Ženich bez kvádra. Je to nevkusný?

Myslíte že je nevkusný, aby ženich měl jen společenské kalhoty a bílou košili, bez saka a bez pokrývky hlavy?Myslíte si že sako je takový ten jeden z tradičních symbolů?Chcem mít tradiční svatbu,,,
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
No já nevím, na obřad bych ho v kvádru určitě nechala, ale to je samozřejmě na vkusu. Mně osobně to přijde takový obyčejný.
Odpovědět
Profilova fotka
je to jedno, jeslti vám to tak vyhovuje. Můj přítel na obřad sice sako má, ale pod ním košili s krátkým rukávem...taky jsem slyšela, že se to nehodí, ale nechápu proč. Hlavní je, že se bude cítit dobře 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak na tradiční svatbu nevím, ale co je vlastně "tradiční". Viděla bych to na svatbu spíš netradiční ale určitě to není nevkusný. Můj ženich taky nebude mít kvádro ;-)
Odpovědět
Záleží na tom, jakou máte svatbu... Jestli je to menší a spíš neformální akce, tak je to víceméně jedno. Taky záleží na tom, co na sobě budeš mít ty. Bylo by trapné, kdybys ty měla velkou slavnostní róbu a on byl oblečený takhle neformálně. Měli byste být sladění (případně i se svědky).
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, urcite zalezi na tom, v cem budes ty... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je nevýhoda,že se bereme v létě a bude pařák,jinak by se mi líbilo,kdyby se ženil v bílé košili a kožených kalhotech s koňma na nohách,to by bylo super :-D
Odpovědět
Též souhlasím, že záleží, co na sobě budeš mít ty. Krátký rukáv by opravdu neměl být, ale my to taky neřešili, hlavně, že se cítil dobře. :-D
Odpovědět
zalezi na tom co budes mit ty a v jakem duchu se svatba ponese ;-) (treba si myslim ze u svatby v kostele by to bylo dost nevhodny :-) )
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My budeme mít svatbu venku, málo lidí..., takže ženich bude také bez obleku. Jen světlé kalhoty a červenou košili, a možná mu dáme ještě kravatu. :-) Po víkendu jsem dám fotky, tak pak se můžete inspirovat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
janna my to budeme mít podobně, taky obřad venku, ženich jen světlé kalhoty a hnědou košili. Přeju hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, můj manžel je ten typ kapsáče a mikina s kapucou, ale na svatbu si vzal oblek i vestičku a strašně mu to slušelo, já si myslím, že na svatbu oblek patří
Odpovědět
Článek se načítá
Řešila bych to alespoň vestičkou. Ale svatba tak trošku netradiční, jako rozhalenka bez saka se mi móóóóc líbí! Soukala bych ho do saka, jen kdyby mu v tom nebylo nepříjemně. I ženich by měl mít ze svatby pěkný zážitek a nevspomínat na ni s nechutí, ne? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
andreass - můj ženich bude mít bílou rozhalenku a pořád přemýšlím jestli si nemá vzít kožený kalhoty,mně by se to tak líbilo a mu taky a cítil by se v tom líp jak v kvádru,tak pořád přemýšlíme jak to udělat :-S
Odpovědět
Profilova fotka
myslim ze oblek k obradu patri, pak at se klidne prevlikne, zvlaste pokud ty budes v bilych satech a hezky upravena...
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslím si, že platí něco jako "ženich má být oblečen tak a tak" v dnešní době už je to hlavně otázka toho, jak chtějí snoubenci poujmout svoji svatbu jako celek. Určitě by to mělo ladit dohromady k neformální svatbě bude vypadat divně ženich ve žaketu s francouzskou kravatou a nevěsta v záplavě tylu, když se to potom zvrhne v divoký večírek s kamarády. Naopak pokud je svatba brána jako prezentace vstupu do manželství pro rodiny a důležité přátele a tím i jako formální společenská událost je třeba uzpůsobit tomu celkové ladění svatby, ženicha nasoukat do fraku a "paření" vynechat :-D Nevidím ale důvod proč se omezovat jen proto, že "všichni přece mají oblek". Je spousta párů, které neláká tradiční pojetí svatby 8-) a taky si myslím, že volit oblek jen na obřad, aby bylo učiněno "konvencím" zadost a potom se převlékat je trošku pokrytecké. Ale to je jen můj názor, tak se na mne nezlobte x-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
tak my sme to tiez poriesili bez obleku, hlavne kvoli pocasiu. a vyzeralo to celkom ok, aspon teda podla mna. avsak je pravda, ze hosti sme uz dopredu upozornovali (aj k oznamku sme prikladali program s informaciami), kde bolo uvedene, ze spolocensky odev nie je nutny. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my budeme mít svatbu v historickém stylu - takže ženich oblek mít nebude, ale historický kostým. Takže za sebe říkám, ať se žení klidně bez saka :)
Odpovědět
ahoj - bereme se v prirode, zenich bude mit tuniku - "tricko" s dlouhym rukavem a jemnym vystrihem - viz moje album
Odpovědět
Také si myslím, že ke dlohým šatům patří oblek. Na svatbu v přírodě a s nevěstou v krátkých šatech snad by sako nemuselo být, ale na obřad je to vždy vhodnější.
Odpovědět
no jestli ma nevesta dlouhe klasicke saty nevesty, svatba je "klasicka", oblek by mel byt urcite. Alespon vesticka... no ale k vesticce patri oblek.... tak nevim. Asi nekompromisne oblek :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že když už někdo přistupuje na takovou formalitu, jako je svatba, měl by dodržovat i určitý zvyky, takže i slavnostní oblečení. My budeme mít pidisvatbu, jen my, naše dcery, rodiče, moje sestry a svědci, ale já budu mít slavnostní šaty, i když ne svatební, ale smetanové koktejlky, a můj nastávající černej oblek. Oboje jsme vybírali tak, aby to bylo svatební, ale zároveň použitelný i potom. Myslím, že ženich nemusí mít pokaždý kalsickej oblek, ale třeba kalhoty a sako nebo vestu, nebo třeba košili bez kravaty, aby nevypadal tak upjatě. Ale hlavní je, aby spolu ladili nejen ženich a nevěsta, ale i svědci a hosti. Moje máma šla jednou za svědkyni, měla celkem normální kostým, ale i tak vypadala slavnostnějc než nevěsta a furt si je tam pletli :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže těžko říct, co přesně je zvykem... V enycklopedii etikety jsem se například dočetla, že na svatbě by ženich ani jiný muž neměl mít černý oblek. Max. tmavě šedý, hnědý atd. Ale že černý je určen pro jinou příležitost... Osobně si myslím, že je na každém, do čeho se obleče, hlavně když je to podle jeho gusta a vkusu. Já se cítím výborně v šatech, vezmu si šaty, snoubenci též není proti mysli být za elegána v obleku. Ale když je někdo jiné povahy a typu a cítí se líp v něčem neformálním, proč se trápit v obleku apod....? Ale to je jen můj názor. Něco jiného je třeba divadlo, tam je opravdu slušnost mít formálnější oděv, ale svatbu si připravují každý sám a nese s sebou nejrůznější specifika... si myslím...
Odpovědět
Profilova fotka
PS: Podotýkám, že s tím černým oblekem mě to překvapilo, vždyť třeba i známý pan Špaček naopak černý oblek na svatbu doporučuje... pak se v tom má člověk vyznat... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
vilka: Já to s tím černým oblekem taky někde četla nebo slyšela, taky jsem na to koukala jako vrána :-) Můj nastávající si koupil loni superpřekrásnej černej oblek ve Španělsku, navíc nemusí nosit oblek do práce, potřebuje ho jen jednou za čas, tak mi zase přijde zbytečný utrácet za dva obleky :-p Jinak já si právě myslím, že svatba je něco podobnýho jako návštěva divadla, takže přinejmenším dlouhý kalhoty a košile jsou nutnost. Známí se brali v letních šatech a kraťasech, jim to přišlo ok, ale příbuzní byli celí nesví. Kytku natrhala svědkyně cestou, páč jí bylo trapný, že nevěsta žádnou nemá. Je pravda, že to sice byla hlavně jejich svatba, ale když už tam zvali rodinu, tak asi měli respektovat aspoň základní pravidla. A když to chtěli opravdu neformálně, asi by bylo lepší to mít bez konzervativních rodinných příslušníků a přátel. Hádali se kvůli tomu půl roku dopředu a půl roku potom. To za to podle mě nestojí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte :-) My sme chceli mat povodne svadbu v historickom style (podobne ako astracreek - uz sa tesim na Tvoje svadobne fotky ... ;-) ), ale vzhladom k tomu, ze ja som chcela saty z obdobia gotiky a manzel chcel odev z obdobia viktorianskeho a medzi tymito obdobiami je rozdiel niekolko storoci :-) :-) , tak sme nakoniec volili taku fantazy podobu. Nikto prekvapeny nebol, vzhladom k tomu, ze nikto nepredpokladal, ze budeme mat tradicnu svadbu - hostinu sme mali tak isto v neformalnom duchu - pozvali sme na nu len najblizsiu rodinu a najlepsich priatelov, na chatu, ktoru sme celu rezervovali pre nas a sami sme si zabezpecili varenie s pomocou nasej dobrej tety a uja - a ja som rano aj s priatelkami upratovala ... :) (tak si predstavte, ako si tie rukavy macam v drese s riadom ... :-) :-) :-)) Netancovalo sa, ani sme nemali ziadne zvyklosti, ako je cepcovanie apod. (priznam sa, ze v mojich 32 rokoch uz by mi taka klasicka svadba v zmysle "ako sa dievca meni na zenu" ... :-) :-) pripadala troska zvlastna ... len sme jedli, pili a zabavali sa. Mam na cely ten uzasny den a noc nadherne spomienky. Som rada, ze sme vsetko spravili tak, ako sme chceli.
Odpovědět
myslim ze oblek neni nutny,ale jak uz tu bylo zmineno musi to ladit i s nevestou aby pak nemela nevesta velkou robu a zenich triko a kratase :-| a hlavne si myslim ze tradicne je svatba brana jako spolecenska zalezitost cili spolecensky/svatecni odev, takze pokud chce mit nekdo nejakou jinou alternativu tak by o tom mel rict i svatebcanum aby to nevypadalo jako pest na oko a necitil se nikdo blbe ;-) jinak ale ja myslim ze kazdymu chlapovi to v obleku moc moc slusi takze ja bych hlasovala za oblek aby to melo i takovej slavnostnejsi raz :-)
Odpovědět
Také si myslím, že by svatba měla být v určitém stylu, můj bratranec se ženil bez saka, měl jen přes košili s krátkým rukávem vestu a vypadalo to dost divně, myslím, že v restauraci ho občas zaměnili s personálem. Jeho tehdejší nastávající měla bílé dlouhé šaty, byl to fakt děs. Chce to opravdu sladit. ;-)
Odpovědět
Holky, já jsem z toho docela divoká....Přítel oblek nechce, neunosí ho, nic se mu v půjčovnách nelíbí, tak jsme začali řešit, že bychom koupili hezké kalhoty a košili a bylo by. Jen nevím, jak ho vyladit (šaty mám v barvě máslové, kytička bude sv.růžovo-bílá), svědkyně budou mít čokoládové šaty, tak mě napadlo hnědé kalhoty a máslovou rozhalenku, co vy na to ? Kompletní svatbu máme na zahradě
Odpovědět
Profilova fotka
amyna: no třeba bys ho umluvila k nějaký vestě, ale jinak by to asi mohlo jít, když to máte na zahradě. Ale upřímně, ta barevná kombinace mi přijde taková prapodivná. Spíš bych volila nějakej ladící odstín pískový nebo béžový, kalhoty trochu tmavší než košile, ale o tolik odstínů, jako je hnědá od máslové. To by mohlo vypadat, jako že to sako ztratil nebo tak ;-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?