Zubní implantát. Máte s tým skúsenosti?

Profilova fotka
Nevěstinky, prosím, nechala jste si nějaká dělat umělé zoubky po 18 letech? Mám mléčný chrup a začal se mi uvlolňovat zoubek vpředu. Jenže můj zubaž mi chce ulechčit o 20.000,- Kč (což mi příjde za jeden zoubek moc) a ještě mi to dělat rok. A já mám 28. 4. 2007 termín svatby. Moc Vás prosím o vaše zkušenosti s tímto problémem. Jsem z toho opravdu na prášky. Mooooooc Vám všem děkuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ahoj mysulka a co tak zmenit zubara? moja mi to urobila cca za 10 000 moznoo kusok menej a za 2-3 mesiace, to sa neda rychlo, ale da sa stihnut aj za mesiac az 2 Drzim palce a vment zubara. Ja mam porcelanovy, ktory sa mi pokazil vinou ineho zubara a nemala som sa chut s nim ist hadat ani ho znovu vidiet. Ahoj
Odpovědět
Profilova fotka
no já mám kámošku a té musela zubařka dát obě vrchní jedničky porcelánové, měla to hotové do 2 týdnů a platila (cca před 3 lety) 5000 Kč. Takže určitě vyměn zubaře - to je šílené dát za jeden zub 20 tis. Kč =-)
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím, že ty ceny pod 20 000, o kterých tady kolegyně mluví, se týkají ne zubního implantátu (to je že do čelisti se navrtá jeden zub), ale zubního můstku. Rozdíl je v tom, že pokud si člověk nechá udělat můstek dva okolní zuby kolem chybějícího jso zbruošeny až na kořen (úplně zmizí). Zubní technik poté vyrobí porcelánovou náhradu tří zubů a ta se upevní na zbroušené kořeny. Cena tohoto můstku je asi 5 - 6 tisíc. Kdežto zubní implantát se dost složitě ukotvuje do zubního lůžka. Náklady jsou proto kolem těch 20 000, ale myslím, že za zachráněné 2 zdravé okolní zuby to stojí.
Odpovědět
mysulka, neviem, ci som spravne pochopila, ale ak mas vsetky zubky mliecne, je to dost specificky pripad a urcite by som sa poradila so zubarom, ci uz s tvojim alebo inym, dolezite je, aby si mu verila. s tymi cenami je to pokial viem tak, ako pise ladida, ale je mozne aj to, ze rozni zubari, rozne ceny. asi by som sa pytala na tvoje zubky celkovo lebo dneska sa ti uvolnuje jeden a co ak sa mesiac pred svadbou zacne dalsi? skus sa na to spytat ako na celok, co od toho mozes ocakavat. a nie je sanca, ze by ti dorastol namiesto neho trvaly?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě ty zubní implantáty tak zaujaly, že jsem teď prolezla internet. Takže doba léčby opravdu může být docela dlouhá, zaleží jakým způsobem ukotvují titanový šroubek v čelisti, na který se potom umístí zub. Pokud se pooužije metoda zvaná augmentace, tak to trvá kolem 6 měsíců než se lůžko zhojí a ale tam ten zub umístit. Někdy, je -li zubní lůžko v dobrém stavustačí jen 2 měsíce. Ale myslím, že by Ti mysulko v tom mezidobí udělali nějakou provizorní snímatelnou náhradu. Mě chybí pětka nahoře a docela dost o tom implantátu přemýšlím. Když mi moje zubařka ukazvala model toho můstku, tak jsem šla do kolen, jak je to ošklivé a chtěla po mě 5 600 Kč. Informovala i o tom implantátu, takže teď šetřím :-)
Odpovědět
ja si tiez myslim, ze nejake docasne riesenie kvoli svadbe by sa urcite dalo najst. mna zaujal ten mliecny chrup, myslim, ze ten moze prekvapit este rozne a preto by som sa so zubarom asi porozpravala o vsetkych rizikach toho chrupu a chrupu v kombinacii s roznymi nahradami. drzim palce :-)
Odpovědět
Caute baby, ja som sa uz tiez v minulosti zaoberala touto temou- nie u kazdeho chrupu sa implantat da nasadit. zalezi to tusim od viacero faktorov (hrubka sanky...)...ale to bude zubar specialista vediet lepsie ;-) A co sa tyka toho mliecneho chrupu :-| neviem...tam by som sa opytala na nazor viacero zubarov ( dat si urobit röntgen- co ak pod tym rastie uz novy zubok?) Ale ako som uz spominala- specialisti ti poradia urcite lepsie 8-)
Odpovědět
Ahojky, tak já asi vím přesně, o čem je řeč. Moje sestřenka měla taky jenom mléčný chrup a zjistili jí, že pod ním nemá žádné zárodky trvalého...Takže ty mléčné zoubky nemělo co vytlačit, tak se je tam snažila uchovat co nejdéle. Jenže jí časem stejně vypadaly (né všechny najednou) a tak si nechala udělat takovou zvláštní protézu, že jí na místo sedmiček udělali dva implantáty a na ty jakoby můstek nasadili ty ostatní zoubky. Nevím podrobnosti, ale rozhodně to bylo taky dost mastné (asi 50.000). Ale to už je nějáký ten rok zpět. V dnešní době si myslím, že ty ceny budou vesměs všude stejné, maximálně se budou lišit o nějákou tu stokorunu. Zubaři jsou kor dnes téměr luxus :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, všem Vám děkuji za odpovědi, mějte se zatím krásně a papapapap
Odpovědět
já ti mohu říci tohle: měla jsem taky dost dlouho mléčný zoubek, který mi potom vypadl. Šla jsem k zubaři a ten mi tvrdil, že jedinná možnost, jak uchovat správné postavení je implantát. Když mi ale vysvětloval, že to bude trvat půl roku, než zjistí, že se to vůbec chytne - ta první část a další půl rok se to bude hnízdit, tak jsem to vzdala. A navíc to závisí také na kostech okolo a jejich síle, hloubce atd. No prostě, zub nemám dodnes a jsem spokojená. Raději bych volila korunku, je levnější, rychleji se to udělá a má trvanlivost 10 let. můj manžel má přední korunky již 15 let a nic se neděje.
Odpovědět
Profilova fotka
tak já mám přímo osobní zkušennost se zubním implantátem. U mě to bylo docela složité, vinnou předcházející péče zubaře (je to poněkud složitější a na dlouhé popisování, takže to shrnu) jsem přišla o jedničku vlevo nahoře, byla mi tam pak nasazena korunka (metalokeramická) společně s tzv. čepem, který se ukotvuje do kosti. Bohužel i tento zákrok nebyl proveden natolik profesionálně, že si mi po necelých 5 letech korunka i s čepem "odporoučela"(=vypadlo mi to celé) :-( ]-( Dostala jsem se naštěstí do výborných rukou jednoho pana zubaře v Praze a ten mě dal do pořádku. Původně jsem si myslela, že to opět zachrání korunka s čepem, ale díky nekvalitnímu zásahu předchozího zubaře se stalo, to že jsem přišla nejen o korunku a čep, ale i kus kosti. Tudíž mi byla navrhnuty dvě varianty: můstek nebo implantát. No, hodně jsem si implantát rozmýšlela, protože cena je fakt vysoká, ale dost lidí mě zrazovalo od můstku, protože se musí brousit zdravé okolní zuby. Po dlouhé úvaze, jsem to nakonec riskla a nechala si udělat implantát. Časově je to náročnější než můstek, ale hodně záleží na okolnostech (rozsah poškození, umístění implantátu atd.). V mém případě se to protáhlo na 1 rok /ale stálo to za to. Tím že jsem přišla o část kosti, musela mi být doplněna (i to stálo majlant). Pak přišlo na řadu samotné zavedení implantátu: jsou to v podstatě 3 fáze.....
Odpovědět
Profilova fotka
..pokračování (dlouhé příspěvky se mi nedaří odeslat a tak to rozděluji).... Závádí se nejdříve tzv. čep=náhrada zubního kořene, pak "nástavec" na který se umísťuje samotná korunka (tu si můžete vybrat buď metalokeramickou nebo celokeramickou - rozdíl je samozřejmě v ceně). Je to zdlouhavé (pro někoho) a náročné na čekání, hodně závisí na hojení. Mě to trvalo tolik proto, že jsem musela podstoupit doplnění zubní kosti. Samozřejmě se to dá v některých případech udělat i rychleji, ale jak už jsem psala, hodně záleží na stavu chrupu pacienta. Cena je ovšem hooodně vysoká, dost i záleží na značce a kvalitě samotného implantátu, míře poškození chrupu atd. Především zde hraje roli i to kolik si účtuje samotný zubař (v Praze to bude samozřejmě dražší než v jiných městech). Abych to ale déle neprodlužovala, mě to celé vyšlo na cca 33 000,-!!! :-| Bohužel se mi to prodražilo o náhradu zubní kosti. Dobré je, pokud se budete o tuto problematiku zajímat, zjistit si varianty, kdo všechno to dělá a kolik vás to výjde. Já cenu respektovala, jelikož jsem o ní věděla předem a zjistila jsem si, že bych jinde levněji nepořídila. Nyní jsem naprosto spokojená, mám konečně pořádný chrup a žádné problémy... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
...snad můj příspěvek bude dost srozumitelný. Doufám, že to nebude znít jako nějaká reklama nebo doporučení. Pouze jsem se snažila napsat svůj postřeh a zkušennost. Ale abych taky trochu odpověděla na dotaz MYSULKY: vím, že jsi v situaci, kdy Tě tlačí čas a tak nemáš moc možností. Nemohu Ti říct, zda bude v tvém případě lepší můstek, implantát nebo korunka. Nejsem přímo zubař. Podle mě bude nejlepší, zkusit se pozeptat i jinde - u jiných zubařů - třeba najdeš vhodné řešení svého problému. Já mám implantát cca 6 měsíců, takže nemohu až tak hodnotit. Ale vzhledem k mé situaci jsem to vyřešila nejlépe jak jsem mohla. Ale abych neříkala jen samá pozitiva, i implantáty mají svá rizika. Třeba právě životnost je hodně závislá na typu a umístění implantátu, pak na ústní hygieně a samotném zdravotním stavu pacienta. Ale nic není dneska 100%. Já do toho šla s vědomím, že určitá rizika existují. Přeju Ti hodně štěstí a ať se to vyřěší rychle a k Tvé úplné spokojennosti... ;-)
Odpovědět
Ahojky, já Vám to musím říct :-) Po úraze z dětství mi chybí dolní jednička a z různých důvodů nemohu mít jiný, než umělý, který se nalepí a pak drží několik týdnů. Samozřejmě se mi v den D odlepil, tak jsem si ho ráno nalepila sekundovým lepidlem 8-) . Přilepily se mi k sobě prsty, takže rychle ředidlo, lak na nehtech v ... 8-( , ale aby toho nebylo málo, těsně před oním očekávaným "ano" - milý zoubek se uvolnil, takže jsem si s tím "ano" dala opravdu načas :-N, jelikož jsem si jazykem upravovala zub do polohy, ze které nevypadne :-D . Dneska se tomu směju, ale v té chvíli :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak Vám opět všem moc děkuji a hlavně Berušce 80 :-D Fakt vyčerpávající a mohla bych Tě poprosit o kontakt na toho zubního šikulku? já přemýšlím, že bych zkusila Šmuclera z TABU ( určitě si na ten pořad pamatujete |-| ) Na své klinice má přístroj, který udělá zoubek za jeden den, ale jen ten implantát stojí 30.000,- Kč. Což před příspěvkem Berušky mi přišlo dost, viděla jsem i jeho vymodelované zoubky, když je dodělával, a taky docela dobrý ( jsem laik, tak se mi líbylo, že to měli brzo hotové) Tak jestli máte nějaká slečna či mladá paní s MUDr. Šmuclerem zkušenosti,tak se mi ozvěte, předem děkuji. A abych nezapomněla na Ciri, tak takový strach mám, že mi takhle vypadnou právě ty mlíčňáky, jsou právě hned 2 rizikové, a to hned v předu :-S Tak mi držte palečky a pěkně na mě myslete :-N
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda mysulko ... ja delam zdravotni sestru u zubare... implantaty zavadime... a je pravda ze by se to da svatbicky dalo stihnout ale zalezi jak dobre se ti rana bude hojit...jinak se plati implantat, nadstavba na implantat a pak korunka... jinak k cene muzu zaslat ip pokud chces...
Odpovědět
Profilova fotka
Mysulka: nemusíš děkovat, není vůbec zač. Snažila jsem se jen popsat své zkušennosti. Já taky měla dilema, jak svůj problém se zoubkem vyřešit. Bohužel práci ani kvalitu MUDr. Šmuclera neznám, ale myslím si, že bude patřit k těm nejlepším. A pokud má nějakou metodu, při níž je možné udělat zub za tak krátkou dobu jak píšeš, je to fajn. Zkus si zavolat (nebo dojít) přímo k němu na kliniku a tam už dostaneš potřebné info! S tou cenou je to fakt síla, ale nic naplat, pokud se člověk jednou rozhodne. Bohužel pojišťovna tento způsob léčby nehradí, je to bráno jako nadstandart. :-( Mě to vyšlo na dost i proto, že mám daný drahý implantát (ten nejlepší) + umělou kost. Do IP Ti pošlu kontakt na zubaře, který dělal implantát mě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Necitala som celu diskusiu. Moj manzel ma dva implantaty a za jeden platil 25.000 Kč. Priprava rok - je podla mna vela, ale to zalezi asi aky je stav dasien alebo neviem - nevyznam sa do toho. Manzel to mal za ovela kratsiu dobu, ale presne si nepamatam. Vela stastia. Myslim, za penízky :-D sa da vsetko stihnut. Ach jo, hnusna doba
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj.Ja jdu v lednu delat jednicku.Porcelan a zubarka mi rikala ze me to vijde tak na 1500 Kc za jeden
Odpovědět
ahoj holky,ja jsem zubarka a muzu rict,ze opravdu zalezi na vice faktorech jestli se rozhodnout pro implantat nebo mustek ci korunku.Kazdopadne,pokud nejaky zub chybi,urcite by se mel nahradit,jak uz z estetickeho,funkcniho,tak preventivniho hlediska.Jo,neco to stoji,ale je to zdravi a do toho by se investovat melo.Samozrejme kazdy zubar ma povinnost vas zcela seznamit s touto problematikou,pokud stojite pred rozhodnutim implantat versus fixni nahrada. tak se mejte pekne,papa
Odpovědět
skopolamin,můžeš poradit mě?Koncem léta se mi ulomila polovina pětky nahoře a lékař mi řekl že mě čeká korunka, ale zoubek začal bolet tak mi jej léčil. Nejdříve mi vytrhl nerv a později ho naplnil nějakým plasovým trnem, který nad teplem zatavil do zubu (doplácela jsem pouze 50 kč za nadstandartní materiál) a 16 ledna mě objednal na nějakou nástavbu(ale nevím konkrétně o co jde)Zoubek občaspobolívá a nejvíce večer Mám strach že když mi dá tu korunku že vydám penízky říkal 2500 kč a pak to bude bolet a co stím? Můžeš nějak poradit? děkuji :-)
Odpovědět
ahoj mysulka :-) no som dost zdesena, kolko chce ten tvoj zubar za ten zakrok... podla mna je celkom fajn mat urobeny rovno ten porcelanovy zub, ale existuje este jedna moznost a tu som podstupila aj ja. mne sa nevyvinuli dospele dvojky, tak mi museli posunut strojcekom zuby a potom ze co s tou medzerou, co mi tam vznikla.. tiez mi zubarka ponukala tu moznost ze porcelanovy, ale to je pre mna strasne drahe, aj ked za to pytala o polku menej ako tvoj zubar. tak mi urobila len taky zivicovy umely zub, ktory mi pripevnila o vedlajsie. musela mi to robit viackrat, lebo to si musis davat dost bacha, aby si si ho neodlomila na niecom tvrdom, tak postupne dosla na to, ako to urobit co najpevnejsie. ako trvale riesenie to nie je najstastnejsie, ale ked si das toto spravit pred svadbou, bude to uplne stacit a potom neskor mozes porozmyslat aj o trvalejsom rieseni. ak by si chcela, mozem ti napisat aj detailnejsi postup do internej posty. zatial sa drz ;-) papa
Odpovědět
aha, a este nieco - len ziadnu snimatelnu nahradu, ako napr. mostik!!! ]-( je to uplny des - najprv som sa s tym musela naucit rozpravat a jest som sa s tym nenaucila nikdy. aj tak sa do toho zachytava vsetko jedlo - no humus. a ten zakrok je uplne bezbolestny, akurat trva nejaku hodinku a hned potom uz mozes jest a hocico robit, nic sa ti tam nemusi hojit. ja som sa to zaplatila okolo 350 sk..
Odpovědět
Takze 'mostik' neni snimatelna nahrada,ale fixni.... Marsee...podle toho co pises udelal tvuj zubar vse jak mel.Za nadstandart jsi doplacela celkem malo,tech 50,-normalne se plati o hodne vice,ale zalezi na technice,jak se to dela. Jinak opravdu,pokud neni dost zubu,tak se zhotovuje korenova nastavba zakotvena do korene,aby korunka mela na cem drzet a pak na to korunka.2500,- je prumerna cena pro CR,cenove relace jsou od 2000,- do 5000,- zalezi na tom,s jak dobrym laborantem zubar spolupracuje.Problem je,ze te to jeste poboliva....na tvem miste bych to rekla zubari s tim,ze chces jeste chvilku pockat,jestli se zub po prozatimni lecbe'neusadi'....taky by se mi nechtelo platit tolik penez a nemit zaruku,ze tam zub vydrzi... hodne zdaru a kybys mela nejaky dotaz,tak se klidne zeptej.. Jo,nekdy jeste zkousim,kdyz po plneni zub porad boli lejzrovou terapii,primo do oblasti korenoveho hrotu,nekdy to pomaha...
Odpovědět
Skopolamin ani nevíš jak jsem ráda, že jsi mi tak poradila, jdu totiž 16,1 k zubaři a budu mít alespoň více vědomostí na cio se mám zeptat. Ještě bych se chtěla vrátit k tomu lejzru je to takový přístroj který se vloží do prázdného (otevřeného) zoubku a ten přístroj pak pípá ale asi jsem vedle žejo? Ono já mám problém asi v tom , že mám hluboko kořeny a když mi doktor vybíral ten nerv ze zubu tak se tím nástrojem nemohl dostat níže.Takže zbytek toho nervu tam asi zůstalo a ten dělá paseku. Nicméně ti ještě jednou moc děkuju "ach ty zuby" :-)
Odpovědět
marsee...ten pristroj co popisujes,byl pravdepodobne apexlokator,kterym se zjistuje hloubka korene.Laser se pouziva u zaplnenych zubu,ktere porad sem tam pobolivaji a priklada se to na dasen,jakoby pod ret,v oblasti korenoveho hrotu.pusobi se vne,ne zevnitr. jsem rada,ze jsem aspon trochu poradila. papa
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, mohla by mi některá popsat jak se dělá korunka (konkrétně na obě horní jedničky) a jaká je cenová relace? Mě zubařka řekla, že mi udělá normální plombu asi za 250,-Kč, ale že korunka by vypadala líp a cena by byla něco do 400,- Kč za zub. Bylo mi to divný, čekala jsem nějaký ten tisíc (kamarádka mi říkala, že tak 2000,- za zub) ale nedovedu si představit, o co vlastně jde a jak se ty korunky dělají, takže ani kolik stojí. Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
tak ako tu zistujem, ja nie som jediny pripad, kde neexistuju trvale zuby... ja som nikdy zarodky na trvale zuby nemala,a tak po mliecnych mi nikdy dalsie nenarastli. Presla som uz par zubnymi kreslami a zubari sa cudovali, ze som zazrak prirody..to som si myslela aj ja...Ale ako vidim, je nas takych viacej (fuj to som si vydychla, ze nie som sama) ale spat k teme v 13-tich mi zostalo uz len 7 mliecnych zubov hore a v spodnej sanke mam este stale vsetky zuby mliecne ( a to uz mam 30 rokov) a drzia ako fras.... vtedy mi celustna ortopedka dala nasadit vyberaciu protezu ...otras, kazdy vecer som si to musela cistit, a stalo sa,ze niekedy ked som mala zuvacku, tak sa mi sama v ustach vybrala.... nosila som to do svojich 20-tich, bolo to otrasne, pretoze, ked som sa bozkavala s mojim priatelom, tak citil, ze moje horne dno je vlastne plasticke... v 22-tich som sa konecne rozhodla pre mostik...kedze som chcela usetrit, dala som si zivicove . vsetko ma vyslo na 12 000sk ale nepacili sa mi ani vyzorom a po 5 rokoch zacali menit farbu.......nakoniec som zmenila zubara a tentoraz som sa buchla po vrecku, vysolila z vlastneho 50 000sk a mam porcelanove zuby, ale zubar ma upozornil, ze mam davat velky pozor, lebo su to uz moje posledne...horny mostik totizto drzi na 6 mliecnych zuboch a tie pomaly "vyliezaju" z mojej sanky....TO SOM VAM ALE PRIPAD,ze ??/ ale ked si clovek pomysli, ze su ludia na tom aj horsie, bezruki, beznohy,,,atd...tak som rada,ze som inac zdrava....
Odpovědět
Profilova fotka
thudak113 a vsetky ostatne zienky, mate moj obdiv, co si asi v tom kresle zubarskom vytrpite a co musite poznasat a vydrzat s takymto problemom...ja by som asi to neprezila, zubari su moja nocna mora :-S
Odpovědět
Profilova fotka
aj moja... :-( ale co clovek pre krasu neurobi,ze ?? pre mna boli moje zuby vzdy obrovsky handikep, a ak sa ma niekto co len okrajovo spytal nieco ohladom mojho chrupu, tak som vybuchla do placu.... ale uz som si zvykla...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?