Zkouška svatebního líčení - jak má vypadat?

Ahoj holky, mám stále pochyby o zkoušce líčení, tak jsem se chtěla zeptat, co vše s vámi paní kosmetička prováděla :) Mně ji sehnala kamarádka, paní byla velmi milá, s make-upem problém nemám. Nejhorší ze všeho byly řasy (to jsem ji řekla, že si nalíčím sama), poté obočí (úplně do očí bijící), to samé rty (mám horní ret tenký), chtěla jsem, aby mi udělala nějaký fígl - dala mi křiklavě růžovou s tím, že toto je nejnovější od Mary Kay a poté také růžovou pudřenku, že jsem vypadala jako Marfuša. Přítel, když mě doma viděl, byl velmi zaražen. I zmiňovaná kamarádka a také svědkyně řekla, že to bylo moc. Ale prý to byla zkouška od toho, abych si to vyzkoušela - tzn. spácala na mě různé možné věci, ale finální vzhled a nebo to, co bych měla mít na svatbě mi nevyzkoušela. Je toto normální, nebo mám hledat - a to teda zoufale, jelikož můj termín se blíží - jinde? Děkuji moc :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Hledala bych jinde...
Odpovědět
Profilova fotka
já nevím, jak to má probíhat, neb jsem se na svatbu líčila i česala sama a dopadlo to myslím moc dobře, nicméně řekla bych, že bys měla být po výkonu vizážistky nadšená, ne zaražená, a že by na tobě rozhodně neměla zkoušet nové odstíny a nějak experimentovat. Tak, jak vypadáš na zkoušce, bys měla vypadat i na svatbě, proto se to přeci dělá. Takže radím - najdi si někoho jiného, přesně řekni, jaké barvy chceš a jaký styl ti vyhovuje, a nenech ego vizážistky přebít to tvoje. Malovat si obočí je navíc dost nemoderní.
Odpovědět
Já bych hledala jinou....... já mám zarezervovanou skvělou vizážistku a protože mám do svatby ještě daleko, pozvala jsem si ji domů, aby mě nalíčila na svatbu kamarádky.... chtěla jsem už teď vědět, jak její líčení vypadá v reálu - řekla jsem jí jen, že to nechám komplet na ní, co mi vytvoří - a makeup byl úžasný, sjednocený, pleť jako alabastr, stínování očí decentní, tělová rtěnka - žádný extrém, ale každý se mě ptal kdo mě líčil, byl poznat ten rozdíl, že to bylo profi a líčení vydrželo bez hnutí 15 hodin, během kterého pražilo slunce, mrholilo, tančila jsem...... prostě podle mě profík přizpůsobí líčení tobě, tvé pleti, barvě očí, aby to vypadalo krásně a přirozeně nebo i výrazně, ale ne jak říkáš "Marfuša".....
Odpovědět
@zarucha děkuji, je to přesně i můj názor, že bych měla vypadat tak, jak budu ve svatební den, aby nedošlo k nějakému překvapení :-) - s tím obočím, mám ho nevýrazné, jen mi to přejela štětečkem, nemyslela jsem tím, že mi ho tam kreslila, ale myslím, že k mé hnědé barvě se hodí hnědá a ne černá :)
Odpovědět
Být na Tvém místě, tak si najdu určitě jinou!! mám s vizážistkama a kosmetičkama dost špatné zkušenosti. začnu u kosmetičky, byla jsem na barvení obočí -mám tenké obočí a odcházela jsem jako brežněv, takže už nikdy víc. pak jsem se jednou nechala nalíčit u jedné slečny na ples (byla mi doporučena!),abych se nemusela celý večer kontrolovat a vypadala na fotkách pěkně - no děs a hrůza, od vizážistky jsem odcházela s pocitem,že nejsem téměř vůbec namalovaná, takže na fotkách samozřejmě nic vidět nebylo, vypadala jsem spíš,že jak jsem vylezla ráno z postele,tak i tak jsem vyrazila ven. Zřejmě si spletla hodně decentní denní líčení s tím večerním O:) Další zkušenost mám s vizážistkou pana fotografa (musím podotknout,že hodně arogantního a sebevědomého "mistra světa") jeho slečna vyzážistka na mě naplácala rudou rtěnku, hnědé stíny a pobledlý make up..blížila jsem se zjevem k mrtvé nevěstě tima burtona,ale jak pozoruji fotky z modních přehlídek, tak docházím k závěru,že je tento vzhled asi in. Po těchto zážitcích se líčím jen a jen sama,ať už jde o focení nebo společ.událost, akorát na svatbu udělám nejspíš vyjímku,protože se nechci celý den kontrolovat, jestli nemám někde flíček apod. Našla jsem si teda jednu paní v Brně,která vyhrála několik soutěží, sice si za kompletní vizáž nevěsty+zkoušku bere 3tis.,ale zase,jestli mi ten make up a účes opravdu vydrží déle, tak proč ne..určitě k ní ale nepůjdu poprvé před svatbou,ale nechám se od ní upravit např. na nějaké to focení nebo party,ať vím co čekat a nejsem zase v šoku.
Odpovědět
Profilova fotka
Zační hledat!! ...ať se pak netlučeš do hlavy.. ;-) Sama uvidíš rozdíl.. Já vybírala i podle toho, co vizážistka používá za značky.. Jak slyším Mary Kay, Avon apod. tak utíkám.. To jsem vždy natrefila jenom na propagaci značky a ne na profes.líčení.. :-S
Odpovědět
@ev001 ano, paní mě také líčila výrazně kvůli focení, i když jsem se jí snažila vysvětlit, že z celého dne se budu fotit jen hodinu a pak budu vypadat jak .... :)) Jinak se také líčím sama, ale bůhví kolik bude stupňů a vím, že aby mi to vydrželo celý den perfektně se nenalíčím
Odpovědět
@ddanka tou propagací značky si to asi trefila :-) tak holky děkuju za příspěvky, teď abych začala hledat a ještě to musím říct té svědkyni, že teda děkuji, ale tuhle paní odvolávám :)
Odpovědět
Ahoj, chápu, že máš také chviličku před svatbou, ale rozhodně to takhle vypadat nemá.. Hledej dál, také hledám - a to je svatba za chvilku, ale než se cítit v make-upu špatně, tak se raději nalíčím sama.. Jinak Mary K. hledá neustále nové a nové "vizážisty", ale jsou to holky z ulice a jejich úkolem je prodávat jejich kosmetiku..
Odpovědět
@krista001 Právě, mám už trošku deprese, já vím, žemám ještě měsíc, ale to je relativně krátká doba ....... i svědkyně mě trošku naštvala, protože říkala, že jí ještě pošle fotky toho jak to chci a že by byla další zkouška......ale už je to měsíc a prý na to stále nemá čas.....takže je to moje svatba, tak to beru do vlastních rukou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem u paní z Mary K. a nalíčila mě dokonale. Bylo to fakt luxusní líčení. Vůbec bych se od ní nebála nechat nalíčit na svatbu. Je pravda, že propagace těch jejich výrobků tam byla, ale to líčení bylo nádherné a vůbec jsem se nechtěla večer odlíčit :-) Takže rozhodně hledej dál a kosmetičky Mary K. bych úplně nezavrhovala :-) Ta kosmetika je opravdu kvalitní a drží (ale je drahá).
Odpovědět
@p3tulkaa Buď v klidu, i tak věřím, že toho máš mnohem více hotového, než já :-D Já zjistila, že moje kadeřnice je samozřejmě jeden jediný týden na dovolené a datum je přesně na naši svatbu, takže hledám kadeřnici i vizážistku a o těch dalších věcech, které ještě vůbec nemám raději ani snad nebudu mluvit, byla bych za blázna.. :-D Ale to se stihne..
Odpovědět
Článek se načítá
@krista001 nebuď si tim tak jistá :-D o kadeřnici přemýšlím také :))))) nevím, kolik toho ty nemáš, ale já toho nemám taky ještě dost :-D
Odpovědět
@martiina_k já bych neřekla, že mě paní nutila do nějakých produktů.....jako samozřejmě mi pak říkala, že si musím dát jejich masku, abych se po tom neosypala a pod. ale tu masku mi dala ve vzorku zdarma a tak, co se týká té kosmetiky, já ji nepoužívám, ale ani neodsuzuji, jen mi to přišlo celé takové zvláštní :)
Odpovědět
@p3tulkaa Tak máme zatím vybrané menu, místo - den a hodinu, fotografku, já konečně šaty a tím to hasne :-D Nevěřím, že toho má někdo měsíc před svatbou méně :-D :-D :-D
Odpovědět
@krista001 :-D tak to je pravda, že nám toho tolik nechybí :) my máme místo, šaty, boty, oblek, kapelu a fotografku :) a teď řeším tu vizážistku a kadeřnici :)
Odpovědět
@p3tulkaa No vidíš, tak nepanikař, to bych měla spíš já :-D Když budeš nervózní z něčeho, co ještě nemáš, vzpomeň si na mou osobu ;-)
Odpovědět
@krista001 to plně chápu :) já se chtěla jen ujistit, jestli mám tedy ještě hledat, jen teď doufám, že některá vizážistka bude mít volno :)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem podobné pocity po první zkoušce. Chlap mi doma řekl, že jsem jako omalovánka. S kosmetičkou jsem se pak domluvila na světlejším makeupu a celkovém zjemnění. Povídala, že na zkoušce vždy dělá výraznější líčení a ve finále se to pak doladí. Já byla se svatebním líčením nakonec opravdu moc spokojená.
Odpovědět
já například přesně vím, jak to vypadat nemá :-D :-D :-D http://www.beremese.cz/fotoblog/lidul...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě líčila zrovna paní od Mary Kay a vypadala jsem jako před smrtí ...bylo to horší, než kdyby mě nechala odlíčenou...ok, přeháním, ale byl to děs...Našla jsem si jinou, konkrétně sestru pí Miláčkové, paní Romanku a tam jsem naprosto spokojená. Napoprvé mě krásně nalíčila a myslím, že profík tak nějak musí vytipovat, co se k dané osobě hodí a co ne, takže já bych ze své vlastní zkušenosti hledala dál :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@p3tulkaa Urco bych hledala jinde,ale zas pamatuj na to ze liceni bude vyraznejsi,nebo by melo byt.Je to sice svatebni ale zaroven na foceni musi byt vyraznejsi.
Odpovědět
@p3tulkaa Normální to není. Zkouška líčení se dělá tak, ať na závěr této zkoušky vidíš výsledek, jak budeš vypadat ve svatební den. Mě líčí kamarádka a zkouška byla perfektní (udělala mi 2 druhy líčení, ať si vyberu, které se mi líbí více a to pak udělala jako výsledné a zapsala si do svého notýsku jaké líčení budeme na svatbu dělat) a celý den jsem si užívala líčení ze zkoušky na akci, kde jsme s partnerem byli. To co jsi popsala, tak rozhodně zkouška líčení vypadat nemá. Ta se dělá proto, aby jsi věděla, co bude ve svatební den a to co jsi popsala předpokládám ve svatební den nechceš.
Odpovědět
Já už mám za sebou taky zkoušku líčení. Než jsme vůbec začaly, vizážistka se mnou probírala moji pleť (masná, suchá, citlivá...), jak moc jsem zvyklá na make-up, barvu svatby a tak vůbec. A taky jakou mám představu líčení já. Pak mě namalovala a to podle mého přání a podle toho co by doporučovala ona. Ani jednou se nezmínila o značce líčidel. Jen vzhledem k tomu, že se nemaluju a většinu věcí jsem viděla poprvé, mě vysvětlovala co a jak mě dává na pleť. Musím říct, že sem byla moc spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevěsta, který odchází ze zkoušky líčení by měla být stejně precizně nalíčená a ve stejných barvách jako ve svatební den. Některé nevěsty si přejí zkusit víc variant, aby se mohly rozhodnout, ale na výsledku by to bemělo být vidět. Také by se měly použít všechny fixátory make-upu kvůli případným alergickým reakcím. A nevěsta by měla mít možnost vyzkoušet si, jak dlouho líčení vydrží. V žádném případě by neměla vizážistka ríct: "Dnes to takhle necháme, ale na svatbě to uděláme jinak". To by ve mně moc důvěru nevzbuzovalo. Já si vždy nevěstu nafotím, líčení i účes, do mého "svatebního deníčku" si vše ještě poznamenám. Na svatbu si beru celý kosmetický kufr, abych mohla reagovat na případné změny - opálení- jiný barevný odstín kytice- líčení dalších svatebčanů atd... Přístup vitážistky co popisuje p3tulkaa mě přijde neprofesionální.
Odpovědět
@janadufkova Souhlasím.
Odpovědět
@p3tulkaa Jak si dopadla? :-) Já pak našla a než jsem dojela ze zkoušky líčení domů, tak jsem byla rozteklá - v autě s klimou :-D Ale nakonec se uvolnilo jedné opravdu profi vizážistce datum, tak jsem ji hned brala všema dvaceti :-) Holky, raději zaplaťte o 500kč víc opravdové odbornici, než pak zbytečně platit za zkoušku a zjistit, že takhle to nepůjde a stejně potom platit ještě nové vizážistce.. Mělo by to být 1x v našem životě, tak si trošku dopřejme.. :-)
Odpovědět
@krista001 Nakonec jsem zůstala u té vizážistky první a nemůžu litovat. Všechno jsme si vysvětlili a bylo to fajn. Navíc já cestou na obřad jsem byla v dvouhodinové koloně. Protože přítel a já jsme byli nemocní tak jsem klimu neměla, byla jsem rozteklá. Na obřad jsem přijela za 10 minut před obřadem - takže fakt nervy :) Svědkyně mě jen přepudrovala, dekolt jsme ani nestihly, protože jsme fakt nestíhaly, ale výsledek byl super - make-up vydržel do noci a až do druhého rána, protože jsem padla za vlast a odličovala se až druhý den :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@druhasance2 mrzí mě, že někdo dělá MK takové špatné jméno. Přitom znám slečny od nich které jsou velmi šikovné a kosmetika je také výborná. :-)
Odpovědět
já jsem po zkoušce vypadala mnohem hůř, než když se namaluju sama, skoro bych i řekla, že i hůř, než když jsem nenamalovaná. Jsem světlá blondýnka, na sjednocení a zmatnění pleti, což potřebuju nejvíc, se docela vyflákla s tím, že v tom vedru mi nebude zatěžovat pleť, oči mi vystínovala hezky, ale dala mi tam hrozně tvrdý tlustý černý linky a třpytkatou rtěnku, bylo to hrozný. Teď nevím, jak to udělat, protože je to známá a je mi blbý ji odřeknout, přemýšlela jsem, že si přinesu svou rtěnku i makeup a volnou ruku dostane jen ve stínování očí a bude.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?