trochu zvedá ret, zub může mít jiný odstín a vytváří třeba i stín, tj je potřeba si s tím poohrát aby to vypadalo přirozeně, ale jde to:)
Odpovědět
Článek se načítá
Mimochodem, holky, hodně povzbuzujete, ať je zakladatelka sama sebou. Já rozhodně neříkám, že musí vše řešit kvůli svatbě, ale přesto si myslím, že by to měla řešit. Podle mého viditelně křivé zuby nepůsobí dobře, nedělá to dobrý dojem. Zároveň, pokud se za ně člověk stydí, tak se to projeví v jeho chování - zakrývání úst, omezení smíchu. Tím rozhodně nevolám po dokonalosti, umělosti, jen si myslím, že pokud to člověka trápí a řešení to má, je lepší to řešit, než se utěšovat řečmi o tom, že jsem každý individualita.
Odpovědět
@subrtka to dává smysl :-) (mně to úplně připomnělo, jak jsem říkala manželovi, že svatba lze i v zastoupení, ale že teda jestli nepřiletí, tak ať za sebe pošle toho nejhezčího kámoše, ať máme pěkné fotky )
Odpovědět
@zorro4 Taky myslím, že by stálo za to je srovnat, jen vycházím z toho, že když se stydí teď za zuby, bude se stydět i za rovnátka, a do svatby se to asi už nesrovná.. jinak je asi zbytečné se složitě vyrovnávat s něčím, co se dá vcelku snadno napravit.
Odpovědět
@vineta Přesně. Že jsem jen o pár cm větší než kyblík (říkala má spolubydlící :-D ), s tím nezbývá, než se smířit. Ale tu bradavici na bradě jsem si před svatbou odstranit nechala :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No je to sice hezké holky, že ji tak povzbuzujete, ale já na tom byla podobně a názor na to, že "jsem originál" se může klidně změnit. Moje jedničky nahoře se jakoby tlačí proti sobě dovnitř a dvojka vlevo jakbysmet, tím mi jedničky vytváří stín a dvojka to jen "podtrhuje". Aby toho nebylo po málu, tak mám na zubech stále takové ty dětské vroubky (neobroušená sklovina), a když jsem ortodontistku poprosila o zbroušení, odmítla to kvůli křivosti (kdybych je v budoucnu narovnala, byl by každý zakončený v jiném sklonu). Suma sumárum jsem se s tím v pubertě smířila, pak jsem si nechala ve dvaceti rovnátka na spodní zuby a prožila rok potupného života, protože jsem se doslova styděla mluvit (chybí mi dvojka vlevo dole), no dnes je mi 25 a v lednu jdu narovnat i ty horní, protože něco vám povím, ono je sice fajn říkat si, jak jsem tím originální a jiná (po vzoru Kiery Knightley nebo Kirsten Dunst), ale já teda nechci být jiná tím, že se mi samotné nelíbí moje zuby. Dnes jediné co mě mrzí je, že jsem to neřešila dřív a raději si neprožila ten rok "ostudy" rovnou s oběma patry. Krásným zubům zdar!
Odpovědět
Pokud Vás to trápí, určitě bych šla k zubaři se zeptat na možnosti, máte do svatby celkem dost čas to vyrovnat. Také jsem to hodně řešila, mám zuby příšerné, ale opravdu neskonale- křivé a ještě špičaté, nicméně i tak nejsem vyvrhelem okolí, i přesto si mne chce vzít pohledný muž, naučila jsem se smát se zavřenou pusou a tak nějak si na to zvykla. Kdyby to šlo, nechala bych si zuby srovnat, ale u mne to prý bez vytrhání většiny zubů nejde :-| Takže pokud máte pocit, že je to opravdu hrozný problém, tak ho začněte řešit co nejdříve, ale za mne štěstí není v rovných zubech :-)
Odpovědět
Já jsem o rovnátkách také přemýšlela, ale jsem asi srab. Bojím se aby tím rovnáním v relativně zralém věku (35) nedošlo ke nějakým změnám uchycení zubů tím posunováním a nepřišla jsem o ty zuby třeba dříve než by to bylo bez toho rovnání. Měla jsem to udělat v těch 20-ti když jsem nad tím hodně přemýšlela, dnes už se bojím možná z tohoto úplně zbytečného důvodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@subrtka Mi třeba na spodním patře ortodontistka naopak doporučila rovnátka, jelikož jsem měla kořen zubu tak vytočený a "utisknutý" vedlejšími zuby, že mi rovnou řekla, ať se modlím v pokroky techniky, ale že mi nikdo v budoucnu třeba neudělá můstek, protože tam nepůjde uchytit. Myslím, že 35 let není věk, kdy zuby ztrácejí nějak svou pevnost nebo tak něco, takže rozhodně není pozdě, to vám řekne každý rozumný zubař či jiný doktor. :)
Odpovědět
Tak svatba je možná fajn důvod ke zlepšení věcí, co jdou změnit hned- třeba ta bradavice 😄.. Zuby asi takovým fofrem nepůjdou, pokud to má mít trvalejší efekt, takže do stíhání do svatby bych se asi nehnala a holt se smířila s tím, že to nebude úplně hollywoodskej úsměv, a řešila to až potom.. taky to asi nebude úplně zanedbatelná částka. Takže bych se nad to na svatební den asi fakt povznesla, ale řešila bych to, že se každej den stydím usmívat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?